Stvpappor oftare barnmisshandlare!

(bilden: Christoffer)

Läste idag i Expressen om 8-årige Cristoffer som misshandlades till döds av sin styvpappa. Sen minns vi alla 10-årige Bobby som torterades av sin styvpappa Eddy Larsson och mamman. Aktuellt nu är även engelska 17 månaders pojken Baby P som också torterades till döds av styvpappan!
I samtliga dessa fall har mamman hållit styvpappan bakom ryggen och i Bobbys fall själv varit aktiv i misshandeln. Kvinnan har prioriterat den sadistiske pojkvännen framför sitt eget barn!
Faktum är att styvpappan är mycket mer benägen att misshandla barn än den biologiska pappan. Detta visar forskning från Stockholms universitet. Borde förstås inte förvåna någon! Självklart egentligen. Barnet är en ständig påminnelse om flickvännens ex och kan förmodligen i sig utlösa aggression hos vissa.
Jag utgår dock från att de flesta styvpappor är bra! Och självklart kan även biologiska föräldrar misshandla sina barn. Men barnets odds försämras helt klart med styvföräldern. Det bör alla vara medvetna om! Inte minst socialtjänsten som tycks ha en benägenhet att låt sånt passera. Men vi vet alla hur inkompetenta många av dom är!
Den biologiska pappan är och förblir pappa livet ut. Medan styvpappan är styvpappa endast så länge förhållandet varar med mamman. Säga vad man vill, men blod är tjockare än vatten! Kärleken till våra barn är genetisk!
Kan inte jag få ge dessa män ett nackskott, snälla? Finns det någon rättvisa så dog dessa såsom dom själv har dödat! Det är ingen rättvisa att dessa grisar skall komma undan med fängelse!
Slutsatsen är att lita INTE på mamman, fråga barnet men nöj er inte med ett nej i fall av misstänkt barnmisshandel! Fråga, men räkna inte med att barnet vågar berätta förrän det känner sig tryggt, dvs inte behöver gå hem till styvpappan. Anmäl hellre en gång för mycket än en gång för lite! När föräldrarna sviker så är VI, allmänheten, barnets enda chans! Och skolan tycks svika inte så lite heller! Dom tar inte sitt ansvar i misstänkta misshandelsfall!
En läkarundersökning (helst medan barnet fortfarande är vid liv) ger mycket information! Hellre griper vi några oskyldiga föräldrar av misstag än begraver ett barn!
Och kom ihåg: det finns MÅNGA Christoffer och Bobby som idag lever i skräck och bara väntar på att någon skall bry sig!
Till sin mormor sade christoffer:
”mommo, när du blir gammal då ska jag ta hand om dig och hämta tidningen åt dig varje dag.”

http://www.expressen.se/debatt/1.1379935/sa-stoppar-vi-barnamorden

http://vasteras.expressen.se/1.485877
Advertisements

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. sE
  Maj 14, 2009 @ 19:34:00

  Socialtjänsten i Sverige.. det är humor det. Dom får massor av pengar och gör absolut ingenting för pengarna.

  Svara

 2. lina
  Maj 08, 2009 @ 14:23:00

  det är ju också talande att det framförallt är små pojkar som råkar ut för det. Att de är pojkar kan ju påminna männen ännu mer om pappan, kan jag tänka mig.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: