Yttrandefrihet = Pladdrets tyranni?

Håkan Boström argumenterar idag för den censur tidningarna bedriver mot bl a vissa ”politiskt inkorrekta” bloggare.

Han säger att om alla tillåts uttrycka sina åsikter så blir det ”anarki”. Och detta skall komma från en journalist och redaktör från en av Sveriges största dagstidningar, Dagens Nyheter.

Som om folk är så jävla dumma att dom inte kan skilja en sanning från en lögn, särskilt man har tillgång till en fri och öppen debatt i ämnet! Bättre att informationen stryps tycker han. Man tar sig för pannan!

Däremot, censur är en förutsättning för lögnen att överleva, ett litet tag.

Censuren som svensk media i allmänhet bedriver är väldigt flagrant. Men man tycker man har ett ”gott” syfte. Ändamålet helgar medlen. Så resonerade även Hitler, Stalin, Pol Pot.

Att kränka våra grundläggande rättigheter har aldrig hänt i dåligt syfte, syftet har alltid varit ”gott”!

Han säger att sanningen drunknar i nonsens. Större risk att den censureras!

Sanningen flyter, den drunknar inte!

Förlorar man en debatt så beror det antingen på att man har fel eller på att man är en svag debattör. Det sistnämnda går ju att åtgärda! Vilket väljer du Håkan?

Duger inte yttrandefriheten längre?

När svenska journalister likställer yttrandefriheten med pladdrets tyranni, då är det illa! Ett journalistiskt lågvattenmärke!

Journalister, sköt ert jobb: VAR ÄRLIGA!

I samma tidning försvarar Lena Andersson yttrandefriheten på ett utmärkt sätt! (Lyckad fatwa)


DN

Pladdrets tyranni

Lyckad fatwa

Advertisements

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. demokratbloggen
  Dec 02, 2009 @ 18:06:55

  ”… Det socialdemokratiska partiets kamp för att bilda ett parti som skulle leda Sverige ut ur fattigdom och elände har för länge sedan dödats av dagens landsförrädiska patrask. Det borde vara dödsstraff på landsförrädare!

  Det skitiga patrasket har INGENTING med folkets kamp att göra. Det socialdemokratiska parti som bildades och efter mycket möda och kamp, och slutligen genomdrev välfärden i vårt land, har dessa förrädare så gruvligt svikit så att idag återstår det Absolut Ingenting av folkets demokratiska parti … I n g e n t i n g ! …

  … Idag talar sossarna om att ta hit obegränsat med utlänningar, sådana som under socialdemokratins ungdom benämndes svartfötter, sådana som tar våra jobb och förstör landet …

  Vi ska slänga ut ockupanterna från vårt vackra land, samtidigt som kujonerna i Sveriges riksdag kan vänta sig hårda straff för sitt svek …”

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  Svara

 2. peerpede
  Dec 02, 2009 @ 15:14:13

  Svensk media och sättet man arbetar på er redan förmål för debatt och lyfte ögonbryn lite varstans i ”den fria värld”, det är bara i det slutna sällskapet man låtsas allt är frid och fröjd och det finns yttrandefrihet i Sverige.

  Svara

 3. profanum_vulgus
  Dec 02, 2009 @ 13:23:12

  Vadå om du vill leva i ett land som inte är PK så får du väl flytta dit, precis som muslimerna som vill bygga minareter ska flytta till muslimska länder?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 02, 2009 @ 13:52:59

   Föredrar ett PK-land framför ett muslimskt land. Finns åtminstone demokrati! Och jag kan säga vad jag vill utan att åka i fängelse!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: