Resistenta bakterier-inte att leka med!

En 2-årig flicka har resistenta pneumokocker. Dvs hon är bärare. Det betyder att ev. sjukdom med dessa bakterier inte är behandlingsbar (med antibiotika). Du kan förstås behandla symptomen, men det viktigaste går inte att eliminera, bakterierna själva. Flickan är frisk, vilket tyder på ett bra immunförsvar. Hon smittar även om hon själv är symptomfri, via handen, nysning, hostning, salivpartiklar vid tal, skratt etc.

När andra då kommer i kontakt med dessa bakterier är det stor risk att även de blir bärare av samma resistenta pneumokocker. Och har dessa då sämre immunförsvar så kan de mycket väl drabbas av sjukdom, få symptom som sen inte kan behandlas med antibiotika.

Pneumokocker kan ge upphov till tämligen allvarliga sjukdomar, lunginflammation t ex. Att påstå att behandlingsbara bakterier är lika farliga som icke behandlingsbara, faller på sin egen orimlighet. Var och en av oss begriper att en icke behandlingsbar sjukdom är mycket farligare än en behandlingsbar variant av samma sjukdom!

Är detta ett önskvärt förlopp? Tvivlar på det! Jag anser att Smittskydd Skåne gjort helt rätt! Snarare är det Stockholms och Västar Götalands läns landsting som gjort fel!

SVD

Symptomfri 2-årig flicka nekas förskola

SDS

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: