Våldtäktsmål- en gissningslek!

Jag tror att inte många motsätter sig hårda straff för våldtäkt. Problemet är dock att avgöra om det verkligen är våldtäkt! Säg att frivilligt samlag ägt rum och att kvinnan därefter anmäler mannen för våldtäkt. Och hon blir trodd, därför att hon ”verkar trovärdig”.

Det saknas rättsäkerhet i dessa mål, utom i de fall det finns vittnen eller det filmats. Ibland kan det vara uppenbart pga skador hos kvinnan.

Ju längre frihetsstraff desto vattentätare bevis måste krävas! Skall någon dömas till fleråriga fängelsestraff måste det vara bevisligen vara fråga om våldtäkt!

Det får inte räcka med att domstolen ”tror” på kvinnan! Vi får inte ge avkall på rättssäkerhet vid våldtäktsmål. Ifall brott är svårt att bevisa så får man släppa den misstänkte helt enkelt! Inte mer med det! Borde vara självklart.

Jag tror att Tito Beltran var oskyldig till våldtäkten! Det fanns inga bevis. Rena häxprocessen! Och nästa gång kan det bli din tur!

När våldtäkt verkligen är bevisad, ja då har jag inget att invända!

Problemet är också, att ifall man höjer straffen för våldtäkt för mycket så kommer fler offer att mördas! När straffet för mord och våldtäkt närmar sig varandra kan den krasse lika gärna mörda offret för att minska risken att åka fast! Kolla ”Lilla Lindbergh-lagen”. Man införde dödsstraff för kidnappning med resultat att kidnappningsoffrena mördades! Why not? Så lagen slog helt fel!

Men jag förväntar mig inte att dom förståndshandikappade skall begripa sånt här.

Socialdemokrater föreslår ny brottsrubricering.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tuffare-syn-pa-grova-valdtakter-1.1074930

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: