Sverige brinner!

Det började med Rosengård i Malmö, nu har det spridit sig till Stockholm! Upplopp i Rinkeby och Tensta för andra dagen i rad! Samma mönster som i Rosengård! Stenkastning, bränder, våld mot poliser och brandmän. Detta förefaller importerat från mellanöstern.

Dessa oroligheter kommer att sprida sig till alla städer med många invandrare (muslimer sannolikt)! Skall det sluta som i Libanon?

När invandrarna dominerar även andra stadsdelar sprider sig problemen även dit. Hände sådant här före massinvandringen? Tror du att det blir bättre med fortsatt hög invandring?

Jag förutspådde redan tidigare att hela Sverige skulle komma att drabbas av samma oroligheter som i Rosengård. Det gick bara snabbare än väntat!

Att skylla på vädret och skolavslutning är sinnessvagt! Det har vi haft i hundratals år och har inte förändrats, däremot är massinvandringen något nytt!

Kom igen!

(videona är från jan/feb 2010)

SVD
Brandbil plundrad i Rinkeby  Ännu en anhållen för Rinkeby-upplopp  Låt inte Rinkeby brinna  Gripanden efter Rinkebyupploppen  ”Lag och ordning kommer först” Wilders Frihetsparti går framåt Högerextrema valvinnare. Inget parti får egen majoritet – tuffa förhandlingar väntas om regeringsmakten. Östlig medvind för extremhögern   Holland väntar på Geert Wilders   Jämn kamp i Nederländerna  FN-organ kritiserar Sverige Historikern Fredrik Meiton: ”Känslan av utsatthet gynnar de destruktiva elementen.”  ”I skuggorna väntar Wilders populism”  SvD:s Per Gudmundson: Holländska valet kan bli en varningsklocka för Europa.  ”Ett uttryck för frustration”  Gatsten plockas bort  Björklund: ”Totalt oacceptabelt”  Ännu en brand i Rinkeby  Stenkastning och bränder – men brandkåren stoppades. Nya upplopp skakar Rinkeby.  8/6 Två gripna för upplopp i Rinkeby
DN
”Upploppen har etablerat sig här”  Uppgörelse bakom Malmöskott  FN-kritik för massutvisning Rätt svar fel i danskt medborgarprov   Två män sköts på öppen gata på onsdagen. Vill se frihet under ansvar  Framgång för islamfientliga Jämnt i valet i Nederländerna  43-åring favorit i holländskt val Pojke åtalad efter Vilks-attacken Polisen: Det var en attack mot Rinkeby  Flera bränder och stenkastning mot poliser.  Nya upplopp och bränder i Rinkeby  Brandpersonal hotades. Två gripna för upplopp. 
AB
Jämn kamp i Nederländerna  Stoppa sommarens tvångsäktenskap Rasister hotar de nya jobben  Staten har stulit 15 år av hans liv  Besöker Rinkeby efter kravallerna  Utbildningsminister Jan Björklund och integrationsminister Nyamko Sabuni på plats   Rinkeby skakas av nya upplopp
EXP
http://www.expressen.se/Nyheter/1.2018030/sabuni-och-bjorklund-till-rinkeby  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2017971/rinkebyborna-kanner-sig-radda-och-hotade  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2017504/jag-blir-mycket-ledsen-over-det-har http://www.expressen.se/Nyheter/1.2017498/brandattentat-mot-polisstation     http://www.expressen.se/Nyheter/1.2016146/tva-gripna-for-upplopp-i-rinkeby 

http://www.expressen.se/Nyheter/1.2018816/nederlandska-valet-balkenende-avgar  http://www.expressen.se/1.1595014  http://www.expressen.se/1.1101526
http://www.expressen.se/1.471505
Advertisements

28 kommentarer (+lägga till din?)

 1. inutiburkan
  Jun 13, 2010 @ 17:57:54

  Inte obekväma frågor alls 🙂 Finns ingen orsak till att hetsa upp sig – den mänskliga (eller tekniska?) faktorn spelade en roll…

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 13, 2010 @ 21:19:38

   OK, bra! Nu är diskussionen i full gång! Kom dit: Muslimska länder.

   Svara

   • inutiburkan
    Jul 06, 2010 @ 13:34:00

    Värst va snabbt du försvann! Det brukar ju bli så här har jag märkt; att en seriös diskussion om muslimer och Islam inte alltid är lika ”givande”, eller?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jul 06, 2010 @ 15:20:25

     Jag trodde jag hade skrivit en ny kommentar för länge sen! Tänkte att den väl hamnat i din spamkorg, eftersom du modererar före publicering! Idag har jag i vart fall skrivit en ny kommentar. Kolla även spamkorgen!

     Jag tycker det är mycket givande att diskutera islam, med en muslim, som kan islam! Flertalet som debatterar för islam kan ju inte ens islams grunder!

     Svara

 2. inutiburkan
  Jun 11, 2010 @ 12:55:09

  Visst kommer det en dag finnas ett land som styrs av shariah så som det en gång funnits. Däremot så kommer man aldrig undan korruption även i vårt kära Sverige – eller hur? Är något inte i enlighet med Islam så är det inte det, finns det något mer att säga än så? I dagens läge finns inget shariahstyrt land, eftersom praxis och lagar kommit in som gäller på nationell nivå vilket korrumperar den Islamiska lagen.

  Det finns inga muslimer som har planer, trots konspirationsteoretikerna, att ”förvandla sverige till muslimskt”. Muslimer har mer än tillräckligt med problem i de länder de kommer ifrån. Bibeln är kanske förbjuden (jag vet inte, du säger det) men kyrkor är planerade att byggas. Konstigt inte sant? Och Svenska Kyrkan är etablerad i UAE.
  Koranen har inga hemska verser om judar eller kristna, Koranen har verser om dem folk som angrep muslimerna inifrån och ut under muslimernas tid i Madinah. Koranen har verser om dem folk som strider mot muslimer på slagfältet. Koranen har verser som förklarar dem kristna och judar som är fientliga. Och tittar vi på verserna närmare så ser vi ju att det stämmer, ta inte judar och kristna som allierade eftersom de aldrig blir nöjda med dig tills du blir som dem. Ser vi inte att det stämmer? Alltid finns det något att kommentera, jag som muslimsk kvinna blir ju aldrig rätt tills jag uppför mig som medelsvensson. Ärlighet varar längst; mitt motto.

  PS. i ett land betalar alla skatt, i ett islamiskt land betalar alla skatt; det råkar bara heta olika saker eftersom den ena är religiöst påbud för muslimer. Eller det kanske bara är muslimer som ska betala skatt? 🙂

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 11, 2010 @ 16:15:31

   Jag frågade vilket land som kommer närmast det muslimska idealsamhället? Enligt min uppfattning är det Saudiarabien eller Iran. Och du kommenterade inte mina påståenden om hur det muslimska samhället skall styras.

   Konspirationsteorier? Är det en konspirationsteori att räkna med att en muslimsk majoritet vill införa sharia, som i Turkiet (världens mest sekulära land)? Det är något vi kallt måste räkna med. Eller vill du hävda att muslimerna inte vill att landet styrs enligt koranen? Hävdar du det?

   Vad är din syn på homosexuella (utövandet av homosexualitet), hur skall äktenskapsbrott straffas?

   Varför bör kvinnan dölja ansiktet, men inte mannen?

   Svara

 3. annamis
  Jun 10, 2010 @ 10:55:22

  Problemet är ungdomarna inget har att göra. Ingenstans att ta vägen på kvällarna. Men att skylla allt över på invandrare är för lätt, säkerligen är svenskar med på det hela också. De får ju uppmärksamhet och vad händer? Inte så mycket. Se på Göteborg. Hur många tog de fast här? Nu har det tack och lov lugnat ned sig här.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 10, 2010 @ 11:41:04

   Tror du på fullt allvar att detta hade hänt utan invandringen? Varhelst vi har många muslimska invandrare har vi stora problem!

   Svara

   • inutiburkan
    Jun 10, 2010 @ 16:01:23

    Varhelst vi har samhällsproblem så som arbetslöshet, utanförskap pga (främlings)fientlighet, diskriminering och fattigdom så ser vi problem som dessa eller liknande. Problem som dessa har uppstått innan, under århundraden utan att ”muslimer” varit inblandade..

    Svara

 4. Schack
  Jun 10, 2010 @ 02:27:02

  Sure, man kanske inte kan bli just fundamentalist, men man kan likväl fortfarande bli extremist.
  Att kalla alla muslimer för ”pistoler” är bara fånigt.

  Indvandringen måste definitivt diskuteras eftersom integrationen inte fungerar idag, men att göra det med dessa grunder är bara omoget.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 10, 2010 @ 11:36:53

   Pistol låter lite drastiskt, men poängen är att varje muslim är en potentiell fundamentalist (om han inte redan är det)! Det är vanliga muslimer som inför sharia! Inte fundamentalister! Att likställa den som vill införa sharia med en pistol är korrekt, därför att båda är farliga för oss och vårt samhälle!

   Betänk att ”vanliga” muslimer röstade för sharia i Algeriet 1992, att ”vanliga” muslimer röstade fram sharia-partiet Hamas i Gaza, att ”vanliga” muslimer önskar sharia i Turkiet 2010 osv. Dvs ”vanliga” muslimer önskar sharia!!! Dom behöver inte alls vara extrema på något sätt! Islam=sharia!

   Svara

   • inutiburkan
    Jun 10, 2010 @ 16:06:17

    Muslimer vill inte införa shariah för andra än sig själva, varje stat har rätt att själva avgöra hur de vill styra sitt rike. Att vilja ha shariah är fundamentalistiskt i det avseendet att man vill återgå till källorna och ursprunget. Problemet är att det i dagens läge inte finns en stat som styrs av Shariah, snarare av tyranner som använder sig av shariah när det passar dem hur som helst. Shariah kan inte implementeras utan att vara komplett, annars leder det till förtryck så som vi ser i Saudi… (Iran nämner jag inte, det är inte shariah där snarare några perversa shiamullors högsta dröm).

    Du talar om shariah som om det innebär något specifikt för dig, jag undrar vad? Med största sannolikhet är ungefär 90 % av det egentligen inte shariah på ett eller annat sätt – Islamiska lagar.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jun 10, 2010 @ 18:50:18

     Med sharia menar jag inget annat än lagarna som föreskrivs i koranen (samt haditherna). Visst skall även Muhammeds exempel vara vägledande för tillämpningen av sharia, eller hur?

     Säg att Sverige får muslimsk majoritet och dessa vill införa sharia. Det är fullt lagligt förutsatt att grundlagen ändras, vilket folkmajoriten kan göra. Sen blir det inga fler val enligt Koranen eller hur? För ett muslimskt land får bara styras i enlighet med koranen, av rättrogna muslimer. Koranen förbjuder att landet styrs av icke muslimer eller hur? Rättare sagt, en muslim får bara lyda den som följer koranen, inte ”otrogna”.

     Detta innebär att om man har val i ett muslimskt land så måste alla valbara kandidater vara rättrogna muslimer! Dom styrande skall vägledas av koranen när dom styr landet. Demokrati som vi känner det existerar inte.

     I det muslimska samhället (enligt koranen) får kristna och judar utöva sin religion ifall de betalar en extra skatt. Men övriga religioner är strikt förbjudna, t ex Buddhism, hinduism etc. Dessa dödas ifall de inte konverterar. Så säger koranen.

     Bibeln är t ex förbjuden i Saudiarabien, vilket visar (som du säger) att inte ens detta land följer koranen! Makt korrumperar! Det kommer aldrig att existera något land som styrs helt enligt koranen. Muslimer kommer alltid att säga ”att dom följer inte islam” osv. I verkligheten kommer kristna och judar att dödas eller råka illa ut, kanske inte organiserat av staten, som väljer att se mellan fingrarna.
     Koranen har hemska verser om judar och kristna. Så att döda dom verkar helt ok enligt koranen.
     http://skepticsannotatedbible.com/Quran/int/long.html

     Vilket land styrs mest enligt koranen? Vilket land kommer närmast? Och vad är dom största avvikelserna från Koranen?

     Svara

 5. inutiburkan
  Jun 10, 2010 @ 00:04:09

  Jag vill inte gå in i någon Israel/Palestina debatt med dig, det är bara lönlöst. Jag vill inte direkt diskutera terrorism eftersom det är bisarrt att försöka definiera terrorism. Varför? Eftersom vilken definition man än försökt sig med hittils så är det inte bara dessa elaka fundamentalistiska muslimer som hamnar under den, utan även ett par, tre eller mer västerländska demokratier och deras regeringar…
  Du pratar om muslimer som en ”pistol” vilket är problematiskt, du antar och förutsätter att Islam skulle leda till att man blir ett ”vapen”. Eftersom du just nu nämner Sveriges problem så kan vi ju ta ett ämne i taget och skippa resten du nämnt.

  Det är dags att svenska folket börjar inse att man inte är muslim bara för att man heter Fatima eller Muhamad. Du är muslim om du följer Islam, och om jag minns rätt så finns det ca 50 000 muslimer i Sverige som mer eller mindre praktiserar sin religion (Vilket jag tror är otroligt överskattat). Många familjemedlemmar med en eller två föräldrar som är praktiserande har barn som inte är det. Många barn som väljer att vända sig till Islam har syskon och föräldrar som inte är muslimer per den definition som finns inom Islam.
  När du tillsammans med ”dina polare” (får jag vara lite äcklig och göra den generaliseringen?) kritiserar muslimer så talar ni om kriminella medborgare. De är inte ”MUSLIMER”, de är kriminella oberoende deras etnicitet, religiösa tillhörighet eller kön. Jag tror inte, nej jag är tom beredd att säga att jag vet, att det inte är de männen (det är oftast män och inte kvinnor som hänger sig åt sådana aktiviteter som kommit upp på tapeten iom ditt blogginlägg) som ägnar sin tid åt bön och annan dyrkan och koranläsning som går ut och saboterar sitt eget bostadsområde. Det är nog ungdommar som är uttråkade, frusterade och sysslolösa som saknar vuxen vägledning. Och det är ju här också som kulturkrocken kommer in. Föräldrar tappar totalt kontrollen över sina barn eftersom uppfostringsmetoden samt samhällsstrukturen ser ut på ett helt annat sätt än i deras hemländer… Tom de allra flesta länder skiljer sig från Sverige samt en grupp andra post-industrialiserade länder skulle jag våga säga. Och nu talar jag inte om ”skam” och ”barnaga”. Låt mig kortfattat beskriva vad jag menar med vad en kär väninna sa till mig när vi pratade om samma sak. ”De är vana vid att samhället uppfostrar deras barn, men när de kommer till Sverige så är det inte så… vem uppfostrar deras barn då? Inte föräldrarna, inte samhället…”. Det skulle vara intressant att gå in lite djupare på den punkten eftersom det i slutändan handlar om föräldraransvar.

  Om du vill ha en saklig, konstruktiv debatt så kan vi väll göra så att vi tar en punkt i taget. Kanske tom skriver ett blogginlägg om det så får den andre möjlighet att svara på det med ett eget inlägg? Skulle vara väldigt intressant eftersom ingen hittils gjort det, förutom i ”pajkastar-liknande” format. Det är upp till dig, vill du ha en saklig och konstruktiv debatt?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 10, 2010 @ 11:23:11

   Jag tar mycket gärna en debatt med dig, i synnerhet som du är troende muslim (och således kan din religion)och inte ägnar dig åt ”pajkastning”.

   Jag tror du har en del poänger i vad du skriver. Islam är inte ansvarig för allt elände dessa ungdomar utför. Dock hade vi sluppit problemen ifall vi aldrig hade släppt in dom här! Dom kommer från en våldskultur, dvs våld är mycket mer naturligt i deras hemländer än här. Ibland är islam problemet, ibland är muslimer problemet. I detta fall handlar det om muslimer, i andra fall om islam. Dock har vi den djupare frågan ifall islam är orsaken till problemen i deras hemländer (vilket jag tror), men det är en annan och djupare fråga.

   Du verkar vara en sansad muslim. Då skulle jag inledningsvis vilja vet vad en sansad muslim anser om följande:
   Homosexualitet, sharia, Vilks, varför flyr folk från dom muslimska till dom kristna länderna ifall islam är bra? Varför inte till dom muslimska grannländerna? Du kan besvara vilken frågorna i vilken ordning du vill.

   Svara

   • inutiburkan
    Jun 10, 2010 @ 11:30:09

    Om du tittar in på min blogg inom de två närmaste dagarna så kommer jag svara dig på en av frågorna som jag tycker är mest relevant för oss här i Sverige (bortsett från fånet Vilks) 🙂

    Jag är inte en ”sansad muslim”, jag är en muslim som prisa Gud fått möjligheter till att studera min religion och begåvats med intelligens; utan att vara högmodig så klart 😉 Alla muslimer vet inte allt, därför bör man fråga sig vem det är man frågar om vad – därför startade jag min blogg från första början.

    Svara

 6. Grasso
  Jun 09, 2010 @ 15:09:02

  Man bör nog ta sig en funderare på om inte detta ingår i en strategi från islamisterna.
  – Att genom våld isolera vissa förorter från samhället så deras idéer kan frodas ostört.

  I Rinkeby brände man Rinkebyakademiens hus, ett centralt projekt för att få ut invadrarbarn i det sekulära samhället.

  Svara

 7. Sally
  Jun 09, 2010 @ 14:53:42

  Problemet är invandringen!

  Problemet med invandringen är politikerna som tillåter den!

  Enkelt – eller hur!

  Tjosssan så det blev i Sverige!

  Svara

 8. lasse
  Jun 09, 2010 @ 14:04:58

  Det här är beviset för Svenskarnas flathet. Skicka in specialpolis och rensa. Den Svenska polisen är ett gäng kärringar. Om det är invandrare som ligger bakom. deportation och ev pungkulorna oxå. Bor i ett messamhälle, jobbar man är man en idiot. Skam mot invandrare som sköter sig. Dax att kavla upp ärmarna. gör inte politiker det kommer andra och då skulle jag inte vilja heta muhammed

  Svara

 9. inutiburkan
  Jun 09, 2010 @ 12:51:46

  Så afro-amerikanerna som gjorde upplopp under 60-talet i USA var också muslimer?
  Det är rätt infantilt att välja ut det självklara svarta fåret jämnt och ständigt istället för att titta på grundproblemen, orsakerna till det vi ser.
  Men det är väll alldeles för svårt och komplicerat, lättare att ta enkla vägen och skylla allt på något som är ”relativt” lätt att fixa… Ungefär så som SD skyller hela Sverige Rikes problem på invandring (särskilt från de mer ökendrabbade länderna) Och Sverige kan förvandlas till en utopi bara vi blir av med de jädrans sand ni**ers… eller?=)

  Svara

 10. Anonym
  Jun 09, 2010 @ 12:46:58

  Men lägg ner!! Vem säger att det är muslimer som ligger bakom detta? jag bor själv i rinkeby(och är kristen). precis som dom som sabbat i natt verkar ha väntat på ett tillfälle att kasta sten, så verkar det som att du väntat på ett tillfälle att kasta skit på muslimer!dom allra flesta som bor här sköter sina liv bra!

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jun 09, 2010 @ 15:34:56

   Muslimer är den största invandrargruppen i Rinkeby såvitt jag vet! Finns det något skäl att anta att inte dessa ligger bakom, med erfarenheterna från mellanöstern, Paris, Rosengård osv? Samma mönster, samma beteende, samma hat mot vårt samhälle!

   Jag har aldrig hävdat att dom flesta i Rinkeby är vandaler eller hur? Jag skrev att det är muslimer, vilket vi kan känna oss 90 % säkra på, så är verkligheten!

   Svara

   • inutiburkan
    Jun 09, 2010 @ 17:30:59

    Du talar om muslimer som en homogen grupp, jag har aldrig hört talas om att svenskar kallas för kristna som om det vore en enda likformad grupp i andra sammanhang(?). Dessutom så är de flesta ”muslimer” man oftast syftar på inte mer muslimer än vad medelsvensson är kristen. De flesta muslimer är inte heller vandaler, inte mer än de svenskar som deltagit i diverse demonstrationer etc med våldsamt slut… Problemet med människor som du, är att du har en fix idé om hur ”Muslimer” är och vad ”Sveriges problem” är och du är inte villig till att diskutera det eller se vad som finns för lösning. Antingen på grund av nån pervers PK-rädsla eller på grund av någon pervers xenofob-besatthet. Det är ju egentligen därför man har problem, jag tittar på många andra länder i världen med stor grupp muslimer som inte har samma problem som Sverige…
    /SmurfBurkan

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jun 09, 2010 @ 19:01:00

     Jag har inga fixa ideér och är beredd att diskutera dessa, t ex med dig! Jag uppskattar alla diskussioner med muslimer, för ni får förmodas veta vad ni pratar om! Bättre än många dumma obildade svenskar som försvarar islam utan att begripa den!

     Jag är ingen xenofog, ingen utlänningshatare, inte ens muslimhatare! En oladdad pistol (moderat muslim)kan inte döda, men har du en pistol så kan du ladda den (radikal muslim), om du vill. Äger du ingen pistol (icke muslim) så är du ofarlig även med skott (koranstudier). Är du muslim så kan du bli fundamentalist! Är du inte muslim så blir du aldrig fundamentalist!

     All muslimer är inte terrorister, men nästan alla terrorister är muslimer! Vilka är det som skapar problem i samhället? Inte fan är det judarna! Vilka kastar sten på Israeliska soldater i ”palestina”? Vilka kastar sten på polisen i Rosengård och vilka tror du det är i Rinkeby? Think!

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: