Lars Vilks, en modern Stauffenberg!

Lars Vilks är en av de få som kompromisslöst står upp för yttrandefriheten. Han får ensam bära dess standar, för att få andra vågar! En modern Stauffenberg (bilden nedan) som vågar livet för yttrandefriheten!

Han har aldrig darrat på manschetten ens efter dödshoten! Såna som Vilks är av rätta virket, en fast moralisk punkt i tillvaron! Vi behöver fler av hans kaliber!

Politikerna och flera tidningar fördömer Lars Vilks teckningar. Man har lagt sig platt för terrorhoten.  T ex vägrar Aftonbladet att publicera Rondellhundarna för att de ”saknar nyhetsvärde”! Vilket patetiskt ”argument”! Det är inte fegt att vara rädd, däremot att vara oärlig!

Tidningar som publicerar  Muhammedteckningarna gör det inte för nyhetsvärdet utan som en manifestation för yttrandefriheten! Man visar att man vägrar låta sig tystas under dödshot! 

Jan Helins ”jihad-Janne” ställningstagande är ynkligt, men så är Aftonbladet också Sveriges ledande antisemitiska tidning! Hur den ryggradslöse Jan Helin kan fungera som chefredaktör ”is beyond me”! Visst, han har visat ryggrad ibland, men inte när det gäller! Herbert Tingsten vrider sig i graven! Tidningarna, inte en ensam konstnär, skall vara yttrandefrihetens främsta förkämpar! Det är så jävla fegt!

Den som tror att syftet är att döda Lars Vilks är en idiot!

Syftet är att döda yttrandefriheten!

Jan Helin visar att dom lyckas!

Muslimerna uppmanar Helin att hålla käften och han finner snabbt skäl att tillmötesgå dom! Muslimerna skulle ju bli sårade! En insikt som underlättades av Al Qaida! Al Qaida har en underbar förmåga att få den passionerade demokraten att sansa sig. En kapten som inte vågar styra åt rätt håll bör avgå! Vakna! 95 % av oss är icke muslimer! Vi dominerar totalt, om vi vill och vågar!

Vi behöver fler som Lars Vilks, moderna motståndskämpar, som slåss för friheten för dess egen skull! I en tid när rädsla, dumhet och ”lägga locket på-mentaliteten” är allmänt förhärskande!

Snurriga jihadister!

Jihad-Jane beskrivs som en snurrig person. Förvånar mig inte alls! Vi har sett otaliga exempel på att folk blivit snurriga under inverkan av islam! Vi är vana vid galenskaperna!

SVD  Skulle försöka döda så många som möjligt”    JUST NU: Polisen om terrorförberedelserna JUST NU: Säpo gör husrannsakan Lars Munch, vd: ”Det är förfärligt”  ”Allvarligaste planerna hittillls”

DN Svenskar gripna för terrorförberedelser  Följ presskonferensen från Danmark direkt på DN.se Svenskar bland de gripna.  ”Ett allvarligt terrorbrott i Danmark har kunnat avvärjas.”  ”Sverige har inte blivit farligare” Inget nytt problem.  Lars Vilks: Hotet verkligt

AB Svenskar gripna – planerade blodbad  Skyddas av fyra poliser – dygnet runt    Polisen slog till mot två lägenheter i Danmark  Prinsen på väg till terrormålet   ”Det slutar aldrig”   ”Det är förfärande”    Expert: Nytt med svenska medborgare Vilks: ”Det här är inte direkt mot mig”

EXP http://www.expressen.se/nyheter/1.2271610/fem-gripna-for-terrorplaner-i-danmark http://www.expressen.se/nyheter/1.2271666/chefredaktoren-chockad-efter-terrorgripandet

SVD
Kritiska efter Vilks-avvisning  800 000 för säkerhet vid föreläsning  Ögonblicksbild av yttrandefriheten  Lika stort polispådrag som vid Påvebesök 
ÖVR
LaRose ska ha besökt Kullaberg i Skåne  Tre misstänkta i Vilkskomplott fria  Ledare (11/3) Lars Vilks försvar kan inte bara vara en yxa 49-åring man i centrum för polisutredningen ”Jihad Janes” liv – hårt och kantat av sorg Colleen LaRoses liv liknar en sorglig countrylåt. Hon tycks inte ha varit någon förslagen förortsterrorist enligt vad som nu är känt.  Målet var att döda Vilks  10/3-10 Pekgul: Vilks sparkar nedåt  10/3-10 ”Jihad Jane” var i Sverige  10/3-10 Vilks-komplott kan växa  10/3-10 Lena K Samuelsson: Vi står för     10/3-10 Detta har hänt: Lars Vilks i korthet  10/3-10 Lars Vilks: ”De hade inte glömt mig”   10/3-10 Vilks bild publiceras i flera medier   9/3-10 Vilks: ”Har inte fått någon information”   9/3-10 Säpo kände till gripande  9/3-10 Sju gripna för Vilkskomplott  SvD Brännpunkt (11/3): ”Varför kränka vanliga muslimer?”  Islam-expert: Extremisterna utnyttjar teckningen    ”Vill inte ses som snobbig”    Aftonbladet följde med under mordhotade Lars Vilks galna dag  Lars Vilks är uppenbart lycklig
 Formulerade en Jihad Jane-dikt i går   Detta är Lars Vilks.   ”Har hundratals mordhot i min samling”  Jihad Jane var i Sverige   Tränade och levde med jihadister”  Terrorexperten: Hon är inte ensam  Expojkvännen om Jihad Jane  Vilks en oförtjänt symbol för yttrandefriheten”   Aftonbladets chefredaktör Jan Helin:   ”Vilks och danskarna tacksamma måltavlor”  Var ”Jihad Jane” någonsin i Sverige?  DN.se har läst åtalet.  ”Konstvärldens stöd lamt och tyst.”  Ledare 11 mars.  Terrorexperten Magnus Ranstorp:  ”Jihad Jane” ville mörda Lars Vilks.  Beatrice Ask: DN publicerar Muhammedbild.  Webb-tv med Lars Vilks från 2008.  Bakgrund.  Vilks-fall tas upp i domstol
Avgör gripnas öde. Lars Vilks: ”Jag har en yxa”. Tre misstänkta släppta.   ”Vad händer med Vilks?”   ”Har överlevt ett attentat”   Sveriges muslimer de verkliga offren   anklagad    tumultet  yttrandefrihet inom konsten Lars Vilks: Gårdagen var ett nederlag för alla  Två gripna i terrorrazzior i USA   Tumult vid iranska ambassaden   Vilks hemsida hackad  Vilks överfallen under föreläsning  Nytt terroråtal i Vilkshärvan  Misstänkt i Vilks-fall kvar i häktet   Vilks: ”Jihad Jane” ingår i mitt konstverk   18/3-10 Stort medieintresse för Jihad Jane   18/3-10 Jihad Jane inför rätta   16/3-10 Många frågetecken i Vilks-utredning   15/3-10 Två män häktade i Vilks-härvan
14/3-10 Ännu en amerikanska i komplotten mot Vilks  Attacken mot Vilks är inget enskilt fenomen
Advertisements

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anonym
  Dec 29, 2010 @ 11:08:57

  Jag är muslim som bor i Sverige. Jag tar avstånd från all våld och jag är med yttrandefrihet,men det går inte att kränka eller förnedra andra grupper under konst eller yttrandefrihets namn. Jag vill bara fråga de som tecknar islams profet, om de vågar gjöra samma sak mot judar eller judendom. Jag är säker på att de kommer att åtalas och utsättas till rättegången. Jag är säker på att reaktionen från samhället blir helt annorlunda .

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 29, 2010 @ 15:44:05

   -Jag kan förstå om du inte tycker om att profeten kränks. Men att kränka är yttrandefrihet! Är yttrandefrihet att jag får säga bara vad du vill höra? Yttrandefrihet är att säga vad du inte vill höra! Ni måste leva med det!

   Ingen säger att du skall älska Lars Vilks, eller hålla med honom! Bara att du skall tolerara honom. Du är välkommen att protestera mot honom, men inte mot yttrandefriheten! För då är du en antidemokrat. Det är kärnan i yttrandefriheten och demokratin.

   Här går det alldeles utmärkt att kränka vad man vill under vilket namn som helst! Det kallas yttrandefrihet! Jag vet att det inte är OK enligt islam. Men vill ni leva enligt islam så skall ni inte leva i Sverige!

   Era hemländer är skitländer därför att ni saknar yttrandefrihet! Varför flyttade ni därirfån? För ni inbillar er att islam kan fungera i ett välfärdsssamhälle! Hade Sverige varit muslimskt så hade ingen velat bor här! Det hade varit fattigt, eländigt och ofritt! Var fan skulle du då flytta? Ni kan tacka islam för att muslimska länder är fattiga diktaturer!
   Såvitt jag vet så har Lars Vilks kränkt både judar och kristna i sin konst. Men det är bara musliimer som reagerar med våld! Ni som inte accepterar yttrandefrihet måste flytta till ett land där det saknas! Dvs de flesta muslimska länder!

   Eftersom vanliga muslimer tycker som du så visar det varför islam och yttrandefrihet aldrig kommer att fungera ihop! Gör Sverige muslimskt, och du har i princip en diktatur! Fundera på om islam är bra för samhället, är det värt det?

   Tänker du efter så begriper du att jag förmodligen har rätt!

   Svara

  • karlmagnus
   Dec 09, 2012 @ 17:14:10

   Avskaffa religionerna. Hur korkat får människosläktet bli. Hur kan man inbilla sig att en figur för längesen fått några stentavlor med tio levnadsregler från en ”högre makt”, samt att grundaren av islam, 600 år efter en snickarson i Judeen, kopierat och förvanskat berättelsen till en ny trosvariant. Båda baserade på fiktion.
   Ett sätt att styra de obildade massorna. Det ruskiga är att fiktionen fortsatt fungerar
   och att människor mördar varandra på grund av den.

   Svara

 2. Anonym
  Okt 08, 2010 @ 17:10:25

  hej du
  det är sådana frågor som man inte behöver ställa.
  för att som en kristen präst för i tiden om man frågade honom varför kan man inte se gud`? så svarar han helvetet är skapad för sådana frågor.
  så ämnet religion är ett känsligt ämne och ska inte vara lätt att diskutera.
  så han Lars Vilks har gått äver gränsen tyvärr skäms verkligen

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Okt 08, 2010 @ 19:25:52

   Förklara varför Lars Vilks har gått över gränsen! Ifall muslimerna inte kan acceptera att vi ritar av vem vi vill, så är det deras problem, inte vårt!

   Svara

 3. sara
  Jun 15, 2010 @ 00:29:20

  Jag förstår inte hur man kan tycka att en sån man är en bra person. det var inte bra gjort av honom, enligt mig. respektera att muslimer har våran religion, så respekterar vi er, och det blir mycket bättre. Jag tror (t.ex) inte att kristna skulle vilja att vi ritade nåt kränkande om Jesus? (vilket jag INTE skulle göra, trots att ni gjorde det mot oss, eftersom man tar åt sig väldigt mycket). Så sluta med erat skitsnack och tänkt efter.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 15, 2010 @ 05:49:44

   Skillnaden är att muslimer hotar och mördar dom som ”kränker” dom. Att bara bli arg är en helt annan sak! Alla har rätt att bli arga, ingen har rätt att hota, bruka våld och mörda, som muslimerna har gjort till en skitig ovana! Så uppträder ett ocivilicerat pack!

   Rita av Jesus hur du vill, vi bryr oss inte! Vill du slippa yttrandefriheten? Flytta till ett muslimskt land!

   Svara

  • Anonym
   Sep 21, 2010 @ 14:37:17

   Kristna tar det inte som kränkande om man ritade upp något om Jesus. Vem vet att han ens såg ut så, eller ens fanns? Jag är kristen, rita upp Jesus som en gris, so what? Det gör mig inget. Jag har min tro, muslimer är kanske lite väl hjärntvättade?

   Svara

  • Anonym
   Sep 21, 2010 @ 14:42:52

   Herregud vad ni tar åt er?? (muslimer) Bränner svensk flagga osv… Varför är ni så jäkla hotfulla? Ska sverige bränna en irakisk flagga för att dom ritar en bild av jesus? Visst låter DET konstigt?! Vad händer med er? Jämt är det något med invandrare och deras religion! Missförst mig inte, jag tycker invandrare bidrar med mycket gott MEN eran religion… WAAAY TOOOO MUCH!!!!

   Svara

 4. Il Padre
  Jun 08, 2010 @ 11:17:08

  Lars Vilks är en rese bland svenskar! Ingen annan har så tydligt rest sig och försvarat vår västerländska demokrati i Sverige. Jag hyser verkligen varma känslor för den mannen till skillnad mot vad jag känner för regering, riksdagsledamöter och media med ett par ynkliga undantag! Såg att Vilks konstnärsprojekt växer genom att han anslutit sig till och ”talar” med de Facebook-grupper som bildats för att döda honom och det fria ordet! Han samtalar också med dem på telefon för att få dem på bättre tankar, och menar att i vissa fall har det inte verkat helt hopplöst.

  Det var socialdemokraterna som satte det misslyckade Mångfaldsprojektet i sjön. Huvudorsaken var den demografiska utvecklingen med ett minskat antal födda, men samtidigt också det felaktiga antagandet att BNP:s uppåtgående kurva var oändlig. Utan miljöproblemen och sämre lönsamhet pga globaliseringseffekterna var detta antagande naturligtvis galet, men blev värre av just detta. Man måste ju faktiskt mot bakgrund av de nya villkoren hitta just de lönsamma tillverkningar av produkter som människor behöver, framförallt i närområdet eller vårt givna á priori handelsområde EU. Med erfarenhet av hur klenbegåvade sossar kan resonera tror jag också att slitna lägenheter utan avsättningar till renovering som stod tomma i miljonprogrammet runtom i Sverige spelade roll. Under devisen Frihet-Jämlikhet och Broderskap såg man naturligtvis ingen risk för gettobildningar lika lite som man begrep konsekvenserna av att importera rättrogna muslimer, starkt troende människor nedtyngda av medeltida värderingar, hedertänk och religion IN I ETT (till 95%) AVKRISTNAT, ORELIGIÖST LAND SOM SVERIGE! Undrar om inte tysken tänkte på just socialdemokrater när uttrycket ”die dumme Schweden” myntades?

  Svara

 5. acancycibrigo-web
  Mar 19, 2010 @ 08:07:13

  mycket intiresno, tack

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: