Muslimska separatister – dominobrickor!

Jag är uppriktigt trött på alla muslimska separatister som vill bilda självständiga muslimska stater runt hela världen. Xinjang i Kina gränsar  t ex till muslimska Kashmir och Kazakstan, södra Filippinerna till Indonesien södra Thailand till Malaysia etc-. De Tjetjenska separatisterna vill inför ett Wahabitiskt sharia-samhälle!  Wahabismen kommer från Saudiarabien och inspirerar bl a Al Qaida. Uigurerna i Xinjiang i Kina är turkisk-etniska muslimer.

Inget moderland kan släppa ifrån sig territorium till alla som önskar frigöra sig från moderlandet. Det säger sig självt! Själva orsaken till separatiststrävandena tycks vara en allmän muslimsk väckelse på global nivå.  Och när det handlar om muslimska separatister så luktar det sharia från långt håll, när staten väl bildats. Ifall inte sharia införs, så har vi en ny bas varifrån islam kan försöka verka på sina grannländer. Närmaste grannlandet eller andra muslimska minoriteter inspireras och vill även dom utropa sin självständighet. Resultat: spridning av jihad med terrorism och oroligheter. Vad gott kommer av att muslimska stater växer som svampar ur jorden?

Sen gnäller dom över att moderlandet slår ner på separatisterna. Det har man alltid gjort, överallt, och kommer alltid att göra! Det betyder inte att man skall diskriminera befolkningen ifall de inte har separatiststrävanden! Men det brukar man väl inte heller!? Ingen diskriminering och ingen separatism!

Varhelst det uppstår religiöst motiverade ”frihetsrörelser” känner jag obehag och en klump i magen.  Jag betackar mig för fler religiösa fanatiker! Vill ni leva i fred i Kina, lägg ner separatiststrävandena!

Separatisterna själva talar tyst om att dom är muslimska separatister, utan talar hellre om frihet, oberoende, diskriminering etc. Allt för att framkalla omvärldens sympatier.

Då föredrar jag att de tillhör moderlandet. I tider av religiöst vansinne känns ateismen väldigt befriande!

”Kina skyller sina misslyckanden på mig”

Rättsprocess i Sverige mot uigur

När orden tryter

Nio avrättade efter kravaller i Kina

Kinesiska muslimer till Palau

DN

Bakgrund: Separatismen i Xinjiang

Nio avrättade efter kravaller i Kina

Kinesiska muslimer till Palau

Sex dödsdömda för oro i Xinjiang

Advertisements

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. profanum_vulgus
  Dec 02, 2009 @ 13:29:35

  Men när det gäller Östturkestan så är det ju inte en del av Kina. Xinjang betyder nytt land och anledningen till namnet är att Östturkestan ockuperades av Kina. Till skillnad från de buddistiska separatisterna i Tibet så vill Uigurerna inte separera en bit av Kina, utan de vill få självständighet i ett ockuperat land. Inte alls skiljt från t.ex. att norrmännen bekämpade tyskarna.
  Enda anledningen till ditt ställningstagande är att de är muslimer, trots att de är sekulära muslimer. Deras kamp har dessutom inga religiösa förtecken vilket alla separatister du nämner har.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 02, 2009 @ 13:54:41

   Du vet aldrig vilka som får makten i ett muslimskt land. Brukar sluta med sharia när nya muslimska stater bildas. Kan mycket väl bli en bas för terror i grannländer. Föredrar Kinas sekulära styre!

   Svara

   • profanum_vulgus
    Dec 02, 2009 @ 14:56:27

    Fast det skulle ju inte vara ett nytt muslimsk land eftersom det bara är ockuperat. Dessutom är ju motståndet sekulärt och demokratiskt.

    Svara

 2. Demokratbloggen
  Dec 02, 2009 @ 08:44:08

  Agitatorn August palm var det svenska välfärdssamhällets pionjär.

  Dagens socialdemokrater har INGENTING gemensamt med honom!

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: