Jesus var muslim!

Detta är vad islam hävdar:

Adam var den första människan, den första muslimen och även den första profeten. Alla människor föds till muslimer. Endast den vuxna människan kan ta avstånd från islam.

Abraham, Noa, Moses, David, Jesus och hundratusentals andra är alla profeter enligt islam. Det finns bara en Gud och han är ofelbar. Det var inte så att Gud först var Jude, sen Kristen och till sist muslim!

Guds budskap till profeterna har varit detsamma hela tiden! Alltså kan det i alla tider bara ha funnits en och samma religion, nämligen islam.

Så dessa tidiga profeter predikade förstås islam! Dock förvanskades deras budskap senare i form av Tora och Bibeln. Förvanskningen gav upphov till irrlärorna Judendomen och Kristendomen.

Gud däremot, talade direkt via Muhammed, så Koranen är Guds egna ord och därför blev inte en bokstav fel! Inte en bokstav i Koranen får ifrågasättas!

Det är naturligtvis varken Moses eller Jesus fel att deras budskap förvanskades! Så alla muslimer högaktar båda, som just muslimer!

Jesus föddes av Maria, islams mest respekterade kvinna! Det är blasfemi att påstå att Gud skulle ha avlat ett barn! Jesus dog heller aldrig på korset. Islam förnekar treenigheten, som ju är månggudadyrkan (polyteism).

Hur många kristna vet detta?

Varje rättrogen muslim nämner alltid dessa tidiga profeters namn med stor vördnad, följt av ”Gud vare med honom” i klass med den vördnad Muhammed åtnjuter.

Av dessa skäl klassas kristna och judar som ”Bokens folk” och traditionellt har dom ej tvingats konvertera, utan fått behålla sina religioner och erhållit dhimmi-status mot att de betalar en extra skatt. Många konverterade dock pga den höga skatten.

Vad jag tycker är märkligt är att detta tycks vara ganska okänt bland kristna. Vad muslimer tror om oss är lättare för dom själv att veta, så dom flesta muslimer borde veta detta.

Lästips: Abrahams barn av Christer Hedin. Han är religionshistoriker, som Jan Hjärpe,  men rakare och ärligare tycker jag. Jag undrar om Hjärpe har nämnt detta i sina böcker i klartext! I boken (s 158) skriver står ”Adam är den första muslimen och den första profeten”.

Jesus, a Muslim, was Neither Killed, nor Crucified.

The Islamic and Christian views of Jesus: a comparison:

http://www.soundvision.com/Info/Jesus/inIslam.asp

SVD
Oppositionen utökar sin ledning medan SD går fram  Konfirmander offer i prästsexmål  Högerpopulister vill följa Schweiz  Flickskola sprängd i Pakistan Muslimsk politiker ifrågasatt Homosexuella kan avrättas
Vem representerar vad i slaget om muslimerna?  Muslimsk punk räddade festivalen Burka stoppar franskt medborgarskap Motiven bakom självmordsdåd inte självklara Sannfinländare vill stoppa minareter
Iran varnar Schweiz
DN
Moderaterna backar Än hörs ekot av Gud Somaliska rebeller avrättade två män Flickskola sprängd i Pakistan Johan Croneman: Nu skjuter hon in sig på de etablerade muslimska organisationerna i Sverige… Ingen svensk bland gripna i Pakistan Robert Wright: ”The Evolution of God. The Origins of Our Beliefs” Malin Ullgren: Sluta ljuga! Det finns inget debattförbud om islam
EXP
Ja till förbud mot att bygga minareter Bara förlorareReligionen är inte medfödd Minareter är inga missiler SD är grabbighetens politiska alternativ   Homosexuell imam talar i riksdagen   Hatets hotbild 
De vill förbjuda burka i Sverige
Dagen
Norrmannen som vill förena världens kristna Samarbete i Lunds stift stängde ute Frimodig kyrka Biskop: Återinför fredags-  fastan – för klimatets skull Kraftig tillbakagång för Moderaterna Missionskyrkan har en demokratisk tradition Ensamstående föräldrar söker hjälp hos kyrkan inför julen  Kristna aktivister greps i Danmark  Tyskt parti vill stoppa minareter i hela EU Äkthet i Turinsvepningen betvivlas efter nytt fynd
Kristna från Irak kan få lättare att stanna  Ingen fred om Jerusalem delas
Jerusalem måste bli huvudstad i Palestina  Forskare får tre miljoner för att hitta Gud på nätet  Svensk moské ansöker om böneutrop  När som helst kan polisen hämta dem  Svenska Missionskyrkan backar i äktenskapsfrågan
Adiba skulle mördas för att hon konverterat  Biörn Fjärstedt: Ärkebiskopen borde avgå) Kristen tidning stoppad i Köpenhamn  Khadaffis pr-trick – tar över moské i Malmö  Berusad diakon förlorar behörighet  Bibelvandring | Elever fick möta Josef i Lycksele pingstkyrka  Den första julen

Advertisements

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. profanum_vulgus
  Dec 18, 2009 @ 16:59:24

  Men det är ju på precis samma sätt som att en kristen anser att Moses var kristen och en jude anser att jesus var jude.
  Skillnaden är bara att en jude inte erkänner vare sig kristna eller muslimska profeter eller läror. En kristen inte erkänner muslimska profeter eller läror samt anser att även judar är otrogna (de tror ju inte på jesus = gud). En muslim anser att de två andra inriktningarna är vantrogna.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 18, 2009 @ 17:53:15

   Sant, men det ligger också i sakens natur att inte erkänna profeter nyare än sin egen. Det vore ju att underkänna den egna profeten! Däremot kan en nyare religion erkänna äldre profeter, men måste, som islam gör, påstå att dom gamla feltolkats.

   Ifall Gud skulle sänt en ny profet måste detta bero på att det var något fel på den befintliga religionsutövningen! Det kan ju ingen erkänna!

   Den egna profeten måste alltid vara den sista profeten!

   Svara

 2. Lövet
  Dec 18, 2009 @ 15:30:24

  ”Jesus föddes av Maria och är islams mest respekterade kvinna!”
  Jesus var kvinna?

  Svara

 3. Lövet
  Dec 18, 2009 @ 11:59:32

  Nu är det så enligt den muslimska tron att alla profeter innan Muhammed levde innan Muhammed. En muslim är en monotheist som erkänner Muhammed som Guds/Allahs siste profet.

  Hur kan då Jesus ha varit Muslim? Det måste ha varit svårt att få ur Jesus något vettigt erkännande rörande Muhammed eftersom han enl den muslimska tron var en vanlig dödlig som spikades upp på ett kors och hängde där till döden inträffade ca. 600 år innan Muhammed föddes.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 18, 2009 @ 12:07:33

   Poängen är att Jesus, enligt islam, predikade Koranens budskap! Naturligtvis kunde han inte nämna Muhammed.

   Den som idag bekänner sig till islam måste erkänna alla profeterna, inklusive Muhammed. Men det kan förstås inte ha varit ett krav före Muhammeds tid!

   Svara

   • Lövet
    Dec 18, 2009 @ 14:17:41

    ”Poängen är att Jesus, enligt islam, predikade Koranens budskap! Naturligtvis kunde han inte nämna Muhammed.”
    Enl muslimsk tro kom Koranen till Muhammed fr.o.m. 610 e Kr.

    Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 18, 2009 @ 17:42:52

   Dessvärre har du fel Lövet. Jag har en bok ”Abrahams barn” skriven av Religionshistorikern Christer Hedin 2004. Där skriver han på sid. 158 att Adam var den första människan och den första muslimen! Dessutom är det fullständigt logiskt och självklart att islam fanns före Muhammed. Skulle Gud ha varit så vimsig att han låter olika profeter predika olika läror?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: