Balkongflickorna!

Här är utdrag från ett upprop som skrivits av ”Barnen först” och Riskföreningen ”Glöm aldrig Pela och Fadieme”

Dom slår fast att samhället sviker dom muslimska kvinnorna och barnen! Vakna upp! Hur många av dessa flickor träffar du dagligen? Ett rop på hjälp!

Vi arbetar dagligen med flickor som utsätts för kränkningar, våldshandlingar och riskerar tvångs- eller arrangerade äktenskap samt tvingas tillbaka till ursprungsländerna med våld och hot om våld.

Vi kommer dagligen i kontakt med flickor som inte får träffa vänner och framför allt svenska kompisar, flickor som söker återställa mödomshinnan eftersom de annars riskerar att bli hedersmördade. Det är vår och flickornas vardag och verklighet.


Då kommer en del traditionella eller islamistiska organisationer och förklarar för oss att hederskultur inte existerar, och att våld mot kvinnor är ett universellt fenomen.

För en del kan mångkulturalism betyda pizza, falafel, kebab, turkisk litteratur, persisk, kurdisk och arabisk musik med magdans och vattenpipa. Men för Pela, Fadime och Abbas Razai betydde mångkulturalismen döden.

De namnlösa ”balkongflickorna” som tvingas hoppa från balkonger för att återupprätta familjens heder, och de som söker sin räddning i och med skyddad identitet får skylla sig själva.


Samhällets och myndigheternas insatser har hittills präglats av handfallenhet och handlingsförlamning för att förhindra dessa tragedier i tid. Traditionella och islamiska organisationer vill få oss att fortsätta leva i våra exotiska mångkulturella getton under samma kvinnofientliga förtrycksförhållanden och försöker samtidigt få majoritetssamhället att överge principen om lika behandling.”….

”Svik inte de förtryckta flickorna, Sabuni! Nu har du fått tillfälle att visa vad du verkligen står för. Upprepa inte Mona Sahlins svek utan använd din maktposition så länge du har den! Lyssna inte på religiösa organisationerna utan först och främst på de utsatta flickorna!”…..

Sara Mohammad Ordf. Riksföreningen ”Glöm aldrig Pela och Fadime”.
Soleyman Ghasemiani Barnen Först!”

DN

Lyckad fatwa

’Muslimskt’ våld är alltid värre än svenska fylleristers”

”De använder sig av människors rädsla”

Ungdom Mot Rasism: Hög tid för Reinfeldt att agera

Muslimerna görs till syndabockar

Nyamko Sabuni

Nyamko Sabuni fördömer förbudet

Nyamko Sabuni fördömer förbudet

Nyamko Sabuni

Ja till förbud mot att bygga minareter

Schweiz folkomröstar om minareter

Hätsk debatt om minareter i Schweiz

Bara förlorare

SVD

Bestörtning över minaretförbud

Schweiziskt nej till fler minareter

Minaretfrågan delar schweizare

Schweiz folkomröstar om minareter

Schweiz kan förbjuda minareter

AB

Protester efter nej till minareter

Schweiz folkomröstar om minareter

Nu röstar Schweiz om minaretförbud

EXP

Schweiz folkomröstar  om minareter

Schweiziskt nej till fler minareter

Advertisements

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. demokratbloggen
  Dec 02, 2009 @ 00:47:10

  De här två organisationerna ”Barnen först” och ”Glöm aldrig Pela och fadime” är de enda organisationer i Sverige som kan sägas vara kvinnoorganisationer.

  Feministerna har inte ens vett att skämmas över sin uppenbara handfallenhet, men de avslöjar sig fullständigt när nu de här två organisationerna tar upp den kamp som varit fullständigt självklar för svensk kvinnorörelse ända till 1970-talet, då den moderna feminismen drevs igenom med kuppartade medel.

  Den så kallade godheten som de sju riksdagspartierna säger sig ha när de tårögt talar om stackars flyktingbarn som kommer hit, är ingenting än krokodiltårar. NI har min fulla sympati!

  Svara

 2. Robin_Shadowes
  Dec 01, 2009 @ 22:03:34

  Blogg-kommentatorn World Traveller har uppmärksammat att deras nya Modus Operandi kan ha övergått från balkongfall till påkörningar i trafiken istället då dessa fall har ökat dramatiskt på kort tid.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: