Dom avvisade egyptierna och tortyr!

De västerländska demokratierna har en akilleshäl: utan bevis kan vi inte låsa in misstänkta terrorister en längre tid och vi får inte tortera dom!

Ingen gillar sådana metoder, men ibland kräver situationen att hårda metoder används för att nå framgång. Ändamålet får helga medlen!

Egpten har länge använt sig av långa fängelsetider (utan tillräckliga bevis) och tortyr. Andremannen i Al Qaida har erkänt att Al Qaida har förlorat i Egypten. Är det då värt det? Självklart ja!

Jag är tveklöst en anhängare av dessa metoder som alltid använts i alla krig! De bör även användas i kriget mot terrorn. De används därför att de fungerar! Med tortyr får du fram erkännanden! Erkännanden och information som är nödvändiga för att krossa motståndarna!

En demokrati kan inte och skall inte nöja sig med att släppa terrister som i 3 dagar klarat att hålla käft. Om man på starka grunder tror att de är skyldiga och sitter inne med vital information så måste man blåsa på!

Alternativet är att terroristerna utnyttjar akilleshälen i våra demokratier för att effektivt spränga oss i luften.

Oskyldiga
Men metoderna får ändå bara användas i undantagsfall, inte gå till överdrift! Ett exempel: om du observerar en person som umgås med två välkända terrorister, bor tillsammans med dessa, har besökt islamistiska hemsidor och skrivit inlägg där, besökt Afghanistan tillsammans med de andra (där det finns träningsläger för terrorister) utan ha anknytning där. Han bör kunna erbjudas denna spezialbehandling! På goda grunder kan han misstänkas vara terrorist!

Självklart kommer även då och då oskyldiga att drabbas. Man får ersätta dessa rikligt ekonomiskt! Det är vad man kan och skall göra!

Vårt samhälle skall försvaras till varje pris! Och vi kan inte slåss med ena handen bakbunden! Tala med terrorister på det enda språk de begriper och respekterar!

Regeringens agerande
Jag tycker att den svenska regeringen agerade ansvarsfullt när man avvisade de två egyptierna. Man beslöt att Sverige inte skulle vara en fristad för terrorister. Det är bra att dessa får klart för sig att de kan utvisas till Egypten m fl länder härifrån, utan tjafs!
Sverige och alla andra länder måste samarbeta på ett effektivt sätt med länder som försöker bekämpa terrorismen.Först ägnar de sig åt terrorförberedelser eller utför terrorattentat och när det hettar till så tror dom att Sverige skall skydda dom! Icke sa Nicke!
Kravet bör dock vara att det finns belägg för att dom verkligen är skyldiga. Dom skall inte bara skickas iväg på lösa boliner. För trots allt måste man räkna med att om de skickas till Egypten och andra länder i mellanöstern så blir de torterade och eventuellt dödade.Alla länder har ALLTID haft en dold agenda för att hantera svåra hot. Så måste det fungera. Den som tror annat lever i en drömvärld.
Man får inte låta sig hindras av demokratins spelregler i kampen mot terrorismen.Man kan likna det vid ett undantagstillstånd, i kriget mot terrorn. Det är ett lågintensivt världskrig på alla kontinenter.
Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: