Islamiska republiken Sverige!

Många är obekymrade över att islam växer så det knakar.  Man kanske har en muslimsk arbetskompis och tycker att han är väl nästan som alla andra. Har du diskuterat religion med honom, demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet´, terrorism, Muhammedbilder, sharia? Jaså, inte det? Tänk att det anade jag!

Jag hävdar inte att muslimer är onda! Jag känner muslimer jag tycker väldigt mycket om! Men jag har ingen aning om ifall dom skulle ansluta sig till massan som förespråkar sharia. Vet du? Massor med intellektuella lyfte Khomeiny till makten i Iran.

Det är en myt att bara fundamentalister önskar sharia! Vanliga muslimer röstade fram islamisterna i Algeriet 1992, Gaza, Turkiet och vanliga muslimer lyfte fram Khomeiny i Iran.

Demokrati, yttrandefrihet,  jämlikhet och välfärd är helt enkelt inte förenlig med islam! Det är ett faktum!

Sverige kan mycket väl ha muslimsk majoritet år 2080. Då inför dom sharia, ifall dom känner för det. Varför inte? Det är ju deras plikt som goda muslimer! Ingen ifrågasätter detta.

Är dom goda muslimer då? Blir barnen och barnbarnen till dagens muslimer goda muslimer? Ifall svaret är ja, så gud bevare våra barnbarn!

OBS! Att jag inte pratar om fundamentalister!  Vanliga muslimer bara!

Att utgå från att muslimer inte är goda muslimer är ett ganska korkat antagande, eller hur?

Enda möjligheten att slippa kasta tärning om våra barnbarns framtid är att idag stoppa den muslimska massinvandringen! Istället bör pengarna läggas på att via bidrag, stimulera vårt eget barnafödande!

Det naturliga sättet för ett land att öka sin befolkning är via eget barnafödande. Här i Sverige har vi istället valt att lösa befolkningfrågan med hög muslimsk invandring.

Terrorism är inte hotet, inte heller alla missförhållanden inom islam, för vad rör det oss? Det verkliga hotet är att Sverige är på väg att bli muslimskt, sakta men säkert!

Och skulle Sverige inte bli en shariastat, trots muslimsk majoritet, så kan vi vara säkra på att välfärden är borta! Inget muslimskt land har som sagt demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välfärd!

Muslimerna själva har dömt ut sina hemländer genom massinvandring till väst! Vi flyr inte till muslimska länder!

Rättsförakt i mångkulturens namn Polisen skyddade inte 16-åringen!

Också majoritetskulturen kan gå vilse   16-åring levande begravd

d e
Advertisements

52 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anonym
  Jul 26, 2011 @ 17:14:57

  En liten paradox

  Countires where the Muslims aren’t happy!

  * They’re not happy in Gaza.
  * They’re not happy in Egypt.
  * They’re not happy in Libya.
  * They’re not happy in Morocco.
  * They’re not happy in Iran.
  * They’re not happy in Iraq.
  * They’re not happy in Yemen.
  * They’re not happy in Afghanistan.
  * They’re not happy in Pakistan.
  * They’re not happy in Syria.
  * They’re not happy in Lebanon.

  And where are they happy?

  They’re happy in England.
  They’re happy in France.
  They’re happy in Italy.
  They’re happy in Germany.
  They’re happy in Sweden.
  They’re happy in the USA.
  They’re happy in Norway.
  They’re happy in India
  They’re happy in Australia
  They’re happy in Canada

  They’re happy in every country that is not Muslim!

  And who do they blame?
  * Not Islam.
  * Not their leadership.
  * Not themselves.

  THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN!!

  Svara

 2. Humanisten
  Maj 04, 2010 @ 17:36:09

  Apropå lästipsen.

  Ja, Jan Hjärpe verkar ganska dum i huvudet. Känner inget behov av att läsa honom faktiskt.
  http://www.dn.se/ledare/kolumner/jan-hjarpe-latsas-att-tyranni-ger-guldalder-1.143740

  Men min poäng är att oavsett hur den muslimska världen ser ut idag, så är inte detta hugget i sten pga vad som står i Koranen.

  Det är totalitära regimer som är problemet.

  Och det finns frihetsrörelser i alla diktaturer, så även i de muslimska. En dag kommer regimerna inte kunna hålla dessa tillbaka längre. Och så småningom kommer den moderna utvecklingen dit också.

  År 2080 kan ”problemet” med arabvärlden plötsligt vara att de konkurrerar ut vår industri. (Om de har några naturresurser när oljan tar slut, vill säga.)

  Ingen kunde tro att detta skulle hända med Japan, men det hände. (Exemplet Kina vill jag däremot inte använda eftersom det fortfarande inte existerar några mänskliga rättigheter där så det går inte att jämföra med västvärlden.)

  Och ingen trodde att Sovjetimperiet skulle rasa samman så plötsligt som det gjorde.

  Ingen vet vad som ska hända, och det är låååångt kvar till 2080…

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 04, 2010 @ 23:42:05

   Tror du inte på att koranen inte kan reformerasfråga troende muslimer! GÖR DET! Fråga på muslimska forum! När du märker att jag har rätt inser du att dina jämförelser faller pladask!

   Dina tankegångar verkar lite förvirrade måste jag säga! Dina slutsatser är grundlösa och helt gripna ur luften, inte faktabaserade och logiska!

   Vad talar för att arabvärlden skulle segla upp som en ekonomisk stormakt??? Sen kan du inte jämföra en religion med en rent ekonomisk ideologi som kommunismen! Därför att kommunismen syftar till ekonomiskt välstånd åt de stora massorna. När detta misslyckas faller kommunismen som ideologi, korthuset rasar, vilket även skett! Därför var det logiskt att förvänta sig kommunismens fall. En ideologi som med våld måste hindra folket att fly landet är förstås dödsdömd! Alla som begrep något förstod att kommunismen skulle falla, frågan är bara när!

   Man kanske inte trodde att Japan skulle bli en högteknologisk stormakt, men det berodde inte på Japans ”ideologi”, utan väl mer på att dom förlorade kriget. Det var inte hugget i sten hur japanerna skulle agera, snarare att dom skulle lyda Kejsaren, som i sin tur anpassade sig till väst. Så där fanns en stor flexibilitet pga att ingen religiös skrift begränsade deras handlingsutrymme! Dom var som myror, välorganiserade och disciplinerade, så grundförutsättningarna fanns ju där!

   Det enda sättet för muslimer att utvecklas är att sluta vara muslimer! Dvs sekulära muslimer lyckas bättre än djupt troende. Så ju mindre islam, desto mer välstånd och demokrati! Deras stora problem är just att det blir svårt att kompromissa med guds egna ord! Den som föreslår något sådant riskerar att dödas! Pröva själv att föreslå ändring av koranen, lämna ditt telefonnummer, så kommer du att dödshotas.
   Man kan naturligtvis delvis strunta i koranen som moderaterna gör, men det är mycket svårare än att strunta i bibeln, som ju inte är guds ord, utan människors. Det är så oerhört lätt för de rättroende att visa att moderaterna har fel, därför kommer moderater alltid att få enormt motstånd från rättroende! All koran-utbildning leder till radikalism!

   En annan enorm skillnad jag nämnt, är islams anspråk på världsligt styre och att koranen innehåller lagar för detta! Koranen duger utmärkt som grundlag! Kristendomen och judendomen gör inga anspråk på världsligt styre. Så för kristna och judar blir religionen en privatsak, medan politikerna får styra landet! Enligt koranen får en muslim inte lyda någon som bryter mot koranen!

   Svara

 3. Humanisten
  Maj 04, 2010 @ 16:57:36

  Jag menade inte att Koranen som sådan kan förändras.

  Strindbergs verk kan inte heller förändras, för då är det ju inte Strindbergs verk längre.

  Jag menade att Koranens betydelse för muslimer kan förändras.

  Enligt webplatsen nedan så förordar Gamla Testamentet (till skillnad från Koranen), stening av otrogna. Men jag tror inte att det är så många judar som håller särskilt hårt på den regeln.

  Och för (de flesta) kristna upphävdes regeln iom Jesus ord.

  Alltså var inte detta oföränderligt, trots att det var Guds ord.
  http://hansiwanbratt.wordpress.com/2007/07/19/ar-svenska-kyrkan-for-stening-av-otrogna/

  Mina muslimska kompisar (som någon föredrog att sätta citationstecken kring) är inte alls intresserade av sharia. Det vet jag.

  Jag tror inte att taxichaufförerna egentligen ville kräva ett stopp för yttrandefriheten. Jag tror att de var rädda för en ökande främlinsfientlighet. Antagligen en kontraproduktiv demonstration, men är man rädd så är man.

  Alla måste tåla att bli kränkta, men det är också tillåtet att visa att man känner sig kränkt. Och det är mänskligt att reagera med reptilhjärnan ibland.

  Svara

 4. Allah
  Maj 03, 2010 @ 17:51:36

  @ Humanisten
  Du dravlar på om rasism och främlingsfientlighet. Kan du då förklarar en sak för mig.

  Min syster är muslim. Hur är jag rasist och främlingsfientlig emot henne, hennes man och deras gemensamma barn?

  En mkt nära vän, född på arabön, har lämnat islam. Han har varit muslim tills för 4 år sedan. Jag var alltså med ditt synsätt rasist emot honom då han var muslim. Nu är han en ateist. Hur ska jag förhålla mig till honom nu? Är han islamofob som lämnat islam? Har jag rätt att kalla honom islamofob?

  Svara

  • Humanisten
   Maj 04, 2010 @ 17:08:49

   Jag hoppas att du har en jättebra relation med din familj och dina vänner, oavsett deras etnicitet.

   Men att tro att Sverige ska införa sharia år 2080, tror inte jag är rationellt. Jag tror det bygger på rädsla och på fördomar om vad majoriteten av landets muslimer vill ”innerst inne”.

   Har alltså inte så mycket med din familj och vänner att göra.

   Svara

 5. Humanisten
  Maj 03, 2010 @ 15:17:39

  Ja, bombningar av civila är förhoppningsvis av misstag när de sker.

  Men även om de är det, så är det en risk man kalkylerar med. Man vet att det kommer hända, och ändå genomför man attackerna. Kanske hoppas man rentav att de civila offren ska leda till att folket vänder sig mot sina ledare.

  Och motiven är inte alls så ädla som man vill låta påskina. Det handlar inte om att sprida demokrati eller störta diktatorer. Finns flera diktatorer som man låter vara ifred, och etniska rensningar som man inte gör så mycket åt.

  När västmakterna sätter in militär så är det i rent egenintresse. Nästan alltid handlar det om olja.

  Konflikten på Balkan var kanske lite annorlunda, men det var ju också mitt i Europa. Då gick det väl inte att blunda för vad som hände, som man gör med en massa andra konflikter.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 03, 2010 @ 15:38:02

   Jag instämmer i det mesta du skriver i denna kommentar! Jag har skrivit inlägg där jag kritiserat USAs dubbelmoral och hyckleri! (sök på draksådd bland mina inlägg).

   Det blir en mycket bättre debatt om man är ärlig, som vi båda är här! Men det krävs även kunskap och ödmjukhet! Saknar man kunskap måste man antingen skaffa den eller lita på andra! Du kan inte båda vägra skaffa kunskap om islam och vägra tro mig! Det blir absurt! Då måste du hänvisa till tunga muslimska källor, som vi båda måste respektera!

   Jo USA har gjort mycket skit, tex när man störtade Allende i Chile, när man bombade Hiroshima och Nagasaki, vietnamkriget, invasionen i Irak, stöttandet av Talibanerna, Saddam, Contras etc. Men samtidigt har man gjort mycket gott! Man står verkligen upp för demokratin och motarbetar islamism!

   Om islam får sin vilja så är vår demokrati ett minne blott! Läs på om islam, så inser du att jag har rätt! Det är förstås inte helt säkert, men eftersom sharia är en hörnsten i Islam, så är måste vi räkna med det resultatet! Annars är vi dumma!

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 03, 2010 @ 16:10:51

   Jag märker att du verkligen vill väl, dvs är humanist i grunden. Men när du försvarar islam måste du veta att det är en religion som är förenlig med humanism! Islam är definitivt inte förenlig med humanism! Att du ändå tror det beror endast på att du har helt otillräckliga kunskaper om islam!

   Du är emot Nazism för att du kan tillräckligt om åskådningen. Du kan göra en välgrundad bedömning, vilket du inte kan om islam.

   Svara

   • Humanisten
    Maj 03, 2010 @ 17:14:04

    Jag försvarar inte islam. Men vad islam än står för idag, så är det inte oföränderligt.

    Inget är oföränderligt. Inget.

    Att tro att vi kommer få sharia i Sverige år 2080 är absurt. Ungefär som om SMHI skulle ge oss en tioårsprognos för vädret. Det går inte.

    År 2080 kommer världen och Sverige att se ut på ett helt annat sätt än vare sig du eller jag eller några muslimer kan föreställa oss idag.

    Att spekulera om framtiden kan vara intressant, men att vända sig mot en folkgrupp för att man tror att de ska ”ta över” om 70 år låter misstänkt likt vad nazisterna sa om judarna.

    Jag medger att jag inte har djupstuderat islam eller muslimska organisationer. Men efter en kort liten surfning (på Flashback bla) så har jag fått intrycket att det är en försvinnande liten minoritet av muslimer som vill införa sharia i Sverige. Inga organisationer tycks stå bakom detta utan endast enskilda muslimer. Somliga hävdar motsatsen, men det tycks vara en myt.

    Tipsa mig gärna om var man kan läsa mer om detta.

    Vad gäller taxichaufförerna så tror jag inte att de är fundamentalister som vill införa sharia. Jag tror att de kände sig kränkta för att en symbol som de växt upp med trampas på av ett land där de försöker bygga sig ett nytt liv.

    De såg det nog som att publiceringen var riktad mot dem. De var kanske rädda för att det var ett uttryck för en främlingsfientlighet som även kan komma att drabba dem personligen så småningom.

    Finns nog många av dem som skulle bli glada om islamismens inflytande minskade i deras egna hemländer, men som ändå ville stå upp för sin profet när denne trampades på i ett främmande land.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 03, 2010 @ 20:30:44

     Du säger att islam inte är oföränderlig. Islam är koranen, och koranen är inte föränderlig! Koranen kan aldrig ändras, inte ett ord! Gå in på vilken muslimskt forum som helst och fråga så får du det bekräftat! Vad jag säger kan bekräftas av varje kunnig muslim! Dom skäms inte för sin tro och kommer normalt inte att förneka vad jag säger, för det vore hädelse! Däremot måste du kräva klart svar, för dom kan försöka vara otydliga för att vilseleda dig utan att för den skull häda!

     Om muslimerna vill införa sharia idag, varför inte när dom är i majoritet? Du applicerar ditt västerländska tänkande på muslimer, men det funkar inte! Du fattar inte hur viktig koranen är för en muslim! Världen ser helt annorlunda ut idag än på Muhammeds tid, men titta på Saudiarabien, Iran och Somalia, Dom lever fortfarande i 600-talet! Algeriet och Egypten skulle också haft sharia om islamisterna bara fick makten! Liksom i många andra länder. Mao så blir det en maktkamp, som du inte har en aning om hur den slutar!

     Du har inte djupstuderat islam säger du! Jag säger att du inte har studerat islam ALLS! Det är idiotiskt av dig att ge omdömen av något du överhuvudtaget inte begriper, inte ens grunderna, fundamenta! Du saknar helt kompetens att uttala dig om islam, så gör det inte! Läs på eller lyssna på dom som vet bättre! Du är dessvärre inte unik, utan de flesta gör samma elementära misstag!
     LÄSTIPS:
     Det finns en mycket bra bok skriven av religionshistorikern och islamologen Dr. Jan Samuelsson (rekommenderas mycket starkt!)”Islam i Sverige, nutid och framtid” 192 sidor. Samuelsson är väldigt pedagogisk och klar! Belyser islam positivt och negativt, men framförallt objektivt!

     Christer Hedin t ex Abrahams barn också religionshistoriker och islamolog är också bra. Dom flesta finns nog att låna på biblioteken.

     Jan Hjärpe är sinnesslö! Honom bör du inte läsa. Varför? Jag läste hans bok ”Sharia” (har även läst mer av honom) där han bl a skrev om stening utan att nämna att Muhammed i haditherna lät utföra stening. Detta är av oerhörd betydelse för muslimerna, men ett faktum hjärpe ignorerade totalt, bara för att ge intryck av att islam ej förordar stening (vilket alltså är åt helvete fel!). Detta har fått mig att inse att han är väldigt subjektiv! Undviker att nämna islams dåliga sidor, bara dom positiva! Jag tror han är köpt av Saudiaraberna. Dom lär ge honom resor etc, i utbyte mot positiva ”rescensioner”! Däremot tror jag att hans översiktsböcker om islam är helt OK! Men du måste vara medveten att du inte får hela bilden, vilket du får av Samuelsson!

     Samuelsson och Hedin är seriösa forskare! Sen rekommenderar jag även ”Islam-vår tro” (tror jag den heter) utgiven av dom stora muslimska organisationerna på 80-talet. Där kan du svart på vitt läsa om deras syn på bl a hur samhället bör styra, dvs enligt sharia!

     Det är väldigt viktigt att du får en systematisk uppbyggnad av dina kunskaper så att du inte missar viktiga fakta. Så det duger inte med att läsa sidor på internet. Läser du objektiv och seriös litteratur som mig, så är det VDN-märkt, dsv pålitligt.

     Jag läste med ett öppet positivt sinne och tyckte om vad jag läste. Men en efteranalys gör bilden klar! Vackert, men helt oförenligt med demokratin!

     Poängen med taxichaufförerna är just att det är vanliga muslimer! Dvs vanliga muslimer respekterar inte yttrandefriheten! Det är en missuppfattning att fundamentalister är extrema! Fundamentalisterna tolkar koranen precis som den skall tolkas, och det fattar varje muslim. Dom onormala är moderata muslimer, dom är extrema! För dom bryter rakt av mot koranen! Därför leder koranskolor mot fundamentalism och sk extremism!

     Muslimerna måste finna sig att bli kränkta, som alla andra!

     Svara

     • Anonym
      Jul 26, 2011 @ 01:47:38

      Lyssna här!!!
      Du kan alla dina böcker av dina ”seriösa” forskare ta och torka arslet med dem.
      Hur många islamiska länder har du varit i??? Hur många muslimer har du talat med?

      Humanisten har rätt!!!

      Islam kan inte förändras men tolkningen kan ändras. Islams ord har inte tolkats alltid på samma sätt och inte på samma sätt överallt på jorden.
      Haditerna tas INTE som 100% sanning och referens av alla muslimer. Haditerna är haditerna och Koranen är Koranen.
      Bara Koranen gäller som guds ord, iNTE haditerna.

      Islam är något som omfattar flera kontinent, flera miljarder människor. Den tolkas olika och kommer ALLTID att göra det.
      En del araber tror att de kan lägga beslag på tolkningen av koranen och accepterar inga alternativa tolkningar, men den tolkas fortfarande olika av olika människor i olika världsdelar.

      Ingeting är oföränderlig och inte minst den radikala tolkningen av islam.
      Muslimer är människor som försöker undvika konflikt, och enligt Koranen ska man backa när motparten backar.
      Många missförstånd beror på att det är fel översättning, feltolkad eller att vissa grupper tolkar en vis vers till sin fördel.

      Ett exempel bara: enligt många fundamentala islamister är musiken förbjuden i islam. De använder sig av Haditer, rättare sagt en rad i en Hadit som säger att Muhammad har sagt att ”vi ska inte ägna hela vårt liv åt nöje”.
      Huruvida det här är sant att han har sagt det eller inte vet vi ingeting om. Hur de fundamentala muslimer kopplar ”noje” till just musik vet jag inte. Jag kan inte se någon koppling med just musiken.
      Musiken kan absolut inte vara det ”nöje” refererar till då musiken i sig är inte bara nöje varken rent filosofiskt eller praktiskt.

      Sedan kan vi konstatera att det finns INTE ETT ENDA RAD i Koranen som nämner förbud mot musiken.

      Först och främst det finns nästan INGA förbud i Koranen överhuvudtaget utan ”rekommenderas inte” .

      Just den här debatten om bl a. musiken har tagits upp tusentals gånger de senaste 5-600 åren och det har skrivits tonvis med böcker inte bara av seriösa experter utan av de högsta auktoritet
      dvs. högsta imamer och reis ul ulema.
      Det är det som är spännande i Islam. Koranens verser är skrivna som poesi. profetens ”nickname” var just POETEN.
      Många gånger kan det tolkas på flera sätt. Samma ord men olika tolkningar.
      Detta är inget konstigt, mycket av sånt finns i kristendomen också, alltså olika tolkningar.

     • KLARTEXTEN!
      Jul 26, 2011 @ 11:35:55

      Du säger att islam kan tolkas annorlunda. OK då ber jag dig ge din tolkning av att mannen får slå kvinnan, att homosexualitet är förbjudet osv. Hur bör islam behandla en kvinna för äktenskapsbrott (otrohet)? Får vi teckna av Muhammed hur vi vill? Får vi säga vad vi vill? Jag accepterar att du blir arg, men inget hot och våld. Vad tycker du om hoten mot Vilks?
      Är Koranen guds ord, vartenda ett? Bör muslimer följa Muhammeds exempel? Är något i Koranen osant? Vad i så fall? Har du förslag på vilka avsnitt i Koranen kan strunta i?

      Du vet mycket väl att haditherna tillmäts väldigt stor betydelse inom islam. För annars kan man inte följa Muhammeds exempel som ju är varje muslims plikt.

      Jag vet att det finns underbara muslimer! Om det finns flera ”tolkningar”, så vågar ingen nämna dom! För det är farligt. Vågar du? Kan du förklara för mig hur man kan ändra och stryka guds ord? Jag har aldrig sagt att islam förbjuder musik!

      Problemet med dom goda muslimerna är att dom feltolkar koranen om dom ens bryr sig om koranenen.

    • Anonym
     Jul 26, 2011 @ 02:33:02

     Klartexten vilseleder folk som inte kan tillräckligt om Islam. Även om de vet inte mycket så anar de att det är något som inte stämmer.

     Du ( klartexten) fabricerar dina egna kompositioner av Koraniska texter eller sätter de i samband med någon rad ur Haditerna för att ”bekräfta” det du vill komma åt.
     Du klipper och klistrar lite som du vill.

     Det är inte bara rasisternas och islamofobernas metodik utan även de radikala muslimernas – fundamentalisternas metodik.
     Förvirringen uppstår när man blandar in Haditerna i bilden.

     Haditerna är en samling av memoarer, vittnesmål och berättelser om profeten Muhammed och det han gjorde och sa under sitt liv.
     De är absolut INGA heliga skrifter utan skrevs av vanliga människor i många fall två tre hundra år efter att Muhammed har dött.
     Enligt många muslimer som följer den Koraniska läran ( Quranism) är det så att Haditerna RÄKNAS INTE alls.
     Med andra ord Haditerna gäller INTE.

     Enligt de som följer den Koraniska läran är det Koranen och dess
     verser gällande.
     Vidare kan jag nämna några ”små” skillnader som en Quranist följer
     i jämförelse med ortodox muslim:

     1. man ber 3 gånger, inte fem
     2. val av kläder är inte viktiga ( i enlighet med Koranen ska man inte väcka uppmärksamhet med sina kläder och man ska klä sig som andra )
     3. Slöja (hijab) är INTE obligatorisk, och inte heller skägg hos män.
     4. omskärelse är INTE obligatorisk (varken man eller kvinna)
     5. man ska säga bara ”Det finns bara en Gud” och inte addera ”och Muhammad är hans budbärare” som ortodoxa muslimer gör

     Det var några av dem.
     Här ser vi att det EXISTERAR flera olika tolkningar inom Islam.
     Detta är bara ett exempel. Det finns de som är ännu mer radikala
     i sin liberalism och drycker sprit och gör annat som ortodoxa muslimer blir helt galna av.
     Men vår värld är ett variationsrik ställe och så är det med allting!!!

     Svara

     • Anonym
      Jul 26, 2011 @ 03:15:08

      Här har ni mer bevis att haditerna är INTE gällande i ISLAM:

      ”Secondly, unlike the Quran, there is no single book of hadith or Sunnah that is acceptable to all Muslims. Shi’ias have their own hadith books, while Sunnis have their own.

      According to the Quran, there is only one valid sunna (law): God’s law (Sunnatullah) (33:38,62; 35:43; 40:85; 48:23).

      Why Reject bukhary and co ,because

      God revealed the Quran to Muhammad, His messenger and last prophet (27:6).
      The only book that the messenger delivered to the world is the Quran (6:19).
      The sole mission of the messenger is to deliver the message (16:35).
      We must obey God’s messengers (3:31-32; 24:56). Anyone who disobeys God and His messenger is a disbeliever (72:23).
      We have been commanded to follow the Quran alone (7:2-3; 17:46).
      The Quran contains everything that we need for guidance (16:89).
      God did not leave anything out of the Quran (6:38).
      Wisdom (hikmah) is in God’s Quran; not necessarily in men’s hadith (17:39; 36:2).
      The Prophet Abraham was the founder of Islam and a good example for us (22:78; 2:135; 60:4).
      Muhammad was the follower of Abraham (3:68; 16:123).
      All religious practices; daily prayers, obligatory charity, fasting, and pilgrimage come through Abraham (21:73; 2:43,127-128; 2:183; 3:43; 19:31-59; 20:14).
      We should not follow any hadith besides the Quran as the source of God’s religion (45:6).
      There are those who use vain hadith to mislead people, without knowledge (31:6).
      We do not need fabricated hadith, because the Quran is fully detailed (12:111).
      The best hadith is the Quran (39:23).
      The only sunnah (law) is God’s sunnah (33:38,62; 35:43).
      Those who decree religious laws never authorized by God, and their followers, are idol worshipers (42:21).
      The Quran is fully detailed, not vague (30:28; 41:3).
      Quran has been explained and detailed by God Himself (11:1; 75:19).
      God is the teacher of the Quran (55:1).
      The Quran is easy to understand for believers; while it is impossible for idol worshipers (54:17,22,32,40; 17:46; 18:57).
      The Prophet Muhammad, as a good example, did not accept and follow any other source besides the Quran (5:48-49; 6:114; 10:15).
      God guaranteed the preservation of the Quran, not the hadith (15:9; 36:69; 38:87; 41:42; 43:4; 56:78).
      God’s word is perfect (6:115). Those who follow conjecture are diverted (6:112).
      God does not forget (19:64).
      God does not run out of words (18:109).
      Those who are not certain about the hereafter, are not satisfied with the Quran, they want to amend it with other books (10:15).
      Those who divide their religion into sects are not followers of Muhammad (6:159).
      The complaint of the messenger in the hereafter will be about the desertion of the Quran, not hadith (25:30).

     • KLARTEXTEN!
      Jul 26, 2011 @ 11:43:26

      Om jag vilseleder folk så ber jag dig korrigera mig! Du är välkommen!

      Haditherna anses mycket viktiga inom islam. Hävdar du annat så är du okunnig eller oärlig! Sunnimuslimerna accepterar tex att de sex främsta är kanoniska. Shia har väl en annan prioritering. Berätta vilka muslimer som inte alls byr sig om haditherna. Vilken inriktning?

      Vad du skriver om Quranist är glädjande! Önskar fler följde detta. Men själv bryr jag mig mest om det som påverkar icke muslimer, dvs hur er kultur hindrar vår kultur. Att vi inte får ha skolavslutning i kyrkan, könssegregerad simundervisning etc.

      Muslimerna själva måste visa att dom vill tolka koranen annorlunda. Dvs den muslimska majoriteten. Om ni är i minoritet så gäller ju era ideer ändå inte muslimerna som grupp. Varför hör vi inte om andra korantolkningar? Varför är det så tyst om den saken? Ni måste överrösta fundamentalisterna! Dom hörs, men inte ni!

     • Anonym
      Jul 26, 2011 @ 17:05:19

      Det är klart att de hörs mer.
      Vad väcker mer uppmärksamhet? En bombexplosion i tunnelbanan eller ett fredlig möte på torget?

      Allt det här jag snackar om är något som har funnits ett tag men det är på g. först nu när man börjar att inse att något har blivit fel och att det går inte att fortsätta så.

      Den radikala islamismen gynnar inte någon och minst av alla just muslimerna.
      Men man måste förstå att många muslimska länder är i någon form av krig och känner press från makterna från väst och inte minst Israel.
      När det läget börjar lugna ner sig och man skakar av en del diktaturer som trycker ner opositionen och de som vill ändra på saker och ting då blir det förändringar.
      Det är inte uteslutet att förändringar kan komma i form av en revolution. Allting är möjligt.
      Men väst måste hjälpa till istället för att trycka ner och trakasera de
      muslimer som söker sig hit och en stor del av de är just liberala muslimer som vill inte ha det som det var när de bodde i sina hemländer.
      När jag säger väst då menar jag vanlig folk som inte förstår, jag menar inte demokratiska regeringar i väst. De vet vad som händer och har lite bättre koll på läget.
      Jag tror inte på att man ska ”överrösta” fundamentalister. Det handlar inte att skrika så högt man kan utan att lägga fram det man tror på och hoppas att sunt förnuft vinner.
      Det är många som söker sig till just det för att de är trötta på skrikande typer som agerar på ett befallande sätt.

      Kolla YT ….leta efter ”Quran Alone”.

     • KLARTEXTEN!
      Jul 26, 2011 @ 17:24:11

      Jag vill betona en sak: mitt problem är främst massinvandringen, inte de muslimer som redan finns här! De som är här är fullbordat faktum. Men vi måste stoppa nyinvandringen!

      Och vad gäller revolutionerna i de muslimska länderna så kan det gå hur som helst. Det kan sluta i islamistiska samhällen, eftersom en majoritet av folken tycks stödja islamisterna (som i de flesta muslimska länder). Det kan också sluta i demokrati eller diktatur. Jag är dock inte alls lika optimistisk som du. Jag kan garantera dig: dom flesta i väst kommer att bli besvikna medan islamisterna nog tillhör de gladare. Den som tror att det blir verkliga demokratier lever i en drömvärld, förstår varken islam eller har tagit lärdom av muslimska länder som röstat. Hur många muslimska länder som fått chansen, har röstat för en sekulär demokrati?

  • Bruno
   Maj 18, 2010 @ 14:03:04

   Skulle bombningar av civila vara misstag ? Dom radikala skiter väl i vem som stryker med. Dom får ju publicitet, oavsett. Vidare har jag aldrig hört någon imam eller dylik ställt upp som självmordsbombare – varför ? Dessa förtryckare av fattiga – läs präster/imamer – gör inget för gemene muslim, utan ser sig om efter mera makt och pengar genom okunskap och fattigdom.

   Svara

 6. Humanisten
  Maj 03, 2010 @ 10:47:53

  Här är punkt två ur Lausannedeklarationen från 1974. Här slås det fast att Bibeln är Guds ord:

  ”Vi bekräftar vår tro på både Gamla och Nya testamentets gudomliga inspiration, sanning och auktoritet i dess helhet, såsom Guds enda skrivna ord, utan fel i allt som det påstår och det enda ofelbara rättesnöret för tro och liv. Vi bekänner också att Guds ord har kraft att fullborda hans frälsningsplan. Bibelns budskap riktar sig till hela mänskligheten, ty Guds uppenbarelse i Kristus och Skriften är oföränderlig. Genom Bibeln talar den helige Ande också idag. Gud upplyser sitt folks sinnen för varje kultur för att det på ett levande sätt med egna ögon ska uppfatta sanningen. Så uppenbaras för hela församlingen mer och mer av Guds mångfaldiga visdom.”

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 03, 2010 @ 12:12:33

   Kristenheten har aldrig hävdat att vartenda ord i bibeln är guds egna! Inte i din text heller! Guds enda är inte samma som guds egna!

   Gud talade till Muhammed som bara nedtecknade guds ord! Hela koranen tillkom på det viset! Så är det inte med bibeln!

   Dessutom har vi facit! Dom kristna samhällena är demokratiska och välmående medan dom muslimska överlag är fattiga och odemokratiska! Nästan all terror är muslimskt! Mordhot från muslimer är vardagsmat!

   Svara

   • Humanisten
    Maj 03, 2010 @ 14:05:24

    Jo, ”Guds” betyder ”Guds egna”. Kan inte betyda något annat.

    Guds ord, nedtecknade av människor.

    Vi har inte alls facit än. Eller menar du att historien har nått sitt slut?

    Jag antar att du inte inkluderar USA:s bombningar av civila under begreppet ”terror”.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 03, 2010 @ 15:05:14

     När USA råkar skada civila så är det av misstag! Hamas och Talibanerna och alla muslimska terrorister, gör det med flit!

     Svara

 7. Humanisten
  Maj 03, 2010 @ 10:29:25

  Jag kan inte islam? Nej, jag har inte forskat på området eller så. Det har jag inte.

  Men ni som skriver här, hämtar era ”kunskaper” ENDAST från islamkritiska källor. Era ”kunskaper” har INTE kommit ur ett intresse för andra kulturer, utan ENBART ur främlingsrädsla. INGET annat.

  Bibeln har VISST ansetts vara Guds ord, precis lika mycket som Koranen. Människor har fört pennan, men orden kommer från Gud. Och det finns även idag kristna som är av den uppfattningen.

  Jag håller med om att den moderna vetenskapliga, tekniska och politiska utvecklingen har skett i västvärlden och således domineras av västerlänningar. Att hävda något annat vore absurt.

  Men lika absurt är att hävda att en grupp människor som idag består av en och en halv miljard individer inte skulle ha bidragit med någonting…

  Du ber mig nämna något som muslimer har bidragit med.

  För att uppfylla detta ditt önskemål så behöver jag alltså bara gå till ett universitet eller en högskola och hitta en enda (hyfsat framgångsrik) forskare med muslimsk bakgrund tex…?

  Klart jag skulle kunna göra det, men jag tänker inte engagera mig så mycket i detta.

  De flesta (om inte alla) religioner är i grunden bakåtsträvande. Visst kan man vara bekymrad över islams inflytande i stora delar av världen, men jag är precis lika bekymrad över kristendomens inflytande.

  Klicka på nedanstående länk, läs och skaka på huvudet. Detta handlar alltså om vad som ska föreställa världens i någon mån ledande nation?

  http://www.vof.se/folkvett/20073amerikanerna-och-evolutionen

  USA styrdes nyligen av en religiös fanatiker. Visserligen demokratiskt vald (fast kanske med hjälp av lite fiffel) men ändå en religiös fanatiker, som startade krig för att Gud sa till honom att göra det.

  Man kan diskutera ifall kriget var politiskt berättigat, men hans avgörande skäl för att starta kriget var alltså Guds ord…?

  Mitt syfte är inte att försvara islam som sådant. Jag tycker all religion borde förkastas och endast behandlas som kulturhistoria.

  Detta kommer förhoppningsvis ske med både kristendomen och islam. Kristendomen har kommit längre, vilket har att göra med västvärldens utveckling. Men vi är inte helt frigjorda från kristendomens inflytande heller.

  Det är förstås inte 100% säkert att islam kommer reformeras. Men å andra sidan så kan det mycket väl hända att kristna fundamentalister ökar sitt inflytande i väst, särskilt USA.

  Så det finns ingen anledning att stänga ute alla muslimer. Det är mycket bättre att förnuftiga, sunda människor över hela världen har så mycket kontakt med varandra som det bara går. Så kan vi tillsammans bekämpa den fundamentalism och galenskap som förekommer över allt.

  Det är min poäng.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 03, 2010 @ 11:58:49

   Först och främst skulle det aldrig falla mig in att lära mig om islam från kritiska böcker! Tvärtom var de första och flesta böckerna skrivna av MUSLIMER! T ex sveriges stora muslimska organisationer! Där fick jag veta att svenska muslimer VILL INFÖRA SHARIA! Då först VET jag vad de står för! Jag måste VETA för att effektivt kunna argumentera.
   Jag har läst flera böcker av Jan Hjärpe t ex, som är pro-muslim! Men han är väldidgt oärlig i sin beskrivning av islam.
   Du blir mörkrädd bara av att läsa promuslimska böcker! För då VET du vad de tänker!
   Jag var islamkritisk innan jag studerade islam, men blev sen än mer kritisk!

   Det stora problemet med den muslimska invandringen är att vi binder ett rep om vår egen hals! Vad gör vi när muslimerna ökat till 20 % med allt hårdare krav på sharia? När dom är 50, 60 %? Vi är RÖKTA! NU kan vi göra något, sen är det FÖRSENT!
   Är det smart att chansa? Hoppas på att muslimerna inte vill införa sharia? När vi vet att dom stora organisationerna vill införa sharia!

   Sen är du helt förvirrad i din jämförelse mellan Koranen och bibeln! NT som ju är viktigast för oss kristna är skrivna av lärjungarna och det hävdas INTE att det är guds egna ord! Bevisa om du hävdar motsatsen! Koranen är guds egna ord, det vet alla!

   Jag menar att du kan inte ens grunderna om islam! Man kommer ganska långt i sin förståelse bara man kan grunderna! Då menar jag dess historia, koranens tillkomst och struktur. Muhammeds liv och haditherna etc. Koranens betydelse för muslimer etc.

   Jag menar inte att vi skall stänga ute alla muslimer utan att vi måste stoppa invandringen av fler muslimer, med en religion som är fientlig till demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet, dvs alla värden vi anser viktiga!

   Svara

   • Humanisten
    Maj 03, 2010 @ 14:17:06

    OM det är så att det finns något slags muslimsk ”plan” som går ut på att man ska ta över och införa sharia, så kommer den inte fungera.

    Det som kommer hända är i stället att muslimerna sekulariseras.

    Kristendomen har gått den vägen, varför skulle inte islam göra det?

    Jag kan givetvis inte vara 100% säker, men jag tror det är större risk att Sverige ska utplånas av en komet än att Sveriges muslimer någonsin ska införa sharia. Och komethotet är ju inget som vi tänker så mycket på.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 03, 2010 @ 15:07:09

     Är du trögfattad? Sveriges stora muslimska organisationer VILL införa sharia! Det erkänner dom öppet i sitt informationsmaterial!

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 03, 2010 @ 15:28:07

     Jag tror inte det är fråga om en stor muslimsk konspiration, men alla muslimer är väl medvetna om att dess mål är att det skall bli enda religionen i världen. Och alla strävar dit, mer eller mindre medvetet. Icke muslimer är syndare!

     Svara

  • Allah
   Maj 03, 2010 @ 13:56:44

   @ Humanisten
   Svar nej. Mina källor är Koranen och andra erkända islamiska texter. Eller du kanske vill komma med konstycket att dessa texter är islamofobiska?

   Svara

   • Humanisten
    Maj 03, 2010 @ 14:11:27

    I Koranen står det förstås hur mycket skit som helst, precis som i Bibeln.

    Galningar inom båda religionerna kan hitta stöd för alla möjliga märkliga åsikter och beteenden.

    Precis som kritiker av religionerna kan hitta motiv för sin kritik i dessa texter.

    Det urval ur Koranen som ni tittar på, samt det urval av muslimer som ni syftar på, har ni valt för att stödja er tes. Och den tesen är islamofobisk, rasistisk och främlingsfientlig.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 03, 2010 @ 15:14:10

     1000-tals muslimska taxichaufförer demonsterar mot yttrandefriheten! Vi har hedersmord, burka, niqab och mordhot pga att Muhammed avbildas osv! Dagligen hör vi i nyheterna om skit orsakat av muslimer!

     Skillnaden mellan kristna och muslimer är att dom kristna har infört demokrati och välfärd, muslimerna varken eller! Kristendomen har visat att dom kan anpassa sig till demokrati och yttrandefrihet. Muslimerna har inte visat detta, tvärtom! Detta för att koranen ej kan reformeras, för att man inte får ändra på guds egna ord! Det borde du fatta! Koranen är tidlös, men det fattar inte du!

     Jag rekommenderar dig att ta en diskussion med muslimer om saken! Inte en chans i helvete att muslimer överlag godkänner att man kan stryka ”olämpliga” delar av koranen. Glöm det!

     Hur kan du försvara något du inte begriper och inte ens kan grunderna om, nämnligen islam?

     Svara

 8. Humanisten
  Maj 02, 2010 @ 17:11:18

  Svar på ett tidigare inlägg som inte tycks gå att svara på fler gånger:

  Det finns ca en och en halv miljard muslimer, och du påstår att ingen av dem har bidragit med något positivt?

  Det är ett fullständigt makalöst påstående.

  Visst, i västvärlden har det skett en enorm teknisk, vetenskaplig och politisk utveckling under modern tid. De flesta av dessa framsteg står nog västerlänningar bakom. Det tror jag också.

  Men det finns också en baksida av detta. Dels så finns det fortfarande en stor självgodhet i västvärlden, som bla du ger uttryck för när du säger att islam (dvs den muslimska världen) inte har bidragit med något.

  Många i västvärlden tror att vi lever i det bästa, sundaste och mest rationella samhälle som någonsin existerat. Detta borde i sig vara en varningssignal.

  Men om detta bara är en varningssignal, så finns det även en mer faktisk baksida. För vår utveckling har inte bara gett oss demokrati och avancerade mediciner, datorer och färdmedel etc. Vi har även uppfunnit atombomben och andra vapen, och vi har gjort oss skyldiga till en skamlös kolonisation och miljöförstöring. Som tex en plastsörja stor som en kontinent som flyter omkring i Stilla havet.

  Jag säger inte att inga muslimer konsumerar och bidrar till miljöförstöringen. Men den tekniska utveckling som gjort denna massproduktion och -konsumtion möjlig, har framför allt skett i västvärlden.

  Och den har både positiva och negativa sidor. Och självklart så finns det även muslimer som har bidragit.

  Men sedan har vi även hela det övriga spektrat av mänsklig aktivitet. Konst, musik, teater, matkultur etc… Menar du på fullt allvar att inget av värde har kommit från muslimska länder på dessa områden heller?

  Du hävdar att islam inte kan reformeras. Varför skulle det vara så?

  Det fanns faktiskt en tid då även kristendomen var precis lika konservativ och vetenskapsfientlig som (du påstår att) islam nu är. Vetenskapsmän har bränts på bål för att de hävdade en annan världsbild än den bibliska.

  På den tiden fanns det nog goda skäl att anta att kristendomen aldrig skulle kunna reformeras, men så skedde ändå. Varför skulle det då inte kunna ske inom islam?

  Jag tror det kommer gå fortare inom islam än det gjorde inom kristendomen, för när kristendomen reformerades så fanns det ingen förebild. När kyrkan på den tiden hävdade att deras världsbild var den enda och den sanna, så fanns det inget annat samhälle att jämföra med.

  Jag är säker på att islam kommer reformeras, och jag är säker på att västvärldens utvecklingstro behöver nyanseras. Och jag är säker på att vägen framåt är samarbete och samförstånd, samt att det i alla samhällen finns många som vill uppnå detta på fredlig väg.

  Svara

  • Ann-Marie
   Maj 02, 2010 @ 17:31:14

   Drömma kan vi alla göra! Men ibland är det bra att öppna ögonen också.

   Svara

   • Humanisten
    Maj 02, 2010 @ 18:38:33

    Öppna själv ögonen för något annat än skräckpropaganda.

    Bara för att det finns skitregimer och andra problem inom den muslimska världen så finns det ingen som helst anledning att tro att muslimer ska ta med sig sådana problem hit.

    Ingen som helst anledning.

    Jag känner flera muslimer. Ingen av dem ber fem gånger om dagen, och samtliga nyttjar alkohol och bryter även mot andra regler. Varför i hela friden skulle de då vilja införa sharialagar???

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 02, 2010 @ 20:34:26

     Vad vet du om vad dina muslimska ”kompisar” tänker inombords? Du måste självklart räkna med att en muslimsk majoritet vill leva i ett muslimskt samhälle. Kan du utesluta det?

     Jag känner direkt när någon inte kan islam. Du kan inte islam! Du snackar om saker du inte begriper!

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 02, 2010 @ 21:14:08

     Sharia föreskrivs av koranen! Därför är sharia en självklarhet för varje rättroende muslim! Du kan inte utgå från att muslimer inte är rättroende! Det är korkat! Muslimen i gemen är mycket mer religiös än en kristen!

     Se på vad som hände i Algeriet, islamisterna vann valet, likadant i Gaza! För att inte tala om Iran! Islamisterna försöker genomdriva Sharia i Egypten och i många andra länder, och dom har mycket större stöd än du tror!

     Islamisterna har idag makten bland Sveriges muslimer! Det är med islamisterna Rheinfeldt hade ”dialog” efter muhammedkontroversen!

     Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 02, 2010 @ 17:51:44

   Först och främst är du ingen humanist! Hur kan du göra ansråk på humanism när du stöttar den mest frihets-fientliga religion som någonsin existerat?

   Islam kan inte reformeras därför att varje bokstav i koranen är skriven av gud själva! Alltså kan inte en bokstav förändras, för vem är människan att ändra på guds ord? Det borde du begripa! Bibeln däremot var inte skriven av gud själv, utan av människor!

   Dessutom är koranen en lagbok för livets alla skeden! Även för samhället styrelse och helt oförenligt med demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet! Jesus gjorde aldrig anspråk på världslig makt, vilket Muhamed gjorde! Jesus sade ”ge kejsaren vad honom tillkommer och gud vad han tillkommer”. Dvs kejsaren skulle ha den världsliga makten och gud den andliga!

   Läs på innan du förvarar något du inte fattar! Du saknar kompetens och kunskap att bedöma islam!

   berätta vad väsentligt muslimerna tillfört vårt samhälle, som vi inte hade haft utan dom! Och kom för fan inte dragandes med Kebab och burka! Tycker du att muslimerna har stärkt vår demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet? Tycker du att tryggheten och välståndet har ökat med dom???

   Jag kan berätta otaligt skit dom bidragit med!

   Alla religioner har en primitiv historia, men bara islam är skit även idag, har inte lyckats kravla sig upp ur medeltiden! Folk halshuggs varje fredag i islams hemland, juvelen i kronan! Kvinnor och barn stenas och hängs! Folk mördas och sprängs i luften, mest skit if u ask me!

   Svara

   • Humanisten
    Maj 02, 2010 @ 18:49:10

    Som sagt, det fanns en tid då även Bibeln ansågs vara Guds oantastliga ord.

    Ingen har förnekat att människor förde pennan, men det har ju ingen förnekat med Koranen heller. Det är Muhammed som anses ha fört pennan.

    Men i båda fallen har det ansetts vara Guds ord.

    Idag tror väldigt få detta om Bibeln. Således kan detta luckras upp även vad gäller Koranen. Det är mycket, mycket troligare att detta kommer att ske, än att det inte skulle komma att ske.

    Jag försvarar inge totalitära regimer, jag säger bara att dessa inte är en nödvändig produkt av islam. Och att de problem som finns i dessa länder inte behöver komma hit bara för att det kommer muslimer hit.

    De flesta som kommer hit vill ju komma undan de totalitära regimerna.

    Innan du dömer ut en och en halv miljard muslimer så kan du ju berätta vad för väsentligt som du har tillfört samhället, som vi inte skulle ha haft utan dig.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 02, 2010 @ 20:49:23

     Du är fan dum i huvudet! Koranen är guds egna ord, allt annat är hädelse! Fatta poängen!

     Ingen har någonsin hävdat att bibeln är guds egna ord!
     Därför har kristna samhällen utvecklats medan muslimska samhällen har en eller båda fötterna i medeltiden!

     Du vet inte vad du snackar om! Problemet med muslimer är att dom är muslimer, dvs tror på koranen, där inte ett ord får ändras, då det är hädelse! Åk till Iran eller Saudiarabien och säg att Koranen inte är guds egna ord, och be nån ta tiden till du är död!

     Du är väldigt okunnig, men det är typiskt för de svenskar som försvarar islam, okunskap!

     Hur vet du att dom flesta som kommer hit flyr regimer alls? Vi har många islamister som flytt Algeriet och Egypten! Som vill införa Sharia i sina hemländer, som sprider sitt gift här! Uppenbart är att många är ekonomiska ”flyktingar”. Dom flesta är muslimer i själ och hjärta! Dom fattar inte, eller vill inte förstå sambandet islam och fattigdom, förtryck och bristande demokrati!du kan inte säga någon viktigt som muslimerna bidragit med! Visste väl det! Ha!

     Svara

 9. Anna
  Apr 30, 2010 @ 13:02:42

  Jag börjar känna stor förtvivlan över detta. Varför ser inte folk vad som händer här??? Kan de verkligen blunda för det faktum att muslimerna verkar ha en egen agenda???
  Det är trist att vi som ser sanningen ska bli påhoppade av folk som vägrar se vad framtiden bär i sitt sköte…

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 30, 2010 @ 19:58:37

   Den övergripande strategin för etablissemanget är att hindra SD att nå riksdagen, till varje pris! Politiker tänker inte längre än till nästa val! Så uppfattar jag saken.

   Kommer bara SD in i Rikdsdagen kan mycket ändras. Se på vad som hände i Danmark (titta på filmen ”världens lyckligaste folk” kanske på Youtube). Så fort Dansk Folkeparti lyckades i valet vände alla partierna och blev invandrings-restriktiva! Fram till dess hette det att dom aldrig skulle ändra sig. Bullshit visade det sig!

   Svara

 10. Humanisten
  Apr 29, 2010 @ 21:50:40

  Löjligt.

  Varför skulle inte muslimska individer nu och i framtiden påverkas av samhällets värderingar lika mycket som andra?

  Har det kristna kärleksbudskapet gjort alla västerlänningar till goda, fredsälskande individer? Knappast, va?

  Sorry, men detta är inget annat än fördomsfullt och rasistiskt.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 29, 2010 @ 22:19:56

   Du följer uppenbarligen inte nyheterna! Dessa svämmar dagligen över av elände skapat av muslimer!

   Dessutom är det uppenbart att du inte känner till islams fundamenta! Koranen är guds egna ord! Vartenda ord i koranen! Så inte en stavelse får ändras! Guds ord är självklart lika aktuella idag som på Muhammeds tid! Eller skulle gud vara ett klantarschle? Därför kan islam inte reformeras!

   Så är inte alls fallet med bibeln!

   Men du är väl en obildad nolla som har åsikter utan att först ta reda på fakta! Och hur i helvete går islam ihop med humanism? Idiot!

   Another one bites the dust!

   Svara

   • Humanisten
    Apr 30, 2010 @ 23:33:41

    Finns många kristna som är precis lika bokstavstroende. Och det finns korkade passager även i Bibeln, tex om att den som inte är troende ska dö. Kan inte ge dig bibelversen just nu, men har det från olika källor… Tex Gardells TV-serie ”Åh Herre Gud”, som torde vara en pålitlig källa.

    Men vi kan ju lämna de religiösa texterna därhän, eftersom bara en liten bråkdel av människorna inom alla religioner är så pass bokstavstroende att det spelar någon roll.

    Mer intressant är väl att titta på vad som faktiskt händer i världen, och vilka politiska orsaker som ligger bakom.

    På det hela taget så tror jag att muslimer i världen har mycket mer skäl att frukta västerlänningar, än tvärtom.

    Finns nog många muslimer som mest förknippar kristendom med amerikanska bomber. De kanske undrar hur kristendom och humanism kan gå ihop.

    Och hur som helst så är det väl bättre att vi lär oss leva tillsammans i stället? Det finns ju i grund och botten mycket mer som förenar oss människor, än som skiljer oss åt. Eller?

    Och beträffande dina nyheter som ”svämmar över av elände skapat av muslimer”…

    Jag ser väldigt mycket nyheter och läser tidningar, men delar inte alls din uppfattning.

    Du väljer nog bara ut en liten del av ”nyhetskakan”, den som bekräftar den bild du redan har.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Maj 01, 2010 @ 08:21:50

     Berätta för mig vad positivt islam har bidragit med till vårt samhälle! Anser du att muslimerna har gjort Sverige till ett tryggare och mer välmående land?

     Problemen orsakade av islam är i särklass, överskuggar alla andra religioner!
     Du har inte ett enda muslimskt välfärdsnation! Inte en enda! Samtliga välfärdsnationer är icke muslimska!

     75 % av alla muslimer vill flytta till kristna länder! Vad säger det dig om islam?

     Svara

 11. Markus
  Apr 29, 2010 @ 10:07:41

  Ser fram emot den dagen då det finns fler muslimer i Sverige!
  /blivande präst

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 29, 2010 @ 13:29:34

   Jag förmodar att du är ironisk, eller? Varför är svenska kyrkan idag islamistkramare? Kan du förklara?

   Svara

 12. rasist
  Apr 25, 2010 @ 23:36:56

  Du är en smygrasse

  Svara

 13. lasse1
  Apr 16, 2010 @ 18:34:13

  Hur sprida budskapet bland ”blinda svenskar”?.

  Själv, så lever jag inte på 2080 – talet av naturliga skäl. Men jag tycker synd om de som gör det.
  Om de nu finns vid den tidpunkten, några etniska svenskar kvar i det g:a Sverige.

  ”Karl-Oskar o. Kristina kanske emigrerar ytterligare en gång”. Inte p.g.a. missväxt, torka samt torparmissär… utan p.g.a. av Mona & Fredriks politik under tidigt 2000-tal.

  Svara

 14. Ann-Marie
  Apr 16, 2010 @ 03:33:38

  Helt riktigt! Men försök få folk att förstå detta enkla faktum!

  Svara

 15. Lappri
  Feb 24, 2010 @ 23:39:41

  ..Förbaskat bra bloggpost! Håller med fullständigt.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: