Det orättvisa barnbidraget!

Så här är lagstiftningen vad gäller barnbidrag vid gemensam vårdnad:

Ifall kvinnan godkänner det så kan föräldrarna dela på barnbidraget. Ifall kvinnan vill så behåller hon hela barnbidraget själv! OBS KVINNAN! Det har inget att göra med mantalsskrivningsadress (vilket nog en del tror). Tjänar kvinnan mer än mannen, ja då skall hon självklart ÄNDÅ har barnbidraget!

Barnbidraget är således helt knutet till mamman! Pappan kan känna sig helt blåst ifall det inte fallet mamman på läppen att dela med sig! Ingen inkomstprövning, inget alls! Endast köns-prövning!

Socialdemokraterna föreslog i en proposition att barnbidraget automatiskt skulle delas vid växelvis boende. Men Vänsterpartiet och Alliansen röstade ner förslaget!

Dagens idiotiska idiotiska regler  ansvarar Vänsterpartiet  och Alliansen för (Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna)!

Min uppmaning till de som inte är nöjda med detta missförhållande är att kolla upp om ert parti vill ha automatisk delning av barnbidraget. Annars rösta på ett parti som vill det!
Pappor med dålig ekonomi kan således få det riktigt besvärligt medan kvinnan har drygt 1000 kronor extra per barn att spendera! Ganska stor skillnad! OBS! Att samma idiotregler gäller vid utbetalning av studiebidraget när barnet går i gymnasiet. Beloppet är lika stort som barnbidraget.
T om barnombudsmannen var emot delning av barnbidraget!
Och när skall Diskrimineringsombudsmannen bry sig? Dom bryr sig inte ett skit! Skälet är att de inte vill stöta sig med makthavarna som ju kan kapa deras budget om de är kritiska!
Lagtext, 4 paragrafen: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19470529.htm
http://sydsvenskan.se/sverige/article146279.ece
http://www.dn.se/nyheter/sverige/fa-foraldrar-delar-barnbidraget-1.630298
Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: