Kriminella snutar!

Att poliserna som utövade utpressning mot T-bane fotografen Jesper Nilsson (se länk nedan) betedde sig kriminellt är uppenbart. Pliktskyldigast inleder åklagaren en förundersökning, annars skulle det se illa ut. Han är ju illa tvungen när det finns både foton och ljudinspelning. Men vi vet att det inte räcker! Det skulle räcka för att fälla dig och mig, men inte polisen!

Jag förväntar mig dessvärre inget annat än att han lägger ner förundersökningen med motiveringen ”brott kan ej styrkas”. Ett spel för gallerierna. Sannolikheten för detta är typ 100 %!

Detta är just själva skälet till varför poliser vågar sig på kriminell verksamhet, därför att dom vet att risken att fällas är lika med noll! Så ”why not?”

I en rättegång skall den åtalade fällas ifall hans skuld kan styrkas bortom allt rimligt tvivel”. Dvs om det finns rimligt tvivel skall han frias. Men endast om tvivlet verkligen är rimligt! Om tvivel finns, men det är högst osannolikt (orimligt) så skall han fällas!

Ta fallet där två poliser pucklade på en pensionär på en bensinstation. Allt filmades av en övervakningskamera, som tog bilder med korta tidsintervall. Men eftersom inte exakt varje bildruta var med så valde domstolen att fria poliserna. Dom var definitivt skyldiga ”bortom allt rimligt tvivel” , eftersom det var orimligt att den äldre mannens slagig poliserna på de filmrutor som uteblev! 

Detta är exempel på orimligt tvivel! Dom borde alltså ha fällts. Men domstolen lade ribban så högt vad gäller beviskraven att dom måste frias oavsett bevis!

Med hög sannolikhet lär man resonera likadant i Jespers fall. Dom kommer att frias, därför att åklagarna är du och ”kompis” med polisen och domstolarna vägrar fälla en polis utan 110 % vattentäta bevis.

Ett annat skäl är att poliser utreder sina kolleger, ungefär lika smart som att låta läkare utreda brott utförda av läkare! Idiotiskt!

Med helt orimligt höga beviskrav, som inte tillämpas på någon annan, gör man det i praktiken omöjligt att fälla kriminella poliser utom i ett ytterst fåtal fall, där bevisen råkar vara kopiösa!

Resulatet blir att vanliga laglydiga personer som du kan sluta i en liksäck därför att en snut vaknat på fel sida, och ville låta det gå ut över dig! Och blir det rättegång, så kan dina anhöriga känna sig blåsta på rättvisan!

Skall vi tvingas acceptera såna svin till poliser?

Samtidigt lyfter jag på hatten för alla fina och ärliga poliser! Dvs den stora majoriteten! Ingen skugga över dom! Men jag förstår inte varför dom är beredda att ta skit för sina kriminella kollegor?

”Politiskt inkorrekt” mörkar polisbrott!

Förundersökning mot poliserna i tunnelbanan

Jesper utpressades av civilpoliser

Advertisements

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anonym
  Apr 12, 2011 @ 18:17:55

  jag förstår vad du menar med korrupta poliser! och det är jätte bra att du inte skyller på oskyldiga poliser! jag tycker att vi borde inrätta samma system som i USA med civila som sitter i en jury och får avgöra om den åtalade är skyldig eller inte. sen borde det finnas en speciell myndighet som utreder när poliser begår brott!

  Svara

 2. Robin_Shadowes
  Feb 18, 2010 @ 00:20:14

  Det borde inrättas ett Internal Affairs efter känt amerikanskt mönster. Det råder inga som helst tvivel att sådana här svin kommer ställa sig på maktens sida och mörda svenskar när konflikten går till att bli mer öppen än nu.

  Svara

 3. farang38
  Feb 17, 2010 @ 19:31:13

  @ On 17 februari 2010 at 18:46 GM Said:

  64a åring puttar polis???

  Svara

 4. Allah
  Feb 17, 2010 @ 19:22:45

  Det är en jävla läskig story detta.

  Svara

 5. GM
  Feb 17, 2010 @ 18:46:17

  Nåja nu var det ju inte så att poliserna på bensinmacken blev friade enbart pga av vad bilderna visade/inte visade, utan man tog även hänsyn till alla andra omständigheter som vittnesuppgifter. Uppenbarligen så gjorde han något mot poliserna eftersom man ser en polis puttas iväg ganska kraftigt.

  Sen var det ju även så att ingenting bilderna visade, motsa det som poliserna skrev i sin rapport. Däremot är det konstigt att mannen inte blev dömd till våldsamt motstånd vilket bilderna visar klart och tydligt att han gjorde sig skyldig till.

  Men det är som vanligt folk skyller på poliserna. Man kan ju undra att det överhuvudtaget sker brott då alla är så oskyldiga. Släpp ditt polishat.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 17, 2010 @ 18:52:45

   Jag ogillar kriminella överhuvudtaget! En uppfattning jag trodde delades av ärliga poliser! Vad har det med polishat att göra? Har du något som talar till polisernas fördel, varsågod att lägga fram utredningsmaterialet.

   Svara

 6. Robert
  Feb 17, 2010 @ 18:36:50

  Mycket träffande kommentar. Förakt för folkvilja, rättssäkerhet och demokrati är orden för dagen.

  Svara

 7. Demokratbloggen
  Feb 17, 2010 @ 18:32:34

  Det är typiskt det samhälle vi lever i. Moralen hos polisen linjerar sig med etablissemangets folkförtryck!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: