Moderat cynism!

Att hävda att rena sprutor inte stoppar missbruket är ju helt intelligensbefriat! Självklart inte! Lika lite som säkerhetsbälte hindrar snabb bilkörning! Men det är inte syftet heller!

Syfter är förstås att drastiskt minska antalet smittade och i förlängningen döda narkomaner. Dessutom skulle man spara enorma sjukvårdspengar!

Rena sprutor är narkomanernas säkerhetsbälte! Vi vet att dom kör i vilket fall som helst, med eller utan bälte! Ge dom då ett bälte!

Moderaterna säger nej till rena sprutor åt redan narkotikaberoende.

Hur många skulle börja knarka pga rena sprutor? Hur många slippa slippa AIDS, Hepatit och andra smittsamma sjukdomar pga rena sprutor?

Det är allmänt känt att sprutnarkomanerna delar sprutor med varandra. Har en i gänget HIV så får alla det! ENDA sättet att stoppa denna spridning är via rena sprutor.

Det är en löjlig tanke att någon skulle BÖRJA knarka för att samhället hjälper till med rena sprutor! Däremot skulle det rädda många liv och spara massor med sjukvårdspengar åt landstingen! Jämför kostnaden för en ren spruta och behandlingen av en AIDS-patient! Det är otroligt kostnadseffektivt med rena sprutor! Och ingen nyrekrytering sker pga detta! ETT enda läkarbesök kostar oändligt mycket mer än en spruta!

All expertis förordar rena sprutor!

Sprutberoendet är så starkt att skitiga sprutor inte hindrar någon från att injicera!

Syftet är att minska de samhälleliga och indviduella kostnaderna för ett redan pågående missbruk! Idioter!

Liv, hälsa och sjukvårdskostnader tycks vara likgiltigt för Moderaterna.

Enda skälet till att Moderaterna säger net till rena sprutor är att man är livrädd för kritik att man ”stimulerar knarkandet”. Snacka om att feghet går före förnuft!

Givetvis vet Moderaterna detta, men man väljer att offra narkomanernas liv för att framstå som ”hårda” mot narkotikan. Jävla dumheter!

 Sprutbyte ökar inte missbruket

Sprutbyte stoppar inte missbruket

Advertisements

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Trackback: Ideologi ersätts med rädsla och aversion | Sagor från livbåten
 2. Robin_Shadowes
  Feb 08, 2010 @ 00:27:38

  Bättre då med metadon eftersom det inte bara tar bort abstinensen men ruset också. Metadon-behhandling finns i Sverige bl a i Lund men här är man mycket restriktiv. Det är svårt att komma in på behandling men lätt att bli utsparkad igen, för minsta lilla felsteg. Det är därför man ibland läser om heroinister som drar över till Köpenhamn istället och får metadon där istället. Är själv inte heroinist/ex-heroinist, min anm.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 08, 2010 @ 09:35:27

   Instämmer helt, metadon är en självklarhet! Förvånar mig att man är restriktiv, det visste jag inte! Metadon och rena sprutor!

   Svara

   • Robin_Shadowes
    Feb 08, 2010 @ 21:53:11

    Det finns nåt som heter Subotex och verkar vara bättre än Metadon men det verkar än mer restriktivt om det ens är lagligt här i Sverige. Är inte riktigt säker på saken men har för mig både M och S är tillåtet i Danmark.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 08, 2010 @ 22:24:54

     Jag tror Subutex säljs här. Jag har också för mig att det är bättre än medaton. Cynismen gentemot narkomanerna är tragisk. Drabbas någon i politikernas familj så lär dom väl få sig en läxa!

     Svara

 3. Demokratbloggen
  Feb 07, 2010 @ 11:13:20

  För flera år sedan försökte en läkare i England förmå myndigheterna där att dela ut heorin på recept för heorinister. Det skulle inte vara mer heorin än precis vad heorinisten själv behövde.

  På det sättet skulle man kunna bli av med knarklangandet och samtidigt få dessa heorinister att börja bli skötsamma igen.

  För vad heorinisterna söker är att bli av med abstinensen som är mycket besvärande. Genom att ta lagom mängd heorin blir de av med abstinensen och samtidigt blir de som vilka medborgare som helst, abstinensfria och skötsamma.

  Det hade varit ett riktigt dråpslag mot knarkindustrin, så därför gjorde man ner den läkaren så mycket som man bara kunde, och idag är det ingen som föreslår någon som helst hjälp till narkotikaberoende.

  Så fungerar samhället. Etablissemanget är fullständigt i händerna på rika oligarker som tjänar pengar på både knarkaffärer och vad som helst som de kan bli rika på, och etablissemanget understödjer aktivt denna maffia!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: