Omfattande valfusk mot SD!

(I andra videon bryter valförrättaren medvetet mot lagen! EU-valet)

Redan första dagen för förtidsröstning började valfusket mot SD (som är särskilt hårt drabbat). Media har tigit om detta fram tills även andra uppstickar-partier drabbades. Då först började media skriva om det. Över hundra fall av valfusk mot SD hittills!

Vi känner alla till de danska regeringspartiernas krav på valobservatörer under det svenska valet!

Varje gång jag är i närheten av en vallokal går jag in och kollar hur det är ställt med SD:s valsedlar. Dom skall finnas på plats (alla 3 valen) och skall ligga intill övriga valsedlar. Allt annat är olagligt och ger böter eller fängelse. Valförrättarna har ansvar att kontinuerligt tillse detta!

Ifall det inte verkar vara i sin ordning så frågar jag högt och ljudligt efter SD:s valsedlar. Hittills har allt varit OK. Men jag vet att det på många håll varit problem. T ex har valsedlar plockats bort, eller gömts bakom andra partiers.

Jag vet att de flesta icke SD-väljare är justa, men att det finns rötägg. Det är viktigt att ha kontinuerlig koll, att låta valförrättarna förstå att vi har koll.

Valförrättarna har skyldighet att tillse att det ständigt finns valsedlar med partibeteckning, men utan kandidatnamn. Valsedlar med kandidatnamn har partierna själva ansvar för. Valsedel med kandidatnamn är väsentligt bara om man vill kryssa någon, dvs rösta på en särskild kandidat. Ifall du inte kryssar så är det ingen skillnad om du tar en valsedel med eller utan kandidatnamn.

FAKTA
Brottsbalken 17 kap om valfusk:
8 § Den som vid val till allmän befattning eller vid annan utövning av rösträtt i allmänt ärende söker hindra omröstningen eller förvanska dess utgång eller eljest otillbörligen inverka på omröstningen, dömes för otillbörligt verkande vid röstning till böter eller fängelse i högst sex månader.
Är brottet grovt, skall dömas till fängelse i högst fyra år. Vid bedömande huruvida brottet är grovt skall särskilt beaktas, om det förövats med våld eller hot om våld eller innefattat missbruk av tjänsteställning. Den som mottager, låter åt sig utlova eller begär otillbörlig belöning för att i allmänt ärende rösta på visst sätt eller icke rösta, dömes, om det ej är mutbrott, för tagande av otillbörlig belöning vid röstning till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (1977:103).
Vid grovt valfusk kan straffet bli fyra års fängelse.

Sosseriets valfusk uppenbarligen satt i system

EXP
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2127792/s-anklagas-for-valfusk?err=Tack+f%26ouml%3Br+din+kommentar%21 http://www.expressen.se/debatt/1.2129485/martin-peterson-lat-ett-antiparti-gora-sd-maktlosa http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130702/har-ar-sd-kandidaterna-med-vit-makt-kopplingar  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130698/sd-hotar-med-politiskt-kaos  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130700/blockens-brak-om-stoppat-sd-samarbete http://www.expressen.se/nyheter/1.2130710/saren-efter-11-september-vagrar-laka   http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2130827/sverigedemokrat-attackerad-i-sin-lagenhet-i-malmo  http://www.expressen.se/ledare/1.2130695/en-farlig-man http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130677/skop-rodgrona-anses-vara-mer-splittrade  http://www.expressen.se/nyheter/1.2130803/iran-staller-in-frigivningen
SVD
S : ”Vi har en överenskommelse”   Utesluter samarbete med Alliansen   Alliansen + MP om SD tar sig in   Analys: Trist läsning för Sahlin   Gapet ökar mellan blocken   MP har svikit i regeringsfrågan   Statsvetare: Troligt att partierna ändrar sig efter valet  Östros KU-anmäler Borg   Chatt med Mona Sahlin   Senaste opinionsmätningen   Alliansen + MP om SD tar sig in   Valkalendern 2010   Trist läsning för Sahlin   S : ”Vi har en överenskommelse   LEDARE | ”Bubblet från MP-distrikten lär sänt skälvningar genom S-högkvarteret.” 2  ”Släng ut välfärdens fiender”     På Kuba har inget hänt    Ett jobb är bättre än inget     Strunta i amningen, lyssna på vad folk vill     Möjligheternas parlament     Ahlin är talesman för S, men vem talar han för?     Jag går inte efter karisma i valet     Ett jobb är bättre än inget     På Kuba har inget hänt    Varför rösta på   Tar du emot SD:s stöd, Reinfeldt?   Klart övertag för alliansen   Internet behöver rättssamhället   Östros KU-anmäler Borg    Utesluter samarbete med Alliansen    Arbetslösa ska bli anvisade jobb som militär   Sjukförsäkringen är misslyckad ur flera perspektiv   Svensk stridsledning slogs ut   Vårdnadsbidraget – en dålig affär   ”Olofsson – en pessimist”  BRÄNNPUNKT |    ”Jag sitter inte lika länge som Erlander”  SvD:s partichatt 8/9 Peter Eriksson (MP)          SvD:s partichatt 7/9 Jan Björklund (FP)      REPLIK | Maud Olofsson (C): ”MP har bara konkreta åtgärder för att nå bråkdel av sina mål.”  Wetterstrand: ”Olofsson – en pessimist”   Hårt pr-krig om väljarn Vilken fråga gjorde Erlander svarslös?  Kolla vilket parti du ligger närmast    ttp://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/kjaersgaard-i-svenska-valspurten_5292065.svd  Alliansen + MP om SD tar sig in  Kan ha varit terrorförsök i Danmark   Två som vill stoppa drömfinalen   Skotte van att ta befälet  Bomb vid turistmarknad i Rangoon   Hyllad men inte älskad  1,2 miljoner kan byta sida Moderaterna störst i ny mätning  Flest tror att alliansen vinner Vem snackas det om just nu?  Romsk historia delar politiker  ”Gör något åt det som händer idag”   Sverigedemokrat överfallen  Pastor Terry Jones kräver svar av imam  9/9 Obama pressas om koranbål        8/9 Ban Ki-Moon oroad av koranbränning       Skottlossning i Malmö i natt  Sahlin söker stöd hos Alte Kameraden Höjd terrorberedskap i Danmark Moderaterna största parti  Östros borgar inte för sysselsättningen   ”SD tjänar på samarbetet”  Får dansk hjälp i valspurten SD går framåt i ny mätning  Partiledarna i het debatt om SD som vågmästare  ”Utspel om SD förvirrar”  Kolla vilket parti du ligger närmast  Kjærsgaard kritiserade Sahlin och Reinfeldt  Stärkt stöd för SD
DN
Reinfeldt nöjd med högt skattetryck  DN:s Henrik Brors.  Alliansen får egen riksdagsmajoritet  Majoritet av väljarna ger alliansen sitt stöd   Reinfeldt nöjd med högt skattetryck  ”Svårt för Reinfeldt få stöd för skattelinje”   KD-politiker vill ha statlig bordell  Kolla var du står inför valet  Finansministerrivaler i storbråk  Kjärsgaard i svenska valspurten  Miljardär och LO-bas i ny regering Guide: Så tolkar du en opinonsmätning SD får inga utskottsplatser av S och M  Larm om valfusk i Huddinge KD-politiker vill ha statlig bordell SD får inga utskottsplatser av S och M De yngsta väljer rödgrönt Kolla var du står inför valet SD som vågmästare oroar Miljardär och LO-bas i ny regering Odell hotar med lag mot dyra byggen Superduellen i TV 4 blir inte av ”Alla ska ha lika rätt att yttra sig”  SD får inga utskottsplatser av S och M  inansministerrivaler i storbråk  Larm om valfusk i Huddinge  Majoritet av väljarna ger alliansen sitt stöd  Miljardär och LO-bas i ny regering  De yngsta väljer rödgrönt  MP vill inte bli alliansens stödben  Reinfeldt nöjd med högt skattetryck  Vad tycker du om datalagringen?  Muf-besökare skickades till V  Rödgröna väljare spår valförlust (S)torförluster  ”Fel att bunta ihop människor som ateister eller muslimer”  Sverigedemokrat överfallen i bostad  Explosion i Köpenhamn   Vapenligor sprängda på Balkan ”Rödgröna saknar 12,7 miljarder” Digital diplomati nästa för Sverige  Bomb vid turistmarknad i Rangoon  Kan ha varit terrorförsök Iransk diplomat hoppar av i Finland  Pastorn i New York Terry Jones har lämnat Florida. Tar tillbaka hot om Koranbål. Bakgrund.  Henrik Berggren:   Kravallpolis till SD-möte  Här börjar festen  Vad kan du om ramadan? 
AB
Kan ha varit terrorförsök i Danmark  Bomb vid turistmarknad i Rangoon  Iransk diplomat hoppar av i Finland  S vill ha utförsäljningslag    Moderaterna största parti    Blinda kan inte personrösta hemligt  
Advertisements

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Olle Sarri
  Okt 03, 2010 @ 19:40:10

  Inse fakta.
  Ni är danska löss på sveas fana, flytta till Tyskland, nazilöss.

  Svara

 2. krille
  Sep 16, 2010 @ 12:41:36

  ja det är ju så synd om dessa stackars nazister som faller i glösmka! 😉

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 16, 2010 @ 13:41:35

   Vi är vana vid att allt SD gör smutskastas! Bara att öppna kvällsblaskan (ditt universitet)! Du är en fördomsfull människa! Nazister hatar judar. SD är Sveriges mest projudiska parti. Hur går det ihop?

   Svara

 3. Erik Pihl
  Sep 13, 2010 @ 15:30:14

  Humor att någon klagar på att SD utsätts för detta. Jag har varit med i lokalerna vid alla val sedan 90-talets slut och det har sedan dess varit ett stort problem att personer från SD kommer in i lokalerna och sätter sina egna sedlar framför andras. Det har varit allmänt känd hos alla andra partier att man behövt ”skydda sina sedlar från SD”. Däremot har jag inte sett motsatsen, men kan förstå om det finns enstaka personer som tröttnat och slår tillbaka.

  Valfusk är fel, men SD är de som minst av alla har rätt att klaga.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 13, 2010 @ 16:54:36

   Varför har inte detta rapporterats i SD-hatande media? Du ljuger!

   Svara

  • profanum_vulgus
   Sep 13, 2010 @ 17:04:57

   Jasså?
   Jag röstade i en vallokal en gång där SD:s sedlar hade blandats upp med S-sedlar. Det är ganska lätt att läsa fel på socialdemokraterna och sverigedemokraterna på sedlarna.

   Svara

   • KLARTEXTEN!
    Sep 13, 2010 @ 20:10:06

    SD:s valsedlar göms bakom andras valsedlar. Valförrättarna är vana, har gott om tid att ha koll på valsedlarna. Så om SD:s valsedlar inte syns, så har de med högsta sannolikhet gömts eller kastats.

    Svara

 4. Andreas Gustavsson
  Sep 10, 2010 @ 09:40:06

  Valfu(s)k är bara början på framtidens (s)amhälle.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: