Älskar flyktingar demokrati?

Stockholms Kulturnämnd har under åren gett bidrag till kultur- och invandrarföreningar som stöttat odemokratiska krafter. Förekommer såklart i hela landet!

Hemlandet saknar oftast demokratiska traditioner och yttrandefrihet är ett okänt begrepp. Jämlikhet likaså. Snarare har dom uppfostrats i antidemokratiska och totalitära värden. Vi måste helt enkelt skola dom i demokrati och jämlikhet, om det är möjligt!

Att fly från krig och våld är inte samma sak som att längta efter demokrati och yttrandefrihet!

Vi svenskar inbillar oss att väst är paradiset på jorden. Inte för en troende muslim! För dessa är vårt levnadssätt haram (förbjudet).  Vi är dekadenta och våra kvinnor är horor. Det är en no-brainer. Vårt samhälle  är i princip motsatsen till vad som föreskrivs av Koranen. Hur många svenskar fattar detta? Vi är dumma och okunniga, men tror vi begriper allt!

Det ligger m a o i sakens natur att många inte delar våra grundläggande värderingar. Diskutera triviala saker med en muslim och han är OK. Men diskutera religion eller jämställdhetsfrågor och se hur mycket ni är eniga. Så förutom tradition så har vi religiösa skäl varför vårt samhälle anses skit! Inte av alla, men av varje from muslim. Den som inte tror mig lurar sig själv. Och fromheten är växande.

Det finns flyktingar i vårt land som jobbar systematiskt på att begränsa yttrandefriheten och demokratin i hemlandet ! Fick dom bestämma skulle det begränsas även här! Så är det bara! Deras ideal är inte lägre, bara annorlunda!

Men det är bekvämt att göra detta jobb från ett naivt och demokratiskt land och dessutom få betalt för det!

Det är väl fullständigt självklart att Sverige inte skall stötta föreningar som inte inte delar vår värdegrund, dvs syn på demokrati, jämlikhet och yttrandefrihet!

Allt annat vore ju absurt! Vill dom stötta t ex sin diktatoriska regim, låt dom göra det hemifrån det egna landet! Inte avnjuta demokratins fördelar samtidigt som dom stöter en kniv i ryggen på den!

Det finns tillräckligt med naivitet i detta land! Vi är allmänt betraktade som nyttiga idioter. Låt oss ställa elementära anständighetskrav på vad vi skall stötta med våra pengar!

Nu vill Kulturnämnden införa fyra krav för bidrag: integration, demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet. Jag tycker dock att även yttrandefrihet uttryckligen skall läggas till. Då slipper man onödiga tolkningsproblem. Ingen verklig demokrati kan existera utan yttrandefrihet!

Ett utmärkt  initiativ, hoppas flera kommuner tar efter! Se bara till att det även funkar i praktiken. Inte en krona till någon förening som inte står bakom dessa värden!

Kan vi inte vara så pass politiska att vi står upp för våra grundläggande värden, ja då är det illa ställt med oss!

Försvagas demokratin i omvärlden, så försvagas även vår demokrati!

Vi måste slåss för vår värdegrund! Många ifrågasätter den!

SVD

Föreningsbidrag granskas hårdare

Lista: Invandrarföreningar vars värdegrunder ska undersökas

Advertisements

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Mack
  Nov 28, 2009 @ 14:12:04

  Tack för ett mycket bra inlägg som belyser viktiga frågor!

  Många blåögda svenskar tror att alla de som flyr från krig och kommer hit är godhjärtade människor som flyr från onda makter. Hur kommer det sig då att en relativt stor del av dessa individer (framför allt män från mellanöstern och nordafrika) våldtar, misshandlar, mördar och rånar svenskar? Sverige är rena paradiset jämfört med länder där förtryck, våld och övergrepp är vardagsmat men ändå så uppskattar de inte att de fått komma hit utan ska såga av grenen de själva sitter på. Ovanligt korkat men vad kan man förvänta sig från människor som har som högsta mål i livet att 1) Äga (sno) en Canada Goose-jacka 2) Äga en BMW eller Mercedes 3) Ha sex (våldta) med svenska blonda tjejer

  Svara

 2. Trackback: tillfälliga uppehållstillsånd och hjälp till v e r k l i g a flyktingar i deras närområde? « Angeläget!
 3. Trackback: Vi måste slåss för vår värdegrund! « Allahu Akbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: