Gulligt om muslimer!

Svenska Dagbladet har idag en stort uppslagen artikel där några unga svenska muslimer berättar om sina drömmar och sin syn på islam och livet.

Det hade varit intressantare om man hade trängt under ytan, ställt dom besvärliga frågorna. Istället framställs nästan alla som gulliga och försvenskade.

Man berörde inte Koranens föreskrifter om kvinnans underordnade roll, att mannen har rätt att aga kvinnan, att kvinnan ärver hälften så mycket som mannen, att hennes vittnesmål inte räknas lika högt som mannens etc.

Varför nämndes inte att jämlikhet i islam bara existerar mellan muslimska män! Och mellan muslimska kvinnor! Det finns ingen jämlikhet mellan muslimer och icke muslimer, heller ingen jämlikhet mellan män och kvinnor! Att islam förbjuder homosexualitet! I vissa länder är det belagt med dödsstraff!  Allt föreskrivet i koranen

Inte behövde dom heller svara på ifall dom anser att vi skall ha rätt att avbilda Muhammed utan att utsättas för hot! Varför försvarar dom inte Vilks och Westergaards rätt att avbilda Muhammed och varför tar dom inte klart och tydligt avstånd från muslimska hot och muslimskt våld?

Hur ser dom på ett framtida muslimskt Sverige? Önskar dom att utvecklingen fortsätter dithän? Vill dom att landet skall styras enligt koranen? Man får rimligen förutsätta att dom religiösa vill det. Annars skulle dom bryta mot sin egen tro!

Muhammad från Libanon erkänner dock villigt att hans drömsamhälle är av Iranskt snitt. Dvs stening, hängningar, stympningar etc. Ett medeltida samhälle. Varför flyttar han inte dit? Varför bo kvar i ett syndigt Sverige, med vårt kafir-rättsystem? Kanske han vet, som många andra, att även Sverige är på väg att bli muslimskt dominerat. Så varför flytta?

Veckan efter 11 september konverterade fler till islam än dom föregånde 10 åren! Dom som konveterat m a a den ökade terrorismen får vi väl kalla 911-konvertiter! Man undrar hur många som gjorde det av en omedveten oro för islam, typ Stockholmssyndromet. Man vill gärna ställa sig på de våldsammas sida, en primitiv ångestreaktion. Vissa gör det kanske för att dom söker en auktoritet?

Andra gör det för att dom tvingas konvertera för att dom gifter sig med en muslim. En muslim får ju inte gifta sig med en otrogen.

Sen har vi förstås även dom som gör det av religiösa skäl! Dom som analyserat och jämfört religionerna och fattat ett moget beslut. Hur många är det?

Nu riktar jag mig inte mot artikelförfattarna utan mer generellt mot journalistkåren: En svaghet hos nästan alla svenska journalister är att dom saknar elementär kunskap om islam, och därför inte kan ställa vettiga frågor. Får dom ett svar så har dom inte en susning om ifall svaret stämmer eller ej. Dom är helt ute och cyklar.

Särskilt om journalisten analyserar och tycker till om islam är det väsentligt att fatta vad man snackar om, egentligen självklart!

Jag tycker hur som helst att det är välgörande att synen på muslimer nyanseras, så artikeln uppskattas!

Tio muslimer – tio sätt att tro

Advertisements

140 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Claes Andersson
  Jan 20, 2010 @ 01:25:05

  # 12:

  ”En felaktig generalisering är t ex att muslimer kommer att sträva efter att islamisera Sverige.”

  Hur kan du vara säker på att ”att muslimer kommer att sträva efter att islamisera Sverige” är felaktigt? Hur kan det kallas en generalisering? Kan du garantera att det inte finns en enda (egentligen ”två enda”, eftersom muslimer är flertal) muslim kommer att sträva efter att islamisera Sverige? Eller att de inte redan gör det? Meningen ”muslimer kommer att sträva efter att islamisera Sverige” innebär inte nödvändigtvis att samtliga existerande muslimer kommer att sträva efter att islamisera Sverige. Det räcker med 1.000, hundra eller enbart två!

  ”Det har du dragit slutsatsen att bara för att några muslimer har den åsikten så har alla den.”

  Att ”muslimer kommer att sträva efter att islamisera Sverige” är knappast någon åsikt. En fruktan, en gissning, en spådom, ja – men en åsikt?

  Några muslimer? Är muslimer de enda som tror att det kan ske?

  http://www.jihadwatch.org/2004/04/britain-finsbury-park-mosque-to-reopen.html hittade jag den här skrämmande, men ändå föga överraskande, kommentaren:

  ”…..hopefully you Brits will wake-up from your liberal ideology. as an international police officer i’ve heard it over and over again from Muslims, ”our first goal is to destroy Israel, then destroy the west, take your women and your land- you don’t know what we talk about in our mosques.” don’t wait another day to awake from your hazy view of reality.”

  Just så.

  Rekommanderad läsning: http://www.weeklystandard.com/content/public/articles/000/000/001/187bvgea.asp?page=7. Dessutom ett stort antal sidor på http://www.vdare.com.

  Sen kan du och andra tokstollar med fördel sluta beskylla oss invandringsmotstånadere för att vara ”nazister” och ”rasister” (implicitt judehatare). En gång var det kanske ett dåligt skämt. Numera bidrar det enbart att störa – och förstöra – debatten.

  Visst, några av oss kan tänkas vara nazister/judehatare – det går ej att förneka. Men det lär vara muslimerna som idag utgör (och kanske alltid utgjort) den största gruppen judehatare.

  Efter kommunismens död är den viktigaste uppgiften att bekämpa islamismen, inte den föga påfrestande nazismen.

  # 126:

  ”Likheten med nazistisk argumentationsteknik:”

  Nu vet jag inte riktigt om det finns någon ”nazistisk argumentationsteknik”. (Till skillnad från t ex ”liberalistisk argumentationsteknik”?) Men ifall en argumentationsteknik är lyckad, är den automatiskt bra. Det innebär inte att det man argumenterar för nödvändigtvis är av det goda, utan att retoriken funkar. Ett lyckat mord är ett bra mord, fastän det inte är bra at mörda.

  Svara

 2. Claes Andersson
  Jan 16, 2010 @ 23:26:02

  # 76:

  ”Vi lever i ett mångkulturellt samhälle, där allas lika värde måste försvaras och respekteras.”

  Hur (och varför) skall man försvara och respektera något som inte existerar?

  Svara

 3. Ann-Marie
  Jan 13, 2010 @ 00:49:41

  @ PEA
  För att vara “troende kristen” slåss du verkligen med näbbar och klor för islam och tjatar väldigt om vad kristna gjorde en gång i tiden. Det luktar taqiyah om det hela….

  Svara

  • PEA
   Jan 13, 2010 @ 23:21:23

   Svar till Ann-Marie 13/1 0:49

   Jag försvarar inte islam för att jag är muslim eller ser ett egenvärde i att sprida just islam.
   Jag står bara upp emot snedvridna påståenden, felaktiga generaliseringar och hatpropaganda.

   Jag försöker visa att människor (oavsett) religion ibland använder religionen som verktyg för sina egna politiska mål.

   Svara

   • Ann-Marie
    Jan 14, 2010 @ 00:48:18

    Jag tror att jag kanske kan tala för många av oss här och säga att vi började inte vår “karriär” i blogosfären som islam/muslimhatare utan det har byggts upp genom åren tack vare dagliga rapporter om illdåd som begås i islams namn av islamister/muslimer. Och det som skrivs här och på otaliga andra bloggar är inte ”snedvridna påståenden, felaktiga generaliseringar och hatpropaganda”, det mesta är saker som folk har sett och upplevt. Visst, ibland kan saker och ting överdrivas men det är upp till var och en att läsa med en nypa salt.
    Men, “ingen rök utan eld”!
    Och jag tror att många med mig hellre skulle vilja gå tillbaks till sina normala liv och idka våra intressen istället för att försöka rädda västvärlden från islamiseringen med hjälp av det skrivna ordet.

    Svara

    • PEA
     Jan 14, 2010 @ 01:03:59

     Det du skriver visar tydligt på en sak: Man påverkas av det man läser.

     I ”bloggosfären” finns det många sidor som enbart fokuserar på och lyfter fram brott som begås av vissa grupper av människor. När man läser där så får man intryck av att det enbart är de grupperna som begår de här brotten.
     När de sidorna sedan kopplar brotten till en viss egenskap/etnicitet etc så påverkas man omedvetet till att se just de mönstren.
     Och man säger: ”ingen rök utan eld”.
     För det som rapporteras har ju faktiskt hänt.

     Det är just så som många extremrörelser som bygger på fördomar etc fungerar och hur de vinner anhängare. Genom en selektering av vad man rapporterar och genom att upprepa vissa kopplingar så får man folk att tänka i just de banorna.

     För att ta ett annat exempel: Titta på hur den nazistiska rörelsen i tyskland argumenterade mot judarna på 20- och 30-talet. Till slut trodde folk på fullt allvar att det var så det var! (Och se hur det gick…)

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 15, 2010 @ 12:57:55

      Du är nog den dummaste jäveln jag träffat på! Det räcker fan att du slår på nyheterna eller öppnar en dagstidning. En stor majoritet av all ondska man läser är muslimsk!

     • PEA
      Jan 16, 2010 @ 00:50:17

      Klartexten 15/1 12:57

      Du behöver inte vara oförskämd och otrevlig. Väx upp!

      Du gör ett logiskt felslut. Ondskan är inte muslimsk. Dock är mycket av det vi läser om i journalisternas urval onda handlingar som utförs av personer som kallar sig troende muslimer.
      Men de handlingarna är inte beroende av att de är muslimer, de är POLITISKA. Politiska på samma sätt som konflikten i Nordirland.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 11:01:20

      12:57
      Ber om ursäkt! Du har rätt!
      Utförande av onda handlinga kallar jag ondska! Att stena för otrohet är en ond handling och därför ondskefull. Det föreskrivs i haditherna av Muhammed och därför är islam en ond religion! Det tillämpas än idag därför att koranen är guds egna ord och får aldrig ifrågasättas!

      Ondskan i islam ligger i att det är guds egna ord och att koranen skall styra landet! Det omöjliggör demokrati och leder till hemsk rättskipning, dvs ondska!

      Jag tror inte alls journalisterna blundar för kristna våldsdåd och lyfter speciellt fram muslimska! Det får du allt bevisa!

    • Ann-Marie
     Jan 14, 2010 @ 01:26:50

     PEA, det spelar ingen roll vad vi skriver för du har dina förutfattade meningar och vi har våra och jag uppskattar inte att blir jämförd med nazister.

     Svara

    • PEA
     Jan 14, 2010 @ 20:25:13

     Till Ann-Marie 14/1 1:26

     Du kanske inte gillar att bli jämförd med nazisterna, men faktum är att den typ av argumentation ni ägnar er åt här är otroligt lik den man hörde i Tyskland på 20- och 30-talet.
     (Det innebär inte att jag säger att du är nazist.)

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 15, 2010 @ 12:58:57

      Förklara exakt vad i argumentationen som är lik den nazistiska!

     • PEA
      Jan 16, 2010 @ 00:51:49

      Klartexten 15/1 12:58

      Likheten med nazistisk argumentationsteknik:
      – Man lägger skuld på en grupp
      – Man tillviter en grupp vissa generella egenskaper
      – Man talat om värn av den egna högre stående kulturen

      Det är bara några exempel.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 10:53:44

      Jag lägger skulden på religionen! Om det är fel på religionen så är det naturligtvis korrekt!
      Att muslimer har vissa egenskaper hänger samman med deras tro! Inte människorna per se! Tror man på vansinnigheterna i koranen så blir man inte rationell!
      Inser du verkligen inte att vår västerländska kultur är högre stående än dagens muslimska kultur? Det är ju mest skit med dom länderna! Efterblivna, våldsamma, primitiva, bristande demokrati jämlikhet och yttrandefrihet! Ekonomiskt fiasko överlag!

    • Ann-Marie
     Jan 15, 2010 @ 01:21:33

     Och som du skriver var du med i Tyskland på 20- och 30- talet….. jag är imponerad.

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 15, 2010 @ 12:56:12

     Så är det med mig också. Är inte ens politiskt organiserad. Har bara insett situationens allvar!

     Svara

    • PEA
     Jan 16, 2010 @ 00:26:25

     Ann-Maria 15/1 1:21

     Jag var naturligtvis inte med i Tyskland på 20- och 30-talet, men det som skrevs och sades på den tiden finns tack och lov bevarat.
     Nu gäller det för oss att lära av historien och undvika att göra samma missar som man gjorde då.

     Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jan 15, 2010 @ 12:20:40

    Vad är felaktiga generaliseringar? Precisera.

    Svara

    • PEA
     Jan 16, 2010 @ 00:28:42

     Klartexten 15/1 12:20

     En felaktig generalisering är t ex att muslimer kommer att sträva efter att islamisera Sverige. Det har du dragit slutsatsen att bara för att några muslimer har den åsikten så har alla den.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 10:00:17

      Jag säger att det finns en överhängande risk för detta!

      1) islamisterna har makten bland dagens muslimer!
      2) islamism är det självklara enligt koranen! Det är den rätta läran!
      3) unga muslimer är radikalare (mer islamister) än äldre generationer!

      Det är oerhört tungt vägande skäl!
      Det bästa hade förstås varit om koranen inte förespråkade islamism. Då hade det ju kunnat undervisas bort. Nu leder istället ökad korankunskap till ökad islamisering!

   • Ann-Marie
    Jan 16, 2010 @ 02:39:13

    Du måste också komma ihåg att på den tiden fanns det inte information att få tag på så som det finns idag. Du minns säkert att på den tiden fanns inte Internet. Jag och säkert många med mig här får sin information från många olika källor och bildar oss en uppfattning på grundval av detta. Därav åsikterna du läser här. Om det bara funnits en enda källa till all information skulle man nog dra öronen åt sig men nu finns det o t a l i g a källor och dom kan ju bara inte a l l a vara fel, rasister, bigotta, nazister etc. Eller???!!
    Jag kan också tala om för dig att jag vet mer om islam än jag någonsin velat veta. Men på något sätt måste man dra sitt strå till stacken och försöka få ut meddelandet att det finns allt för många fundamentala muslimer som inte vill något annat än ta över västvärlden. Som det sägs: alla muslimer är inte terrorister men numera är alla terrorister muslimer.

    Svara

    • PEA
     Jan 16, 2010 @ 20:15:25

     Ann-Marie 16/1 2:39

     I ett tidigare inlägg skrev du: ”PEA, det spelar ingen roll vad vi skriver för du har dina förutfattade meningar och vi har våra”

     Det låyter inte som någon större öppenhet för att ta till sig fakta annan än den som stämmer med vad man redan tror.

     Du kanske hämtar info från många olika källor, men det är hur du tolkar och analyserar som är avgörande. Saker är inte alltid så enkla som en del vill ha det till.

     På 20- och 30-talet fanns det inte samma uppsjö av information. Men kanske dagens överflöd av information inte med automatik innebär att informationen är mewr korrekt eller relevant?

     Svara

   • Anna
    Jan 20, 2010 @ 13:32:49

    Hallå i huvudet, hatpropaganda, snedvridna påståenden… hur kan man missuppfatta t ex bilder från Somalia där befolkningen stenar en nedgrävd man till döds, eller bilder från Iran där man med hjälp av lastbilar med lyftkran avrättar folk för sånt som tex homosexualitet.

    Skärp till dig lite, vakna upp och inse att det finns anledning till att vara misstänksam mot religionen islam. För din egen skull, börja titta lite mera kritiskt på islam och vad som har hänt på andra platser runt om i Europa. Ta reda på hur islam har spridits och ta reda på hur muslimer behandlar andra icke-muslimer.

    Om man medvetet vill ha ett samhälle i Sverige där muslimska lagar ska gälla, vilket inkluderar kroppsbestraffningar så som piskning och amputationer, offentliga avrättningar för sexualrelaterade brott mm så kan man sitta och uppröra sig på att andra inser faran och vad som kan komma senare.

    Att så många svenskar blundar gör mig förvånad. Det är ganska uppenbart att vi går mot ett samhälle där mer och mer ska anpassas efter islam.

    Säg mig, vi har många finska invandrare, Jugoslaviska, kineser, thailändare mfl INGEN av dessa har kommit med krav på än det enda än det andra.

    Muslimerna börjar lite lätt, och för varje krav de får igenom kommer de bara vilja ha mer.

    Man får allt vara en riktig jubelidiot för att inte se vart det bär iväg.

    Alla som har barn och barnbarn borde öppna ögonen och tänka, vill jag att de ska behöva växa upp i samma krigszon som andra barn från Iran, Irak, Afghanistan, Pakistan, Libanon, Somalia, Egypten mm??? Svaret på den frågan borde bli ett stort NEJ.
    Vi har skyldighet att se till så att våra barn växer upp på samma sätt vi själva växt upp på. Som det ser ut nu är det inte ens att tänka på.
    Det är sorgligt att inte fler fattar och öppnar ögonen, istället för att anklaga oss som ser till landets bästa, till kvinnans bästa, till att bevaka de mänskliga rättigheternas bästa – som islamofober, rasister, hatpropaganda mm. Det är tragiskt, djupt tragiskt.

    Svara

 4. Liba
  Jan 13, 2010 @ 00:23:44

  Liten kommentar till SvD och artikel – 10 nyanser av tro. Redaktionschef Martin Jönsson uttryckte på sid 2 bla:- Främlingsfientlig retorik handlar alltid om att försöka skapa en homogen – och så negativ som möjligt – bild av det främmande. De antimuslimska röster som fått alltmer utrymme i den svenska debatten på senare tid utgör inget undantag från det, de bygger till stor del på att försöka förvandla det extrema till norm och utifrån det bygga upp en hotbild mot en stor grupp.-

  Hela hans inläggning och sedan artikel gjorde att jag mailade till honom och skrev bl a följande: – Ni på SvD skriver i ton som spelar i händerna på islamister som Waberi och Muhammad Moubadder som tycker att idealiskt samhälle ska likna Iran. Jag är besviken att ni inte vågar skriva vad som händer i landet. Islam är inte bara religion – men även samhällsstyre där det strävas efter makt över andra.-

  Tillbaka kom ett svar: – Risken att islamister som är en liten del av svenska muslimer, skulle ”ta över” samhället är förstås extrem liten. Det går heller inte att jämställa mindre grupper av asylsökande och nyanlända med den stora gruppen muslimer som left i Sverige lång tid och som i många fall är precis lika ”svenska” som du och jag.

  Syftet med vårt jobb var att visa att variationen bland muslimer är stor och att många av dem är troende i liten grad. Jag kan inte se att det på något sätt skulle spela islamister i händerna, snarare tvärtom. De enda som inte uppskattar att man visar på mångfald är de som vill kollektivisera en grupp – och de är oftast de extrema, på båda kanterna.-

  Jag kommer att besvara hans mail. Det skulle vara bra om vi var många som mailar till honom och har åsikter. Vi vanliga medborgare måste protestera på olika sätt som finns. Helst om det blev ett uppror i hela riket.
  Hans mail är: Martin Jonsson@svd.se

  Svara

 5. Anna
  Jan 12, 2010 @ 19:54:23

  Eftersom det inte går att svara PEA under hans inlägg skriver jag här.

  Kristendomen har också en blodig historia, men man kan knappast jämföra den med islam. Eller kanske du ska ta och utveckla det lite, för det känns som du vet något jag inte vet.

  Kristna utövar inte terroristhandlingar som muslimer gör. Kristendomen förespråkar inte avrättningar och kroppsbestraffningar.
  De länder där islam är enda religionen har inte utvecklingen gått speciellt långt. Eller tycker du att vi här i tex Sverige har samma samhälle som i tex Iran???

  När det gäller vad som är tillåtet eller inte i islam, så läste jag nyligen en bok skriven av Marina Nemat, Fånge i Teheran. Efter revolutionen förbjöds ALLT, och då menar jag också ALLT.
  Författaren skriver om sina två år som fånge och i ett stycke så råkar en flicka nästan bli dödad för vaktpersonalen ansåg att hon hade plockat sina ögonbryn…
  Dans och musik blev också förbjudet…

  Svara

  • PEA
   Jan 12, 2010 @ 20:17:29

   Svar till Anna 12/1 19:54

   Låt mig ge några exempel på kristendomens blodiga historia.

   Korstågen – man avrättade och torterade judar, muslimer m fl
   Inkvisitionen – man avrättade och torterade oliktänkande eller de som inte trodde ”rätt”
   Häxprocesserna – man avrättade och torterade

   Kristna terrorister hittar vi t ex i Spanien (ETA), i Nordirland (IRA).

   Iran är ett land där det gått totalt fel. Det är politiska galningar som tagit över och påstår att de har religionen på sin sida. Det håller inte eftersom det bland deras motståndare finns imamer och djupt troende muslimer.

   Svara

 6. Katinka Glahd
  Jan 12, 2010 @ 09:39:13

  Till Ali.De svenskar,danskar,holländare osv,som hänger upp flaggor i Spanien och lever med varandra därpå kafe’er och i särskilda bostadsområden kan inte jämföras med de muselmaner som ockuperat Sverige.
  Dessa länders pensionärer försörjes INTE av den inhemska befolkningen.
  de kommer med sina pengar och höjer BNP med många %.
  Muselmanerna som kommit hit sedan 1988 har till 70% ALDRG varit ute i arbetslivet.De lever på bidrag och snyltar på de svenska skattebetalarna.
  De har importerats hit som valboskap till partierna vänster om mitten eftersom dessa partier är för bidragslinjen och ställer inga krav på dessa parasiter.
  Det skrives mycket om religionsfrihet på denna bloggchat.Men inget vad innebörden i detta ord innebär.
  Religionsfrihet är INTE att kräva särskilda kläder på ett arbete där arbetsuniformen är företagets ansikte utåt.
  Det är INTE att arbeta mot arbetsgivarens mål med sitt företag genom,att neka skaka hand eller att propsa på att få dölja sitt ansikte för män.
  Det är inte att smälla upp minareter med högtalare som skrällande maler sitt sagoboksbudskap dygnet runt i omgivningar där människor som måste arbeta nästa dag ,störs i sin viktiga sömn.
  Dessa torn är byggda för att bryta ner åhörarnas psykologiska försvar mot islam,denna vidriga vidskepelse.
  Det är INTE att tvinga på andra denna ”fredens och kärlekens religion”.
  Religionsfriheten innebär dock att rätten till att tro på vad man vill så länge man inte trakasserar andra som inte har samma tankar.Det gäller ALLA religioner inte bara islam.
  Man kan tro och tillbedja stenar på marken i religionsfrihetens namn,men tar man upp dessa stenar och kastar dessa mot en oliktänkande,då kränker man sin religionsfrihet och smutsar ner den.
  Det pratas i dessa sammanhang alltid om det mångkulturella samhället.
  Om vi inte ser upp och sätter ner foten nu så kommer Sverige att bli en monokulturell stat under den islamska piskan.
  Det skall vi förhindra med våra sista krafter.
  De nyttiga idioter som i sin naiva barnatro arbetat och ivrat för detta skall ställas till svars i Folkets Domstol och få det rättmätiga straffet för sitt folkförräderi.Det är inte frågan om OM,det är frågan om NÄR?
  De muslimer som inte finner sig i att vårt land är sekulariserat och som vägrar att ta ett anvisat arbete,skall förlora sitt tillsnyltade medborgarskap och utvisas med sina anhörigsnyltare ,med omedelbar verkan.
  ”Starkare än all världens arme’er är en ide’ vars tid har kommit”.
  Viktor Hugo.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 12, 2010 @ 11:31:50

   Kraftfulla ord, välformulerat!

   Svara

  • Anna
   Jan 12, 2010 @ 15:56:10

   Det var ord och inga visor. Men helt RÄTT. Du har verkligen fått fram kärna av situationen.
   Religionsfrihet är verkligen inte att komma med krav på än det ena än det andra. SPECIELLT inte att förpesta klimatet med böneutrop.
   Kan man inte acceptera våra lagar kan man flytta.

   Något som gör att jag blir mer och mer förbannad, är detta med anhöriginvandring. Fattar inte hur våra politiker tänker när pensionsinvandrare får stanna här. Människor som kommer hit och inte hjälper till med något, som bara inkasserar pengar.
   Med tanke på att våra egna gamla har det som det har det i dessa tider kan man verkligen undra.

   Det är även förunderligt att inte regeringen reagerar på detta med kriminalitet. Om man fått uppehållstillstånd här och tackar svenska folket med att begå brott, då borde man rimligtvis skickas tillbaka dit man hör hemma, med familj, släkt och hela köret. Men nej då, inte ens när svenska medborgare inte vågar gå ute ensamma på kvällar fattar regeringen att det inte håller.
   Är det någon som vet hur stor del av brottsligheten i detta land som begås av invandrare???
   Jag skulle tippa på att den siffran är väldigt hög, speciellt om man sätter det i relation till att denna minoritet enbart utgörs av en låg procent av Sveriges hela befolkning.

   Det är så man blir förbannad.

   Svara

  • PEA
   Jan 12, 2010 @ 19:22:45

   Till Katinka Glahd 12/1 9:39

   Du skriver: ”Muselmanerna som kommit hit sedan 1988 har till 70% ALDRG varit ute i arbetslivet.De lever på bidrag och snyltar på de svenska skattebetalarna.”
   Vad får du den siffran ifrån?

   Minareter med skrälland högtalare? Har du hört några böneutrop från de moskéer som idag finns i Sverige?
   Muslimer ber inte dygnet runt, de ber fem gånger om dagen. (Och det är inte mitt i natten.)

   Folkets Domstol? Det låter som du vill ha samma typ av rättssamhälle som i t ex Iran…..

   Om man som muslim vill bo i Sverige och utöva sin religion utan att störa någon) – är det då OK enligt dig?

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jan 13, 2010 @ 15:30:48

    Om jag också får svara så anser jag det är helt OK att dom utövar sin religion. Vi vill bara inte ha fler muslimska invandrare!

    Svara

    • PEA
     Jan 13, 2010 @ 23:23:32

     Svar till Klartexten 13/1 15:30

     Det där var väldigt underligt….

     Du tycker att det är OK att de utöver sin religion, men du vill ändå inte ha dem här?
     Det går ju inte ihop!

     Vad är det som gör att du inte vill ha dem här om du ändå anser att deras religionsutöving är OK?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 15, 2010 @ 12:21:28

      Jag har skrivit många gånger att jag är emot att muslimerna blir i majoritet! Jag är inte ute efter att diskriminera dom som redan finns här!

     • PEA
      Jan 16, 2010 @ 00:33:24

      Klartexten 15/1 12:21

      Du är inte emot muslimer säger du. Du säger att det är OK att de utövar sin religion.
      Men du säger att deras religion är farlig eftersom den strävar efter att ta över samhället och en muslim behöver inte lyda samhällets lagar om de strider mot religionen.

      Jag har frågat dig om det här förut utan att få svar…

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 10:06:50

      Vad är din fråga?
      Jag antar att du undrar hur detta går ihop. Jag svarar på det:’

      Jag tror, som sagt att de flesta muslimer idag inte är islamister. Men det är endast en tro, som jag tror de flesta delar med mig. Om tre generationer kan Sverige vara muslimskt!
      Ingen vet hur stämningarna bland muslimer är om två generationer! Kanske dom är mer islamistiska än idag? Kanske islamisterna behåller makten?
      Då kan mycket väl sharia införas! Med våld eller via val.

      Det är alltså en risk vi tar! Vi tar risken att bädda för ett shariasamhälle för våra barnbarn! Det är ett så allvarligt hot att jag menar att vi måste helt undvika att ta risken! Det gör vi genom att försäkra oss om att muslimerna aldrig får majoritet! Det gör vi genom att:
      1) drastiskt minska muslimsk (endast muslimsk, helst!) invandring
      2) öka vårt eget barnafödande, genom att lägga de 50 miljarder vi sparar på barnfamiljerna! Då har vi tryggat vår egen tillväxt. OBS! Det naturliga sättet för ett land att öka sin befolkning är genom eget barnafödande, inte genom invandrig, naturligtvis!

      Då kan vi känna oss trygga för våra barnbarns framtid!

      OBS! Jag har inget emot övriga invandrargrupper eller religioner, svarta, bruna, gröna, vad du vill! Tyvärr kanske det är politiskt möjligt att minska enbart muslimsk invandring, varför man kanske måste minska all invandring!

 7. antisverigedemokraterna
  Jan 11, 2010 @ 17:36:11

  Det är bra med variation …

  Svara

 8. Ann-Marie
  Jan 11, 2010 @ 14:51:01

  @ PEA 18
  Våra traditioner är åtminstone harmlösa i jämförelse med 95% av dom muslimska. Vad beträffar resten du skriver… rena tramset. Typiskt muslimer att “rapa ur sig” bibelverser för att bevisa att bibeln minsann också är våldsam. Skillnaden är att vi i väst lever inte efter bibeln längre på samma sätt som muslimer lever efter koranen.

  Vad beträffar: ”Koranen tolererar ett sekulärt samhälle. Det finns muslimska länder med sekulär lagstiftning t ex.” . Var då?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 11, 2010 @ 16:13:32

   Det är fullständigt solklart att islam är en religion inriktad på att styra alla delar av människans liv, t ex samhället, politiken, rättsväsendet. Kristendom har inga såna ambitioner. Den som påstår annat snackar skit bara!

   Alla som vet något om islam vet detta. Islamologen och religionshistorikern, Dr Jan Samuelsson skriver mycket ärligt, klart, tydligt och uppriktigt om islam i boken ”islam i Sverige, nutid och framtid” sid 12:
   Jesus hade ingen direkt politisk makt och tycks heller inte ha strävat efter någon sådan

   Islams profet Muhammed hade en annan inställning. För honom blev politisk makt inte bara önskvärd utan nödvändig”! Kristendomen och islam i ett nötskal!

   Svara

   • PEA
    Jan 11, 2010 @ 19:59:20

    Jesus måhända hade ingen politisk ambition, mest beroende på att han utgick från att världen skulle gå under väldigt snart.
    Dock skaffade sig hans efterföljare en politisk ambition, och det är efterföljarna som i hög grad har satt tonen för vad som är kristendom.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 12, 2010 @ 05:51:32

     Du är ju fullständigt ute och cyklar! Öppna ögonen och notera att alla kristna länder är sekulära! Du avslöjar din totala okunnighet!

     Svara

    • PEA
     Jan 12, 2010 @ 19:26:15

     Svar till Klartexten 11/1 19:59

     Om ett land är kristet så kan det väl inte samtidigt vara sekulärt? Det är ju en motsättningen. Ett land där man inte bekänner sig till den kristna tron kan knappast kallas kristet.

     Du skriver att jag är okunnig. Kan du på ett konstruktivt sätt istället påpeka vad som är fel i det jag skrev: ”Jesus måhända hade ingen politisk ambition, mest beroende på att han utgick från att världen skulle gå under väldigt snart.
     Dock skaffade sig hans efterföljare en politisk ambition, och det är efterföljarna som i hög grad har satt tonen för vad som är kristendom.”

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 13, 2010 @ 15:43:22

      Sekulärt innebär att man skiljer på staten och religionen. Det innebär inte att människorna inte bekänner sig till en viss tro. Sverige, i likhet med de flesta europeiska länder, bekänner sig väsentligen till kristendomen. En överväldigande majoritet!

      Försök fatta att kyrkan inte styr länderna. Kyrkan och det världsliga styret verkar parallellt. Det är fullt naturligt för kyrkan. FÖrstår du inte alls vad islamologen Jan Samuelsson skrev?

      Lika naturligt som det är för kyrkan att inte lägga sig i landets styrelse, lika naturligt är det för islam att göra det! Jag upprepar, du fattar noll om islam! Du saknar all kompetens att uttala dig om islam! Dessävrre delar du den okunskapen med de flesta andra som försvarar islam! Kritisera islam kan man göra utan att kunna islam, därför att problemen ju är uppenbara, som sagt.

      Varför förstår du inte det uppenbara?

     • PEA
      Jan 13, 2010 @ 23:32:26

      Med sekularisering brukar man normalt mena att allt färre människor är religiösa i ett samhälle.
      Men det är ett begrepp som kan användas lite oilika.
      Nu förstår jag DIN definition av begreppet.

      I många islamska länder (länder med huvudsaklig islamsk befolkning) så styr inte religionen länderna. Jag har redan gett exempel på flera sådana länder.

      Du skriver att Sverige bekänner sig till kristendom. Nej, Sverige som land bekänner sig inte till någon religion alls. En majoritet av Sveriges invånare är medlemmar i Svenska kyrkan, men de flesta av dem bekänner sig inte aktivt till den kristna tron.

      Du tjatar om att jag inte fattar något av islam. På den punkten har du fel.
      Du säger att man inte behöver veta något om islam för att kristisera islam. Du säger att man kan göra det för att problemen är uppenbara. Där tänker du helt snett – du tror att de problem du ser beror på just islam. Om du kunnat mer om islam så hade du sett att det är andra saker än islam som ligger bakom.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 15, 2010 @ 12:25:52

      Inte ett enda muslimskt land har demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet! Majoriteten av alla flyktingar flyr muslimska länder. Visar vilket skit dessa länder är.

      Om du vägrar fatta att Sverige är ett kristet land så anser jag den saken slutdiskuterad! Om du är idiot, så kan ingen åtgärda detta. Alla vet att du är ute och cyklar. Har ingen lust att förklara det uppenbara.

     • PEA
      Jan 16, 2010 @ 00:53:11

      Klartexten 15/1 12:25

      Förklara varför du anser att Sverige är kristet när 80% av svenskarna inte tror.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 10:55:24

      12:25
      Ifall du frågar svenska folket vilken religion dom tillhör så svarar säkert majoriteten kristendomen.

  • PEA
   Jan 11, 2010 @ 19:57:37

   Svar till Ann-Marie #2

   Våra traditioner är harmlösa i jämförelse med 95% av de muslimska?
   Var får du siffran 95% ifrån, hur har du kommit fram till den?

   Om du undrar så är jag inte muslim.

   På samma sätt som det finns många sekulära kristna så finns det många sekulära muslimer.

   Islam tolererar sekulär lagstiftning, se t ex på Indonesien. Även länder som Egypten, Tunisien m fl har en sekulär lagstiftning.

   Svara

   • Ann-Marie
    Jan 12, 2010 @ 03:51:55

    I t.ex. Egypten förföljs och mördas kristna kopter. Indonesien och Tunisien har sin del av islamister som vill införa sharialagar och dom lär få igenom det där precis som eländet har genomförts smygvägen i en del länder i Europa.

    Och jag tror bestämt att du är muslim, bara en muslim försvarar islam med näbbar och klor.

    Svara

    • PEA
     Jan 12, 2010 @ 19:29:06

     Kan du svara på min fråga: Våra traditioner är harmlösa i jämförelse med 95% av de muslimska?
     Var får du siffran 95% ifrån, hur har du kommit fram till den?

     Du sa att muslimska länder inte tolererar sekulär lagstiftning. Jag har gett dig några exempel på att det du säger inte stämmer. (Att det i t ex i Indonesien finns några extremister som vill få igenom sharialagar är inte samma sak som att det finns sharialager i Indonesien som officiellt är ett muslimskt land.)

     Nej, jag är inte muslim. Jag är troende kristen.

     Svara

    • Ann-Marie
     Jan 21, 2010 @ 19:08:55

     Se ett norskt program på YouTube om Indonesien och sharialagar:

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 22, 2010 @ 19:28:07

      Ett mycket intressant program! Så kan det bli även här. Nu tror PK att det inte kommer att hända, men när muslimerna ökat från 5 till 10, 20 och 30 % så börjar nog oron krypa fram. Men då är det försent! Vad gör man då? Kastrerar muslimerna? Vi måste mota Olle i grind, och det är NU.

   • KLARTEXTEN!
    Jan 12, 2010 @ 06:22:25

    Islam tolererar inte alls sekulär lagstiftning! En annan sak att vissa länder ändå infört det. Även dessa länders lagstiftning är i hög grad präglat av koranen!

    Det är helt uppenbart att du inte alls vet vad du snackar om! Påstå inte saker om koranen du inte begriper!

    Svara

    • PEA
     Jan 12, 2010 @ 19:31:54

     Jo, jag vet vad jag pratar om.

     Delar av lagstiftningen är i t ex Tunisien präglad av islam, men inom stora områden har man en helt västerländsk lagstiftning. I Indonesien är det ännu tydligare.
     Och detta tolereras av islam.

     Du måste förstå att islam är en religion med många grenar. Inom stora delar av islam ser man inte någon motsättning i detta.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 13, 2010 @ 15:47:31

      Allt du skriver präglas av okunskap om islam! Återgå och läs vad Jan Samuelsson skrev om islam! Jesus hade inga politiska ambitioner vilket däremot Muhammed hade, för islam är det en plikt att ha politiska ambitioner. En jävulsk skillnad!

      Att islam i sig har ambitionen att styra allt i människans liv är en potentiell bomb, som bara väntar på att utlösas. Men det förstår väl inte du!

     • PEA
      Jan 13, 2010 @ 23:36:30

      Svar till Klartexten 13/1 15:47

      Du låter som en skiva som hakat upp sig.
      Du skriver att allt jag skriver visar på min okunskap om islam. Men du kan inte ange på vilket sätt det är fel. Du bara upprepar samma sak om och om igen…

      Jesus hade inga politiska ambitioner. Det beror till stor del på att han ansåg att världen skulle gå under ganska snart. Den åsikten om världens undergång levde kvar ett tag efter hans död.
      Men när kristensom (som vi känner den idag) definierades så hade man övergett den synen. Därför har kristendom de facto en politisk inverkan. Detta finns det bevis på genom åren, t ex att regenter hade sitt uppdrag ”av Guds nåde”.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 15, 2010 @ 12:43:37

      Så gott som alla dina påståenden är fel, grovt felaktiga!
      I kristna länder styr politiker! Inte kyrkan! Försök fatta det! Återigen biter du dig fast i historien. Nutiden är det viktiga!

     • PEA
      Jan 16, 2010 @ 00:44:14

      Klartexten 15/1 12:43

      Nu blandar du ihop saker….

      Det är inte så att det i kristna länder är politiker som styr bara för att länderna är kristna. Det är snarare en annan politisk tradition och historisk utveckling som lett till det.
      Några av de mest kristna länderna har varit mer styrda av kyrkan än av politiker. Landets ledare har inte kunnat gå emot kyrkans agerande och planer.

      Det finns muslimska länder (t ex Indonesien, Tunisien) där länderna styrs av politiker.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 10:26:51

      Jag måste erkänna att du börjat resonera förnuftigare! Sakligare.

      Det är min slutsats att islam är skälet till att muslimska länder är så efterblivna med så mycket våld, bristande demokrati och jämlikhet! Hela muslimska världen är som ett B- eller C-lag! Sen skall vi inte ens prata om terror och annat vansinne där.

      Jag är övertygad om att koranens budskap att landet skall regeras i enlighet med koranen är en oerhörd hämsko för deras utveckling! De kan inte införa demokratiska institutioner utan att dom håller på att skita på sig! Islam förstör deras möjligheter att bygga upp demokratiska, fria och välmående samhällen! Ifall islam inte hade ambition att styra landet, så skulle dom muslimska länderna vara som oss!

 9. Trackback: Tio muslimer – tio sätt att tro, tio sätt att bluffa « Allahu Akbar
 10. Anna
  Jan 11, 2010 @ 00:36:36

  Ali, det gick inte att svara på ditt inlägg så jag hoppas du läser detta.

  Vissa traditioner är BRA andra inte. De som enligt mitt tycke inte är bra, är de som handlar om att skada en annan människa. Jag struntar egentligen i vart dessa traditioner tar plats. Det är lika hemskt och vidrigt när det händer i Somalia som här i Sverige. Det är människan, flickor, och dess känslor som är i fokus när jag upprörs av detta.

  Det som gör mig förbannad här i Sverige är att många muslimer verkar inte fatta varför det inte är lagligt här. T ex mordet på Fadime. Det är obegripligt hur man kan tro att en sådan handling inte leder till ett straff.

  Samma med könsstympningen, varför utsätter föräldrar sina barn för detta??? Det må vara tradition, men det är ett ytterst grymt sätt att förstöra livet på en liten flicka. När det händer nere i Afrika verkar inte ens folk fatta hur fel det är när barnen dör i sviterna av det.

  Och vad är det som händer på ”bröllopsnatten” egentligen??? Hur ska det fungera för en man, när den person som ”sydde” ihop resterna vid stympningen endast lämnade ett litet hål öppet??? Där övergår mitt förstånd. Jag har läst att mannen ”sprättar” upp flickan, men det låter så jävla grymt att jag helst vill tro att det inte stämmer.

  Och varför är muslimska män så noga med att deras blivande fru ska vara stympad??? Ger det mannen mer tillfredställelse??? För det är ju det islam går ut på verkar det som. Att mannen ska ha det så himla bekvämt och njuta av livet medan hans fru har ett rent helvete.
  Det är detta som gör mig förbannad. Jag kommer aldrig förstå VARFÖR???

  Skandinaver kanske har tagit över i Spanien, men av det du beskriver tycker jag inte det verkar speciellt oroväckande. Jag har dessutom svårt att tro att de ställer krav på den spanska regeringen om hur de vill kunna leva därnere. T ex att de ska få bygga svenska kyrkor mm.
  Har även mycket svårt att tro att de begår brottsliga handlingar som just Fadimes pappa eller att de motsätter sig Spaniens lagar när det handlar om mänskliga rättigheter.

  Jag vet att all halalslakt idag sker med bedövning, men det som skrämmer mig är att EU trycker på och kommer med all sannolikhet få igenom sitt krav på fri ritualslakt, dvs utan bedövning.
  Muslimerna har gett sitt samtycke till att man använder bedövning innan, men det motsätter sig rättrogna judar, de måste ha kött där djuret inte bedövats innan.
  Men vad är det här för jävla skit, vad har det för skillnad om jag får fråga?
  Oavsett om djuren bedövas innan så tycker jag det är ett hemskt sätt att döda på. Det tar tid för djuret att dö, sovandes eller inte.

  Jag har varit ihop med en muslim. Han var förmodligen den sämsta muslimen i landet. Han höll på med ramadan och drack just då ingen alkohol, dessvärre rökte han hasch, slog i mig att det enbart var under ramadan då alkohol inte var tillåtet.
  Sen efter fastan fortsatte han att röka på. På en dag kunde han dricka upp sex liter öl, LÄTT. Så det där med att inte skada sin kropp gällde i alla fall inte honom.

  Djur är djur, men kärnfrågan är att man ska slakta djuret på bästa möjliga sätt, det sätt som är minst smärtsamt.
  Att kineser äter hundar är för jävligt, det är sällskapsdjur, men är det deras sed så är det. Dit åker aldrig jag, skulle inte fixat det.
  Kon är helig i Indien, men de äter gris, som vi. Alla religioner har sitt. Man kanske ska ha i åtanke att alla, djur som människa, faktiskt har lika mycket rätt att leva.

  Om det nu är Gud, eller Allah, som skapat människan, jag köper inte Adam och Eva teorin, så är det väldigt konstigt att han utrustade flickor med klitoris och blygläppar samt pojkar med förhud. Eftersom vi föds med detta, borde det väl ha en funktion, eller??? Varför sabotera guds verk???
  Hygieniskt eller inte, bor man i Sverige där det finns vatten, finns det ingen som helst anledning att omskära en pojke. Varför gör inte alla svenskar det i så fall???

  Det är mycket skit som pågår i länder som tillämpar islam. Det är riktigt sjuka saker också. Kroppsbestraffningar och amputationer. Steningar och halshuggningar, det är så man blir illamående.
  Hur kan islamisterna vilja föra in sharialagar här??? Varför vill de ha samma skit här som därnere??? Och om nu sharia är så viktigt för dessa människor, varför flyttar de då inte hem???

  Det är trist att allt ska styras av pengar. Är det inte pengar är det något annat. Bryr sig ingen om medmänsklighet längre???

  Svara

  • Ali AL-Zamli
   Jan 11, 2010 @ 15:28:28

   Av vad jag förstår när jag läser det du skrivit är att du tror att många muslimska tjejer är könsstympade. Jag kan säga till dig att det är ytterst fy! Om man hör att man har stympat sin dotter i libanon får man fängelsestraff. Jag har aldrig hört att någon jag känner blivit könsstympade. Så det är en liten del outvecklad varalser som gör det.

   Vill du veta vad det står i koranen?
   Detta är prioriteringen för liv.
   1. Gud
   2. Profeterna
   3. Kvinnan
   4. Barn
   5. Män

   Kvinnan är nästanpå lika heliga som profeter. De är viktigare och heligare än män. Kvinnan ska egentligen få bestämma mer än män. Så egentligen så är det män som ska leva för kvinnorna.
   Hur det ser ut idag är pga korruption. Vissa länder så som mitt hemland libanon är det oftast kvinnor som är de ”dominanta”. Men andra länder som iraq, saudiarabien är det män. De beror på folket.

   Sen märker jag att du haft dålig experience med muslimer. Tex din ex man/pojkvän. Jag skäms. Jag kan säga att det är ganska svårt att hitta en bra muslim i Sverige. De flesta är som du säger, muslimer när de vill vara muslimer. Precis som svenska kristna. De flesta bär kors när de inte ens vet varför jesus blev korsfäst. Kristet på namnen men självständinga i handlingarna.

   Jordaniens Drottning har en youtube kanal(!!) Kolla in hennes videos så får du se att det inte är så farligt som du tror och att vi muslimer jobbar emot de dåliga muslimer.

   http://www.youtube.com/user/QueenRania#p/u/18/jyCB-ULChV4
   Hoppas det lättade på ditt hjärta.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jan 11, 2010 @ 16:06:20

    Du kan dock inte blunda för att enligt koranen (sura 4:34 tror jag) står att mannen får aga kvinnan och att hon är underordnad mannen. Vidare ärver hon hälften så mycket som mannen och hennes vittnesmål är inte lika mycket värt. Det står svart på vitt i koranen, så det är muslimernas lag! En annan sak om man inte vill följa lagen (vilket iofs är bra!).

    Sen vet du mycket väl att Muhammed förespråkade och lät stena folk. Och som du vet så är Muhammed alla rättrogna muslimers förebild! Hur skall man förklara bort det?

    Min poäng är att det finns mycket gott, men även mycket problem med islam som man inte med bästa vilja kan kringå utan att bryta mot koranen och sunna. För att man måste alltid kalkylera med risken att folk tolkar koranen bokstavligt, det är trots att guds heliga ord!

    Jag vill inte smutskasta islam. T ex kan jag påpeka att judarna i Spanien hade det bra under muslimernas välde, men när sen dom kristna tog över så drabbades judarna hårt, mördades och förföljdes. Så jag känner även till och erkänner muslimernas goda sidor och dess positiva roll historiskt.
    Vi skall inte vara enögda.

    Jag tror att om alla muslimer tänkte som du skulle få av oss vara oroliga! Men så är det ju inte!

    Svara

   • Robin_Shadowes
    Jan 12, 2010 @ 02:04:59

    Jag har hängt på muslimska forum i rent studie-syfte och det man får läsa gör en rent mörkrädd. Att dyrka allah är överordnat allt annat i livet. Musik är absolut haram för att shaytan utnyttjar det till att locka muslimen ifrån att leva rätt. Unga tjejer t o m konvertiter talar om vikten att täcka sig med hijab och niqab. Hur man hyllar terrorister som rena hjältar som borde friges bl a den jäveln med kroken, Abu Hamsa eller vad han nu heter. Man spelar offer gentemot kuffarna. Nä, fy fan vilken skit islam är!

    Svara

    • PEA
     Jan 12, 2010 @ 19:35:13

     Det är knappast några representativa muslimer på de sidorna. (Det är väl som med svenska sidor som befolkas av extrema kristna fundamentalister – de har väldigt lite att göra med vanliga svenskar/kristna.)

     Musik (och dans) anses som helt OK inom islam. Det är nog lätt sinnesförvirrade galningar som påstår något annat, de kan inte tolka sin egen religion i det fallet. 🙂

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 13, 2010 @ 15:53:09

      Vad vet du om att musik och dans är OK inom islam?

     • PEA
      Jan 13, 2010 @ 23:42:14

      Svar till Klartexten 13/1 15:53

      I Koranen finns det inte ett enda ord om att musik eller dans skulle vara förbjudet. Så enkelt är det! 🙂

      (Du ser att det kan vara bra att kunna lite om islam inte man kritiserar…)

     • KLARTEXTEN!
      Jan 15, 2010 @ 12:39:50

      Och hur är det med haditherna då? Vet du att det inte står där?

     • PEA
      Jan 16, 2010 @ 00:35:53

      Det är EXTREMT svårt att följa vilka inlägg du svarar på när du inte anger datum/tid för det inlägg du refererar till….

      Klartexten 15/1 12:39
      Islam bygger på Koranen som det fullständiga beskedet från Gud. Tolkningar kan förekomma, men de får inte strida mot det grundläggande i islam.
      Om du inte delar den synen så faller hela din tidigare argumentation mot islam totalt samman som ett korthus.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 10:18:51

      Förstår du inte att vartenda ord i koranen är guds egna ord? Dessutom är muslimerna skyldiga att följa även Muhammeds exempel och föreskrifter! Det är klart angivet i koranen! Därför att haditherna (Muhammeds liv, berättat av hans samtida) oerhört viktiga för muslimerna. Det är en plikt att följa dessa, härlett direkt från koranen!

      Så där koranen är tydlig, måste den lydas! När koranen är otydligt lyder man Muhammeds tolkning och exempel! När inte heller det ger ledning, ja först då har du möjlighet att tolka! Lite beroende på vilken inriktning av islam du tillhör.

   • Anna
    Jan 12, 2010 @ 16:23:13

    För mig räcker det att endast EN flicka blir könsstympad för att jag ska reagera.
    Det kanske inte är tillåtet i Libanon, men det är tillåtet i andra muslimska länder. Afrika speciellt.
    Det är en fruktansvärd sak att göra mot en människa och borde vid denna tid vara helt avskaffat för länge länge sen.

    Det där med att kvinnor ska vara dominanta köper inte jag. Man hör bara hur kvinnor blir behandlade illa av sina män. De enda kvinnorna som kommer högt upp på stegen är mödrar. Mödrar till vuxna söner. De ska hyllas och behandlas som drottningar.

    Jag har en vän från Libanon som är gift med en riktig gris. Jag kommer ihåg ett tillfälle när hon var så sjuk att hon inte ens kunde prata med mig, det var hennes man som svarade när jag ringde. Dagen därpå ringde hon upp mig och hon var verkligen illa däran, orkade knappt prata. När vi snackat fem minuter sa hon att hon måste sluta, min man är hungrig.
    Inte ens när hon är sjuk kan grisen fixa en macka eller nått själv.
    Vid ett annat tillfälle var hon och hennes man hemma hos mig, medan jag bodde hos mina föräldrar, och vi skulle fika. Min mamma räckte fram brödkorgen till grisen och då säger han att min fru brer min smörgås.
    Hallå eller, inte kunna bre en macka själv!!!

    Ja du, man borde verkligen skämmas över män som beter sig som mitt ex gjorde. Han gjorde andra saker också, som jag inte har lust att prata om här, men på det hela så var jag mer intresserad av att se om det förhöll sig så illa som man hört. Alltså är alla muslimer är lika jävliga som det sägs. Ja, han var det i alla fall.

    Jordaniens drottning, Rania, är verkligen fantastisk. Jag kan inte kolla på klippet, min dator saknar ljud för tillfället. Rania är en av mina absoluta favoriter, hon har gjort så mycket bra för landet, en fantastisk person verkligen.
    Å andra sidan är de flesta kungligheter måna om andra, men Rania är ju den enda drottningen i mellanöstern som får betraktas som like till våra egna kungligheter.
    Jag vet inte om kungen i Saudiarabien har en fru, men han kan knappast inte jämställas med andra kungligheter i Europa. I alla fall om du frågar mig.

    Svara

 11. Robin_Shadowes
  Jan 10, 2010 @ 23:40:56

  Stod en bra sak på Snaphanen att islam inte går att reformera och bör slängas på tippen. Kan inte annat än att hålla med. Det land jag växte upp i var mycket bättre än dagens Sverige och skillnaden var att vi inte hade några muslimer då. Därför ser jag islam som det största hotet mot väst-världen, mycket värre och farligare än både kommunism och nazism tillsammans. Av den anledningen vill jag förbjuda islam och slänga ut alla muslimer från Europa och Sverige i synnerhet eftersom jag bor här. En del kanske kallar det extremism. Själv kallar jag det självbevarelsedrift.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 11, 2010 @ 05:59:34

   Koranen går inte att reformera, guds egna ord kan inte reformeras! Antingen struntar man i guds ord eller lyder, thats it!

   Svara

 12. john
  Jan 10, 2010 @ 19:25:24

  Frågan är vad som händer om alla troende muslimer (det är ju några stycken) fick välja sida om det verkligen gällde?. Jag vill inte bo i det sverige!

  Svara

 13. Sven Johansson
  Jan 10, 2010 @ 18:06:47

  Under 1400 år har c:a 270 miljoner icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.

  Islam har redan utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 miljoner kristna fått sätta livet till under denna erövring.

  Även 80 miljoner Hinduer har mördats, vilket är hälften av alla världens Hinduer.

  Islam upplevs fortfarande av många som en utrotelsemaskin med ett enda mål. Att få hela världen konverterad, och deras sätt att göra det på är med våld.

  Av alla världens konflikter så står faktiskt minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mot varandra.

  Islamofobin – som det numera alltid brukar heta – har kanske sina historiska skäl..?

  Svara

  • PEA
   Jan 11, 2010 @ 20:01:49

   Om vi pratar om historiska skäl så ligger kristendomen nära ett förbud….
   Miljoner människor har dödats i namn av kristen tro.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jan 12, 2010 @ 06:07:56

    Äntligen har du rätt! Jag instämmer! Men det är viktigare vad som händer i modern tid!

    Svara

   • Anna
    Jan 12, 2010 @ 16:00:38

    Varför tar alla upp detta med vad som hänt i kristendomen när man ifrågasätter islam??? Det är här och nu vi snackar. Kristendomen har avancerat till år 2010, det har inte islam.

    Skärpning nu för fan.

    Svara

    • PEA
     Jan 12, 2010 @ 19:36:57

     Eftersom Sven Johansson tog upp islam i ett perspektiv av 1400 år så ska man nog få se vad som gjorts i namn av kristendomen i samma tidsperiod. Tycker du inte det?

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 13, 2010 @ 15:48:52

      Det är OK. Men framförallt måste du fokusera på nutiden. Historien är förstås klart underordnad modern tid!

 14. Ali AL-Zamli
  Jan 10, 2010 @ 17:16:27

  @KLARTEXTEN
  Vi har inget att frukta islam i sig. Majoritets-islam låter läskigt.
  Svenskar/kristna blir minoritet. Om de nog händer i framtiden så hoppas jag verkligen det blir den en majoritets-muslimer och inte en majoritets-funditalister/extreminster. För då är vi i riktig fara. Kolla bara saudi arabien, sudan eller iran.

  Länder som Libanon är ett gott exempel på hur kristna lagar i ett land med majoriteten muslimer. Det fungerar felfritt. Ibland kan det upp stå några ungdomsgäng som vandaliserar.

  Vi kan inte stoppa en religons expandsion. Vi har religonsfrihet. Jag säger inte detta pga att jag är muslim och vill att det ska bli en majoritets-islam land. Jag hade helt ärligt inte brytt mig om det forsade in judar in Sverige.
  Men svenskarna är rädda att Muslimer ska ta över Sverige och europa. Jag är rädd för att fel slags muslimer gör det.

  Skulle du se ett problem om Svenska befolkningen skulle vara 30% muslimer som mig. Muslimer som lyder svensk lag. Tvingar ingen aning på sin religon, har en svensk flickvän eller fru utan problem?

  Svara

 15. Magda
  Jan 10, 2010 @ 16:57:30

  En religion ska du utöva om ditt innersta säger ja till det på ett ärligt vis och det ska INTE utövas bara för det ”ska” så vara. Gör man det inte för man verkligen vill det så kan man tolka allt hur man vill o då brukar religionen urarta o en massa krig startar!!!!

  Svara

 16. Ali AL-Zamli
  Jan 10, 2010 @ 16:01:02

  @Klartexten
  Jag vill inte ha sharia. Inte i något land. Sharialagar är påhittade lagar som egentligen har något med Islam att göra. Du märker ju hur många miljoner muslim som går i protest i Iran just pga att de inte vill ha dessa sharia lagar och de koruppta regimen.

  Miljontals muslim vill bara leva i fred. Jag vill kunna leva fritt i Sverige utan att känna mig som ett hot. Jag har anpassat mig till det svenska samhället men fortfarande är muslim. Det har inte krockat någonstans så sharia lagar behövs inte.
  Jag är rädd att den dåliga minoriteten av islam är den som växer och tar över. Den extreministiska sidan. Just därför behöver muslimer västvärldens hjälp att visa vad islam egentligen är. Helt VANLIGA människor

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 10, 2010 @ 16:20:08

   Bra! Då är vi på samma linje! Min farhåga är att när muslimer är i majoritet här så vet INGEN vem som har makten. Ifall dom nuvarande behåller makten så får vi sharia!

   Min poäng är att alla muslimer som du också borde vara rädda för ett muslimskt majoritetssamhälle! Eller hur? För ingen vet ju hur det blir!

   Svara

   • Ali AL-Zamli
    Jan 10, 2010 @ 16:27:25

    Religon och politik ska inte blandas ihop. De har vi lärt oss genom historien. Först judarna, sen kristendomen med kyrkor som styr länder och idag Sharia lagar i länder där kungarna har minst 10 prostuerade och 20 Mercedes varje gång de reser utomlands när den kvinnliga befolkningen inte får gå utan slöja.

    De är en skam för islam. De gör det enbart för makt och pengar.
    Jag är rädd att fel muslimer får makt inom islamiska grupper. Oftast de rika, så som Osama Bin laden.

    Jag vill bara säga att jag är inte ensam som muslim som tycker såhär. Finns miljontals som mig. Sluta lägga skuld på alla muslimer när enstaka handlingar händer er.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 10, 2010 @ 16:38:42

     Själv är jag inte orolig för annat än vad som händer med allas vår frihet i ett muslimskt Sverige! Är inte du det? Den bästa garantin för att vi får behålla vårt fria och sekulära system är att muslimerna aldrig får majoritet! Eller vad anser du?

     Kort sagt så är ett minoritets-islam OK, men ett majoritets-islam fruktar jag, det borde dom flesta muslimer också göra!

     Svara

  • Anna
   Jan 10, 2010 @ 17:13:08

   Ali – Jag är övertygad om att det finns miljoner och åter miljoner muslimer som inte är islamister och vill leva sitt liv i fred. Men frågan kvarstår, varför är det så svårt för denna grupp att ta till sig utav vårt svenska samhälle???
   Varför komma med krav på än det ena än det andra??? Varför envisas med att gå i niqab och hiqab när det retar upp folk??? Vad är det som gör kvinnan till en bättre muslim när hon döljer sig??? Varför struntar vissa muslimska familjer blankt i våra lagar genom att skicka sina döttrar till hemlandet över sommaren för att de ska könsstympas eller giftas bort???
   Alla VET att det i Sverige är förbjudet med tex halalslakt, det är förbjudet att gifta sig innan man är 18 år, det är strängeligen förbjudet att könsstympa flickor mm. Men många muslimer skiter högaktningsfullt i detta. De gör som de vill. Är det konstigt att det finns folk i detta land som reagerar???

   Jag tycker det är helt rätt att muslimer ska få bygga moskéer, men detta med böneutrop, NEJ TACK. Alla som bor i närheten ska inte behöva vakna mitt i natten för att muslimer ska lägga sig ner och be. Men det är min åsikt, och förmodligen många andras.
   Bara för att de i Schweiz röstade för ett minaretförbud anser flera muslimer att våra kyrkklocktorn ska rivas ner. De kan inte mena allvar!!! Ska vi ta bort vårt kulturarv???

   Och en mycket aktuell fråga såhär när regeringen har sänkt pensionerna för de gamla här i Sverige…är det rätt att ta hit invandrare som är i pensionsåldern, anhöriginvandring, människor som kommer hit och inte behöver lyfta ett finger, som med all säkerhet får ut en högre pension än vad våra egna gamla får, som har jobbat hela sitt liv och lever på en rutten pension. Jag tycker inte det är rättvist. Vårt svenska samhälle, de våra, får lida för regeringens flyktingpolitik. Är det dessutom så som man har läst här på nätet att endast 7% eller nått av alla flyktingar behöver skydd, är detta alldeles åt helvete.

   Svara

   • Ali AL-Zamli
    Jan 10, 2010 @ 17:37:09

    Många muslimer är oftast outbildade, både inom livet och Islam.

    Låt oss ta halalslakt som exempel.
    Halal betyder ”att göra en god gärning”.
    Hur kan det var en god gärning att plåga ett djur?
    Det hänger inte ihop. Jag gick tillbaka till koranen och läste lite.
    I koranen så står det ”Ifall du ska slakta, slakta då på det bästa smäfriaste sättet, vässa din kniv så

    djuret inte plågas”.
    Detta var alltså för 1400 år sedan.
    Om vi har utrustning som gör så att djuret plågas på ett smärtfritt sätt, varför då inte använde de?
    Ett ord! Tradition.

    Tradition är det som förstör islam. Traditioner som har inget med islam att göra. Könstympning är ett

    exempel. Gifta bort döttrar är ett annat.

    Sånna människor som gör sådanna saker följer tradition och inte religon. Det är en stor skillnad.

    Tyvärr kan vi muslimer som följer Islam inget göra än att informera de ovetande och göra de bästa

    själva.

    Qibbla kött är ett gott exempel inom utveckling inom islam.
    De är de enda som har licens att Halalslakta i Sverige och de Halal slaktar på riktigt. De följer det

    gud skrev i koranen samtidigt som de följer svensk lag.
    Från deras sida:
    ”I halalbegreppet ingår även ett strängt förbud mot att misshandla djuret under eller före slaktmomenten, djuret får heller inte vara hungrigt eller törstigt före slakt. Dessa villkor syftar till att påbjuda en human behandling där en grundläggande respekt för djuret är med genom hela slaktprocessen.

    Qibbla Halal Kött AB tar sitt ansvar som halalproducent på stort allvar, vilket innebär att vi noggrant följer såväl muslimska som svenska regler. Vi bedövar djuren före slakt, i enlighet med svensk lagstiftning.”

    Finns många andra som följer den trenden. Många slaktare i Storbritanien, malaysia och andra småstäder.

    Samma sak gäller dessa uråldrade könsstympningarna.

    Anna, det finns 3 kategorier muslimer.
    1. Troende fredlig muslimer
    2. Traditionella muslimer
    3. Uppfödda muslimer

    Och det är alltid kategori 2 och 3 som gör alla dessa fruktansvärda saker.

    Ursäkte väggen av text

    Svara

    • Anna
     Jan 10, 2010 @ 17:52:58

     Ali, tack för ditt svar, jag blir så glad när en muslim svarar på det man frågar och inte slingrar sig.

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 10, 2010 @ 18:10:10

     Du representerar en bra syn på islam! Jag vill gärna tro att många svenska muslimer delar den synen. Men alla gör det inte och vi vet inte hur många som gör det! Men vi vet att dom religiösa har valt islamister som sina företrädare, vilket är olycksbådande! För det samhälle de svenska islamisterna vill ha är fruktansvärt! Vår demokrati är borta då! Så det är inga lösa fantasier!

     Vill du ha ett samhälle där majoriteten är muslimer? Om inte så måste vi stoppa det!

     Den viktigaste frågan i ett framtida samhälle är om sharia skall styra eller om det skall bli sekulärt. Ingen vet! Den frågan är mycket viktigare än alla traditioner och terrorism!

     Svara

    • Anna
     Jan 10, 2010 @ 21:16:23

     Men varför ska det vara så svårt att strunta i traditioner??? Varför kan inte muslimerna anpassa sig till vårat samhälle, med regler och lagar.

     Jag förstår heller inte varför det inte räcker för dem att äta vanligt kött, som är slaktat normalt. Varför måste ALLT vara som när Mohammed levde. Oavsett om djuren är bedövade är det ett vidrigt sätt att slakta djur på. Jag säger inte att det förekommer djurplågeri vid vanliga slakterier, men att skära halsen av ett djur, oavsett om kniven är vässad, gör mig illamående. Det kan ta en ko upp till fyra minuter att dö. Det är vansinne. Jag blir förbannad. Kan inte de muslimer som bor här inte acceptera att vi inte slaktar på detta viset kan de åka hem. Denna debatt gör mig verkligen förbannad. Jag är djurvän och mår skitdåligt av detta, hur illa djuren behandlas.

     Att det är tradition att könsstympa sina döttrar kan jag tänka mig, för det står inget om det i koranen, tror jag, men de som ändå gör det, vad tänker de med??? Betyder barnen inget för föräldrarna??? Vad är man för förälder om man vill utsätta sitt barn för detta? Och snälla Ali, ett ÄRLIGT svar nu på varför man omskär pojkar när man bor i Sverige??? VARFÖR???

     Jag har precis avslutat en bok, skriven av Marina Nemat, Fånge i Teheran, heter den. ASBRA verkligen, kan varmt rekommendera hennes bok.
     Det som stör mig mest att anledningarna till varför folk avrättades.
     Marina Nemat skulle avrättas när hon var 16 år. Och vad hade hon gjort??? Hon hade startat en strejk i skolan för att matteläraren bara lärde ut islam. Plus att hon skrev några tidningsartiklar. JAPP, det är detsamma som att man ska avrättas. Just ett fint samhälle.
     Varför har muslimer inget tålamod??? Hur kan de Iran motivera alla barn de avrättat genom åren???

     Hur kan det vara rätt att avrätta någon bara för att han(hon) är homosexuell???

     Eller en 16 årig psykisk sjuk flicka för att hon gjort sig skyldig till handlingar som inte är förenade med kyskhet???

     Tror verkligen dessa män, mullorna, eller vilka det nu är som lägger snaran, att de kommer till himlen för sina handlingar??? Om det vore någon rättvisa här i denna världen, så borde dessa män, och speciellt Ayatolla Khomeini, brinna i helvetet, i skärselden för allt de gjort världen. Det finns rätt många andra som också platsar där, inte bara muslimska ledare.

     Svara

    • PEA
     Jan 10, 2010 @ 21:27:52

     Svar till Anna #13

     Svårt att avstå traditioner?
     Ja, titta bara på svenskar utomlands som absolut ska fira midsommar, jul, Lucia mm.

     Svara

   • KLARTEXTEN!
    Jan 10, 2010 @ 18:06:52

    Jag tror, och kanske du också, att det bästa för Sverige är att vi begränsar invandringen drastiskt! Är det smart att sätta oss i en sits där vi måste hålla tummarna att islamisterna inte tar makten?

    Svara

    • Ali AL-Zamli
     Jan 10, 2010 @ 23:28:53

     Anna –

     De är inga fel på vissa traditioner. Men de traditioner som bryter mot svensk lag borde man direkt släppa. Vill man inte det så får man flytta till ett land där det är OK.
     Sen är inte svenskar så mycket bättre om man säger så. Var i Malaga i Spanien. Där har invandrare tagit över totalt. Svenskar, danskar, britter och tyskar. Och vad dom har gjort med stället… Flaggor överallt, restauranger, cafeer matbutiker skolor på svenska. De flesta som flyttar ner dit lär sig inte ens spanska. Sen alla traditioner som lucia och köret.
     Jag tycker att det är OK. Bryr mig inte så mycket, men så brukar det vara.

     Man har svårt att släppa sitt hemland, så man tar det med sig.

     För din information, ”bedöva”= ge ett djur en stöt i skallen vilket gör så att djuret blir medvetenslös. Alltså Sover djuren till döds. Smartfriaste sättet. Så det finns inget att klaga på hur halal görs i Sverige.
     Varför de skär i strupen är för att tömma djuret på blod(flesta sjudomar och bakterier ligger i blodet). När man är muslim för man inte skada sin kropp. Du äger din själ, men inte din kropp. Därför får du inte äta kött som har haft blod i sig efter den har slaktats.

     Indier tycker att västlänningar är galna för att de äter kor. Västlännigar tycker att kineser är galna för att de äter hund. etc etc.
     Djur är djur. Hur sött djuret är ger inte djuret en högre grad att leva.

     Nej det står ingenstans att man ska känsstympa sina döttrar, eller tvinga dom på sjalar. Det är ren idioti.

     Omkärelse är inte bara för muslimer. Känner jättemånga som är omskärda. Det är mer hygeniskt. Många blir tvugna att omskära sig när de blir äldre pga att deras förhud är för trångt. Det finns inga fördelar att ha ett förhud.

     Som sagt Anna. Vi ”bra” muslimer kan inte stå för vad dessa otäcka länder gör. Eller vad de radikala muslimer gör.
     Det gör mig sjukt illamående det som händer i de så kallade ”mina länder”.

     Jag kan lova dig att alla dessa som tror att de kommer får 72 oskulder i himmlen, kommer få ett helvete istället. Många imamer(prästar) lever på sin ”makt”. Man ser dom i dyra bilar och annat.
     Ta osama som exempel. Han har förstört det landet. Rik man med pengar som mutar fattiga ungdomar att jobba för honom. Pengar styr allt. Han syfte är att sprida islam? Han dödar ju muslimer i egypten, syrien, afghanistan och irak. Jag tror att han har ett annat syfte.

     Alla dessa länder som utför dessa groteska saker gör det för att hålla folket i spel. Precis som kyrkan gjorde för några hundra år sen.

     Det vi Svenskar kan göra är att filtrera ut vilka som är riktiga muslimer och vilka som är de radikala muslimer. inte så svårt att se skillnad. De muslimer som vill skada något är inte riktiga muslimer.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 11, 2010 @ 06:02:34

      Du har fortfarande inte besvarat följande och jag ber om ett tydligt ställningstagande:

      Vi vet att dom religiösa har valt islamister som sina företrädare, vilket är olycksbådande! För det samhälle de svenska islamisterna vill ha är fruktansvärt! Vår demokrati är borta då! Så det är inga lösa fantasier!

      Vill du ha ett samhälle där majoriteten är muslimer? Om inte så måste vi stoppa det!

      Den viktigaste frågan i ett framtida samhälle är om sharia skall styra eller om det skall bli sekulärt. Ingen vet! Den frågan är mycket viktigare än alla traditioner och terrorism!

      I en informationsbok ”Islam vår tro” utgiven av Islamiska Informationsföreningen 1989 på uppdrag av Förenade Islamiska Församlingar i Sverige (FIFS) och Sveriges Muslimska Förbund (SMF) skriver dom följande (s 78 ff) under kapitlet ”Det politiska livet”

      ”Islam tolererar inga för- eller utomäktenskapliga förbindelser.”

      ”Redan från början är det viktigt att barnen vistas i en islamisk omgivning ….”

      ”Enligt islam får inte pojkar och flickor göra gymnastik tillsammans, inte ha sexualundervisning tillsammans”

      ”Suveräniteten i den islamiska staten tillhör inte styresmännen eller ens folket. Den tillhör gud. Folket som helhet utövar ett förvaltningsuppdrag åt Gud och skall genomdriva Hans lag och utföra Hans vilja.”

      ”En muslim underkastar sig Gud allena och lovar trohet till dem som administrerar Guds lag och iakttar dess bestämmelser.”

      ”Eftersom den islamiska staten har ovannämnda uppgift , kan den inte kontrolleras av något parti med icke islamisk ideologi…”

      ”De styresmän, som valts av folket för att förvalta Guds ord, har rätt till stöd och samarbete från allmänheten så länge de iakttar Guds lag.”

      ”Mohammed har enligt traditionen sagt, att det får inte finnas någon lydnad eller lojalitet mot någon människa som inte själv följer Gud och Hans lag.”

    • Anna
     Jan 11, 2010 @ 16:56:24

     Ja något måste bara göras…

     Svara

 17. Torbjörn
  Jan 10, 2010 @ 15:02:09

  Klartext: ni tar er friheten att definiera vad islam är. Oavsett vad muslimer själva tycker och tänker hävdar ni att islam enbart består av bokstavstroende fundamentalister. Man kan göra samma sak med kristendomen; hävda att alla kristna är fundamentalister och att de som inte håller med ”inte vet vad dom pratar om”.

  Ska vi jämföra bibeln och koranen sida vid sida och se vilken text som är mest våldsuppmuntrande och odemokratisk? Jag tror det blir en oavgjord match.

  Svara

  • Anna
   Jan 10, 2010 @ 15:53:46

   Du kan inte jämföra kristendomen med islam. Enligt mig vetandes har inte kristendomen tagit över andra länder, eller spritt sitt budskap med terror. Att det gick blodigt till för en massa år sedan, det kan jag hålla med om, men nu snackar vi 2010, inte medeltiden. Islam har inte anpassat sig efter modern tid.

   Så sent som idag står det i tidningen om döde kristna kopter i Egypten. Det står inte att det var utfört av muslimer men vi bättre. Speciellt med tanke på att 10 % av Egyptens befolkning är kristna. Var inte dessa ursprungsbefolkningen en gång i tiden??? Var tog dessa vägen om man får fråga??? Kanske Torbjörn kan svara på den frågan…

   Svara

 18. Carl
  Jan 10, 2010 @ 14:50:39

  Håller med. Blev så jävla förbannad på den där artikeln. Det löjligaste var nog att de tog med en som inte ens trodde på någon Gud! Hur i hela världen kan man vara muslim om man inte tror på Allah? (Det är en paradox. Exakt samma sak som att jag skulle kalla mig för ateist och samtidigt tro på Gud).

  ALLA riktiga muslimer skulle hävda att denna Alisa Jašarević kommer brinna i helvetet i all evighet. Jag hävdar att jag vet vad jag talar om då jag bl.a. har en syster som är muslim. och har känt på den muslimska världen ingående i flera år. Ni skulle bara veta hur de talar om er icke-muslimer när ni inte hör…

  Svara

 19. PEA
  Jan 10, 2010 @ 14:32:01

  Du har uppenbarligen inte läst vad som var avsikten med artikeln? (Tänk att ni muslimhatare ska ha så svårt att läsa innantill?)

  Syftet med artikeln var INTE att ställa muslimer inför rätta, syftet var att visa att förhållandet till islam kan se ut på väldigt många olika sätt. Olika människor förhåller sig helt olika. Vi har de som bara förhåller sig till islam utifrån de kulturellt betingade högtiderna till den killen som tycker att Iran är helt OK.

  Artikeln indikerar att alla muslimer inte ställer sig bakom terrorism, extremism, fundamentalism. Den visar att muslimer är olika och kan inte behandlas som en homogen grupp.
  Jag vet att ni gärna vill se det förenklat för att era hatiska teorier ska stämma, men det är nog dags att se verkligheten nu.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 10, 2010 @ 15:42:42

   Vi fick inte veta vad personerna egentligen tyckte i väsentliga frågor! Dom kunde lika gärna varit kristna, hinduer eller vad som helst! Urvattnat och platt!

   Men jag menar att vad som stod var intressant! Personligen skulle jag velat att det stod mer och att de frågeställningar jag tog upp i inlägget besvarades, för då skulle man få deras religiösa åsikter, för trots allt är islam en religion, eller hur?

   Svara

   • PEA
    Jan 10, 2010 @ 15:51:35

    Detta var ingen utfrågning av muslimer. Det var ett antal personer som visade att begreppet muslim är väldigt brett.

    Och du sätter fingret på det – det kunde lika gärna varit kristna, hinduer eller vad som helst. EXAKT! För muslimer är som vi alla andra.
    Tack för att du uppmärksammade det!

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 10, 2010 @ 16:11:15

     Hur vet du att muslimer är som alla andra? Vad vet du om islam? Kan du bedöma den saken alls? Ett tips: läs tidningarna så ser du hur gulligt islam är. Det borde ge en fingervisning om att den inte är som andra religioner.

     Naturligtvis ser inte skillnad på religionerna om du undviker att gå in på vad som särskiljer dom!

     Svara

    • PEA
     Jan 10, 2010 @ 18:07:59

     Det här ett svar till Klartexten #16

     Jag känner tillräckligt många muslimer för att veta att de inte är annorlunda än någon annan.

     Det du läser om är extremister och fundamentalister som i (falskt) namn av islam ägnar sig åt vansinnigheter.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 10, 2010 @ 18:40:58

      Faktum är att terrorister och extremister inte oroar mig! Det är ett framtida muslimskt Sverige som ororar mig!

     • PEA
      Jan 10, 2010 @ 18:52:24

      Irrationell rädsla är bland det farligaste som finns.
      Det är källan till all rasism, förtryck etc.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 10, 2010 @ 19:01:04

      Instämmer. Men min oro är inte irrationell. Vari består det irrationella i så fall? Att muslimerna växer eller oron för att våra friheter och rättigheter kanske försvinner i ett muslimskt samhälle?

     • Fredrik
      Jan 10, 2010 @ 19:13:55

      Klartexten, du måste dock vara medveten om att de största muslimska befolkningarna lever i länder som av freedomhouse betecknas som ”free” eller ”partially free”. De största muslimska befolkningarna finns i Indonesien (”free”), Pakistan (”partially free”), Bangladesh (”partially free”) och Indien (”free”). Dessa länder har allmäna val och fri press (kanske viss begränsning i Pakistan och Bangladesh). Tror du att Saudi-Arabien är en sorts muslimsk utopi? Visst finns det muslimer som vill leva som på medeltiden (som i Saudi), men varför är du så rädd för oss när de flesta av oss genom handling visat att vi vill leva med demokrati och yttrandefrihet?

     • KLARTEXTEN!
      Jan 10, 2010 @ 19:59:43

      Jag är inte rädd för er! Men ingen av oss vet vad muslimerna tycker och tänker om 70 år! Våra barnbarn! Dagens muslimer är radikalare än sina föräldrar! I vårt Sverige har islamisterna makten! Dom vill att Sverige blir som Iran! Det är ett faktum! Det står klart och tydligt i deras informationsböcker!

      Vi kommer heller aldrig ifrån att Koranen inte tolererar ett sekulärt samhälle, det är ju det värsta. Så upplysning om Koranen skadar mer än det hjälper! Dvs Gud själv förbjuder det sekulära samhället.

      Så ju mer religiösa man är i framtiden desto mindre sekulärt!

     • PEA
      Jan 10, 2010 @ 20:14:12

      Klartexten #42

      ”Rädd för er”? Jag är inte muslim. 🙂

      Du säger att ingen vet vad muslimerna tycker om 70 år? Därför ska vi stoppa dem nu?
      Det är tosserier, det vet du. 🙂

      Muslimer i Sverige vill inte att Sverige ska bli som Iran. Vad får du sådana tokerier ifrån? Vad är det för ”informationsbok”?

      Koranen tolererar ett sekulärt samhälle. Det finns muslimska länder med sekulär lagstiftning t ex.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 11, 2010 @ 05:39:08

      Min poäng är: varför ta risken? Genom att undvika muslimsk majoritet så behöver vi inte oroa oss! Med muslimsk majoritet kastar vi tärning om hela vårt samhällskick och vår frihet! Även sekulära muslimer har anledning att oroa sig! Se på Iran!
      Du skriver att koranen tolererar ett sekulärt samhälle, dvs ett samhälle som inte styrs i enlighet med koranen! Förstår du inte hur absurt ditt påstående är? Du förstår uppenbarligen inte alls grunderna för islam och koranen!
      Att det finns sekulära muslimska länder beror bara på att dom inte vill att landet skall styras enligt koranen, dvs dom följer inte koranen! Andra länder har valt att följa koranen. Självklart är ett sekulärt samhälle ogudaktigt och oförenligt med Koranen!

      Jag föreslår att du tittar på den första videon i själva inlägget! Där berättar ledande svenska muslimer om sin samhällssyn! Boken jag har heter ”Islam vår tro”, utgiven 1989 av Islamiska informationsföreningen (115 sidor) på uppdrag av Förenade Islamiska Församlingar i Sverige (FIFS) och Sveriges Muslimska Förbund (SMF) skriver dom följande (s 78 ff) under kapitlet ”Det politiska livet”. I boken finns mer detaljer förstås.

      Islam tolererar inga för- eller utomäktenskapliga förbindelser.”

      ”Redan från början är det viktigt att barnen vistas i en islamisk omgivning ….”

      ”Enligt islam får inte pojkar och flickor göra gymnastik tillsammans, inte ha sexualundervisning tillsammans”

      ”Suveräniteten i den islamiska staten tillhör inte styresmännen eller ens folket. Den tillhör gud. Folket som helhet utövar ett förvaltningsuppdrag åt Gud och skall genomdriva Hans lag och utföra Hans vilja.”

      ”En muslim underkastar sig Gud allena och lovar trohet till dem som administrerar Guds lag och iakttar dess bestämmelser.”

      ”De styresmän, som valts av folket för att förvalta Guds ord, har rätt till stöd och samarbete från allmänheten så länge de iakttar Guds lag.”

      Du påstår att Koranen accepterar ett sekulärt samhälle, dvs ett samhälle som inte styrs i enlighet med koranen! Förstår du inte hur absurt ditt påstående är! Påstå inget om Koranen som du inte begriper! Det är rent skitsnack!

      ”Eftersom den islamiska staten har ovannämnda uppgift , kan den inte kontrolleras av något parti med icke islamisk ideologi…”

      ”Mohammed har enligt traditionen sagt, att det får inte finnas någon lydnad eller lojalitet mot någon människa som inte själv följer Gud och Hans lag.”

 20. smålänning
  Jan 10, 2010 @ 13:49:27

  Vi lever i ett mångkulturellt samhälle, där allas lika värde måste försvaras och respekteras. Och där vi har full religionsfrihet. SVD’s artikel hade kunnat vara ett värdefullt stöd här. Dessvärre blev det bara den vanliga, okritiska och politiskt korrekta bilden som läggs fram. Den kanske viktigaste frågan, som gör att många känner en rädsla för islam, den om sharia, nämndes inte. I alla länder där musilmer växt sig starka, kommer kraven på sharialagar. To m i Danmark, och i England. Även bland svenska muslimer finns det många som vill införa egna lagar.
  De få gånger som SVD f.ö. intresserar sig för religion, åtminstone kristendom, görs det med en väldigt negativ och kritisk hållning. Även det naturligtvis politiskt korrekt, men inget mer.

  Svara

 21. Fredrik
  Jan 10, 2010 @ 13:41:03

  Jag kan hålla med bloggaren Klartextens kommentar att det är ett problem att svenska journalister i allmänhet har lite kunskap om Islam. Svenska Dagbladets artikelförfattare, Josef El Mahdi, är till skillnad från de flesta mycket kunnig i ämnet. Artikeln har en positiv, nyfiken infallsvinkel som belyser den variation av tolkningar och åsikter som finns om vad Islam är. Det måste trots allt vara vi som är muslimer som definierar vad Islam är, inte personer som bara betraktar vår religion.

  Det finns för många personer, som i likhet med Klartexten, som vill definiera vad Islam är utan att fråga vanliga muslimer. Eftersom muslimer i allt högre utsträckning ingår som en naturlig del av det svenska samhället är det naturligt att vi inte längre betraktas utifrån. Som tur är har vi grundlagsskyddad religionsfrihet i Sverige, vilket gör det svårt för Jimmie Åkesson och hans grupperingar att på ett enkelt sätt begränsa frihet.

  Bloggaren Klartexten försöker exponera Islam och skriver ofta om fall där muslimska extremister försöker begränsa friheten för andra. Problemet är att han/hon som regel skyller på Islam och antyder att vanliga muslimer (i Sverige) skulle dela extremisternas åsikter. Det är mycket orättvist och okunnigt. Jag tycker att Klartexten borde skaffa sig utbildning och köpa sig en jorden-runt-biljett hos Star Alliance för att skaffa sig en bättre världsbild.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 10, 2010 @ 15:23:04

   Att artikeln har en ”positiv infallsvinkel” för muslimer, ifrågasätter jag inte! Det är just problemet att man väljer att fokusera på det gulliga, och undvika allt känsligt! Artikeln var för Politiskt korrekt. Dock uppskattade jag Mohammeds rättframma åsikter. frågan är hur många som tycker som honom. Och du vet väl att sveriges fyra största muslimska förbund alla är islamister? Vad anser du om det?

   Typiskt för muslimer är att dom i bästa fall försiktigt tar avstånd från terrorism, men sällan eller aldrig försvarar yttrandefriheten! Ingen försvarar tecknarnas rätt att avbilda Muhammed. Det tar jag som en indikation på vart yttrandefriheten kommer att ta vägen när muslimerna är i majoritet här! Till soptippen, och misstänker jag, i sällskap med jämlikheten mellan könen, demokratin etc.

   Du får gärna klart och tydligt redogöra för din inställning till de frågor jag tagit upp.

   Koranen=islam skall bedömas just efter just koranen! Eller hur? Är man läskunnig så framstår bristerna i religionen med all önskvärd tydlighet! Det är min uppfattning.

   Jag är inte ute efter att svartmåla islam! Jag har själv läst på om islam med stor tillfredställelse! Dock anser jag att islam i fundamenta är oförenlig med demokrati, jämlikhet och yttrandefrihet! Rätta mig om jag har fel!

   Jag är i allra högsta grad intresserad av muslimernas egna synpunkter, vilket jag flera gånger klargjort i min blogg. Muslimer har också kommenterat, men min uppfattning är att de flesta ställt sig på min sida. Det enda jag vill är att hindra Sverige från att få muslimsk majoritet! För då kan ingen garantera att sharia inte införs!

   Jag tror inte muslimer är ”onda människor”, däremot är religionen=koranen i sig ett stort problem för vårt fria samhälle! Tyvärr är koranen muslimernas viktigaste auktoritet!

   Svara

   • PEA
    Jan 10, 2010 @ 15:53:23

    Får jag komma med en fråga?

    Om man ska bedöma islam efter Koranen, ska man då också bedöma kristendom efter Bibeln?

    Och vad får det i sådana fall för konsekvenser?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 10, 2010 @ 16:15:21

     Ifall du vet något alls om islam så vet du att vartenda ord är guds egna ord! Vartenda ett! Inte en bokstav får tas bort! Rätt självklart egentligen.

     Vi kristna tror framförallt på nya testamentet! Ingen har påstått att det är guds egna ord! Så inget där är egentligen hugget i sten som i koranen! I NT står ”ge kejsaren vad honom tillhör och gud vad han tillhör”! Dvs kristna är nöjda med religionsfrågorna och överlåter styret av landet till härskarna, därför är kristna länder sekulära!

     Jag tror du pratar utifrån stor okunskap om islam!

     Svara

    • PEA
     Jan 10, 2010 @ 18:10:29

     Svar till Klartexten #24

     Enligt Bibeln får inte ett ord eller en bokstav ändras.
     I NT står att den kristne står över världsliga påbud.

     GT och NT är en enhet som bas för den kristna tron. Utan GT kan inte NT existera.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 10, 2010 @ 18:47:25

      Jaså, inte en bokstav får ändras! Kan du citera och ange var det står? Ange källan till det andra också tack!
      NT är mycket viktigare än gamla, för kristna! Vet du verkligen inte det?

      Hur som helst så är så gott som alla kristna länder sekulära och demokratiska samt överlag välmående, motsatsen gäller för muslimska länder!

     • PEA
      Jan 10, 2010 @ 19:07:22

      Svar till Klartexten #35

      Matt 5:18
      Sannerligen, innan himlen och jorden förgår skall inte en enda bokstav, inte minsta prick i lagen förgå; inte förrän allt har skett.

      1 Pet 1:25
      Men Herrens ord består i evighet. Det är detta ord som har förkunnats för er.

      Tit 1:9
      Han skall hålla sig till lärans pålitliga ord, så att han kan styrka andra med en sund undervisning och vederlägga motståndarna.

      Joh 12:48
      Den som avvisar mig och inte tar emot mina ord, han har mött sin domare: det ord jag har talat skall döma honom på den sista dagen.

      Mark 13:31
      Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall inte förgå.

      Detta talar om den kristna världmakten.
      Rom 3:19
      Vi vet att lagens ord riktas till dem som äger lagen, för att varje mun skall tystas och hela världen underkastas Guds dom.

      Och detta talar om att det är Guds ord, inte människors.
      2 Pet 1:21
      Ingen profetia har förmedlats genom mänsklig vilja, utan drivna av helig ande har människor talat ord från Gud.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 10, 2010 @ 19:50:17

      Bra jobb, men ingenstans står det tydligen att vartenda ord i bibeln är guds egna ord, eller hur? Rätt självklart att guds egna ord är oerhört mycket viktigare än t ex lärjungarnas! Bibeln är inte guds egna ord (mer än undantagsvis), vilket vartenda ord i koranen är!

      Därför är det mycket lättare att ignorera bibeln helt eller delvis!

      dina citat ang världsmakten : första citatet nämner bara att alla skall dömas av gud. Andra pratar om profetior. Det är ju inte det vi pratar om, utan hur landet skall styras.

     • PEA
      Jan 10, 2010 @ 20:08:36

      Klartexten #41

      Och detta talar om att det är Guds ord, inte människors.
      2 Pet 1:21
      Ingen profetia har förmedlats genom mänsklig vilja, utan drivna av helig ande har människor talat ord från Gud.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 11, 2010 @ 05:29:36

      Förstår du inte att koranen är ordagrant guds egna ord. Så är det inte med bibeln. Det borde du förstå! Du pratar strunt i detta avseende!

    • Me
     Jan 13, 2010 @ 13:54:35

     Klartexten gör det väldigt lätt för sig. Kristendomen blir en näst intill obefintlig religion om inget som inte uttryckligen har sagts vara Guds ord räknas. Han/hon kan då visa på extrema texter i Koranen utan att de kan besvaras med motsvarande texter i bibeln. Extrema texter finns det gott om i framför allt GT, men eftersom ”Klartexten” inte godkänner dem så behöver kristna inte försvara dem. Att många kristna anser att hela bibeln är Guds ord spelar tydligen ingen roll.

     Vilka delar av bibeln måste en kristen person stå för, 10 Guds bud och så är det väl inte så mycket mer? Ett ganska fegt sätt att diskutera på.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Jan 13, 2010 @ 16:17:39

      1) NT är det viktiga för kristna. Vet du inte det?

      2) Väldigt mycket terror sker i islams namn. Ytterst lite (om ens något) i kristendomens namn. Döm kristendomen efter verkligheten så blir betyget utmärkt! Islam har ett fruktansvärt resultat i modern tid! Helt skit!

      3)Islamomologen och religionshistorikern Jan Samuelsson har slagit fast att Jesus inte hade några ambitioner att styra världen vilket däremot Muhammed och islam har!

      Du kan inget om islam! Vad du säger är utifrån okunskap., liksom de flesta andra islamistkramare!

     • PEA
      Jan 13, 2010 @ 23:46:49

      Svar till Klartexten 13/1 16:17

      För oss kristna är HELA Bibeln grunddokumentet för vår tro. Man kan inte nedprioritera GT som kristen. I varje söndags texter ingår avsnitt från GT.

      Terror sker med kristna förtecken i modern tid bl a i Nordirland.

      Du påstår att Jan Samuelsson FASTSLAGIT att Jesus och hans anhängare inte hade ambition att styra världen.
      – Jan Samuelsson äger inte sanningen, han bara ger sin syn.
      – Jesus hade inga politiska ambitioner. Det beror till stor del på att han ansåg att världen skulle gå under ganska snart. Den åsikten om världens undergång levde kvar ett tag efter hans död.
      Men när kristendom (som vi känner den idag) definierades så hade man övergett den synen. Därför har kristendom de facto en politisk inverkan. Detta finns det bevis på genom åren, t ex att regenter hade sitt uppdrag ”av Guds nåde”.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 15, 2010 @ 12:50:08

      Oavsett vad du påstår så kvarstår faktum: Berätta vad vi har för problem av kristen terror. Vartenda ord i Koranen är guds egna ord, och inget ord kan därför ignoreras. Så är inte fallet med bibeln! Därför är det fullt naturligt för en muslim att vara fundamentalist, ja en plikt! Detta verkar inte gå in i din skalle, därför måste det nötas in!

      Jag har även läst Christer Hedin, religionshistoriker, samma budskap.
      Har du svårt att fatta att IRA lagt ner sin verksamhet? IRA bedrev aldrig något religionskrig, utan ville bara att Nordirland skulle tillhöra övriga självständiga Irland. Det var naturligtvis en absurditet att norra Irland skulle styras av engelsmännen! Som du kanske vet är även engelsmännen kristna.

     • PEA
      Jan 16, 2010 @ 00:47:42

      Klartexten 15/1 12:50

      Tyvärr så har du fel när det gäller jämförelsen mellan religionerna. Det finns starka fundamentalistiska rörelser inom kristendomen, dte vet du mycket väl. (Varför skulle annars motståndet mot kvinnliga präster, motståndet mot samkönade äktenskap, motståendet mot celibatets avskaffande etc vara så starkt?)

      I IRA:s kamp så stod katoliker mot protestanter. (Som du kanske vet så är båda de riktningarna kristna?)
      En stor del av konflikten i Nordirland fördes med religiösa förtecken.

     • KLARTEXTEN!
      Jan 19, 2010 @ 10:35:54

      I en skala på 1-10 så hamnar islam på 10 och kristendomen på 1 vad gäller samhällsproblem orsakade av religiös fundamentalism!

      IRA är historia! Det har jag redan kommenterat! Katoliker har historiskt varit diskriminerade av engelsmännen och ville därför bli fria från deras styre! Engelsmännen diskriminerade dom av religiösa skäl, ja. Men IRA:s kamp var aldrig religiös utan en reaktion på diskrimineringen som sådan! Det var inte så att man ogillade den protestantiska religionen, utan diskrimineringen!

      Dessutom är det helt naturligt att Nordirland skall tillhöra övriga Irland, inte England! Men det är överspelat och IRA har lagt ner sina vapen. Det handlade aldrig om att sprida kristendomen, katolicismen eller protestantismen! Det var en kamp mot diskriminering och att få tillhöra sitt eget land, aldrig någon religiös kamp!!

 22. Natta
  Jan 10, 2010 @ 13:21:50

  Hur kan ni vara så blinda? Om man hade ställt de obekväma frågorna till dem hade de inte samtyckt till skiten. Att tolka koranen är samma sak som att tolka ett horoskop. Dessa människor verkar ha en fredlig tolkning. Om någon av dem ställer sig positiv till våld och orättvisor, har det inte med religionen att göra utan har med deras personliga tolkning att göra. Svenskar utan religion brukar våld på Sveriges gator. Ska man säga att ”Svenskar som bråkar, bråkar på grund av att de lever enligt Sveriges seder.” Om islam inte fanns, hade ”onda” muslimer haft en annan gemensam sammankoppling.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 10, 2010 @ 13:27:44

   Problemet är att du inte känner till islam. Det lyser igenom din text! Du vet helt enkelt inte vad du pratar om! Redan under Muhammeds livstid gick man in för att sprida islam över arabvärlden, med svärdet! Redan den förste kalifen efter Muhammed spred det vidare över världen. Dom erövrade till Indien och nordafrika fram till Spanien! Tror du det var en slump?

   Läs på för fan om du vill försvar islam! Alla problem är så uppenbara att det vill till att du vet vad du pratar om ifall du skall försvara islam!

   Du skriver att dom verka ha en fredlig tolkning. Det är inte problemet. Problemet är vad som händer med landet när muslimerna är i majoritet! Då kan mycket väl demokratin, yttrandefriheten och jämlikheten avskaffas och sharia införas. Det är den viktigaste frågan för vår framtid! Sverige kan mycket väl bli muslimskt redan under dina barnbarn, år 2080! Läs mitt inlägg om Sverig blir muslsimskt (se länk i marginalen)

   Svara

 23. Mia
  Jan 10, 2010 @ 12:59:59

  Håller med att artikeln är hycklande. Dessa tio muslimer talar om respekt, kärlek, att göra mot andra som man själv vill bli bemött – ställ detta mot alla attentat, hot, mord och aggressiva handlingar muslimer i praktiken utför, dödar oskyldiga civila och för hatretorik i sina skolor, medier, tv-kanaler. Det går inte ihop helt enkelt. Antingen dessa tio är helt döva, blinda och avtrubbade – eller så ljuger de medvetet ”för goda sakens skull”, dvs för att ge en hatreligion (islam) mänskligare profil.

  Jag var aldrig beundrare av Jimmy Åkesson men måste hålla med honom. islam är en sekt, som maranata, och ÄR ett hot mot vårt sätt att leva, vår kultur och vår framtid i Europa.

  Svara

  • PEA
   Jan 10, 2010 @ 21:25:07

   Mia, det är väl snarare du som uppträder som företrädare för en sekt? Dessutom en sekt med hat som en viktig beståndsdel.

   Du blandar ihop vanliga muslimer med extremistiska fundamentalister. Inse att det är lika stor skillnad mellan dem som det är mellan en ”vanlig svensk” och kristna fundamentalister.

   Svara

 24. svd-prenumerant
  Jan 10, 2010 @ 12:25:15

  SvD lämnar inget kommentarsutrymme för sin artikel.
  Undrar varför? 🙂

  Artikeln är ytterligare en av alla dessa uppfostringsartiklar
  som ska lära läsarna vad de ska tycka. De blir fler och fler
  i Svenskan.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 10, 2010 @ 12:43:37

   Sant, dom vet ju vad folk i allmänhet tycker om islam.

   Svara

   • Ali AL-Zamli
    Jan 10, 2010 @ 15:46:55

    De vet att det finns ignoranta människor som dig. Därför.
    Att du inte förstodd artikeln är helt sjukt. Och allt du skriver om att profeten mohamed spred islam genom svärdet är bullshit. Du läser från källor som anti-islamiska. Vill du ha en säker källa. Läs koranen. Och läs den med ett rent hjärta, jag gissar att du bara vill ha fred. Sluta hata

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 10, 2010 @ 15:54:01

     Återigen, jag känner inget hat alls mot muslimer! Jag har t om skrivit flera gånger att jag misstänker att dom flesta svenska muslimer vill samma sak som oss, värna vårt samhälle och våra värden!

     Däremot hävdar jag, att vid muslimsk majoritet vet ingen av oss hur det egentligen blir! Behåller vi demokratin, yttrandefriheten, jämlikheten eller blir det kanske sharia? Ingen vet! Jag tror att inte ens muslimer vill hamna i den situationen! Eller har jag fel?

     Jag har inte läst en enda islamkritisk bok! För det vore meningslöst! Jag vill veta sanningen, ingen jävla propaganda, åtminstone ingen antimuslimsk propaganda. Så jag började med att läsa om islam av muslimer! Det kändes mest rättvist. Och jag tyckte om vad jag läste! Jag njöt! Jag förnekar inte att det finns mycket bra med islam! Det är ingen svart bild! Men jag ser anser ändå att islam och vårt fria samhälle inte skulle gå ihop.

     Men med muslimer i klar minoritet är det inga problem. Inte för att jag egentligen tror att du eller Fredrik vill införa sharia, men vi vet aldrig om era barnbarn vill det!

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: