Islam kan inte reformeras!

Jag såg gårdagens intressanta helkväll på Axcess-TV med den briljante Aayan Hirsi Ali (se dom två första filmerna!!!).  I sista avsnittet debatterade hon med Tariq Ramadan som hävdar att Islam kan reformeras och därmed anpassa sig till dagens moderna västerländska samhällen (dom två sista filmerna här).

Koranen är ”guds egna ord”! Har någon människa rätt att ändra dessa? Svaret är givet: ett rungande NEJ!

Endast om muslimerna överlag accepterar att koranen inte är guds egna ord är detta möjligt! Någon annan väg till reform finns inte! Hur realistiskt är detta? Inte ett dugg! Skulle troende muslimer ändra själva fundamentet till sin religion? Vad är då guds egna ord i koranen, inget alls? Ord som försvårar anpassning till väst är ej guds ord? Det är bara för dumt! Konsekvenserna skulle bli både intellektuellt absurda, patetiska och enorma! Det är dömt att misslyckas!

Den som offentligt har hävdat att koranen ej skrivits av gud har mördats eller dödshotats som avfällningar! Reformering av islam innebär utrotning av islam!

Tariq Ramadan är anställd som professor vid Oxford som ”islamolog” typ. Varför? Förmodligen i en fåfäng förhoppning om att han skall kunna reformera miljontals engelska muslimer. Men det är ett fåfängt hopp enligt min uppfattning.

F ö fick han dessförinnan en tjänst i Indiana, men vägrades visum till USA.

Dock tycks både han och Ali vara eniga om att islam är oförenlig med vår västerländska demokrati! Dvs icke reformerad islam.

Dessutom ifrågasätter jag (som många andra) Ramadans intellektuella hederlighet! Han kan sin koran och sina hadither och känner muslimerna. Han borde veta att att reformering är omöjlig! Så vem försöker han lura? Inte muslimerna i vart fall! Återstår oss andra, icke muslimer. Det är vi som skall luras och många av oss har låtit sig luras. Det är personer som är okunniga om islam! Vem vill inte tro att han har rätt? Jag vill tro det, men det gäller att tänka med hjärnan!

Dessutom var det praktiskt taget omöjligt att begripa vad mannen yrade om! Inte ens Ali fattade vad han snackade om! Det var rena rappakalkjan! Men en sak fattad jag, att han trodde reformering var möjlig. Förvirrat!

Jag önskar dock att en reformering vore möjlig. Kan någon övertyga mig om att den är möjlig?

Vad tycker du? Även muslimer är som vanligt välkomna med sina åsikter.

 Tariq Ramadan: ”Radical reform”

Vägval ur den onda cirkeln

Islamforskare kan få USA-visum

Uppmanar alla sina medborgare att omedelbart lämna Sinaihalvön.

Kärnvapentoppmötet slut

Reinfeldt: Vi vill gratulera Obama ”En angelägen ansträngning.”

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1951173/sa-ska-terrorister-hindras-fa-karnvapen

Om SD blir vågmästare i kommunfullmäktige vill M och S styra ihop

”Batong mot huvudet tills man blev medvetslös”.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: