Gudmundson om SD!

Per Gudmundson på SVD är en av Sveriges bästa politiska journalister, en av dom mest trovärdiga! Men i artikeln ”Trovärdighet är inte SD:s starka sida” anser jag att han i allt väsentligt har fel i kritiken mot Sverigedemokraterna. Den innehåller inledningsvis viktiga sanningar också!

Han skriver att 95 % av alla asylsökande saknar asylskäl! Integrationen fungerar inte och invandringen kostar oss 40-60 miljarder årligen! Invandrarna är klart överrepresenterade i brottsstatistiken. Fundamentalister styr dagens stora muslimska organisationer. Han vill se en lösning på nämnda problem! Bra Gudmundson! Här har du rätt!

Men han glömde småglyttarna, de ensamkommande flykting”barnen”, vars smuggling organiseras av terroristorganisationer. imponerande brådmogna småungar med ibland både skäggstubb och fru. Vem vet, kanske dom t om själv har småglyttar ”over there”? I vart fall är dom tämligen välväxta, klarar av att slå Migrationsverkets personal på käften.

Antingen lider dessa av ”Progeria” (frekvens  1 på 8 miljoner) eller så har de uppgett felaktig ålder. 40 personer med progeria  uppskattas leva idag och sannolikheten för att samtliga hamnat hos Migrationsverket är c:a 1 på 45 triljoner!

Men självklart vore det en oerhörd kränkning att ålderstesta suspekta fall! Trots att de i vanlig ordning kastat pass och övriga ID-handlingar. Några förefaller uppenbarligen äldre än Migrationsministern ”himself”! Är inte detta en offentlig parodi? Dumhet är bara förnamnet! Lästips: ”Kejsarens nya kläder”!

Han hävdar att alliansen ställt ökade arbetskrav på invandringen. Det är allmänt känt att reglerna fortfarande medger så många undantag att ändringarna i praktiken bara är ett slag i luften.

Faktum är att det enda partiet som föreslår effektiva åtgärder för att komma tillrätta med problemen är SD. Vi vet alla att inga väsentliga förbättringar kommer att ske vare sig med alliansen eller dom röd-gröna, såvida inte SD får påverka! Dom erkänner ju inte ens problemen! Att åtgärda dom finns förstås inte ens på kartan!

Han fortsätter med att SD försöker ”sälja” sin politik till olika grupper. Alla partier agerar så.

Regeringen har skärpt straffskalorna eftersom den är ”handlingskraftig”. Fortfarande slipper ungdomsmördare undan med 1,5 år och dessa mord tycks frekventa! En gammal tant slås ihjäl och efter 1 år är gärningsmannen ute (2/3 av strafftiden).

Två döda och två gärningsman som obekymrat återgår till familjelivet efter ett ynka år! Kalla det vad du vill, men inte fan är det rättvisa! Det futtiga, rent löjliga priset för ett människoliv har ingen avskräckande effekt! !

När Gudmundson försöker få det till att Sveriges mest judevänliga parti är nazistiskt, ja det är inget annat än ett självmål! Det faller liksom på sin egen orimlighet, eller hur? Läs min blogg så vet du vad jag tycker om nassar! Jag skulle aldrig i min blogg stödja SD ifall jag misstänkte nazistsympatier!

Faktum är att dagens antisemiter hittar vi hos vänstern och framförallt hos muslimerna! Det vet alla! Men han avlutar avsnittet med en Brasklapp ”Jag tror nu inte att vare sig SD:s väljare eller ledning är nazister.” De e bra de! Och det är redan utrett att ”kampsången” han åsyftar på var helt oskyldig, inte rasistisk eller nasistisk för fem öre (se videon nedan).

Faktum är att SD är vare sig rastistisk eller nazistisk! Den som hävdar annat, varsågod att argumentera här (ocensurerat)! Den avgörande frågan är: har SD saklig grund för sin kritik av invandringspolitiken? Svaret är förstås JA! Då faller rasistkortet!

Sen klagar han på att SD har en lösning som enligt Gudmundson själv besparar oss 40-60 miljarder årligen! Det kan man göra en hel del med, eller hur?

Gudmundson utelämnar dock kärnfrågan islam! Vad gott har islam tillfört Sverige? Hur mycket dåligt har det inte tillfört i form av hedersvåld, krav på yttrandefrihetsinskränkningar, terrorister, segregation, judeförföljelser och mycket annat elände, som Gudmundson själv nämnde.

Med fortsatt hög invandring kommer islams inflytande att öka än mer! Handen på hjärtat, vill vi att muslimernas inflytande skall öka? Vill vi hamna i en situation där politikerna inte kan säga bä utan deras godkännande? Dom har redan ett oproportionerligt stort inflytande i samhället! Pga våld och hot från muslimer bedriver nu svensk massmedia  och resten av samhället en omfattande självcensur! Läs vad LA Times skriver om deras inflytande:

People who get more upset about cartoons than they do about beheadings, suicide bombings and other terrorist acts cannot have a disproportionate amount of political influence without creating MAJOR problems in ANY Western nation.

Islams växande makt måste stoppas! Inte mest för din skull utan för dina barn och barnbarns skull! Vi måste idag ta ansvar för vårt framtida samhälle! Ha i åtanke att världens mest sekulära land Turkiet, redan tycks ha en islamistisk majoritet! Det är en myt att vanliga muslimer inte vill ha islamism och sharia! Tror du att Sverige skulle vara ett undantag? Vakna!

Bara idioter och antidemokrater kan låta bli att bekymras över islams växande makt! Du behöver inte ens vara en svensk patriot för detta! Du behöver inte bära knätofs för att oroas! Uppskattar du demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet? bör du oroas!

Redan vid 5 % sätter muslimerna våra demokratiska spelregler ur spel utan att politikerna vågar säga ett knyst! Ingen politiker vågade försvara yttrandefriheten efter Vilks-attacken! Blir det bättre vid 10, 20 % tror du?

Fast jag avundas inte den som försöker hävda att SD har fel om invandringen. Det är en mycket svår, ja omöjlig uppgift! En sällsynt kraftfull attack mot SD, ur ett intellektuellt perspektiv. Normalt är SD-kritik på en väldigt låg,  infantil nivå. Att som Gudmundson i vart fall erkänna problemen är en förutsättning för att kuna lösa dom!

SVD
Trovärdighet är inte SD:s starkaste gren  Borgs tabeller över tryggheten
 AB
Två unga män greps på JFK-flygplatsen i New York misstänkta för terrorbrott.  Iran skickar två fartyg till Gaza   ”En farlig upptrappning” 
Israel dödade fyra dykare  Strategikampen  ”SD skiftar i flera nyanser av brunt”
DN
Människosyn granskas ”Europa behöver en ny och stramare stabilitetspakt” S vill satsa på de unga Kräver hårdare tag mot ungdomsarbetslöshet. Valfläskkollen:  ”Turkiets allians med Israel är över”  Så lyder domen i turkisk medier. Iran skickar två hjälpfartyg till Gaza.  EU föreslås kontrollera Gazalast. Ny ”Frihetsflotta”.  Bildt kräver FN-deltagande Riksdagen debatterade frågan. Stjärnorna bojkottar Israel.  Vad tycker du?  Har tröttnat på påfund ovanifrån  Vad kan du om Göran Hägglund?  DN TEMA:  DN:s snabbguide: Vägrar flörta med rasister.  Här kan du själv granska politikerna.  Stort slagsmål i Rosengård  Danmark utvisar nordbor  Islamofoben Wilders sänks av krisen  Gäng hoppade på mans huvud  Misstänkta terrorister gripna
EXP
Vilks framträder nära moskén i Stockholm
Advertisements

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Klas
  Jun 09, 2010 @ 20:08:52

  Det är inte alltid helt lätt att bedöma situationen. Jag har många iranska vänner som alla är ateister och har integrerat sig helt med svenska värderingar och traditioner. Men jag är rädd att det ändå sticker i ögonen på många av SD:s väljare när de ser dessa ex-iranier med sina blonda flickvänner och fruar, läkarjobb och nyköpta hus. Eller?

  Det jag menar är att ibland känns det som att islamsk extremism bara är väldigt användbart för SD just nu. Religiös extremism är alltid dålig och just nu står islam för den hårdaste extremismen. Det är inget kontroversiellt i att säga det. På medeltiden stod kristemdomen för den hårdaste extremismen. Tiderna förändras. Kanske blir islam mildare om tusen år. Men det hjälper ju inte oss speciellt mycket just nu.

  Men.. det viktiga är att detta handlar om religionen. För jag kan aldrig ta någon på allvar som har något emot att grannen ser lite för mörkhårig och solbränd ut för sin blonda söta fru. Såna åsikter sysslade nazisterna med och håller du med dom föreslår jag att du går och hyr Inglorious Basterds.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 09, 2010 @ 20:22:33

   Att vi skulle bry oss i deras flickvänner är din egen inbillning! Du är tydligen återigen en av många svenskar som försvarar islam utan att förstå den religionen! Läs på! Jag har skrivit mycket om islam på min blogg. Jag har läst på om islam! Jag vet vad jag talar om! Grunden är att förstå islams grunder! Gör du det inser du att islam är katastrof!

   Varje muslim är en potentiell fundamentalist, därför att fundamentalisterna har rätt! Se på Turkiet. ”Vanliga muslimer” vill nu införa sharia! Tror du att Turkiet har 70 miljoner fundamentalister? Dom är ”vanliga” muslimer, det mest sekulära muslimska landet världen skådat Önskar sharia!

   Svara

   • Klas
    Jun 11, 2010 @ 00:48:28

    Wow, läste du vad jag skrev överhuvudtaget?

    Läs igen.

    Okej? Såg du att jag skrev att islam står för extremism? Ja, faktum är att om du följer koranens varje ord då blir du en farlig extremist. Det finns mildare delar av koranen men de är oftast äldre och de senare delarna har alltid företräde enligt accepterad islamsk teologi. Du har säkert bättre koll än mig men det är ungefär vad jag lärt mig.

    Så för att klargöra: jag försvarar INTE islam. Jag försvarar ingen religion.

    Lugna ner dig, jag attackerar inte. Du missuppfattade tonen i mitt inlägg totalt.

    Det jag försöker prata om är att SD alltid beskrivs som främlingsfientliga. Och om det stämmer att ni vänder er mot religionen och de destruktiva delarna av invandrad kultur – då är väl ”främlingsfientlig” inget ni vill bli kallade? Det är ju missvisande. Jag tror det är rätt viktigt. Jag (och förmodligen stora majoriteten av svenska folket) kan inte tänka mig att rösta på ett ”främlingsfientligt” parti.

    Däremot tror jag många kan tänka sig rösta på ett parti som försvarar svenska förnuftiga värderingar – frihet, sekularitet, jämställdhet, osv.

    Jag har inget emot invandring eller influenser av utländska kulturer. Men det måste ske på villkor som är positiva.

    Ungefär så här:
    Kompetent arbetskraft = bra.
    Ny kultur i form av mat, musik och konst = bra.

    Outbildad social turism = dåligt
    Destruktiv kultur i form av religion, hederskulturer och odemokratiska värderingar = dåligt.

    Okej, det här blev rätt långt men jag kände att jag var tvungen att förtydliga. No hard feelings?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jun 11, 2010 @ 16:02:19

     Jag kanske överreagerade. Men det beror på att du i inlägget förutsatte att SD ”utnyttjade” situationen, att vi bara ser det negativa i islam, att vi drar alla muslimer över samma kam. Det är fördomsfullt!
     Ditt klargörande här var dock klart glädjande! Det representerar ganska väl vad jag själv tycker (och många med mig tror jag)!

     Några klargöranden. Det finns endast ett islam! Det är fundamentalistiskt! Något annat islam existerar inte! Så islam i sig är skadligt för vårt samhälle! Sen finns det moderata MUSLIMER men det är en annan sak! Dom är inte muslimer fullt ut. Men med lite koranskola och fortbildning blir dom lätt fundamentalister! Islam är helt oförenligt med vårt samhällssystem! Du bör läsa på och inte tillskriva islam egenskaper du inte kan står för kunskapsmässigt! Många gör samma misstag, med tragiska konsekvenser för debatten och Sverige! Min poäng är att alla muslimer är potentiella fundamentalister. Och för dom är det ok att hänga 7-åringar och stena för äktenskapsbrott. Koranen är mycket tydlig på många punkter, tro inget annat. Dessutom är det muslimernas skyldighet att följa massmördaren Muhammeds exempel (koranen sura 33:36).

     Vanliga muslimer röstade för islamister i Algeriet 92, I Gaza och vill rösta för islamister i Turkiet. Om Turkiet, världens mest sekulära muslimska stat, vill införa Sharia, så är man en idiot om man tror att Sverige skulle slippa det ödet med muslimsk majoritet!

     Svara

    • Klas
     Jun 12, 2010 @ 02:09:50

     Om ämnet, av Richard Dawkins i ”The God Delusion” :

     ”..goes on to explain how Islamic scholars, in order to
     cope with the many contradictions that they found in the Qur’an, developed the principle of abrogation, whereby later texts trump earlier ones. Unfortunately, the peaceable passages in the Qur’an are mostly early, dating from Muhammad’s time in Mecca.

     The more belligerent verses tend to date from later, after his flight to Medina. The result is that
     the mantra ‘Islam is peace’ is almost 1,400 years out of date. It was only for about 13 years that Islam was peace and nothing but peace . . . For today’s radical Muslims – just as for the mediaeval jurists who developed classical Islam – it would be truer to say ‘Islam is war’. One of the most radical Islamic groups in Britain, al-Ghurabaa, stated in the wake of the two London bombings, ‘Any Muslim that denies that terror is a part of Islam is kafir.’

     A kafir is an unbeliever (i.e. a non-Muslim), a term of
     gross insult.”

     Svara

 2. salko
  Jun 07, 2010 @ 14:02:34

  Hamas-sympatisörer fanns om bord på en av de skeppen. Tex.aktivist Amin Abou Rashed.Han var tidigare aktiv i „Al-Aqsa“, en föreninge somstödja Hamas, men mindre synlig.

  Svara

 3. JohannaV
  Jun 07, 2010 @ 13:27:44

  Han har tyvärr rätt vad gäller vår historia. Det bästa hade varit om vi startat ett nytt parti istället för att rensa upp. Nu får vi satsa på det näst bästa-sd som det ser ut i dag.

  Men vår historia kommer alltid att ligga oss i fatet och lägga sordi på min arbetsglädje att jobba för partiet.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 07, 2010 @ 13:56:18

   Historia är historia! Nutid är det väsentliga! Mig påverkar det inte! Det hade varit bäst att starta ett nytt parti, men med tanke på den grundliga utrensningen så hade skillnaden mot nu bara varit kosmetisk!

   Betänk att våra etablerade partier var nazivänliga under kriget! Att Socialdemokraterna bildade Rashygieniska institutet! Dessutom har du många fler antisemiter i övriga partier än i SD!

   Dom kastar sten i glashus!

   Svara

 4. Micke
  Jun 07, 2010 @ 10:29:25

  Mycket bra, tänkvärt och framförallt intressant skrivet.

  ”Thumbs up”

  Svara

 5. Robin Shadowes
  Jun 07, 2010 @ 00:40:58

  Har läst en del teorier om att kanske emellanåt blir uppläxad av sina chefer. Vilket det kanske kan ligga sanning i eftersom han i långa perioder kan skriva väldigt islam-kritiska ledare eller blogg-inlägg. Så kan det hålla på några månader och sedan blir han helt plötsligt pk. Sen är han pk nån månad och så börjar det om igen. Så innerst inne är han nog inte så pk trots allt. Han blir tvingad att hålla igen för annars blir han av med jobbet och då blir han svartlistad så ingen kommer våga anställa honom.

  Svara

 6. oveg
  Jun 06, 2010 @ 22:20:37

  Jo, men budskapet är klart; han beskriver ju att invandreriet kostar på flera sätt. Att han sen skriver ner SD, som är det uppenbara alternativet för att göra nåt åt problemen han beskriver, får man väl acceptera – han vill väl ha jobbet kvar.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: