Högerextremist om sjukvårds-”reformen”

Ifall man tvingar svårt sjuka att ta heltidsjobb, är det piska eller morot? Låt oss reda ut detta svåra problem!

En piska är negativ, dvs en försämring. En morot är något positivt, dvs en förbättring. Ifall man försämrar de ekonomiska villkoren för sjuka så är det väl rimligen något negativt, dvs en piska. Då kan vi väl anse den saken avklarad, eller hur? Det är en piska och inget annat, en försämring. Allt annat är lögn!

Jag förutsätter att det aldrig var avsikten att tvinga döende att jobba på heltid. Något så vansinnigt kan jag inte tro någon om i detta land. För om det var avsikten så är det jävligt illa. Då kan vi vänta oss fler vansinnigheter. Men som sagt, jag utgår inte från det.

Och sjukvårdsreform har tydligen fått en ny innebörd. Man avser varje förändring av sjukförsäkringssystemet, förbättring eller försämring (för de sjuka). Jag tycker bara man skall vara ärlig med begreppen som används. Politikerföraktet minskar inte av fortsatta lögner. Användning av felaktiga (vilseledande) ord och begrepp måste likställas med lögn.

En negativ sanning är bättre än en positiv lögn. Varje sanning är bättre än lögn! För att det ger ger insikt i problemet och därmed möjlighet för dess lösning.

Nu har man backat, vilket förstås är positivt. Men visst hade det varit bättre att undvika vansinniga regler från början? Men alla kan vi begå misstag.

Eftersom jag är negativ till (muslimsk) invandring är jag per definition högerextremist. Vad är då regeringen?

SVD

Ändrade sjukregler kan bli dyr erfarenhet

Reglerna ändras för svårt sjuka

Ingen svårt sjuk är betjänt av en ovärdig debatt

Reglerna ändras för svårt sjuka

Oenigheten inom oppositionen tydlig

Läkarprotest mot nya jobbregler

Som att få julkort i julklapp

Efterlysning: Blir du utförsäkrad från Försäkringskassan?

Nya regler för sjukpenning planeras

Deltidssjuka tvingas söka jobb

DN

Oppositionen kräver besked om svårt sjuka

Försäkringskassan: ”Vi följer de politiska besluten”

”Svårt cancersjuka kvinnor tvingas söka heltidsarbete”

Husmark Pehrsson: ”Svårt sjuka ska inte tvingas jobba”

Deltidssjuka tvingas söka jobb

AB

Svårt sjuka slipper jaga efter jobb

Snart valår – då vill inte regeringen vara hjärtlös

Politiskt bråk om cancersjuka

De lyckades vinna mot Försäkringskassan – här är deras bästa tips!

Tipsen: Så får du också rätt mot F-kassan

Cancersjuka tvingas söka jobb

Läkarprotest mot nya jobbregler

Nya regler för sjukpenning

Övriga

Det var en nödvändig reträtt. Det kan krävas fler.

Sluta jaga cancersjuka

Dagens MedicinÖrnsköldsviks AllehandaNorrtelje TidningMyNewsdesk (pressmeddelande


Advertisements

19 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lövet
  Dec 08, 2009 @ 08:13:15

  Jag betvivlar att de som titulerar människor vars huvudsyssla är att vara extremt kritiska mot islam högerextremister i första hand har extremkapitalism i tankarna, utan snarare den typ av riktad fientlighet mot en särskild religiös eller etnisk grupp som vi sett tecken av under Kosovokriget (den Serbiska armén totalförstörde 649 moskéer, varav vissa var femhundra år gamla, och vanhelgade och delvis förstörde 234 andra moskéer) och som var dominerande i Europa på 1920-talet, då det var inne att knalla runt i uniformerad grupp och bränna ner samlingställen för utövande av religion.

  Extremkapitalism, eller snarare idiotkapitalism av det neokonservativa slaget, är som vi alla vet nationalekonomiskt och världsekonomiskt en katastrof. Däremot är det knappast något man kan dela in i det högerextrema blocket. George W Bushs regering var en neokonservativ regering, med mer lutningar bort ifrån det traditionella monetärt ansvarsfyllda konservativa höger-om-höger och mer mot mitten, blandat med en ansvartslös finanspolitik. FDP i tysland, en del av den nya regeringen, beskriver sig själva som fria demokrater och ett mittenparti, som eftersträvar den typ av finanspolitik som gav oss finanskraschen. Skål!

  Kort sagt, regeringen är inte högerextrem, den är inkompetent.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 08, 2009 @ 13:09:55

   Jag har aldrig menat att regeringen är högerextrem! Men om de inte är det så är jag det än mindre för jag står till vänster om regeringen!

   Höger och vänsterskalan i politiska sammanhang är som du är inne på, grundad i nationalekonomin. Ägandet av våra resurser och fördelningspolitiken. Har självfallet inget med med islam att göra! Återigen ett ord som används felaktigt mot oss.

   Svara

 2. demokratbloggen
  Dec 05, 2009 @ 23:32:46

  Regeringen, såväl som de övriga riksdagspartierna är landsförrädare och ger bort landet till muslimska invandrare och låter det egna folket lida.

  De har lett in sverige i ett krigstillstånd och vi måste ta kamp mot dem som de förrädare de är!

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  Svara

  • Lövet
   Dec 06, 2009 @ 10:53:54

   Ok. Och det har exakt vad med en ensidig ultrakapitalistisk sjukvårdspolitik att göra?

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Dec 06, 2009 @ 18:31:17

    Jag är ju stämplad som högerextremist på den enda grunden att jag är emot muslimsk invandring. Vi kallas ju alla högerextremister som du kanske noterat. Jag står uppenbarligen till vänster om regeringen. Så vad är regeringen om jag är högerextremist?

    Poängen av detta är att visa hur felaktigt det är att stämpla invandring-motståndare som högerextremister. För självfallet är inte regeringen högerextremistisk, och jag än mindre! Samma sak gäller stämplingen av oss som rasister och islamofober. Alla dessa missbruk att språket kan lätt krossas.

    Svara

    • Lövet
     Dec 07, 2009 @ 09:22:17

     Jag betvivlar att de som titulerar islamofober högerextremister i första hand har extremkapitalism i tankarna, utan snarare den typ av riktad fientlighet mot en särskild religiös eller etnisk grupp som vi sett tecken av under Kosovokriget (den Serbiska armén totalförstörde 649 moskéer, varav vissa var femhundra år gamla, och vanhelgade och delvis förstörde 234 andra moskéer) och som var dominerande i Europa på 1920-talet, då det var inne att knalla runt i uniformerad grupp och bränna ner samlingställen för utövande av religion.

     Extremkapitalism, eller snarare idiotkapitalism av det neokonservativa slaget, är som vi alla vet nationalekonomiskt och världsekonomiskt en katastrof. Däremot är det knappast något man kan dela in i det högerextrema blocket. George W Bushs regering var en neokonservativ regering, med mer lutningar bort ifrån det traditionella monetära konservativa och mer mot mitten, blandat med en ansvartslös finanspolitik. FDP i tysland, en del av den nya regeringen, beskriver sig själva som fria demokrater och ett mittenparti, som eftersträvar den typ av finanspolitik som gav oss finanskraschen. Skål!

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Dec 07, 2009 @ 13:05:17

      Så du instämmer i att ordet ”högerextremist” således missbrukas när blint används på invandrings-fientliga?

      Dessutom missbrukar du ordet ”islamofob”! Tar tillbaks vad jag skrev tidigare. Islamofob är en sjuklig (irrationell) skräck för islam! Period!

      Oavsett vem som missbrukar ordet så är det likförbannat ett språkligt missgrepp! Du måste söka den etymologiska betydelsen av fobi och bygga på det! Du som är så nogrannn borde inte göra ett så elementärt misstag!

     • Lövet
      Dec 07, 2009 @ 14:18:32

      ”Tar tillbaks vad jag skrev tidigare. Islamofob är en sjuklig (irrationell) skräck för islam! Period!”

      Epistemofobi är en sjuklig rädsla för kunskap.

      Hurru Klartexten, vi har redan diskuterat just den här saken tidigare och konstaterat att det finns en allmänt vedertagen användning av ordet fobi just när det används med prefixet inslamo-, xeno- etc som avsevärt skiljer sig från den patologiska användningen. Det är den icke patologiska användningen som avses och det vet du.

      ”On 21 augusti 2009 at 10:29 KLARTEXTEN! Said:
      Med den innebörd du lägger i ordet (icke patologisk) så är islamofob ett helt OK benämning”
      .
      https://klartexten.wordpress.com/2009/08/13/sd-okar-ett-underkannande-av-svensk-invandrarpolitik/

      Trycker du på ”reset brain” vid varje månadskifte eller varje kvartal? 😉

     • KLARTEXTEN!
      Dec 07, 2009 @ 14:37:00

      Som jag skrev så har jag ändrat uppfattning. Betyder att jag inte är rigid, utan flexibel! Har en tendens att ändra mig när jag inser att jag har fel. En ganska god egenskap, eller hur? Enligt Medicinskt terminologilexikon: ”irrationell (ej förnuftsstyrd) situationsbetingad ångest”.

      Skall du använda ett sammansatt ord korrekt så krävs att delarna i ordet används korrekt också! Islam-delen är korrekt använd. Men inte fobi-delen. Därför att du vid bildningen av ordet förutsätter att islam-kritiker är fobiska. Du kan tycka att dom är fobiska, men det ordet är endast korrekt använt om dom de facto är fobiska!

      Fobi kommer från det grekiska ordet Phobos= fruktan. Således kräver ett korrekt användande av ordet fobi att fruktan är en beståndsdel! Utan fruktan, ingen fobi. Glasklart! Detta är ett absolut minimikrav!

      Men jag tror mer på förklaringen i engelska wikipedia ”morbid fear”, an intence and persistant fear in certain situations. Dvs en irrationell rädsla. Det är så varje normal (med minsta bildning) uppfattar ordet. Att kalla alla islam-kritiker för islamofober är bara ett försök att hävda att dom har fel! Dvs att deras ”rädsla” är irrationell!

      Men du och de flesta andra missbrukare, använder ordet på alla som ogillar islam, oavsett skäl! Vilket således är felaktigt och dumt!

      Jag gjorde självklart ett misstag när jag godkände ditt felaktiga användande av ordet. Jag översåg med ditt misstag helt enkelt! Svagt av dig att inte förstå när du har fel, trots att du får det svart på vitt, serverat på silverfat.

     • Lövet
      Dec 07, 2009 @ 14:55:09

      ”Enligt Medicinskt terminologilexikon: ”irrationell (ej förnuftsstyrd) situationsbetingad ångest”.”
      Se där, du åberopar ett medicinskt terminologilexikon. Läser du något jag skriver över huvud taget?

      ”Skall du använda ett sammansatt ord korrekt så krävs att delarna i ordet används korrekt också! Islam-delen är korrekt använd. Men inte fobi-delen. Därför att du vid bildningen av ordet förutsätter att islam-kritiker är fobiska. Du kan tycka att dom är fobiska, men det ordet är endast korrekt använt om dom de facto är fobiska!

      Fobi kommer från det grekiska ordet Phobos= fruktan. Således kräver ett korrekt användande av ordet fobi att fruktan är en beståndsdel! Utan fruktan, ingen fobi. Glasklart!”

      Det här är bara för dumt.
      Islamofobi är en vedertagen neologism som syftar på rädsla eller fördomar riktade mot muslimer och religionen islam. Den här bloggen är sinnebilden av begreppet.

     • KLARTEXTEN!
      Dec 07, 2009 @ 14:56:52

      Då har du accepterat en felaktig användning av ordet. Ditt problem! Vedertagen av vem? Av islamistkramarna bara, av dom som vill misskreditera islamkritiker! Övriga som använder ordet felaktigt är dom som inte är medvetna om den irrationella innebörden av ordet fobi.

      Du har ett slappt och slarvigt språkbruk! Blir inte bättre för att du hänvisar till idioter!
      Dessutom har du inte lyckats visa att jag har fel i min islamkritik, vilket du är välkommen att göra!

     • Lövet
      Dec 07, 2009 @ 15:07:00

      ”Du har ett slappt och slarvigt språkbruk!”
      🙂

      Din vilja räcker inte till för att ändra verkligheten.

      ” On 18 augusti 2009 at 17:06 Lövet Said:
      ”Resten är en ren formsak”.
      Suuuuuuuuuuuuck!

      Du är medveten om att ett och samma ord kan ha olika betydelser? I synnerhet när det kombineras med ett annat?

      Bonniers Svenska Ordbok
      Xenofobi [KS-]främlingshat, utlänningshat;
      (med.)sjuklig rädsla för främmande personer.

      SAOL
      Xenofobi främlingshat
      http://www.svenskaakademien.se/web/Ordlista.aspx

      Harrap’s standard learners english dictionary
      Xenophobe n. Person who dislikes foreigners.
      Xenophobia n. hatred of foreigners.

      Oxford Advanced Learners Dictionary
      Xenophobia dislike or fear of foreigners.

      The Oxford guide to the english language
      Xenophobia dislike or distrust of foreigners.

      Samtliga har en sektion om fobi, där ordet korrekt beskrivs en sjuklig skräck.

      Utöver detta har samtliga ordböcker ett avsnitt om -fobi, alltså där ordet fobi kan kopplas ihop med ett annat ord, ex vis xeno.
      Vad tror du det står för beskrivning här?
      Tips: det står inte att det är en intensiv irrationell rädsla.

      Så att slentrianmässigt beskylla alla främlingsfientliga för xenofobi är korrekt! Det är inget missbruk av ordet! Detta eftersom fobi-delen av ordet xenofobi inte relaterar till den kliniska meningen av termen. Det är alltså inte frågan om en ångeststörning.

      Läs och lär.”

     • KLARTEXTEN!
      Dec 07, 2009 @ 15:28:49

      Fobi betyder som absolut minimum fruktan! Utan fruktan ingen fobi. Fobi utan fruktan är felaktigt, punkt slut! Uppenbart, och det borde du inse! Hjälper inte vad du hänvisar till! Det är etymologiskt och därmed språkligt felaktigt!

      Att många tänker fel gör det inte mer rätt! Även om alla tycker att 2 är mindre än 1 så är det likförbannat fel! Därför att det är ologiskt!

      Fattar du inte det, så brister något i ditt logiska tänkande.

     • Lövet
      Dec 07, 2009 @ 18:04:59

      Just rigida ”sanningar” är vad etymologi inte handlar om, utan snarare förändringar i fonetik, betydelse och användning.

      Att du ständigt är otrevlig är väl en bonus, men gör inte det du skriver mer sant.

      ”Daher befasst sich die Suche nach dem „Etymon“ eines Wortes auch mit dem Wandel, dem es von Beginn an örtlich und zeitlich unterworfen war. Insofern sucht die wissenschaftliche Etymologie nicht normativ „vorschreibend“ ein verbindliches Soll („jetzt und immer richtig“), sondern versteht und beschreibt deskriptiv seine sich verändernde Bedeutungsgestalt in die jeweiligen zeitgeschichtlichen und kulturellen Zusammenhänge („dort und damals so gesprochen und so gemeint“)”.

      Underhållningsvärdet är onekligen påtagligt.

      http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?action=pod_show&id=22&module_instance=10

     • KLARTEXTEN!
      Dec 07, 2009 @ 21:03:55

      Tycker du att jag är otrevlig? Diskussionen med en god debattör måste vara relativt hänsynslös, annars går det illa. Hänsynslös men aldrig otrevlig! Otrevlig kan jag vara om man är otrevlig mot mig. Detta är i vart fall min målsättning. Gärna en dolk i hjärtat, men aldrig ett svärord! Då har det gått för långt!

      Du får gärna översätta vad du skrivit, för mina tyska-kunskaper räcker inte till.

      Du hänvisar till en uppenbart ”politiskt korrekt” webplats med det klart uttalade syftet att vara islamvänligt! Det är ett faktum att islamofob är ett skällsord som används för att svärta ner islamkritiker, period! Det är bara allmänt accepterat av våra meningsmotståndare! Det är en misshandel av språket och inget annat. Hjälper inte hur många idioter som missbrukar ordet!

      Varför missbrukar debattörer språket? Uppenbarligen för att argumenten inte räcker till. Du och ingen annan kan via logiska resonemang visa att jag har fel i min islamkritik!

      Försök debattera utan att använda falska ord (islamofobi) och falska beskyllningar (rasism) så blir det uppenbart hur lite ni har på fötterna. Enda ni kan hoppas på är att allmänheten skall tro att vi är fobiska (hyser en irrationell rädsla). Dvs försök föra en saklig debatt. Då skiter det sig totalt för er!

      Det är ett uttryck för ett sammanbrott i debatt-förmågan. Våra kritiker är ställda mot väggen, har inga vettiga argument, därför vidtar dom desperata åtgärder, som att tillskriva oss falska epitet!

      Om jag vore allt jag tillskrivs (islamofob, rasist, högerextremist etc) så vore det lätt att köra över mig, pga att jag då vore irrationell och lite halvdum. Det går inte nu därför att jag är en rationellt tänkande människa, som lagt ihop två och två, studerat verkligheten och Koranen och slutsatserna är självklara, och inte unika!

      Jag tror kort sagt att jag tänkt längre än mina kritiker, som oftast inte har tänkt alls egentligen. Deras åsikter är ytlig som fernissa! Minsta man skrapar så finns det inget alls, bara luft. Att vinna en debatt mot dessa är oftast som att stjäla godis från ett småbarn! Främsta skälet är förstås att vi har rätt! Har man rätt så är det mycket mycket lättare att vinna debatterna!

      Våra kritiker kliar sig i huvudet och undrar varför det är så svårt att vinna mot oss. Jag är bara förundrad över att det är så svårt att förstå!

      Har även diskuterat islam med journalister som blir totalt ställda bara man skrapar minsta lilla på fernissan! Det är rent patetiskt hur tankebefriade majoriteten av islamistkramare är! För du håller väl med mig, att saknar man rationella skäl för en viss åsikt så är det dags att byta åsikt, eller hur?

      Missbruk av dessa ord är ett uttryck för att islam-försvararna har problem!

     • Lövet
      Dec 07, 2009 @ 14:24:07

      ”Så du instämmer i att ordet ”högerextremist” således missbrukas när blint används på invandrings-fientliga?”

      Missbrukas? Det passar bättre på de som vill utestänga individer ur sammhället för att de råkar tillhöra en viss religion än det passar på neokonservativer.

     • KLARTEXTEN!
      Dec 07, 2009 @ 14:29:41

      Nu får du allt definiera vad du menar med höger och vänster innan du går vidare!

     • Lövet
      Dec 07, 2009 @ 14:41:47

      ”Nu får du allt definiera vad du menar med höger och vänster innan du går vidare!”
      Varför skulle jag göra det, när termen -extremist används för att beskriva politiska grupperingar, rörelser och partier som inte kan placeras i konventionell blockpolitik eftersom de rör sig i gränslandet utanför den politiska demokratin eller är rent antidemokratiska. De frågor som anses höra till högerextremism är ofta sociokulturella frågor som berör synen på medborgarskap och invandring, lag och ordning samt familjen.

      Läs en bok någon gång.

     • KLARTEXTEN!
      Dec 07, 2009 @ 14:54:20

      Nu är du helt ute och cyklar. Måste jag undervisa dig om vad höger och vänster innebär i politiska sammanhang? Sluta spela dum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: