Stoppa (inte) matchen!


(bilden: en 16-årig flicka hängs i Iran för äktenskapsbrott, Atefeh Rajabi). http://www.barnenforst.se/BF/pressm/AtefehRajabi.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Ateqeh_Rajabi

Avrättningar i Iran är vardagsmat. Man avrättar för homosexualitet, äktenskapsbrott och mycket annat. Eftersom Iran är ett muslimskt land så blundar han! Istället protesterar han mot mellanösterns enda demokrati, Israel.

Mikael Wiehe har skrivit en ny text till låten ”Stoppa matchen” som skrevs i protest mot en tennismatch mellan Sverige och Chile i Båstad 1975. Men nu är kritiken riktad mot Israel.

Mikael, vakna upp! Det har nu gått 40 år. Världen HAR förändrats sen dess!!!

På Wiehes tid var palestinska rörelsen sekulär. Gaza styrs idag av en islamistisk terrororganisation. Ropen skallar högt om införande av Sharia i allt fler länder. Självmordsbombare försöker sprida islam över världen.

När det begav sig så protesterade han för demokrati och jämlikhet i Sydafrika, Spanien, Grekland, Chile, Nikaragua etc. Nu när dessa blivit demokratier så återstår inte mycket mer än Palestina av hans gamla käpphästar. Om han verkligen står för demokrati och jämlikhet, varför inte höja rösten mot de religiösa diktaturerna? Där fria val inte förekommer och jämlikheten är lika med noll!
Älskar för övrigt Mikaels musik, men varför sviker han folket i de religiösa diktaturerna??
Är väl bättre att stoppa hängningarna än att stoppa matchen.
Dessutom skulle INGET land tolerera att bli beskjutet av raketer dagligen! Israel prövade ”peace for land” genom att lämna ifrån sig Gaza. Resultatet: dagliga raketangrepp från Gaza!
Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: