Minareter – islams expansion!

Idag röstar Schweizarna om minaret-förbud. Alla muslimer som flyttat till Schweiz är medvetna om att dom flyttade till ett kristet land. Passar inte det, så kunde man flyttat till ett muslimskt land!

Lika självklart är det för mig att acceptera att Arabländerna är muslimska. Trivs jag inte med det så skall jag inte flytta dit! Självklart!

I Schweiz, som i övriga Europa, har islam växt med en rasande fart! Detta oroar folk. Man inser att om detta fortsätter så är det bara en tidsfråga innan Schweiz är muslimskt.

Det vill man inte och det är fullt begripligt. Innebär tolerans att låta islam ta över helt? Vi måste ha rätt att värna vår egen religion, som man gör i muslimska länder! Var och en kan utöva islam utan minareter!

Vi är alla toleranta mot det främmande, men när det främmande hotar att ta över helt, då känns det inte lika kul!

Själv anser jag att minareter är symboler för islams expansion. Vi kunde alla leva med det om det slutade där, men det bara fortsätter….

Ett preliminärt valresultat har kommit: JA till förbud!

En stor överraskning hävdas det! En stor överraskning att media och allmänhet har diametralt olika åsikter i dessa frågor? Inte för mig i varje fall!

SVD

Minaretfrågan delar schweizare

Schweiz folkomröstar om minareter

Schweiz kan förbjuda minareter

DN

Schweiz folkomröstar om minareter

Hätsk debatt om minareter

Ja till förbud att förbjuda minareter

AB

Schweiz kan förbjuda minareter

Schweiz folkomröstar om minareter

Advertisements

32 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Melisa
  Sep 21, 2012 @ 09:18:08

  Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.

  I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info.

  Thanks for the post. I’ll certainly return.

  Svara

 2. Ned Edwards
  Nov 29, 2009 @ 18:02:38

  Du, hur väl känner du till ”arabvärlden”? Vet du att Indonesien är det folkmässigt största muslimska landet?

  Jag ska kommentera endast en del av ditt inlägg, eftersom ditt argument är löjligt.

  Du skrev: ”Alla muslimer som flyttat till Schweiz är medvetna om att dom flyttade till ett kristet land. Passar inte det, så kunde man flyttat till ett muslimskt land!

  Lika självklart är det för mig att acceptera att Arabländerna är muslimska. Trivs jag inte med det så skall jag inte flytta dit! Självklart!”

  Ok, jag rättar mig själv här. Ditt argument är inte löjligt. Det är ABSURT! Men det ÄR ett argument som ”ni”, alltså delvis främlingsfientliga, ofta använder. Nu ska jag berätta för dig varför ditt argument är absurt.

  Jag vågar säga att ALLA muslimska länder i världen har en större eller mindre kristen, judisk eller annan religiös minoritet. Dock är inte precis alla muslimska länder demokratiska, så etniska eller religiösa minoriteter är förtryckta, men de flesta förtryck och/eller förföljelser händer i länder där det är faktiskt krig. Som Irak, Afghanistan, Pakistan…

  Men om vi ska kolla på det faktum att alla muslimska länder hyser en exempelvis kristen minoritet, är det också ett faktum att kristna kyrkor också existerar. Kristna kyrkor MED torn och klocka och allt! Till och med i Palestina byggs det kyrkor! Kyrkor existerar även i Iran. MED torn och allt. Så ditt argument om de okristna människorna som aldrig har upplevt en annan religion som kommer till det kristna landet, och väl där tvingar de det kristna landet till att tona ner sin kristendom och öppna sig för islam (för det är bara islam som är faran här, inte judendomen, hinduismen, eller någon annan religion eller folkgrupp), acceptera islam som en jämlik partner, är helt befängt.

  Alltså, de flesta som kommer till exempelvis Sverige är inte så okunniga, de VET faktiskt att andra länder, kulturer, religioner och traditioner existerar. Även exempelvis Iranier vill gärna bli accepterade av svenskarna och Sverige, men bara för det behöver de inte lämna sin religion eller glömma sina traditioner. Faktum är att ju längre avståndsmässigt och tidsmässigt en människa är från sitt hemland eller sin hemstad i det egna landet, desto mer håller den människan fast vid sina traditioner, eftersom det är dem som gör att man är den person som man är. När man rycks ur med rötterna och flyttar till ett annat land, måste man hålla fast vid det man är, annars förlorar man sig själv, sin identitet. Det är bara mänskligt, människor behöver en identitet. Men allt detta betyder inte att man tror sig vara bättre än värdlandets befolkning. Sådant händer när man inser att man är objektifierad och inte accepterad som en likvärdig människa, som en del av samhället. Då är det lättare att umgås med sina egna och snacka hur exempelvis svenskarna är tama, bleka, löjliga, fega fyllon, medan vi (iranier, irakier, bosnier, serber, ryssar, turkar, marockaner, somalier, spanjorer, chilenare, etc) är bättre än dem, och alla andra för den delen.

  Så där.

  När du snackar om minareter i Sverige eller Schweiz, glöm bara inte att det finns kyrkor med torn och klocka i muslimska länder, kyrkor som har stått där i decennier och århundraden.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 18:22:08

   Vi är alla toleranta mot islam, men ingen vill vara så tolerant att man låter islam ta över helt! För det är vad som håller på att hända! Idag är 5 % av EU muslimskt, år 2050 är det 20 %! Och år 2080 i majoritet om det fortsätter!

   Det är det saken gäller! Vi vill inte tillåta en utveckling där islam tar över våra samhällen helt, för vi är på väg dit! Endast icke muslimska samhällen garanterar demokrati, yttrandefrihet och religionsfrihet. Sen kan allt hända! Även Sharia, vill du det?

   Hur bra blir det med ett muslimskt Sverige? Vart skall ni fly sen när hela världen är muslimsk? Alla som flyr, flyr ju från islam!

   Jag skrev att det finns inga kyrkor i Saudiarabien! Jag vet att det finns i en del andra länder. Men Saudiarabien är islams hemland och dom har en ren form av islam. Det säger mycket om toleransen. Jag vet att man lämnar inte flyplatsen i Dubai eller Saudiarabien med ett kors om halsen! Man gör det inte! Muslimer mördar kristna både i väst och i muslimska länder: Muslimer diskriminerar och mördar kristna!

   Flera muslimska länder hade förr kristen majoritet. Men har sen blivit muslimska. Så det är naturligt att dom har kristna minoriteter. Libanon och jag tror även Egypten och Irak (ej säker).

   En viktig aspekt är att kristendom inte växer medan islam växer, även i väst! Så kristendomen är inget hot någonstans medan islam är det!

   Varför flydde du eller din familj inte till ett muslimskt land? Vill du inte leva i ett muslimskt land? Räcker det inte med att du får utöva din religion?

   Du anklagar oss för främlingsfientlighet. Hur rasistiska är inte muslimer? Judehatet florerar där! Min uppfattning är att muslimer är mer rasistiska än de flesta kristna. Det är skillnad på att vara kritisk mot islam och vilja utrota judar!

   Svara

 3. MX
  Nov 29, 2009 @ 17:38:27

  Jonny: Nu tillskriver du mig saker som jag inte sagt. Jag skrev att det kan vara så att minareterna från börjat utformats så att de är tänkta att likna vapen. Förslagsvis spjutspetsar, som funnits sedan stenåldern.

  När man ser en moské med fyra uppstickande minareter och en stor kupol ligger det nära till hands att associera till minareterna som fyra spjut (=vapen) och själva kupolen som ett slags hjälm/sköld (försvar).

  Tror mer på den teorin än SVDs påhitt om att SVP medvetet ritat minareterna för att likna kryssningsrobotar. Som sagt fick jag som första träff på Google bildsök upp en bild på en minaret som var snarlik dem på SVP-postern.
  Det är ett vanligt utseende på minareter helt enkelt.

  Svara

 4. Jonny!
  Nov 29, 2009 @ 17:07:59

  Klartexten!

  Kul att ännu en ärthjärna har dykt upp på hemsidan.

  Hur kan MX vara så enfaldig och påstå att minareter symboliserar missilrobotar? Jag antar att man redan hade missilrobotar på 600-talet, eller?

  Hur kan man även yttra sig om SVP är det politiskt korrekta etablissemanget? Bara för att det utgör en stor del av de politiska etablissemanget innebär det inte att ett partis åsikter bemästrar övriga partiers åsikter!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 17:28:38

   Har du läst vad MX skrivit ens? Det är ju SVD som har liknat minareterna vid kryssningsrobotar, inte MX! MX har däremot googlat och hittat minareter som ser ut precis som dom på valaffischerna, vilket alltså skulle bevisa att SVD har fel! Du har missuppfattat det hela!

   Svara

 5. Trackback: Schweizarna markerar sina gränser « Gotiska Klubben
 6. Trackback: Europas nya väg? « Allahu Akbar
 7. Anonym
  Nov 29, 2009 @ 16:26:29

  Jag är tydligen också en trångsynt hycklande ärthjärna eftersom jag tycker att det är positivt att en europeisk nation försöker bromsa islamiseringen.

  Jag vet att vi inte får tycka sådant i Sverige, eftersom åsiktspolisen har bestämt att det inte är politiskt korrekt. Däremot är det helt OK att vara revolutionär kommunist, anarkistisk aktivist, militant vegan eller liknande…

  Det ska tydligen till direktdemokrati för att en fråga som denna ska upp på bordet.

  Svara

 8. Persier
  Nov 29, 2009 @ 16:02:53

  Även om detta kan uppfattas fel så tycker jag att det är helt rätt! Så det gick åt helvete i Iran. De etablerade sig med moskeer runt hela landet(iran). Till slut hade de över 10 000 moskeer i ett komplext nätverk där de organiserade sig. Sedan under revolutionen 1979 gjorde mullorna statskupp och tog över makten. Iran blev muslimsk diktatur. Min familj flydde Irans muslimska diktatur och kom till ett fritt land som Sverige så att vi som är deras barn ska få ett värdigt liv och demokratisk uppväxt. De som är muslimer och vill ha ett muslimskt styre i har ju alla möjligheter i världen att åka till ett muslimskt styrd land. Varför i hela friden flyttar de till ett demokratisk land och vill ha islam där?!?! Det är ju helt sjukt. Finns massor av såna länder som de kan flytta till. Tycker att vi som tror på demokrati ska stå upp för det och våra värderingar i samhället. Gillar de det inte, är det bara att flytta till ett muslimskt land!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 16:09:04

   Mycket kloka ord! Skrev själv en kommentar här nedan om att även för vanliga muslimer är det tryggare i ett icke muslimskt land. Man är garanterad att slippa Sharia!

   Svara

 9. Esteban
  Nov 29, 2009 @ 15:10:33

  Om det blir ett ”ja” så är det glädjande. Inte för att det finns något värde i att förbjuda minareter (ganska absurt förslag) men för att detta tvingar etablissemanget att ta debatten i dessa känsliga frågor och faktiskt använda argument för att få sin vilja fram och inte bara gå på som en ångvält utan att ta hänsyn eftersom man ”vet” att man har rätt.

  Svara

 10. Tomas F
  Nov 29, 2009 @ 14:59:38

  Det verkar som om det Schweiziska folket blev de som till slut fick visa övriga Europa hur kampen mot Islam ska föras. Vi får verkligen hoppas att siffrorna för ett förbud mot minareter håller hela vägen. En mycket viktig markering att nu är det nog, men tyvärr långt kvar innan Intoleransens ideologi är undanröjd ur det demokratiska Europa. Det krävs ett enormt arbete av alla frihetliga krafter innan förolämpningen Islam kan läggas till handlingarna som historiens största misstag.
  Sveriges religionsfrihet kommer tyvärr att undergräva vår egen sekulära demokrati om inte kryperiet inför Islam upphör!

  Svara

 11. MX
  Nov 29, 2009 @ 14:48:34

  Nu är denna blogg bortplockad ifrån SvDs Twingly-länkar såg jag.
  Härligt med yttrandefrihet. Så länge man har politiskt korrekta åsikter iaf. 🙂

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 14:54:06

   Jag visste att det bara var en tidsfråga! Bra att den hann läsas av många! Lästes mer på en timme än inlägg som fanns uppe hela dagen igår! När kritikerna har fel kan man argumentera emot, när kritikerna har rätt måste dom tystas!

   Svara

 12. Emerald-Wasp
  Nov 29, 2009 @ 14:43:08

  Intressant om det var ett jämnt lopp i folkomröstningen eller om minaret-njet
  fick en kvalificerad majoritet.

  Heder åt Schweiz som inte bara står utanför NATO,EU och FN ( trots att organisationen har ett av sina HK i Geneve (?) ) utan dessutom har självrespekt till att säga till mussarna att dom kan dra dit pepparn växer. Indonesion är ju f.ö muslimskt land så där passar dom ju in bättre, men asylbidragen är väl inte lika generösa där.

  Svara

 13. Jens
  Nov 29, 2009 @ 14:38:28

  Den här folkomröstningen är värt ett stort garv… alla ni som kommenterar och tycker ett ja också….

  Er logik är: ”Rädda religionsfriheten – stoppa islam!” och den som använder hjärnan skakar antingen sorgset eller garvar rått åt dumheten.

  En minaret är en minaret är en minaret är en minaret och inget annat.

  Men den lite allvarligare sidan är ju hur schweizare som är muslimer skall tolka ett sånt här valresultat? Eller är man kanske antingen schweizare eller muslim? Humm? Är kanske Schweiz en religion? Då kallas kanske deras gud Rolex och de är tidsfundamentalister. Fast den tyngsta poängen är ju hur man (för det mesta felaktigt om man ser helheten)kritiserar muslimska länder för att vara intoleranta mot andra religioner, men själv tycker det är helt okej att vara intolerant själva.

  Det finns ett ord för det: hyckleri! Ni är ena stackars hycklare!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 14:47:59

   Vill du att islam skall ta över i Europa? Det är det saken gäller! Om minaret är betydelselösa som du gör gällande, så gör det väl inget om dom förbjuds, eller hur? Religionen är fortfarande tillåten, men inte dessa torn!

   Schweiziska muslimer bör tolka valresultatet som att Schweizarna föredrar sin traditionella religion framför islam! Är detta konstigt?

   Svara

 14. Jonny!
  Nov 29, 2009 @ 14:38:18

  MX:

  Det är helt *ävla otroligt att det finns ärthjärnor likt dig som ens vågar kommentera en sådan här artikel. Det är bara ett tecken på din OKUNNIGHET! Ta istället och fördjupa dig inom islam, och se till att begripa islams olika värderingar och intentioner.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 14:45:14

   Johnny: På vilken punkt har MX fel? Vad har du själv för kunskaper om islam?

   Svara

  • Von Lilliehöök
   Nov 29, 2009 @ 16:29:41

   Ge mig namnet på ett muslimskt land med en liberal demokrati????????????
   Jag vet det, Schweiz vet det och du vet det förmodligen också, så tänk innan du öppnar munnen.
   Hade det funnits muslimska länder med moderata muslimer som har demokrati, hade vi inte haft den här diskussionen.

   Svara

 15. MX
  Nov 29, 2009 @ 14:23:54

  Första träffen på ”minaret” på Google Bildsök:

  Förbluffande lik de på affischen, om ni frågar mig.
  Den oerhört krävande researchen besvärade sig inte SvD med, uppenbarligen. 🙂

  Svara

 16. MX
  Nov 29, 2009 @ 14:21:36

  SvD är ju direkt pinsamma i sin rapportering.
  De skriver bl.a:

  ”Under sin kampanj har SVP använt affischer föreställande en burka-klädd kvinna framför en schweizisk flagga, prydd med flera minareter ritade för att likna kryssningsrobotar.”

  Det räcker att googla lite så hittar man minareter som ser ut EXAKT som på affischen.
  Tanken har tydligen aldrig slagit SvD att det är att minareterna som ska symbolisera vapen och inte tvärtom.

  Vidare skriver de:

  ”Affischen har väckt skarpa protester och anklagats för att kränka Schweiz 400 000 muslimer och piska upp hat. Det politiska etablissemanget i Schweiz har uppmanat folket att rösta ner förslaget, som kritiseras även av FN och Amnesty International.”

  Snarare ”Det POLITISKT KORREKTA etablissemanget”.
  SVP är ju landets största parti och således i högsta grad en stor del av det politiska etablissemanget.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 14:29:36

   Folket har talat och visat att media ljugit! Själv har det aldrig slagit mig att minareterna liknar kryssningsmissiler! Så tolkningen känns väldigt fördomsfull mot islam!

   Svara

   • Johan
    Nov 29, 2009 @ 16:05:22

    Idiot! Minaretens arkitektur är ca 1500 år gammal. Tror du det fanns missiler då? Läs på lite innan du drar dina amatörslutsatser!

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Nov 29, 2009 @ 16:31:53

     Har du fattat vad jag skrev? Jag skrev ju att det är fördomsfullt av SVD att likna minareter vid kryssningsmissiler! Eller tycker du att det är en passande liknelse?

     Svara

 17. Sven
  Nov 29, 2009 @ 14:16:36

  Ett fantastiskt glädjande valresultat och en seger för demokratin!

  Svara

 18. Sven Johansson
  Nov 29, 2009 @ 14:16:29

  Äntligen ett europeiskt land som vågar visa var skåpet ska stå!

  Den eftergivna tolerans som efterfrågas av alla flåsliberala mediakoncerner är ju knappast ömsesidig. Försök åka till ett muslimsk land och få tillstånd att bygga ett antal kyrkspiror i det största städerna.

  I bästa fall blir du utskrattad, i värsta fall fängslad.

  Ge Islam 500 år till att komma ifatt västerländska normer om jämlikhet och frihet, så kan vi ta upp diskussionen igen.

  Svara

 19. Kaj von Friholt
  Nov 29, 2009 @ 14:15:50

  Demokratisera islam

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Nov 29, 2009 @ 14:28:01

   Min uppfattning är att fundamentalisterna dessvärre har rätt! Dom tolkar Koranen rätt, varför dom kommer att vinna varje seriös debatt om islam.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: