Rasist! Ett missbrukat ord.

Som var och en borde begripa så relaterar ordet rasist till RAS! Inte till religion, språk, åsikter etc. Ras har inget med religion att göra! Förenklat tycker jag man kan indela människorna i fyra raser: negrer, färgade, vita och asiater. Med kanske undantag från färgade så skiljer sig dessa tydligt från varandra.
Det må vara hur det vill med indelningen, men jag har i vart fall aldrig hört NÅGON påstå att muslimer skulle vara en särskild ras! Inte ens de som anklagar islam-kritiker för rasism påstår detta! Det om något visar att de t o m är medvetna om att de snackar skit!
Så att tala om rasism med hänvisning till religion är fullständigt absurt och syftar endast till att få islam-kritiker på defensiven. De kunde lika gärna kallat dessa för pedofiler, häxor eller barnmisshandlare. Poängen är att kasta skit på kritikerna och alltid finns det några idioter som låter sig vilseledas!
Även massmedia tycks köpa denna felaktiga användningen av ordet.

En rasist är enligt min mening en person som har FÖRUTFATTADE FELAKTIGA meningar om en viss ras alltså, period! Självklart är en sakligt grundad uppfattning inte att hänföra till rasism.

Detta innebär att saklig kritik av muslimer inte är rasistisk. Inte ens OSAKLIG kritik är rasistisk!

Analogt vore det fel att kalla mig för rasist ifall jag skulle håna en fet, smal , tandlös, lam, musikälskande, musikhatande människa.

Så varför haglar ändå anklagelserna om rasism? Därför att de utpekade ”rasisterna” inte slår tillbaka, och därför att det går hem hos åhörarna (därför att dessa inte begriper bättre). Men framförallt för att motståndarna hoppas slippa anföra sakliga argument!

Under apartheid var ordet rasist välmotiverat, men det har ALDRIG relevans vad gäller tro!

De muslimska länderna består av asiater, araber, perser, afrikaner, och vita! Ganska heterogent, eller hur? Hur kan någon påstå att muslimerna är en ras? Indonesier, pakistaner, araber, iranier, nordafrikaner, kosovos invånare…….

När jag talar om muslimer så inkluderar jag alla muslimer, inklusive de som konverterat till islam, men inte de som konverterat från islam. Ganska entydigt va!?

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: