Är vi paranoida?

På initiativ av muslimska länder har FN antagit en resolution som förbjuder religionskritik och nu gnäller samma FN över att minareter inte får smällas upp! FN har definitivt tappat i trovärdighet!

Det är obegripligt att vi inte accepterar att muslimer är en del av Europa, säger Nyamko Sabuni i DN.

Men allmänheten tycker inte om att islam växer så det knakar! Dom känner att islam står för värden som är främmande för våra demokratier och fruktar ett samhälle där islams makt är ökande! Alla prognoser pekar ditåt! Hur skall det sluta? Är frågan oberättigad?

Handen på hjärtat. Är det en önskvärd utveckling, Nyamko? På vilket sätt stärks våra grundläggande rättigheter med ett starkare islam?

Själv inbillar jag mig att demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet inte är högprioriterade inom islam. Har jag fel? Är jag paranoid?

Organisationen” Barnen Först” och Riskföreningen ”Glöm aldrig Pela och Fadime” skriver följande sanning:

”Det är inte religioner, kulturer eller traditioner som ska respekteras utan den fria rätten att vilja ha någon religion och tradition eller inte.”

Kort sagt, kritisera religionen men inte rätten att ha den!

Dom vädjar även direkt till Nyamko Sabuni:

”Hittills har Nyamko Sabuni försvarat flickorna som fostras, hotas och mördas i hederskultur.”

”Upprepa inte Mona Sahlins svek utan använd din maktposition så länge du har den! Lyssna inte på religiösa organisationer utan först och främst på de utsatta flickorna!”

Så låter det när de utsatta talar! Barnen och de utsatta vill minska det religiösa inflytandet!


Kritik av religion får inte förbjudas

DN

Nyamko Sabuni fördömer förbudet

Nyamko Sabuni

Ja till förbud mot att bygga minareter

Schweiz folkomröstar om minareter

Blandade reaktioner i Europa 

Hätsk debatt om minareter i Schweiz

”De använder sig av människors rädsla”

Bara förlorare

SVD
Förbudet i Schweiz upprör FN

Bestörtning över minaretförbud

Schweiziskt nej till fler minareter

Minaretfrågan delar schweizare

Schweiz folkomröstar om minareter

Schweiz kan förbjuda minareter

AB

Protester efter nej till minareter

Schweiz folkomröstar om minareter

Nu röstar Schweiz om minaretförbud

EXP

Schweiz folkomröstar  om minareter

Schweiziskt nej till fler minareter

Advertisements

17 kommentarer (+lägga till din?)

 1. profanum_vulgus
  Dec 02, 2009 @ 09:04:34

  Svar till klartexten nedan:

  Men det är ju inte arkitekturen som blivit förbjuden, det är byggnader med muslimska syften som förbjudits. Om man förbjuder judar att idka näringsverksamhet så har man ju inte hindrat dem från att utöva judendomen, vill de bedriva näring så får de väl flytta. Skulle inte det vara ett intrång i religionsfriheten? Om man fängslade alla som tillhörde falun gong så skulle de ju fortfarande kunna utöva sin religion i fängelset, är det då inte ett intrång i religionsfriheten?
  Om man hade förbjudit smala torn i betong så hade det ju varit en helt annan sak. Alltså om muslimerna fick bygga minareter i en stil som passade in, t.ex. putsade fyrkantiga tegeltorn.

  Du kan gå med ett kors om halsen i saudiarabien och FAE, det finns kristna församlingar i bägge länderna. I Saudiarabien finns t.o.m. en katolsk kyrka trots att kyrkor och synagogor formellt är förbjudna. Däremot finns det en debatt inom Wahhabismen om att kors är en hädisk symbol eftersom det symboliserar dödandet av jesus. Risken att få stryk pga kors är dock mycket mindre där än att få stryk pga ett hakkors här.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 02, 2009 @ 09:26:25

   Jag har hört från både kristna araber och svenskar att du inte bör lämna flygplatsen i Saudiarabien med kors. Vad vet du om den saken?

   Och varför jämför du med hakkors? Helt idiotiskt!

   Dom får lov att acceptera att dom kommit till ett kristet land! Passar det inte så flytta till ett muslimskt land! Men där vill ju ingen bor eftersom det ju är skit. På detta jordklotet finns ingen aggressivare och mer intolerant religion än islam. Vi vill inte ha deras byggnader här! Och vi vill inte att islam växer här! Med islam kommer en jävla massa problem och dom vill vi inte ha! Period!

   Så här är det. Schweizarna ogillar islam och vill inte ha dit skiten! Jag tror budskapet gick hem!

   Svara

   • profanum_vulgus
    Dec 02, 2009 @ 12:15:49

    Jag känner folk som gjort det.
    Vad är fel på jämförelsen med hakkors? Du tar onekligen en risk om du går runt med ett hakkors i Sverige.

    Så man bekämpar intolerans med intolerans? Borde vi inte förbjuda kyrkor och synagogor i Sverige då som är ett sekulärt land? Hur är det förresten med Sverigedemokrater. En majoritet skulle nog vilja förbjuda dem här i Sverige så det kunde vi väl göra? Vill de bo i ett land som accepterar dem så är det bara att flytta eller?

    Svara

 2. Robin_Shadowes
  Dec 01, 2009 @ 22:07:24

  Vi måste kämpa mot islam medan det fortfarande finns tid för snart kommer även internet att censureras. Denna censur kommer bli verklighet inom 1 till 2 år så skynda skynda som Gunde säger.

  Svara

 3. profanum_vulgus
  Dec 01, 2009 @ 18:28:02

  Det är bara Saudiarabien som förbjuder kyrkor och/eller synagogor, sådana finns i alla andra muslimska länder. Är det från saudiarabien vi ska importera vår religionsfrihet?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 01, 2009 @ 19:40:20

   Religionsfrihet innebär frihet att utöva sin religion. Behövs ingen minaret för det! I deras länder riskerar vi att bli mördade ifall vi utövar vår religion! Så det är jävligt mycket bättre i väst. Vill dom ha muslimsk arkitektur så bör dom flytta till ett muslimsk land, inte till ett kristet land!
   När dom är tillräckligt stora så gör dom som dom vill ändå! Bara en tidsfråga.

   Svara

   • profanum_vulgus
    Dec 01, 2009 @ 20:23:40

    Vilken religion är det?
    Kristendom och judendom är du helt fri att utöva i alla muslimska länder.

    Religionsfrihet innebär också att man inte ska drabbas av särskilda inskränkande lagar på grund av sin religion. Om man förbjuder torn, arabisk arkitektur, höga ljud från torn eller liknande så är det inga problem med religionsfriheten.
    Men hur är det om man förbjuder kippor och minoror? Är det inga problem heller?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 01, 2009 @ 21:04:47

     Som jag sa. Duger inte vår arkitektur så får man väl flytta! Varför flytta till väst då? Religionsfrihet innebär rätt att utöva sin religion. Så länge man fritt får utöva sin religion så råder religionsfrihet! Inte att smälla upp religiösa byggnader. Lagar om byggnation påverkar inte din rätt att utöva din religion!

     Du snackar skit! Om du åker till Saudiarabien eller Dubai kan du inte lämna flygplatsen med kors om halsen. Då har du problem! Ta reda på fakta innan du svamlar! Som kristen lever du farligt i muslimska länder.

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 01, 2009 @ 21:04:47

     Som jag sa. Duger inte vår arkitektur så får man väl flytta! Varför flytta till väst då? Religionsfrihet innebär rätt att utöva sin religion. Inte att smälla upp religiösa byggnader.

     Du snackar skit! Om du åker till Saudiarabien eller Dubai kan du inte lämna flygplatsen med kors om halsen. Då har du problem! Ta reda på fakta innan du svamlar!

     Svara

 4. Trackback: Demokratin rumpknullas. « Allahu Akbar
 5. JP
  Dec 01, 2009 @ 10:45:16

  Tolerans = den goda vägen till helvetet. Och vad sägs om att Saudi-Arabien, Yemen, Afghanistan, Sudan och Pakistan förbjuder byggandet av kyrkor? Dessutom, Schweiz är inte med i FN.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 01, 2009 @ 11:53:44

   Inte särskilt många protester mot dessa länder. Det anses väl normalt att muslimska länder inte har någon religionsfrihet!

   Svara

 6. Bengt Lundström
  Dec 01, 2009 @ 10:31:49

  Ett lands utveckling beror på folket. Man skall anstränga sig i skolan och därefter sträva efter att göra ett gott arbete. Man är inte paranoid för att man är förutseende! Det finns de som inte förstår, eller som inbillar sig att ”det ordnar sig”, fast de inte vet hur, eller genom vem. Dessutom finns det de med mindervärdeskomplex som bara önskar förstöra det som andra byggt upp, då de själva saknar förmåga (eller ens vilja) men skyller ifrån sig på ”andra”…

  Svara

 7. José
  Dec 01, 2009 @ 09:41:21

  Diskriminering av muslimer heter det. Så för att inte diskrimenera dem så ska europa anpassa sig till islam?

  Jag blir verkligen rädd när jag hör svenska politiker säga att det måste kämpa för ökad förståelse för islam.

  Svara

 8. Demokratbloggen
  Dec 01, 2009 @ 07:37:03

  Svara

 9. anna Sanday
  Dec 01, 2009 @ 07:07:23

  SvD DN aftonbladet etc vågar inte debattera och låta allmänhetens åsikter komma fram. Efter Muhammedteckningarna har Europeiska medier lagt sig platt. Självcensuren kommer snart att gå över i riktig censur. Redaktörerna är rädda. Rädda för islams vedergällning, jfr mordet på van Gogh. Den fria pressen har tystnat. Vi kräver att Chefredaktörerna i ovanstående medier avgår!! De är en skam för yttrandefriheten!
  Anna

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 01, 2009 @ 07:17:50

   Efter att terrorplanerna nyligen avslöjades har Jyllandsposten skickat iväg Muhammed-tecknaren Westergaard på ”semester” på obestämd tid! T o m dom börjar svikta! Media värnar inte längre om yttrandefrihet och jämlikhet.

   Du har helt rätt! Media ägnar sig åt denial!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: