Terrorkriget måste bedrivas effektivt!

(dödad, utan rättegång)

Per Jonsson, DN har skrivit en artikel där han kritiserar Obama för att denne låter eliminera misstänkta terrorister utan rättegång ( Obama driver hårdare linje än Bush).

I krig och kärlek är allt tillåtet. Det gäller i synnerhet kriget mot terrorn. För ett krig är det! USA eliminerar internationella terrorister. Dessa planerar terrordåd kontinuerligt, så tidsaspekten är väsentlig! Onödig tidsspillan resulterar i fler terrordåd med många onödiga dödsoffer. USA har ett ansvar att förhindra dessa dåd och därmed spara oskyldigas liv.

Då tycker jag att terroristernas rättigheter får väga lätt! De är de sista vi bör ömma för!

Fullständigt idiotisk tanke att amerikansk militär skulle invänta domstolsbeslut före varje eliminering av motståndarna! Så kan inte krig bedrivas! Man får ta risken att oskyldiga emellanåt drabbas, tyvärr. Det är krigets villkor, har alltid varit så och kommer alltid att så förbli! Alla sätt är bra utom dom dåliga!

Per Jonssons argumentation i DN är så världsfrånvänd den kan bli! Det är svårt nog att bekämpa terroristerna som det är. Ifall USA följde Pers råd, så blev det i princip omöjligt att bekämpa terrorismen! Då kunde vi ge upp!

(bilden ovan: drönare, fjärrstyrt obemannat plan med robot)

Vi måste ge avkall på terroristernas rättsäkerhet. Situationen kräver det! Det är viktigare att terrorkriget är effektivt än rättssäkert! Sug på den Per!

Lätt att sitta i trygga Svedala och  kräva petimeter-rättvisa! Per har inte drabbats av terroristernas attentat och det är inte hans barn som dör i kriget mot terrorn! Fräckt att kräva att andra skall försvara oss med ena armen bakbunden! Med några slaktade familjemedlemmar hade vi nog läst en annan artikel! Vakna upp! Landa i verkligheten!

Massor med amerikanska och andra nationers soldater har dött i kriget mot terrorn i t ex Irak och Afghanistan. Drönarna håller nere dödstalen. Skulle man undvara denna metod av hänsyn till terroristerna? Jag måste nypa mig!

Jag skulle bli oerhört besviken på Obama om han inte ytterst kraftfullt bekämpade terroristerna, inget tjafs tack!

Har Per inga mer ömmande fall att ägna sig åt? Lyssna med Amnesty, dom kan nog tipsa!

Obama driver hårdare linje än Bush
Guantánamo symbol för brist på handlingsplan
Allt viktigare för Obama att bryta med Bush
Obama underskattade konflikten i Mellanöstern
Svalt intresse för Europa i Vita huset
Trög omstart för USA och Ryssland
Kinas inflytande över USA större än någonsin
Svårt för Obama att bryta med Bush
Presidenten fokuserar på nedrustning av kärnvapen.
Chatta på torsdag kl 15.
Svalt intresse för EU.
Obamas magplask.
30-åring åtalas för bilbomben
  Mannen som misstänks ha försökt spränga en bil på Times Square greps när han var på väg att flyga till Dubai
Svenskar hjärntvättas för att bli terrorkrigare 
Advertisements

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lövet
  Maj 07, 2010 @ 10:25:05

  Per Jonsson är fullständigt ute och cyklar. Han jämför endast förekomsten av US-Amerikanska drönarangrepp i krigsområden förr och nu. Jösses. Skillnaden i att använda sig av drönare jämfört med helikopter, attackplan eller gunships för att slå ut fienden i ett krigsområde ligger till största delen i fjärrstyrningen av farkosten. Vapensystemen däremot, styrs till stor del på samma sätt. Att slå ut motståndarens ledning i ett krig är sannerligen inget nått påhitt. Snipergrupper lär sig att sikta in sig på befäl redan i grundkursen. Hursomhelst.

  Att gediget polisarbete ledde till att en med högsta sannorlikhet de facto terrorist greps bara 53 timmar efter det försökta bombattentatet på Times Square är inget som Jonsson skriver om. Sköt polisen Faisal Shahzad utan rättegång? Näe. Han sitter just nu i häkte, åtalad för terroristbrott i fem fall med påföljden livstids fängelse.

  Svara

 2. Mika
  Maj 06, 2010 @ 15:37:44

  Behövs ingen argumentation överhuvudtaget i sådana här lägen. Terrorister som vill sprida död och förintelse pratar man inte med. Dom utplånar man. Punkt.

  Dialog med sådana svin tjänar ingenting till och är ett slöseri med tid.

  Svara

 3. Olof
  Maj 06, 2010 @ 10:06:27

  Jag blir riktigt ledsen av att läsa sånt här. Det skrämmer mig hur många hjärntvättade offer det finns på vår planet. Folk som uppfostras av propagandafilmer som Independence Day… Awsome Dude!!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Maj 06, 2010 @ 11:53:44

   Jag ser inte tillstymmelse till intelligent resonemang hos dig! Kan du argumentera? Du kanske har glömt att vi har ett problem, som måste lösas! Eller är det högsta goda att värna terroristernas rättigheter?

   Ditt hjärta kanske borde klappa mer för offrena än för terroristerna?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: