Lägg ner biståndet!

Några idéer om vår fattigvård:

Att rutinsmässigt skänka miljoner varje år, 1 % av budgeten, till fattiga länder, kan vi jämställa med att ge tiggare en stor hacka pengar varje år. Vad har då denne för motiv att sluta tigga? Vad har dom korrumperade makthavarna för motiv att sluta tigga?

Om dom får ordning på landets ekonomi så upphör ju biståndet och dom kan inte längre stoppa dessa pengar i egen ficka. Allt åker inte i egen ficka, men en hel del!

Istället borde vi ge tiggaren ett arbete, så han själv kan klara sitt uppehälle. Tiggaren och hans familj kommer aldrig ur sin situation annars.

Det är uppenbart att SIDA bara ägnat sig åt att ansvarslöst och kravlöst skyffla ut våra pengar. Svinaktigt!

Först och främst skall inget bistånd ske rutinmässigt! För det andra skall man inte skänka pengar! Då har vi korruption som ett brev på posten! Utan det enda raka är projekt , typ hälsovård, skola, industri, kommunkation och infrastruktur.

Vi skall främja hälsa utbildning, infrastruktur och industri. 

Vi skall bara hjälpa där hjälp är meningsfullt, dvs har goda förutsättningar att lyckas! Så att landet gradvis kan stå på egna fötter.

Ett grundläggande krav bör också vara att landet självt betalar t ex halva projektetkostnaden, en garant för att dom är ekonomiska, och gör projekt dom känner är meningsfulla. Ingen vill ju slösa med sina egna pengar på skit! Många företag och entreprenörer kan tänkas vilja mjölka projektet annars.

Vi är inte skyldiga att skänka bort ett öre, men gör vi det skall vi ställa krav! T ex:

 • demokrati och fria val
 • yttrandefrihet, jämlikhet
 • landet får på inget sätt stödja terrorism
 • ingen korruption
 • inga stora militära satsningar

Vi ger biståndet och det ges på våra villkor, eller inte alls!

Att vi har varit förståndiga nog att införa demokrati och utveckla välfungerande industrier, bör inte ge oss dåligt samvete.

Skall vi skämmas för att vi skött oss? I helvete heller! I synnerhet inte gentemot länder som uppenbart missköts av sina ledare.  Som har satsat mer på krig än sin industri. Dom får stå sitt kast!

 • Lång väg kvar för sargat Haiti
 • EU:s ökade militära fokus oroarMed ryggen mot omvärlden
 • Magnus Linton: Våldets Colombia. Sverige gör rätt i att stoppa sitt bistånd.

  …fattigdom, stärkt patriarkat. Colombianska demokrater kräver nu att givarländer – La Procuraduría lever till stor del på bistånd – ser över sina budgetar och försäkrar sig om att de inte bidrar till den juridiska och faktiska terrorkampanj….

  2009-11-20 06:00 – Av Magnus Linton

 • Advertisements

  6 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Liba
   Apr 04, 2010 @ 23:18:13

   Det är just detta som våra kära politisk korrekta politiker gör: med bistånd köper de sig popularitet i dessa korrupta länder. Och hur man använder bistånd och bidrag kan våra politiker mycket bra. Här hemma är man ”snäll” mot flyktingar och ger och ger utan att kräva tillbaka deras ansvar. Allt bättre som skulle kunna göras mot fatigdom i andra länder inte går att göra: korruption och maktmissbruk i dessa länder stoppar detta. Men inte nog med det: i västeuropeiska länder kommer fatigdom att stiga. När man tar mot outbildade flyktingar i miliontals, tömmer vi vår kassa. I stället för att (som det står här i bloggen)lära ut och hjälpa i dessa länder på plats, inplanterar vi deras problem hos oss. Smittan sprider sig.

   Svara

  2. Cavatus
   Apr 04, 2010 @ 21:32:42

   Om massinvandringen ska fortsätta borde biståndspengarna gå till detta mastodontprojekt. Vi gör ju jobbet på hemmaplan, så att säga. ELler?

   Svara

  3. Allah
   Apr 04, 2010 @ 21:10:16

   Jag ser hellre ett mer aktivt arbete isåfall i länderna. Behöver man sjukhus, så kan vi skicka arbetare som utbildar och lär ut detta. Behövs det lärare, utbildare vi lärare osv.

   Vi kan ge andra länder grundfundament för att bygga sig själva. Inte som idag sätta på ett nytt plåster varje gång de fuckat upp.

   Om som du säger HÖGA KRAV.

   Svara

  4. Robin Shadowes
   Apr 04, 2010 @ 19:37:48

   Detta svineri har pågått i 50 år och fortfarande lever befolkningen i dessa länder i elände och armod. Vi kunde lika gärna slängt dessa miljarder direkt i Östersjön istället. Sverige kunde fortfarande varit ett rikt och välmående land om man satsat pengarna här istället.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Apr 05, 2010 @ 14:19:12

    Tänk om vi lade alla miljarder vi slösar på Migrationsverket på U-landsbiståndet istället! Vi skulle få massor med pengar över, otroligt mycket!

    Nu skär man ner för pensionärerna för att hå råd att ta in alla flyktingar och skänka pengar utomlands. Värna om våra pensionärer och barnfamiljer istället!

    Svara

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

  Google+ photo

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

  Ansluter till %s

  %d bloggare gillar detta: