Mobil och trådlöst: tumörframkallande!

cell-phone-brain-tumor-713

SVD drar slutsatsen att mobiltelefoni inte är skadligt pga följande undersökning:

En stor nordisk studie 1974-2003 med 60.000 rapporterade fall av gliom och meningiom bland 16 miljoner vuxna. Men hör och häpna! Man har inte brytt sig om att fråga om mobilvanorna! Låter rätt korkat, eller hur! Den allra viktigaste faktorn har således fullständigt ignorerats!

Sen konstaterar man att mobilanvändningen ökade kraftigt 1998-2003.  Dvs dom senaste 10 åren.  Då vill man ju förstås veta när diagnostiken avslutades! 2003, 2006, 2009? Har en djävulsk betydelse för bedömningen förstås! Säg att diagnostiken avslutades 2003.  Endast fall som kan antas bero på ökad mobilanvändning är intressanta.  Om det tar t ex 5 år för en hjärntumör att utvecklas så har vi första diagnosen först 2003! Det innebär att praktiskt taget inga tumörfall orsakade av den ökade mobilanvändningen registreras i studien!

Så först och främst måste vi veta hur lång tid det tar för gliom och meningiom att utvecklas så att de kan diagnostiseras! Är det t ex över 5 år så är resultatet av undersökningen praktiskt taget värdelöst eftersom alla fall orsakade av den kraftigt ökade mobilanvändningen bortfallit!

Professorn på KI säger själv att man ”haft begränsad tid att studera sambandet mellan de senaste årens flitiga mobilbruk och hjärntumörutvecklingen”.

Tråkigt att slutsatsen media drar är så intelligensbefriad!

Ger mobiler (och trådlösa telefoner) tumörer?

Saken är den att tumörer tar kanske 20-30 år att utvecklas! Och hur länge har vi använt mobiler? Dom första kom väl i slutet på 80-talet tror jag. Det blev väl inte var mans egendom förrän kanske slutet på 90-talet.

Så någon massexponering av mobilstrålning har vi inte upplevt mer än kanske 10 år. Och det gäller förstås bara dom som haft mobil sen dess.Vi har inte facit i handen förrän om 10-20 år! Kanske i form av en kraftig ökning av antalet hjärntumörer.

Vad skall man då tänka? Seriösa forskare säger att svenska myndigheter inte är ärliga! Man vill skydda mobilindustrin. Det är helt omöjligt för någon att utesluta att mobilstrålning ej är farligt och/eller tumör-framkallande.

Jag avråder bestämt barn att använda mobil mer än absolut nödvändigt! Självklart med handsfree! Skälet att det är farligare för barn är att deras skallben är tunnare än vuxnas. Strålningen tränger lättare in i hjärnan och längre in.

Vem tar ansvaret ifall det dyker upp ett stort antal tumörfall i framtiden? Ingen, helt klart! Vill vi rannsaka oss själva då, eller vara försiktiga nu? Better safe than sorry, eller hur!

Hellre vara försiktig nu och kanske upptäcka att det var ofarligt, än tvärtom!

Själv ogillar jag mobiltelefoner, har alltid gjort det. Men har en för att jag måste.

Alla tumörer är nu inte elakartade (cancer), men en tumör i hjärnan är inte så kul ändå! Liksom fel ställe att ha den på.  En hjärntumör vill man ha bort för att den utövar ett tryck på övriga hjärnan. Bättre att haft den längst ut på lillfingret. Cancer är förstås mycket mycket värre!

Forskaren Olle Johansson på Karolinska Institutet upplever jag som väldigt seriös och frispråkig (tack!). Bara att googla så hittar man en hel del av och om honom! Han hävdar att det finns anledning att misstänka att mobiler (och trådlösa telefoner) kan vara såväl tumör- som cancerframkallande. Att osäkerheten är så stor att försiktighetsprincipen bör råda! Verkar väldigt vettigt!

Vill du vara dum: ifrågasätt inte Strålskyddsinstitutets strålande besked!

ted-kennedy-brain-tumor-300x225-thumb

Ted Kennedy

dog nyligen i en hjärntumör av typen gliom, som associeras med mobilanvändande. Hjärnkirurger undviker mobiler. Ni anar nog varför!

Video: Professor Olle Johansson , Karolinska Institutet

SVD Trådlöst kan påverka hjärnan

Mobilen kan ge hjärntumör

Ny studie kopplar mobilprat till cancer

Fick tumör av mobilen

Mobilen kan ge ditt barn tumör

Stor studie: Mobilen ger hjärntumör

Mobilens strålar en källa till oro

Advertisements

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Robert
  Nov 28, 2009 @ 12:58:07

  Bra inlägg!
  Du kan gärna ta upp detta ämne lika ofta som du skriver om SD. 😉

  Cancer är inte det enda som drabbar oss när vi exponeras för mobilstrålningen. En stor grupp forskning visar i dag på att vid låga nivåer (långt under gränsvärdena) så påverkas kroppens funktioner negativt. Man kan sammanfatta kroppens reaktioner med att immunförsvaret försvagas. På så vis kan kroppens svaga punkter försvagas ytterligare och utveckling av sjukdomar och cancer kan ske.

  Till detta har vi alla rapporterade upplevelser som dokumenterats i olika studier. Folk som bor nära mobilsändare/master har ofta sömnproblem, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. För att inte bo ”nära” en mobilsändare då måste du i dag ut på landet. I större städer sitter sändare på var och vartannat hustak eller vägg. Kolla gärna min webbsida där finns filmer och mätningar på strålning i stadsmiljö. http://www.mobilsmog.se

  Vänliga hälsningar
  Robert

  Svara

 2. NätvÄrkselev
  Nov 05, 2009 @ 21:22:33

  Svensk medborgare är lärda att LYDA någonting och vill, kan och vågar inte utveckla KUNSKAP att FÖRSTÅ när, var, hur och varför, näringsverksamhet som saluför eller tillhandahåller EN produkt med SÄKERHETSBRIST till EN enskild medveten person, husdjur eller egendom, har retroaktivt STRIKT produktansvar under 10 år.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: