Rösta på hjälten Hossein!

Flashback har en omröstning om vem som förtjänar att få en massa julkort. Jag håller hårt på hjälten Hossein Afshin, som räddade en liten kille som hängde i ett fönsterbleck och föll ner i Hosseins räddande armar, med risk för eget liv!

Rösta du också på honom! här eller här (om du inte är medlem så registrera dig):

https://www.flashback.info/showthread.php?t=1068886

Här upprepar jag mitt inlägg från 6 sept. 2009:

hjalte Hossein Afshin

När man läser om hjälten som räddade den lilla 6-årige pojken som föll 6 våningar slås man över hur osvenskt han betedde sig! Men så hette han också Hossein Afshin (iranier?) 37. En superhjälte i mina ögon! Tog initiativ och föreslog vettiga saken andra kunde ta sig för, som att hämta madrasser etc.

Dramat utspelades i fredags vid Brunnsbotorget i Göteborg.  Grabben Gracien Lokomba hade råkat låsa in sig själv i sitt rum. Pappan bad honom vänta, men han hade inte tålamod utan försökte klättra ut via fönstret. 6 våningar uppe! Men blev sen hängande i fönsterblecket! Han  hängde där och skrek där i 5 minuter innan han till slut tappade greppet och föll!

Med risk för sitt eget liv klättrade Hossein upp på ett litet plåttak och var beredd att fånga upp pojken när han skulle falla!  Pojken föll och fallet dämpades av Hosseins egen kropp, med resultat att båda föll ner på marken från plåttaket.  Utan Hossein och plåttaket hade pojken sannolikt dött! Men han överlevde, fick bara ett armbrott!

Han kom från ett land med en annan krismedvetenhet, med en vana från svåra situationer. För oss är en svår situation när hissen inte fungerar. Det ligger inte i vår nationalkaraktär att ta egna initiativ. Vi tittar hellre på hur andra gör och apar efter dessa. Är andra passiva så är vi det också, är andra aktiva är vi det också. Vi vill bara inte avvika! Vi vill vara som andra!

Visst finns det svenskar som honom, men tyvärr är vi i minoritet i den klassen! Dom som gör något, ”makes all the difference”!

AB EXP

Föll sex våningar

Alla skrek!

Jag är ingen hjälte! Visst är du!!!

Hossein möter familjen på sjukhuset (video)

Advertisements

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Demokratbloggen
  Dec 05, 2009 @ 08:33:17

  Att oroa sig om man får sin blogg nerstängd leder bara till att man blir för vag i sin samhällskritik.

  Då är det bättre att de får stänga ner bloggen, så startar man en ny bara. Blogginlägg är en färskvara och det går att skriva nya.

  Se mitt senaste blogginlägg:

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 05, 2009 @ 13:36:32

   Instämmer! Men även tidningarna vill pressa oss tilll självcensur! Annars tas blogglänkarna ner.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: