Rysk jihad?

Igår kväll spårade ett tåg ur, på väg från Moskva till S:t Petersburg. Resultat 39 döda och 95 skadade. Myndigheterna har hittat rester efter minst två bomber! Dessutom har vittnen hört en kraftig smäll och minst ett stort hål finns intill rälsen.

Vid terrordramat i Beslan, då en skola med hundratals barn togs som gisslan av islamister, visade dom ryska myndigheterna att dom inte tänker tjafsa med terroristerna.

Visar sig terrorister ligga bakom detta dåd, så har dom gett sig på en formidabel fiende. En som inte tänker slåss med ena armen bakbunden.

Hela vägen från förhör till straff och upprensning lär präglas av klassisk rysk skoningslöshet. Tror det behövs, dessvärre.

SVD

Bomb kan ligga bakom rysk tågkrasch

DN

Bomb kan ligga bakom rysk tågkrasch

AB

Svår tågolycka i Ryssland – flera döda

EXP

Bomb kan ligga bakom rysk tågkrasch

Terrordåd bakom rysk tågkrasch

Advertisements

15 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Milad
  Nov 29, 2009 @ 03:38:17

  Jag förstår inte er, folk? Islam finns i Ryssland sedan 400 år tillbaka och folk från olika nationaliteter och olika religioner levde och forsätter leva tillnamns. Dumma svenskar som tror att det var tjetjener eller några andra muslimer från ryssland gjorde det. Det är internationell terrorism och det kommer från yttre. Typisk svenska rasister som inte vet någonting.

  Är själv Muslim från Ryssland och vet vad jag pratar om.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 13:06:58

   Som jag har sagt tidigare, gissar man på islamska terrorister har man rätt minst 9 gånger av 10. Kan förstås vara någon annan grupp också. Återstår att se.

   Är man rasist för att man inte tycker om islams expansion? Tom för muslimer kan det vara tryggare att leva i ett kristet land, därför att när väl muslimerna har makten kan det sluta med Sharia, finns inga garantier alls mot detta! Folket har röstat fram islamister i Algeriet och Gaza och i Iran tog folket makten och införde Sharia.

   Vilken ras tillhör du då? Jag vet inte ens vilken ras jag ”kränkt”!
   Dessutom vill jag tillägga att jag tycker inte illa om muslimer! Vill bara inte ha ett muslimskt Sverige. Lika lite som araberna vill ha ett kristet Arabien. När du känner till judehatet inom islam, hur kan du anklaga oss för rasism?

   Jag tycker det är väldigt bra att muslimer också kommenterar och framför sina synpunkter!

   Svara

 2. Olbap
  Nov 28, 2009 @ 19:16:48

  Ooooops! The religion of peace did it again!

  Svara

 3. Il Padre
  Nov 28, 2009 @ 17:47:54

  Ryska islamister? Javisst… Sverige borde se och lära. De flesta ryska muslimerna finns som någon nämnde i autonoma republiker, men inne i moder Ryssland finns också flera miljoner. Man undrar när mesarna i Sverige och EU i övrigt ska begripa att börjar vi mjukna farligt mycket och sväljer det där med att det stora flertalet är fredliga, så är ändå sanningen den att det just bland alla dessa ”fredliga” gömmer det sig islamister som tenderar till att bli alltmer radikala och sedan terrorister OCH att man alltid rekryterar från sina egna… Nej i det här fallet är väst väst och öst öst och muslimer med islamisterna i spetsen som härförare nöjer sig inte med mindre än väldsherravälde… Alla andra flyktingar är inget problem utöver de vanliga finns jobb, bostad, försörjning, men gäller det muslimer måste RED ALERT-larmet gå! Från djupet av mitt hjärta är jag verkligen väldigt orolig för hur framtiden ska gestalta sig för mina barn och barnbarn. Ska Sveriges regering, riksdag och media hinna vakna i tid?

  Svara

 4. Eric
  Nov 28, 2009 @ 16:45:37

  Om det visar sig vara islamister från Norra kaukasus som ligger bakom detta så är det förstås ett fruktansvärt illdåd. Men då man skall även komma ihåg att det är Rysslands, och framförallt Putins, tjetjenienpolitik som har sått terrorismens frö i Ryssland.

  Myndigheterna är och har alltid varit bra på att köra den stenhårda linjen mot yttre och inre fiender, dock hjälper det föga i längden då problemets kärna ligger hos den själva, på en annan nivå.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 28, 2009 @ 17:57:03

   Jag tror i och för sig att Putins hårda politik kan vara provocerande. Men detta är jihad och påverkas bara marginellt av den förda politiken. En hård politik kan dock bromsa jihadisterna. Det pågår lite överallt där det finns många muslimer: Filippinerna, Thailand, Kashmir, Kina osv!

   Svara

 5. Mack
  Nov 28, 2009 @ 13:55:37

  Om det nu är islamister som dödat oskyldiga (IGEN!), vad sjutton är deras problem? Har de mindervärdeskomplex och avundsjuka mot väst för att de inte lyckas göra något konstruktivt och föra sina samhällen framåt? Våld och förtryck verkar vara en naturlig del i islam och kommer att bidra till dess eget fall.

  Att det skulle vara kärlekens och fredens religion är i särklass bland det mest korkade jag hört.

  Svara

 6. Gustav
  Nov 28, 2009 @ 11:50:35

  Ryssarna dödar och förtrycker folk i delrubupliker på grund av deras religion och/eller etnicitet. Samtidigt avskaffar de pressfrihet och yttrandefrihet i rasande fart. Resultatet blir att extremistgrupper får starkt stöd eftersom ingen tar itu med det som är roten till problemet; de ekonomiska och sociala orättvisorna.

  Bomber briserar och ryssen får ännu starkare stöd för sin förtryckarpolitik hos medelryssen (som bara ser statsägd TV om kvällarna). Väst ser en öppning att tina upp de frostiga relationerna (göra affärer) och ger Putin och co. sitt medgivande. Väst pumpar in mer pengar i ”kriget mot terrorismen”, stiftar fascistiska lagar i sina egna länder som tidigare varit demokratier.

  Våldscirkusen fortsätter så länge folk i det fortfarande hyfsat demokratiska väst blundar och köper platt-TV, Thailandsresor och Crocs istället för att engagera sig i det som borde angå dem på dagligbasis; demokratibygge.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 28, 2009 @ 12:29:13

   Ryska myndigheter kan vara tämligen skoningslösa och har säkert inte rent mjöl i påsen alltid. Men å andra sidan har du muslimska separatiströrelser som inte tvekar att använda terror. Hur tycker du man skall hantera dessa? Tror du det hjälper med en klapp på kinden? En terrorist som inte lyssnar (och det gör dom inte!) kan dock stoppas med en kula. Finns det fungerande alternativ till Rysslands hårda linje? Att Europa är på väg att bli muslimskt är helt i sin ordning då?

   Svara

 7. Suka
  Nov 28, 2009 @ 11:40:42

  Den här gången kan det ju i och för sig vara islamister. För vad jag vet så har inte ryssland byggt upp för ett anfall som de vill motivera för befolkningen, så som de gjorde när Putin ville anfalla Tjetjenien och som då av en händelse sprängdes några hyreshus som gav befolkningens go.

  Ryska makthavare är vida kända i historien för att de inte bryr sig ett dugg om människor dör. Alltså en egna befolkningen eller egna soldater. Bara de får sin vilja fram.

  Svara

 8. Allah
  Nov 28, 2009 @ 11:27:49

  Detta kan bli jävligt läskigt om det visar sig att det är ett terrordåd. Runt 25% av den ryska armen består av muslimer. Ska hitta källan på detta.

  De kommer knappast gå Ryska statens ärende om de nu väljer att ta i med hårdhandskarna emot islam.

  Svara

 9. BJ
  Nov 28, 2009 @ 10:59:42

  Ja, ryssarna har inte kapitulerat för islam på samma sätt som vi har. Dom har lärt av vad som hänt i holland, sverige, frankrike och uk. Det har dock ett pris att trotsa terroristerna och tyvärr fick dom stackars oskyldiga människorna på tåget betala det.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 28, 2009 @ 11:04:25

   Än så länge islam är i klar minoritet och då har myndigheterna övertaget, om man inte väljer att slåss med ena armen bakbunden. Skoningslöshet är bra mot skoningslösa motståndare.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: