Alliansen köpte rösterna!

Alliansen lovade väljarna 50 miljarder i utbyte mot deras röster. Det funkade som förväntat. Dom vann valet!

När man är beredd att köpa röster är det inte svårt att vinna val! Problemet är att det är våra pengar dom skänkte bort!

Att sälja stadens egendom till underpris är kriminellt! Det strider mot Kommunallagen. Åtala!

Och till dom som vill införa marknadshyror: Då bör alla ränteavdrag och bidrag till bostadsägare avskaffas! I rättvisans namn!

Stockholmarna har bestulits på 50 miljarder”

Osämja har splittrat grannarna

”Utan hyresrätter stannar Stockholmsregionen”

Allmännyttan mister hyresledning

”Värderingarna är korrekta”

  Bostadsbolagsborgarråd Joakim Larsson (M). ”Förståelse för att vinsterna sticker i ögonen”. 104

Ytterligare ett mångmiljonklipp

Efter ombildning: borättsägare köpte för fem miljoner, säljer för 13,5. 199

Borättsklipp får skarp kritik

30/3 ”Det värsta vi sett” Köptes för 3 miljoner, säljs för: 9,5. 495

Advertisements

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Micke
  Apr 01, 2010 @ 12:18:09

  Försök inte att maskera dina kommunistiska regleringar bakom en kapitalistisk fasad, att du sedan kallar mig för socialist är bara löjligt då jag tror på en fri marknad där pris bestäms av tillgång/efterfrågan ska styra utan förbehåll.

  Att du sedan hävdar att kommunala skolor fungerar bättre än privata i allmänhet är bara dravel då de bästa skolorna vi har idag är privata.

  Har du några källor som styrker att skolor och sjukhus sålts till underpriser?

  Du talar om rättvisa på bostadsmarknaden som en sann kommunist vilket jag skulle vilja hävda att du är; du kanske bara inte är medveten om det.

  Jag bor själv i villa och jag skulle inte klaga om ränteavdraget avskaffades dock så kommer jag att utnyttja det så länge det finns.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 02, 2010 @ 12:04:13

   Jag har läst Nationalekonomi på universitet, så jag känner väl till kapitalismens fördelar. Men även dess förutsättningar och begränsningar.

   Det är allmänt känt att kommunala skolor fungerar bättre än privata. Bara att googla. Många idag privata skolor har stulits från kommunerna, med personal och allt. Sålts för en spottstyver till giriga privatpersoner, vars främsta ambition är att göra ett klipp! God undervisning är sekundärt! Folk har överlag varit mycket nöjda med de kommunala skolorna! Därför har det varit så attraktivt att stjäla dom.

   Du kanske accepterar att ränteavdragen avskaffas, men bostadsmarknaden skulle kollapsa och bostadspriserna störtdyka! Priserna skulle normaliseras direkt! En bra lösning tycker jag. En bra lösning på en osund marknad.

   Dessutom fungerar inte marknadsekonomin inom bostadssektorn. En fungerande kapitalism förutsätter en fungerande konkurrens både i utbud och efterfrågan! Det saknas uppenbarligen en fungerande konkurrens i utbudet av bostäder.

   Anser du det rimligt att alla som inte har råd att betala svinhyror flyttar ut från centrala områden för att bereda plats åt nyinflyttade lantisar? Är det rimligt att du måste flytta ifrån din villa när ränteavdragen avskaffats, räntorna skjutit i höjden och priserna störtdykt? Folk skulle tvingas lämna hus och hem! Få skulle har råd att köpa.

   Kapitalism måste utövas med ett rimligt socialt ansvar! Se på USA, kapitalismens flaggskepp, som nu gör en genomgripande sjukvårdsreform. Är det fel?

   Svara

 2. Micke
  Apr 01, 2010 @ 08:10:32

  Vilka statliga bolag har sålts ut till underpris?

  Enligt internationella undersökningar så är våran offentliga sektor tillsammans med statliga företag minst produktiva i europa till skillnad från privata företag som gör ett bra jobb med motiverade anställda.

  I din kommentar om marknadshyror så måste jag säga att du låter som en sann kommunist i dina haranger.
  Länk nedan till SVT´s uppdrag gransknings reportage om Lars Ohly och hans lite mindre trevliga syn på demokrati:
  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=15777&a=264856

  Tack Janne Josefsson för att du lyfter fram sanningen.
  Bra journalistik

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Apr 01, 2010 @ 10:56:00

   Sjukhus, skolor, dagis etc har sålts till grova underpriser! Likaså flertalet bostadsrättsombildningar.

   Snälla, det är ju precis tvärtom! Jag är ärkekapitalist och du socialist! Fattar du inte det?

   Jag vill tillämpa kapitalistiska, marknadsekonomiska principer medan du förespråkar motsatsen!

   Dock när det gäller livsnödvändiga ting, så måste dessa garanteras till överkomliga priser! I vårt kyliga klimat är bostad en livsnödvändighet, annars är du död. För livsnödvändigheter måste du införa någon form av reglering när det är nödvändigt. Många människor har inte råd att köpa bostad för miljoner. Skall dom bo i tält tycker du? Eller skall vi behålla hyresrätterna? Det är inte rimligt att betala vanvettiga hyror i storstäderna bara för att lantisarna flyttat dit och skapa bostadsbrist.

   Om du vill införa marknadshyror, är du då även för avskaffandet av alla räntebidrag och alla andra subventioner och bidrag knutna till bostad? Varför skall övriga skattebetalare betala bostadsägarnas lån?

   Och vad menar du med produktiv? Vinstgivande? Förväntar du dig att skolor, försvar, vägar, polis, länsstyrelser, försäkringskassan skall vara vinstgivande? Hur tänker du?

   Verkligheten är att våra kommunala skolor fungerar mycket bättre än friskolorna! Folk är, såvitt jag vet, nöjda med sjukvården. Vi har en välfungerande offentlig sjukvård!

   Det är alltför vanligt att friskolorna stulits från det allmänna och bara bytt namn. Sålts för en spottstyver, med personal och allt! Rent bedrägeri!

   Och jag ogillar kommunister! Det är en människofientlig ideologi!

   Svara

   • Lövet
    Apr 01, 2010 @ 11:34:21

    ”Det är inte rimligt att betala vanvettiga hyror i storstäderna bara för att lantisarna flyttat dit och skapa bostadsbrist.”
    Tillgång och efterfrågan. Två grundläggande begrepp i ekonomisk teori. Att låta marknaden styra sig själv via tillgång och efterfrågan kallas marknadsekonomi.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Apr 02, 2010 @ 11:45:36

     Som jag skrev. Är det OK då att alla bidrag, avdrag och subventioner avskaffas för bostadsägare och fastighetsägare? Med enorma prisfall och kollaps av bostadsmarknaden?

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: