Barnbidraget skall ej delas enligt M och V!

Idag har vi följande lagstiftning när barnen bor lika mycket hos båda föräldrarna:

Mamman kan godkänna att barnbidraget delas, eller välja att behålla hela barnbidraget själv!

När barnet blir 16 år och börjar gymnasiet kallas barnbidraget för studiebidrag istället, men fortfarande gäller att mamman bestämmer vem som skall ha det! Orättvisan fortsätter!

Socialdemokraterna föreslog i en proposition i mitten av 2000-talet att barnbidraget automatiskt skulle delas vid växelvis boende. Moderaterna och Vänsterpartiet röstade ner förslaget och resultatet blev alltså att mamman behåller hela barnbidraget ifall hon vill, även när barnen bor lika mycket hos vardera föräldern.

Jag har kollat upp och vet att både M och V vill fortfarande behålla nuvarande orättvisa regler.

Det funkar ju bra ifall mamman är förnuftig och accepterar delning, men i övriga fall drabbas pappan på ett katastrofalt sätt! Självklart skall hänsyn tas till barnomsorg och andra kostnader när barnbidraget delas!

Kontakta partierna!

Jag har noga kollat upp så jag vet att jag har rätt! Men ring gärna själv och kolla samt framför dina synpunkter! OBS! Ifall de inte kan dagens bestämmelser så är de inkompetenta!

Moderaterna : 08-7865361 Sabina (M:s expert på barnbidrag! Mycket kunnig!)

Vänstepartiet: 08- 7864510 (valinformation. verkar kunniga ifall du pratar med rätt person)

Lag om barnbidrag

i 4 § står bl a:

”Rätt att uppbära allmänt barnbidrag har den förälder som anmäls som bidragsmottagare. Anmälan skall göras till Försäkringskassan av föräldrarna gemensamt. Om inte någon sådan anmälan görs har modern rätt att uppbära bidraget.”

På svenska betyder ovanstående att ifall man vill dela barnbidraget måste ansökan skickas in, men den måste vara undertecknad av båda föräldrarna. Så ifall mamman vägrar skriva under ansökan så behåller hon hela barnbidraget. Bra för henne!

SVD”Vi kommer att bryta mot lagen”  Testa vilket parti du ligger närmast  ”Ett slag i  luften”

DN Ställ dina frågor till Jan Björklund  Vill se elevernas ansikten  Alliansen besökte gymnasieskola i Södertälje.  ”Björklund är den som är minst lagspelare”.   Valkvitter.   Valfläskkollen.

Advertisements

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Mathias
  Sep 01, 2010 @ 10:55:03

  Det betyder ju också, t.ex, att om pappan av någon anledning motsätter sig barnbidrag, så får barnet (via mamman) ändå barnbidrag.
  Det betyder också att om t.ex pappan skulle omkomma strax efter barnet fötts, så kan mamman och barnet få barnbidrag utan faderns underskrift.

  Så det är inte uteslutande negativt.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 01, 2010 @ 11:36:54

   Ifall pappan omkommer så har mamman ensam vårdnad och därmed självklart hela barnbidraget! Om pappan motsätter sig att ta emot barnbidraget så skall förstås mamman ha hela!

   Problemet är förstås att pappor som har barnet lika mycket som mamman inte får något barnbidrag alls, ifall mamman så beslutar. Tanken med barnbidraget är förstås att ifall man har barnet på heltid så får man hela och har man det på halvtid så får man halva. Så fungerar det alltså inte!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: