En bra pappa!

Pojken hade mobbats under lång tid i skolan. Skolan kände till detta men hade inte informerat föräldrarna! När pappan av en slump fick reda på mobbningen och att sonen även hotats till livet åkte han hem till mobbaren och skällde ut honom! Samma dag upphörde mobbningen!

Nu åtalas pappan för hemfridsbrott! Åklagaren hävdar att pappan gick in i lägenheten, vilket pappan förnekar. Ifall pojken släppte in pappan var det definitivt inte hemfridsbrott.

Vad pappan gjorde var helt nödvändigt för att få slut på mobbingen! Det är helt uppenbart att skolans och samhällets åtgärder inte fungerar men att pappans funkade!

Man gör vad som behövs helt enkelt! Pappan är ett föredöme för oss alla!

Mobbarna bör alltid dra kortaste strået!

Ifall det är olagligt att göra vad pappan gjorde måste lagen ändras! Det kan liknas vid nödvärn! Att prata allvar med mobbaren var enda möjligheten att få slut på eländet. ENDA! Det måste åklagaren ta hänsyn till! Att pappan löste ett problem som samhället inte lyckats lösa! Verbalt! Utan våld!

Ansvaret!

Barnets ansvar är att berätta till så många som möjligt (främst föräldrar och skola). Föräldrarnas ansvar är att vara lyhörda och känsliga för när barnet verkar dra sig undan/må dåligt och då fråga.

Skolans ansvar är att omedelbart stänga av mobbaren eller sätta honom i en specialklass så offret slipper honom/henne! Politikernas ansvar är att stifta lagar och regler för skolan så att mobbaren straffas och lyfts ur gemenskapen! Det skall kosta att mobba! Högsta ansvarig på skolan är rektorn, så denne skall i första hand hängas!

Mobbaren måste isoleras!

Allmänt sett skyddar samhället förövarna och struntar i offren! Förövarna måste hanteras med hårdhandskarna. Man skall aldrig vara rädd för att var orättvis (ta i för hårt) mot förövarna, för ev. ”orättvisa” drabbar rätt person. Vid mobbing drabbar orättvisan fel person!

Lägg ner åtalet och ändra lagen!

Barn och elevombudet

SVD

”Pappan gjorde helt rätt”

Hård kritik mot skolans mobbningsarbete

Pappa skällde ut mobbare – åtalas för hemfridsbrott

DN

Svek klistrar sig fast i själen

Ingripande mot utsatt pojke tog 5 år

Tilliten kan raseras helt

Kommun ifrågasätter mobbad pojke

Pappa hotade åttaåringar

AB

Mobbad pojke kan få 160 000 kronor

Liv vägrade bli ett offer – vann kampen mot mobbarna

Advertisements

16 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Mack
  Dec 11, 2009 @ 18:49:08

  Hur har man mage att anmäla någon som har skällt ut en för att man har MOBBAT personen i frågas son eller dotter? Den där mobbaren och hans föräldrar kan fara och flyga. Det är lustigt att se hur gärningsmän blir offer och offer blir gärningsmän i ”rättvisa” Sverige.

  En eloge till farsan som tog saken i egna händer när ingen annan gjorde något! Jag skulle ha gjort samma sak alla dagar i veckan!

  Svara

 2. P.K
  Dec 11, 2009 @ 18:09:17

  Underbart gjort, så skall mobbarna tas, detta gäller ju förövrigt barn som blir ”bötade” av andra barn/ungdommar

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 11, 2009 @ 18:19:34

   Jo. Samhället måste även slå näven i borden hårt och resolut för att få slut på skiten! Vi får absolut inte vara rädda för att gå för hårt fram! Då slutar det med att vi blir handlingsförlamade! Man gör vad som behövs helt enkelt. Måste man låsa in dom, gör det!

   Svara

 3. Trackback: Så här tog man hand om mobbare | Gester...med ord
 4. Demokratbloggen
  Dec 11, 2009 @ 15:56:09

  Har Sverige en chans att överleva kriget?

  Att det pågår ett inbördeskrig i Sverige är helt uppenbart. Kriget trappas successivt upp och om bara fyra decennier har den etniskt svenska befolkningen bytts ut mot muslimer från tredje världen, och demokratin bytts ut mot feodal diktatur.

  Läs mer här:

  http://demokratbloggen.wordpress.com/

  Svara

 5. Snuttis
  Dec 11, 2009 @ 15:46:25

  Jisses, vad bråttom ni har… Om mobbarens föräldrar anmält händelsen måste den väl utredas och eventuellt åtal väckas…? Vänta gärna tills dom fallit…

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 11, 2009 @ 16:04:18

   Så man får inte ha synpunkter på åtalet? Jag anser att åtalet skall läggas ner! Därför att pappan gjorde vad som krävdes, och ifall han skulle ha gått in i lägenheten så är det ett förbannat lågt pris för att få slut på mobbningen. Mobbaren är ett svin och pappan löste problemet. Inget åtal!

   Han besparade sonen och skolan en massa problem!

   Svara

   • Snuttis
    Dec 11, 2009 @ 16:44:55

    Måste vara härligt att sitta inne med sanningen så där. Själv tänker jag vänta och se, mina kunskaper i ärendet är inte tillräckliga.
    PK media talar tydligen 100% sanning i detta fall.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 11, 2009 @ 17:05:31

     SNUTTIS: Så länge vi inte har skäl att ifrågasätta vad tidningen skriver så gör vi såklart inte det heller! Detta är ingen invandrarpolitisk fråga, så vi kan lugnt räkna med att tidningen är ärlig! Trust me! Omfattades aldrig av ”Lilla Saltsjöbadsavtalet”, såvida inte mobbarna är invandrare, förstås.

     Jag förmodar att du rekvirerar samtliga domar varefter du uttrycker dina synpunkter och önskemål, efteråt?

     Många måsten enligt dig när mobbaren ”drabbas”, men inga måsten för offrets skull!

     Jag förnekar inte att det känns bra att basera åsikterna på sunt förnuft. Pröva det! Om inte annat, så för omväxlings skull!

     Debattera inget förrän saken är slutgitigt avgjord i HD. Lite väl fatalistiskt och uppgivet för min smak!

     Svara

    • Snuttis
     Dec 11, 2009 @ 19:00:34

     Jag har läst tillräckligt med domar för att veta att verkligheten och tidningarna spelar i olika divisioner.
     Sen betyder inte det att jag tar mobbarens sida, vart får du det ifrån?
     ”Sunt förnuft” är inte din blogg starkaste sida, mer ”jag har rätt och alla andra har fel”…

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Dec 11, 2009 @ 20:16:48

      Att utgå från att SVD gör en felaktig rapportering är bara dumt! Man tager vad man haver när man resonerar. Alternativet är att tiga som du!Jag fattar väl också att tidningarna kan få saker och ting om bakfoten, men bara för att den risken finns kan vi inte låta bli att debattera!

      Visa du gärna att du har rätt så ger jag mig! Jag viker mig för förnuftsargument.

      Jag skiter uppriktigt sagt i detaljerna för övrigt. Alla mobbare skall tryckas dit så det visslar om det! Det är vad jag förespråkar! Det är min poäng! Man skall inte vara ängslig att trampa mobbarna på tårna!

      Du ägnar dig år meningslöst navelskådande! Problem löses!

  • Micke
   Dec 11, 2009 @ 16:30:44

   Diskussionen gäller fallet i den form som det har redovisats i medierna. OM mediernas redovisning är riktig så har pappan handlat föredömligt och det är i sammanhanget ointressant om han har gått in i lägenheten eller inte. Han gjorde rätt och den som anmälde honom är en blåögd fjant.
   (OBS! Min åsikt gäller bara om under förutsättning att medierna har rapporterat korrekt)
   Hoppas att domstolen kan se mobbningen som så starkt förmildrande omständighet att åtalat direkt ogillas.

   Svara

   • Urban
    Dec 11, 2009 @ 18:47:57

    Eftersom han är åtalad för hemfridsbrott och inte misshandel kan man i alla fall konstatera att våld inte användes i samband med utskällningen, inte ens en örfil. Det står heller ingenting om att det gäller olaga hot. Vilket gör brottet till ringa och då lär det bara bli dagsböter vid en fällande dom. En dom som inte kan överklagas, jmfr med Anna Sjödin-målet.

    Jag håller för övrigt med Klartexten. det måste gå att diskutera ett fall och ha åsikter om principen före den sista domen har avkunnats. I annat fall skulle man inte kunna diskutera The Pirate Bay-fallet förrän om två år eller vad det nu kommer ta före det målet av avgjort.

    Skillnaden är kanske att diskutera ett mål som den med killen som använde en domkraft för att freda en kvinna som blev överfallen. För det fick han ett års fängelse. Där bör man kanske läsa domen före man uttalar sig allt för mycket om domen var rätt eller fel.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 11, 2009 @ 20:43:37

     Instämmer förstås vad gäller aktuella fallet.

     Betr. ”domkraftshjälten” så är jag lite kluven. Mitt budskap där är främst att ribban för självförsvar och hjältedåd måste höjas rejält för att folk skall våga ingripa! Hela samhället vore betjänt av detta. Inte minst tilltron till rättsamhället.

     Om han var berättigad i det enskilda fallet att använda så tungt verktyg och så sent, är en annan sak. I den mån killen var bara någorlunda proportionell i sitt våld så borde han frikännas, för någon petimeterrättvisa får vi inte eftersträva.

     Och generellt när busarna drabbas: Ifall dom blir orättvist behandlade, så har i vart fall rätt person blivit orättvist behandlad! Och det är en framgång, för alltför ofta är det bara offret som blir orättvist behandlad!

     Svara

 6. profanum_vulgus
  Dec 11, 2009 @ 15:28:56

  Snarare:
  Om det pappan gjorde var nödvändigt så måste lagen ändras.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: