Korkat förslag om marknadshyror!

Att kräva införande av marknadshyror för olaglig ockerhyra är ett imbecillt förslag.

Det är som att godkänna våldtäkter för att eliminera problemet!

Kan idioten förklara vad andrahandshyresgästen tjänar på införandet av ett sådant förslag? Problemet ockrade andrahandshyresgäster är att dom idag betalar marknadshyra. Men de flesta gör det nog inte! Så sannolikt skulle andrahandshyresgästerna, med förslaget,  överlag få betala än högre hyra!

Ockerhyra är olagligt, så mitt förslag är att man tillämpar lagen.

Läs mer här: 

Nej till marknadshyror!

”Inför marknadshyror så försvinner problemen”

Ockerhyror växande problem i Stockholm

Vad ska man tänka på? Sverker Thorslund hjälper dig. 4

Fråga bostadsexperten på bostadsfragan@svd.se

Knepigt hitta egen bostad

Advertisements

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. ViggoVerner
  Jan 29, 2010 @ 10:21:58

  Bra liknelse måste jag säga! Men den faller eftersom den bygger på att marknadshyror är av ondo, vilket det inte är! Varför ska vissa lägenheter subventioneras? Varför ska vissa människor få billigare boende än andra? Vill jag bo i innerstan så får jag betala därefter. Nöjer jag mig med att bo i Fittja blir prislappen annorlunda, det är den enskildes val. Lyckligtvis fungerar inte regleringar i längden, vilket visar sig i att en svart marknad uppstår. Ju djupare vi sjunker in i den svarta marknaden, desto mer skrattar jag i min bostadsrätt

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 02, 2010 @ 09:26:04

   Ifall vi inför fri marknad för hyreslägenheter så måste vi göra det för alla andra boendeformer också! Dvs alla ränteavdrag etc måste avskaffas! Då först kan vi prata om rättvisa. Vill du det? Varför skall hyresgästerna betala dina ränteavdrag?

   Dessutom är jag emot att låta ”djungelns lag” ta över när det gäller livsnödvändigheter! Då hamnar den enskilde lätt i en utpressningssituation och måste betala hutlösa priser eftersom ingen kan leva utan tak över huvudet i detta kalla land!

   Svara

 2. )O(
  Jan 24, 2010 @ 19:22:52

  Senast jag läste ett underlag i tidningen om detta var 65 kr av varje på bostadsbyggande satsad hundralapp skatt. Det innebär ju ren ransonering, man kommer att tänka på alkoholpolitiken (”höj alkoholskatten så dricker de mindre”), tobaksskatt (”höj tobaksskatten så röker de mindre”). Vilken är poängen med 65% bostadsbyggnadsskatt? ”höj skatten så bor de mer trångt”?!

  Om det är dyrt att bygga för normalinkomsttagare, sänk skatten! Väsentligt effektivare än att fiffla med räntesubventioner.

  Svara

 3. Nils
  Jan 24, 2010 @ 12:59:51

  Det är väldigt enkelt, med marknadshyror kan man inte ta ut ockerhyror, eftersom det då finns alternativ för alla andrahdshyresgäster där dom betalar marknadshyra. Vi har ju en segregerad bostadsmarknad där folk som ”fått”, ”ärvt” eller ”köat” för hyresrätter subventioneras av vi som fått betala marknadshyra för vår bostadsrätt.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 24, 2010 @ 13:02:46

   Då vill du även att marknadskrafterna skall råda för bostadsrätter, eller hur? Självklart skall alla ränteavdrag avskaffas! Varför skall hyresgästerna betala dina ränteavdrag?

   I inlägget länkar jag till ett tidigare och djupare inlägg i ämnet. Där och i kommentarerna penetreras frågeställningarna.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: