En SVENSK nationaldag!

Låt Sveriges nationaldag blir just Sveriges nationaldag! Det är en förolämpning att på vår egen nationaldag istället åläggas att fira främmande kulturer! Låt dom fira dessa på sina respektive nationaldagar!

Jag uppmanar alla att bojkotta allt mångkulturellt nationaldagsfirande! Kan vi inte ens på nationaldagen få fira Sverige? Vill invandrarna känna sig som svenskar? Fira då en svensk nationaldag!

Vad skall vi fira då? Först och främst vår demokrati, jämlikhet och yttrandefrihet! Likaså vår historia, våra traditioner, vår kultur och vår kyrka. Vare sig man är religiös eller ej (som jag) så är kyrkan en omistlig del av vår kultur!  Astrid Lindgren tycker jag är ursvensk! Se Alf Robertssons fina tolkning av Sverige i videon ovan! Läs ”pappans” fina tolkning av den svenska nationalsjälen i detta inlägg!

Vår svenska kultur har frambringat en av världens främsta välfärdsstater! Det har vi anledning att vara stolta över! Hur många muslimska stater kan skryta med det? Ingen! Så det är skillnad på kultur och kultur!

Vad är Sverige inte? Sverige är inte islam, moskéer, minareter, burka, niqab, hedersmord, hedersvåld, terrorism, homofobi, kvinnoförtryck eller andra uttryck för mångkultur! Varför inte? De är oförenliga med våra svenska värden!

Religionerna är inte jämlika! Samhällen är inte jämlika. Kulturer är inte jämlika! Folk flyr från dåliga kulturer till bra kulturer. Eller hur?

(videon: kyrkans svek!)

Nationaldagen är dock inte bara för infödda svenskar. ALLA som identifierar sig som svenskar, som ställer upp på vårt samhälle, dess normer och våra grundläggande värden är välkomna att fira. Ni är svenskar i hjärtat.

I USA firas nationaldagen lika mycket av patriotiska invandrare som infödda. Det är deras nya land! Dom är amerikaner, inte turkar, irakier eller somalier!

Men de som tar avstånd från dessa värden, som tycker att främmande kulturer är bättre, ni är inte svenskar, så fira ni era resp. nationaldagar när de infaller och låt oss fira vår nationaldag.

Vi befinner oss i en schizofren tid! Å ena sidan får vi lära oss hur bra våra samhällen är, hur viktigt det är med demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet. Å andra sidan tvingas vi vara toleranta mot dem som vill urholka just dessa värden.

Barnen får lära sig att inte skall bruka våld. Men när muslimer brukar våld hukar vi oss. Vi tycker inte att yttrandefriheten är så viktig ifall dom ogillar den. Yttrandefriheten är OK så länge ingen blir arg!

För mig är det viktigaste inte vilket land man företräder utan vilka värden man företräder! Alla som delar våra värden kan ge ett positivt bidrag till Sverige!

DN
Så firar du i Stockholm. Dags att vifta med flaggorna Många osäkra på varför vi firar. Så firar du i Stockholm. Fira nationaldagen Vägrar flörta med rasister Vad gör Mona Sahlin som folkvald? Vad kan du om Mona Sahlin? DN:s snabbguide:
SVD
Nationaldagsfirande med bröllopstema ”Nationaldagen inte hatets dag” Ibland behöver våra liv haka upp sig lite Ungkyrkligt budskap vänds upp och ner
AB
Invandrarna firar nationaldagen bäst  Nationaldagsfirande med bröllopstema  Stefan Holms Grand Slam-sida – Kan vinna Öppna franska – på Borgs födelsedag
EXP
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2013223/dagen-som-det-alltid-brakats-om
Advertisements

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. jerlerup
  Jun 13, 2010 @ 10:22:10

  För det första är inte nationaldagen genuint svensk. Inte många brydde sig om nationaldagen, eller som den hette förr ”svenska flaggans dag”, förr.

  För det andra är det invandrarna som påverkat Sverige och fått oss att börja införa nationaldagen, nåt som de ofta firat.

  http://ligator.blogg.se/2010/june/nationaldagen-och-invandrarna.html

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 13, 2010 @ 12:49:33

   Vad är din poäng egentligen? Att vi inte bör fira Sverige på nationaldagen, eller?

   För mig är det självklart att när någon fyller år så firar man dennes födelsedag, ingen annans! Lika självklart är det att fira SVERIGE på Sveriges nationaldag, inte främmande länder! Elementär logik, som alltför många har svårt för!

   Fira USA på USAs nationaldag, Somalia på dessa nationaldag, Sverige på dess nationaldag. Måste allt förklaras?

   Svara

 2. jerlerup
  Jun 13, 2010 @ 10:20:46

  För det första är nationaldagen inte ett svenskt fenomen. Inte en kotte brydde sig om nationaldagen förr.

  För det andra är dte invandrarna som fått oss att fira nationaldagen.

  http://ligator.blogg.se/2010/june/nationaldagen-och-invandrarna.html

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 13, 2010 @ 12:44:53

   Vad menar du egentligen? Att svenska nationaldagen inte är ett svenskt fenomen eller att Sverige inte var det första landet som firade sin nationaldag? Vore tacksam om man uttrycker sig begripligt!

   Första alternativet är förstås felaktigt! Skulle det andra vara riktigt så har det för satan ingen betydelse, eller hur?

   Svara

 3. Robin Shadowes
  Jun 05, 2010 @ 22:37:04

  I USA är det förmodligen bara mussar som INTE firar 4th of july. Alla andra oavsett ursprung gör det. Möjligtvis kanske man kan undanta dom illegala mexarna också. Men i USA är man stolt över att vara amerikan och att fira sin nationaldag. Det är bara här man blir skuldbelagd som nazist om man firar nationaldagen eller viftar med en flagga utanför fotbolls-arenan.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: