Förbjud burka!

Muslimska huvuddukar

Burka är ett klädesplagg som täcker hela kroppen och ansiktet inklusive ögonen!  Nicab visar endast ögonen, och kvinnan bär handskar för att dölja händerna! Ett muslimskt sätt att grovt förtrycka kvinnan! Två riksdagsmän, Staffan Danielsson och Lennart Pettersson från Centern,  har nu lagt en motion om att förbjuda burka och nicab.  Ett jättebra förslag tycker jag!

Kvinnorna uppväxta med islam kan förmodligen inte stå emot trycket att bära burka, särskilt från sina egna män. Med ett förbud mot burka hjälper vi dessa kvinnor mot kvinnoförtryck. Lika självklart som att förbjuda kvinnomisshandel! Eller borde det vara OK att misshandla muslimska kvinnor ifall de gett sitt godkännande?  Tror ni ett sådant godkännande verkligen skulle ge uttryck för kvinnans egen fria vilja?

Dessutom finns det mediciniska skäl. Kroppen behöver en viss mängd UV-strålning för att vi inte skall drabbas av bristsjukdomar.  Solljuset gör att vi lättare tillgodogör och fosfor och kalcium (viktigt bl a  för benstommen). Ljushyade behöver 10-15 minuter per dag, mörkhyade behöver mer! Solarium kan ej ersätta riktigt solljus! Dom får inget alls!

Sen har vi även säkerhetsaspekter och t ex skolor. Hur skall man veta om rätt person gör ett prov i en anonym skrivsal? Att rätt person passerar etc. Män kan klä sig i burka för kriminella och terrorist-syften etc.

Dessutom är dessa klädesplagg uttryck för en ovilja att integreras i vårt svenska samhälle.

Sen har vi förstås tokvänstern som tycker annorlunda, som helt stödjer muslimernas rätt att förtrycka sina kvinnor och barn! Men dom är ju bara korkade, det vet vi alla!

En applåd från mig och 97 % av svenska folket (enligt  Expressen röstning).

Danmark:

EXP  De vill förbjuda burka i Sverige

Advertisements

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sherlock
  Aug 04, 2012 @ 13:21:33

  Ingen kommentar sedan 2009, ser jag. Ville bara inflika det jag hörde på nyheterna nyligen; en kvinna från iran (tror jag- orkade inte lyssna mer utan gick ifrån teven) som uttogs till OS krävde att få tävla iklädd heltäckande plagg vad det nu kallades för. Suck och stön. Suck my dick! Vore det meningen att kvinnor skulle dölja kroppen skulle vi väl ha fötts sådana? Det är helt otroligt att det finns gott om människor som tycker att det här är normalt. Såg i går en stackars kille bakom disken på systembolaget i går som bad om att få se leg när en nikab-iklädd tjej (? kunde lika gärna varit kille?) skulle köpa vin. Han kollade leget och på henne, på sina kollegor och på folk i kön. Jag väntade på att han skulle be henne visa ansiktet, men beslöt sen att bara låta henne köpa vinet.

  Det är åt helvete. Jag uppmanar killar att klä sig i nikab och gå till bolaget tillsammans en fredag vid 16. ! Då blir de tvungna göra något!

  Svara

 2. vinterbadaren
  Okt 08, 2009 @ 00:19:01

  Att förbjuda burkan löser knappast några problem.
  Rösta rätt samt repatriera dessa pre-medeltida inavlade åsnor!

  Svara

 3. Camilla
  Okt 06, 2009 @ 21:34:01

  Säger som du skrev hos mig..Helt RÄTT!!

  Mycket bra skrivet, du tar upp aspekter man ofta inte tänker på.

  Får ofta höra från muslimska kvinnor att dom bär sina burkor med stolthet osv. och visst gör dom det, för dom vet inget annat. Så ledsam är verkligheten tror jag.

  Jag säger inget om dom som bär enbart huvudbonad som täcker håret, men sen får det vara bra,

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: