Vem representerar muslimerna?

Per Gudmundson har idag en intressant artikel där han frågar sig vem som representerar muslimerna.

Man kan också fråga sig vem som representerar islam. Den frågan är lätt att besvara. Utan tvekan islamisterna, dvs dom som har makten bland dagens muslimer här. Och dom representerar även dom religiösa organiserade muslimerna. Så dom har den ”rätta tron”, det är jag fullständigt övertygad om!

 Nästan 20 % av danska muslimer är islamister.  5 % är aktiva islamister. Dvs 1/4 vill införa sharia med eller utan våld. Hur påverkbara är dom övriga 75 %-en? Rättare sagt, är dom beredda att ta till sig Koranens rätta budskap? Dom som är religiösa eller har ambitionen att vara rättrogna bör också sälla sig till gänget.

Återstår dom som inte är religiösa och saknar sådana ambitioner. Dom är trots allt muslimer och om dom inte är helt förstockade så är det väl bara att visa dom vad som verkligen står i Koranen så lär dom väl ändra sig? Vem vet? Vore intressant att veta.

Vissa hävdar att islamisterna är radikala. Det stämmer inte! Dom tolkar helt enkelt koranen som den skall tolkas! Det är moderaterna som är radikala, för dom avviker uppenbart från koranens lära!

 De säger sig tala för muslimerna men menar islam

Advertisements

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Anna
    Jan 22, 2010 @ 11:57:02

    Frågan är väl bara hur de muslimer ställer sig till islamisterna om det blir upplopp eller vad som helst här. Slår vad om att alla plötsligt förändras och givetvis ställer sig på islamisternas sida. Alla muslimer anser ju sig vara bröder, systrar och kusiner.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: