Vad händer med SD som vågmästare?

Det mesta pekar på att SD hamnar i riksdagen som vågmästare. Hur kommer då partierna att ställa sig till samarbete?

Dom enda som inte behöver lämna besked före valet är förstås SD! För SD är det mycket enkelt. Det block som låter SD påverka politiken mest samarbetar SD med. Så bör dom i vart fall tänka.

Alliansen kommer självklart att samarbeta med SD i ett sådant läge. Alternativet är nyval eller blocköverskridande samarbete. Men det är politiskt självmord! Så gjorde man i Nederländerna med känt resultat! Allmänheten tyckte att det kvittade vilket block man röstade på, dom samarbetade ju ändå, med en starkt urvattnad politik! Så i senaste valet tröttnade Holländarna och lade sina röster på Wilders Frihetsparti som gjorde ett kanon-val. Man blev 3:e största partiet!

Utan stöd från SD och samarbete över blockgränserna så blir det nyval! Inget lockande alternativ för dom som just vunnit valet!

Vad händer om Vänsterblocket vinner? Samma skit om man samarbetar över blockgränserna. Dvs nästa val gör SD ett kanonval! SD gynnas mycket kraftigt av blocköverskridande samarbete.

Ifall man är villig att kompromissa med SD så har man kovänt efter all smutskastning av SD. Man har tappat mycket av trovärdigheten. Men att samarbeta med SD blir en anpassning till verkligheten! Till det nya politiska läget där svenska folket tydligt deklarerat att man är less på massinvandringen! Lika bra att gilla läget, för vid nästa val får SD än mer röster!

Dessutom betraktas blocköverskridande sammarbete som ett förräderi av de egna väljarna (särskilt om dom vann valet!), ett förräderi man för sota för i nästa val! Alliansen skall samarbeta med kommunister! Kommunister med Moderater. Det blir skit, jag lovar! Samarbete med SD är mer lockande för båda blocken! För SD är ett mittenparti i allt utom just invandringen!

Så jag tror att båda blocken i praktiken accepterar ett samarbete med SD!

Ifall danska politiker kan samarbeta med det mer långtgående Dansk Folkeparti så borde svenskarna kunna gör detsamma med mjukare SD!

SVD
Reinfeldt krävs på svar om SD  Bråk på SD-möte   Iransk stening ”ses över”     SvD OPINION | Farlig självbild som biter Sahlin i svansen. När S kör underdog-stilen. ”Man ska arbeta  ch inte smuggla”    Per Gudmundson | Någonstans kommer Borg slå i taket, om det inte redan   ”Slapp tuff följdfråga”  SVT:s partiledarutfrågning. C-ledaren Maud Olofsson avvisade samarbete med rödgröna.  ”Det blev lite pnsamt om las”  Kolla vilket parti du ligger närmast
DN
Tecken på högt valdeltagande.  På fredag kan hon stenas  Enligt Ashtianis anhöriga och advokat.  Pastor avstår inte bokbål  Håller hårt på att föräldrar delar lika  Partiledarintervju med Vänsterpartiets Lars Ohly.    DN:s Henrik Brors.   Vad gör Ohly i riksdagen?   Läsarnas frågor till Lars Ohly.  Olofsson pressades om miljö och klimat  Hägglund: Så gör vi om SD kommer in  ”Minoritetsregering riskerar att gå på pumpen”.   ”Värnskatten blir kvar nästa mandatperiod”.  ”Många som röstar på KD är kristna, andra är det inte.”   Miljonär = pensionär?  Valfläskkollen.  Valfläskkollen – Alla artiklar.   Det här lovar blocken. 
AB
Hans koranbål kan sätta extrem- islamister i brand   Sorterar folk för att vinna röster  På fredag kan hon       Norges statsminister hjälper Mona Sahlin  Nu ska Borg spara på barnfamiljerna  Som i landet så ock i Göteborg  Rasism skrämmer
inte de borgerliga
EXP
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2126793/en-insats-for-demokratin  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2125877/har-hittar-du-alla-raka-svar-avsnitt  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/valbevakaren
SVD
Befälhavare fördömer Koranbränning Tar du emot SD:s stöd, Reinfeldt?
DN

AB
Slöjeväckande  Var mediernas favvo-”musse” – kom ut som islamist och antisemit. Åsa Linderborg läser Omars nya ”Islamisten”   Bloody Monday  Ekumenisk protest mot koranbränning   Om världen – Koranbål kan sätta världen i brand Befälhavare fördömer Koranbränning  Jan Helin – En helg då ni gav Sakineh röst  ”Galen” pastor hotar skapa ny Muhammedkris  Berätta mer om dig själv!  ”De radade upp dem och sköt”  http://blogg.aftonbladet.se/omvarlden/2010/09/koranbal-kan-satta-varlden-i-brand
EXP
http://www.youtube.com/watch?v=lBG_HuMIMDw
Advertisements

24 kommentarer (+lägga till din?)

 1. galaxypaa
  Sep 08, 2010 @ 18:43:53

  Hej

  Bra inlägg.

  Idag tänkte jag bjuda på en liten film med ensamkommande barn från Umeå när rädda barnen hade sin landsomfattande kampanj. Filmat av Henrik Agerhäll Ordförande i SD Umeå. Ni får gärna skriva ett inlägg om det om ni vill. Det är stora och välväxta barn som kommer hit som flyktingar.

  PS. 3:54 in i filmen så börjar det riktigt roliga. Jag ska inte avslöja vad det är, det förstör spänningen;)

  /Mats

  Svara

 2. Olle
  Sep 08, 2010 @ 15:18:23

  Redan inför valet 2002 gick moderaterna ut med att de ville ta emot 2 miljoner invandrare till därför att det föds för få barn.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/moderaterna-vill-ha-tva-miljoner-invandrare-pa-15-ar_60511.svd

  Hela resonemanget faller på att invandrarna också åldras vilket ger ett eckorrhjul av massinvandring.

  Svara

  • profanum_vulgus
   Sep 08, 2010 @ 15:23:23

   Det var ju M som införde massinvandringen i början av 90-talet. Målet var att skaffa en fattig underklass som kunde konkurrera med arbetarna om jobben så att lönerna skulle sjunka och klassklyftorna öka.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 08, 2010 @ 15:55:18

   Han menar väl att invandrarna föder fler barn, som kompenserar åldrandet.

   Svara

 3. profanum_vulgus
  Sep 08, 2010 @ 14:54:43

  Du missar det uppenbara, ingen behöver samarbeta med SD eller någon från ett annat block, man får en minoritetsregering bara.
  När blocken är oense (vilket ju är mycket ovanligt) så får SD avgörandet.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 08, 2010 @ 15:14:39

   SD får avgörandet, bra det! Då kan SD sätta kraftig press på regeringen. Sätta krokben för deras förslag tills regeringen accepterar SD:s villkor. Samarbetar regeringen med vänstern så får regeringen driva vänsterpolitikl! Misstänker att Alliansväljarna har synpunkter på det i nästa val! SD vinner i vilket fall! Behövs inget snille för att begripa att en Alliansregering måste samarbeta med SD!

   Vinner vänstern med SD som vågmästare så får dom bedriva högerpolitik eller samarbeta med SD. Vilket är mest lockande? Kanske pest eller kolera, men man måste välja! Dessutom är SD till vänster om Moderaterna!

   SD kan alltid, tillsamman med oppositionen fälla regeringen och kräva nyval! Så den som inte fattar att båda blocken kommer att samarbeta med SD bör fundera en gång till!

   Svara

   • profanum_vulgus
    Sep 08, 2010 @ 15:16:22

    Vilket ju betyder att de inte kommer få igenom några av sina frågor, utan bara kommer få välja mellan blocken.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 08, 2010 @ 15:42:13

     Om regeringen väljer att motarbeta SD så fäller SD (med oppositionen) regeringen, oavsett vem som sitter där. Tveksamt om regeringen gillar det perspektivet! Oppositionen kommer att älska detta, för då har de ju en ny chans att vinna valet. Kanon! Så SD får sin vilja igenom!

     Svara

    • Lövet
     Sep 09, 2010 @ 11:45:57

     ”Fäller” regeringen, i andemeningen ”Misstroendevotum”?

     Knappast troligt. Mera troligt är att SD besvärar sig över att de blir ignorerade och försöker efter en tid att vinna sympatier från andra partier via sitt sätt att rösta. ZZZzzzzZZZzzzz.

     Svara

    • Lövet
     Sep 09, 2010 @ 14:49:14

     För att inget parti kommer att vilja ha stämpeln på sig att ha störtat en regering genom att ha gjort gemensam sak med SD.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Sep 09, 2010 @ 16:16:57

      Du svarar på PF, men jag förmodar att det är ett svar på min fråga: Säg att vänstern vinner. Alliansen har då en chans att med SD kräva nyval, varför skulle dom inte ta den chansen att få bilda regering? Låter märkligt! Du måste beakta att SD är ett mittenparti! I allt utom just invandrarfrågan! Man har målat upp ett spöke som inte existerar!

    • Lövet
     Sep 09, 2010 @ 18:59:52

     ”Du svarar på PF, men jag förmodar att det är ett svar på min fråga”
     Precis som du och jag gjort ett flertal gånger just här, just efter Profanum Fulgus'(?) post du specifikt åsyftar. Har du upptäckt detta först nu? Vad övrigt har du ännu att upptäcka? Vi är tvingade till den här typen av postning eftersom wordpress är så makalöst begränsat.

     ”Alliansen har då en chans att med SD kräva nyval, varför skulle dom inte ta den chansen att få bilda regering?”
     Vid nyval/omval gör missnöjespartier alltid ett sämre val. Om högern resp vänstern vill ha omval är jag tveksam till att SD vill ha det. Risken är nämligen påtaglig att många av dom som röstade på SD växlar tillbaka.

     Blir det däremot en blocköverskridande koalition ser det hela annorlunda ut. Utom för SD, det vill säga.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Sep 09, 2010 @ 19:41:13

      Jo jag har noterat att du många gånger ”svarat” på dina egna kommentarer. Jag ser inte alls det du ser när du kommenterar. Jag ser alla kommentarer i kronologisk ordning oavsett inlägg. Ifall jag fattar vad som kommenteras så bryr jag mig ofta inte om att kolla vem som besvarats. Vad övrigt jag inte upptäckt? Det vet jag per definition inte!

      Om dom alltid fått sämre resultat säger väl inte så mycket. Så himla gånger har det väl inte inträffat. Dessutom så kan dom mycket väl göra ett bättre. val. SD tjänar på allt tumult och skriverier. SD hamnar i centrum. Jag tror det vore kanon. Alla dess väljare har råg i ryggen. Vi kom in! Nu är det bara att alla röstar som förr+ett antal ytterligare.

    • Lövet
     Sep 09, 2010 @ 20:04:03

     ”Om dom alltid fått sämre resultat säger väl inte så mycket.”
     Med den parentesen att om SD ligger knappt över 4% spärren, är risken att de i ett nyval hamnar under denna gräns påtaglig.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Sep 09, 2010 @ 20:53:03

      Det är ingen poäng för SD att sitta som ett blindtarmsbihang till regeringen. Det kan bli en rysare, för regeringen har allt att förlora! Mer än SD. Det är värre att förlora regeringsmakten är vågmästarrollen. Hur kul vore det med nyval om vänstern vinner i nästa omgång? Vilket historiskt fiasko! Man skulle ångra sig 100 år framåt! Och då lär vänstern samarbeta med SD, för om det blir omval och högern vinner. Då lär vi se ett antal självmord på hög nivå!
      SD har visat att dom menar allvar och sen lär det samverkas.

    • Lövet
     Sep 09, 2010 @ 21:31:23

     Du tror att de som röstat för första gången på ett missnöjes/populist- parti komer att göra det även i en andra valgång. Det är din fulla rätt att göra det.

     Min erfarenhet förtäljer emellertid att vid omval tenderar de som tidigare valt ett missnöjes/populist- parti att istället välja det parti/block de urpsrungligen kommit ifån.

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Sep 09, 2010 @ 22:31:07

      Du blundar för att invandringen för SD-sympatisörer är en kolossalt viktig fråga. Och det finns inget alternativ till SD. Alla andra föresråkar massinvandring! Däremot har SD många sympatisörer (potentiella väljare) hos övriga partier, men knappast tvärtom. Vem vinner på det?

      Jag tror det är mycket svårt för den som insett massinvandringens vansinne att gå tillbaks och stödja detta! Snarare kan många tveksamma frestas att rösta på SD när man sett dom komma in i riksdagen och visa musklerna!

      Du som inte ens kan hävda att Sverige blivit ett bättre land av massinvandringen, du tycks sakna tunga argument för massinvandring. Redogör annars för dem!

     • KLARTEXTEN!
      Sep 10, 2010 @ 12:25:04

      Du negligerar det oerhört viktiga faktumet att det saknas alternativ till SD för den som vill stoppa massinvandringen. För oss är det en hjärtefråga! En ödesfråga! Chansen är klart större att SD får än fler väljare än att de förlorar väljare! SD-väljare har inget alternativ och många fler överväger att rösta på SD. Jag vill minnas att nästan hälften av Sveriges befolkning är emot massinvandringen!

    • Lövet
     Sep 10, 2010 @ 12:04:57

     Läser du det jag skriver någon enda gång, Klartexten?

     Svara

 4. Lövet
  Sep 08, 2010 @ 14:52:50

  SD kommer in i regeringställing lika lite som Ny Demokrati gjorde då det begav sig. Sleep tight!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: