Muslimsk kvinnosyn accepterad av domstol!

En 28-årig muslimsk man vägrade skaka hand med en kvinnlig VD när han sökte praktikplats. Arbetsförmedlingen drog då in ersättningen till mannen.

Idag fälldes AF av domstol och mannen tilldömdes 60.000 kr i skadestånd!

Skall domen tolkas: Så länge motiven är religiösa så gör man som man vill?

Skall vi acceptera en föråldrad och ojämlik kvinnosyn därför att det är religion för vissa? Det är en sak när religionen håller sig innanför hemmets fyra väggar, en annan sak när det drabbar utomstående!

Vad blir nästa steg?  Att muslimsk kvinnomisshandel legaliseras? Detta är ju klart föreskrivet i koranen sura 4:34!

Är det någon som inbillar sig att vår kvinnosyn skulle accepteras i arabisk domstol?

Erik Cornells artikel i SVD (nedan)värmer i hjärtat!

Och var är alla dumma feminister? Knäpptysta är dom medan deras rättigheter monteras ner!

Fast, ifall nedmonteringen av kvinnans jämlikhet inte är något problem för kvinnorna, så är det väl ett än mindre problem för oss män! Fyra fruar, inte så dumt! Och är dom uppstudsiga så är det bara att örfila upp dom, med feministernas välsignelse!

Islam är inte helt fel för oss män, men är helt fel för kvinnorna!

Sover dom? Måste dom väckas? Inte undra på att man snubblar vid tanken: I vilken mån har kvinnans historiskt låga status varit självförvållad, ett resultat av passivitet, flegmatism och avsaknad av krismedvetenhet? Tänker man inte längre än näsan räcker? Dom är ju knäpptysta! Skall man skratta eller gråta?

Vore jag kvinna skulle jag tänka: ”Me wolly!”.

AF får böta för diskriminering

”DO sårar vårt rättsmedvetande”

Advertisements

30 kommentarer (+lägga till din?)

 1. G.E Online
  Feb 09, 2010 @ 21:39:47

  Det är svårt att uttala sig om detta när det råder delade meningar om ifall mannen helt ignorerat chefen, då gjorde han fel, eller om han noga förklarade sin religiösa syn på handskakning och istället hälsade verbalt, då gjorde han inte fel.

  Svara

 2. J
  Feb 09, 2010 @ 16:54:04

  Hur förklarar du de män som muslimska kvinnor vägrar att hälsa på män? ÄR DE KVINNORNA OCKSÅ DISKRIMINERADE ELLER DISKRIMINERAR DEM???? Detta handlar inte om män som vägrar hälsa på kvinnor utan MÄNNISKOR som inte vill SKAKA hand med motsatta könet…precis som de flesta svenskar inte vill kindpussas med främlingar. DET FÅR MAN ACCEPTERA.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 09, 2010 @ 18:33:59

   Grejen är att muslimerna inte vill ta seden dit dom kommer. Varför flytta till kristna länder ifall islam är så viktigt? Varför vägrar dom flytta till muslimska länder?

   Handskakningen är bara ett av otal snurrigheter som deras religion ställer till med. I artikeln nämnde jag även kvinnoaga. Stening är föreskrivet av Muhammed och enligt koranen skall man lyda Muhammed! Alla terrorhot för att man ritar av Muhammed, man hatar våra demokratier, yttrandefriheten och jämlikheten. Inget av detta går ihop med koranen!

   Handskakningen är bara toppen på ett isberg! Olle bör motas i grind!

   Svara

   • Invandraren
    Feb 09, 2010 @ 23:37:26

    Jasså, nu ändrar du dig helt och hållet.

    Allt det du skrev i ditt blogginlägg handlade om hur det var kvinnoförtryckande osv….du gjorde det till en jämlikhetsfråga.
    Sedan när du får veta att en kvinna inte heller får vidröra en man som inte är nära släkt, då börjar du ta upp allt dåligt som du assoccierar med islam.

    Låt tal föregås av kunskap. Annars blir det bara så fel…så farligt fel.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 10, 2010 @ 08:39:59

     Skrattretande! Jag har hela tiden vetat att det är ömsesidigt. Men det är ett uttryck för islams syn att ”skydda” mannens ägodel, kvinnan, mot synd!

     Svara

 3. Lövet
  Feb 09, 2010 @ 08:41:43

  ”Skall domen tolkas: Så länge motiven är religiösa så gör man som man vill?”

  jag tror domen snarare ska tydas: när AF försöker dra in ersättningen p.g.a. en annan anledning till att den försäkrade inte blivit anställd än den den presumtiva arbestgivaren delgivit, ska AF stå skadan.

  Har jag fel, eller uppför sig AF (och Försäkringskassan för den delen) idag som urtypen för ett dåligt försäkringsbolag, där de i det yttersta försöker dra ner kostander på de försäkrades bekostnad?

  Svara

 4. Trackback: Muslimsk vägran att skaka hand belönas med 60 000kr « Den lätta brigaden
 5. Magda
  Feb 08, 2010 @ 23:23:55

  Man är på sitt arbete i egenskap av sin profession och INTE konfession!!!!

  Svara

 6. Robin_Shadowes
  Feb 08, 2010 @ 20:26:08

  Mussen borde istället ha dömts till att betala kvinnan 60000. Sedan skulle han ha haft en fet spark i röven ut ur Sverige!

  Svara

 7. Cavatus
  Feb 08, 2010 @ 15:17:15

  Det är bara muslimer som får kritisera islam (se filmen om Irshad Manju högst upp). Om icke-muslimer kritiserar islam är vi rasister. Tvärtom måste vi stå på muslimernas sida (det räcker inte att vara neutral, alltså). Precis så som Reepalu gjorde i Malmö i bråket om de trakasserade judarna, som nu flyttar därifrån. Har en bloggpost om Reepalu och hans ställningstagande här:

  http://aktualia.wordpress.com/2010/02/08/reepalu-en-avfalling/

  Svara

 8. Nils
  Feb 08, 2010 @ 13:36:29

  Han missaktade aldrig kvinnan utan lade handen på bröstet och förklarade varför han inte ville skaka hand. Klart han ska ha skadestånd, han fick ju sin ersättning indragen!

  Svara

  • Christer Jacobsson
   Feb 08, 2010 @ 15:11:10

   Min tro är på mäniskan,alla inkl,kvinnor sexuelltavikande.Vem har rätt till skade stånd den troende mannen eller den förnedrade kvinnan? Vad som tycks gälla för ALLA relioner när dom blir fanatiska, är fina gamla böcker,och olika tolkningar av dessa som gäller .Jag som tror på mänskligheten

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Feb 08, 2010 @ 15:58:52

    Precis, VD:n borde fått skadestånd, om någon!

    Ifall du tror att islam är som andra religioner så har du helt fel! Islam är den enda religionen som har ambitionen att styra människan och hela samhället från vaggan till graven. Endast okunniga personer jämställer islam med dom andra stora religionerna. För både kristendomen och judendomen är det sekulära samhället fullt naturligt, strider ej mot bibeln! Men sekulärt styre strider mot koranen! Väldigt väldigt mycket är reglerat i koranen!

    Vi är ett sekulärt land och skall inte ta någon hänsyn till religion, definitivt inte en så förtryckande som islam. Vore en sak ifall religionen ifråga förstärkte vår jämlikhet! Men nu är det tvärtom!

    Svara

 9. Hallänning
  Feb 08, 2010 @ 13:30:18

  Sverige den nya talibanstaten …

  Svara

 10. Anders
  Feb 08, 2010 @ 13:29:57

  Domen är helt okej. Den betyder att man med hänvisning till sin religion kan vägra ta muslimer i hand, man kan vägra prata med muslimer, vägra vistas i samma rum som muslimer, vägra arbeta tillsammans med muslimer. Den kan i förlängningen även betyda att man kan vägra muslimer bo i detta land.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 08, 2010 @ 13:38:15

   Fast vi lär inte få några såna rättigheter, dessvärre, det är förmodligen förbehållet muslimer.

   Svara

 11. Demokratbloggen
  Feb 08, 2010 @ 13:27:17

  Det är faktiskt dags nu att börja döda regeringsrepresentanter!

  Svara

 12. Jimmy
  Feb 08, 2010 @ 13:17:45

  Kan inte den kvinnliga chefen stämma mannen på pengarna ? Det var ju hon som blev diskriminerad.

  Är DO högsta domstol helt plötsligt ? Varför rankar DO muslimska kolonisatörers rätt att slippa skaka hand med ”otrogna” högre än svenska kvinnors rätt att slippa diskriminering ?

  Svara

  • Patrick
   Feb 08, 2010 @ 13:33:26

   Hur då diskriminerad? Han la handen på hjärtat istället, troligen med en lätt bugning, det är väl inte respektlöst eller diskriminerande?

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Feb 08, 2010 @ 13:36:22

    Poängen är att särbehandling av kvinnor av religiösa skäl nu accepteras av Svensk domstol! Han följde sin religion bara, som när man stenar för äktenskapsbrott. Det är inte att ringakta kvinnan för det är också religiöst betingat!

    Det är rimligt att kräva att dom anpassar sig till det land dom kommer! Som alla andra! Dom har flyttat till ett icke muslimskt land! Det måste dom fatta!

    Svara

    • Nils
     Feb 08, 2010 @ 13:42:40

     Snarare att man accepterar kulturella skillnader, vi särbehandlar ju allt och alla in absurdum i sverige: invandrare, kvinnor, män, unga, gamla, sverigedemokraterna. Listan är lång!

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Feb 08, 2010 @ 13:49:10

      DOM skall acceptera kulturella skillnader! Dom har valt att flytta till en SVENSK kultur! Lev med det då!

     • Nils
      Feb 08, 2010 @ 14:04:38

      Hmm, jag tror att deras signatur saknas på det pappret som aldrig presenterades för dem vid immigrationen. Borde vi införa en sådan regel? Dansa minst 2 gånger omkring midsommarstången, införskaffa minst 1 svensk flagga. Lär dig Kungssången http://sv.wikipedia.org/wiki/Kungss%C3%A5ngen (undrar hur många av er som faktiskt kan den, förutom ni SD-anhängare förstås). Nåväl, det vore roligt att se det klubbat lagom till den första april.

     • Patrick
      Feb 08, 2010 @ 14:49:02

      Ahhh, nu börjar det likna KLARTEXT…

    • Patrick
     Feb 08, 2010 @ 14:45:50

     Muslimska kvinnor hälsar inte genom att ta i handen på män de inte känner, är det också kvinnoförtryck? Och steget mellan att inte ta i handen och stena folk är väl ändå rätt stort? Du kan inte dra alla muslimer över en kam.
     Och sluta påstå att det handlar om kvinnor rättigheter. Du gillar inte muslimer och du vill inte ha dem här. DET skulle vara KLARTEXT…

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Feb 08, 2010 @ 15:56:46

      Motivet för hälsning och stening är i båda fallen religiöst. Jag gillar inte ISLAMs värderingar! Jag gillar våra västerländska värderingar, vår jämlikhet, yttrandefrihet och demokrati. ALLT detta ifrågasätts av islam. LÄS PÅ!

      Känner du inte att detta bara är början på en uppluckring av våra värden, allt vi har uppnått i form av jämställdhet, yttrandefrihet och demokrati? Muslimska länder har t om försökt förmå FN att anta en resolution om att religionskritik skall förbjudas!
      Faktum är att demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet inte är värt ett ruttet lingon inom islam! Därför hittar du heller inget muslimskt land där detta finns!

 13. JP
  Feb 08, 2010 @ 13:12:34

  Muslimska män är inte anställningsbara, därför ska du och jag betala för deras uppehälle och för deras fritid så de kan ägna sig åt moskébesök och terroristfinansiering via ”muslimsk välgörenhet” och andra pro-islamiska aktiviteter, den viktigaste som är att demografiskt ta över Sverige och Europa. Etniska européer har lagt av att föröka sig, 1,5 barn eller mindre per kvinna är raka vägen mot demografiskt självmord. Islam behöver inte erövra europa med vapen, det går så bra sängvägen.

  Krypande islamisering lagstiftnings/prejudikatsvägen. Europa och Sverige, ja…vad ska man säga?

  Svara

  • Patrick
   Feb 08, 2010 @ 13:35:00

   Skaffa ett arbete istället så kanske du får självförtroende nog att inte behöva pissa på andra för att må bra.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: