Privatisering till varje pris!

Vem som är ägare är tydligen viktigare än verksamhetens kvalitet! Kan man dra någon annan slutsats av alla skriverier kring misslyckade privatiseringar av skolor, dagis, fritids, sjukhus etc?

Är någon förvånad över att privata aktörer snålar, drar in på personal, låter girigheten styra? Det är ingen naturlag, men det är naturligt!

Så man måste vara vaksam.

Många välskötta kommunala verksamheter har i princip skänkts bort till giriga aktörer, som hoppas kunna tjäna en stor hacka på förvärvet och sen dessutom på själva verksamheten.

När innebar kapitalism att få företag gratis, för en spottstyver? Är inte det snarare socialism?

För mycket skit säger jag! Jag har absolut inget emot privatisering per se! Men hur förnuftigt är det att privatisera något som redan fungerar erkänt bra? Sällan har det sen funkat bättre för ”kunderna” efter privatiseringen! Oftast har privatiseringarna skett trots elevers och föräldrars protester.

Man har fruktat att girigheten skulle ta över. En fruktan som dessvärre oftast besannats.

Vill någon bedriva privat verksamhet? Då snyltar man inte på andras goda arbete, utan startar istället från grunden. Är inte det att verka i sann kapitalistisk anda? Eller är borgerlig kapitalism att få redan fungerande företag till skänks?

Alliansens fula agerande är inte vare sig kapitalistiskt eller marknadsekonomiskt! Snarare är det det stöld eller bedrägeri!

Vi fick inte bemöta kritiken”  Lite personal – stor vinst
DN Utförsäljningar var olagliga
Advertisements

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Trackback: Det nya Sverige.79-åring lämnad att dö i sin avföring « Allahu Akbar
 2. Robin Shadowes
  Apr 20, 2010 @ 06:06:22

  Det är inte bara i Sverige. British Railroads blev ju ökända efter att man styckade upp det och sålde ut det. Säkert är det nån som tjänar på det men det är knappast folket även om politikerna försöker slå i oss sådana dunster. Posten blev en katastrof, elen blev chock-höjd så nu finns det fattig-pensionärer som sitter i utkylda bostäder under 10 grader! Än så länge har vi inte fått facit med apoteket men jag befarar det värsta även där. Om fem år kommer säkert bara dom allra rikaste att ha råd med sina mediciner.

  Svara

 3. Allah
  Apr 19, 2010 @ 17:51:34

  Det är vidrigt hur man lyckats med att sno åt sig av företag som är uppbyggda av skattepengar. Eller som idag, starta privata verksamheter som betalas med skattepengar.

  Tänker då närmast på alla dessa hem för de såkallade barnen. Det är bara ett fult sätt att tömma skattekassan, och utnyttja vår godhet. Visst låter det fint allting när det förklaras om de stackars barnen och de visar en bild på en hungrig rädd unge.

  Men verkligheten är långt ifrån så. Dessa hem är människosmugglarnas förlängda arm. Folket måste få veta vilken enormt jävla lurendrejeri vi utsatts för.

  Sverige kan göra mer nytta för världen än att rädda vissa barn som får kosta bortom all rimlighet.

  Svara

 4. anton
  Apr 19, 2010 @ 16:38:41

  Ja man förstår ju varför vissa politiker eller anhöriga till dom startar verksamheter o bolag i dessa brancher,dom har ju sett hur luckrativt det vart.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: