KD gillar muslimska värderingar!

Kristdemokraterna var förr ett uttalat kristet parti, som värnade våra kristna värderingar. Nu svamlar man om ett sammelsurium av kristen och muslimsk etik.

Det är som att blanda vatten och olja! De kristna samhällena har skapat våra fina västerländska, sekulära samhällen, med demokrati, yttrandefrihet och välstånd.

Allt medan de muslimska samhällena befinner sig i mer eller mindre eländigt tillstånd. Inget muslimskt land har demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välstånd. Det finns inte på kartan!

Kan vi dra några slutsatser av detta? Förstås att den kristna etiken är förenligt med välmående demokratier! Och att islam inte är det! Vi har facit framför oss!

Men för att fiska röster så säljer KD ut sig även åt muslimerna. KD är idag ett uttalat islamvänligt parti. Man låtsas att den muslimska etiken är lika bra som den kristna. Fråga Sakineh som skall stenas, de homosexuella som skall hängas, balkongflickorna, Lars Vilks, Salman Rushdie, Theo van Gogh och offrena från 11 september.

Men KD prioriterar röstfiske framför etik. Dom enda som står upp för vår kristna etik idag är Sverigedemokraterna. Jag är själv inte religiös, men måste erkänna att den kristna etiken är bevisligen kompatibel med våra fina demokratier! Islam är det inte! Jag menar att den behövs som motvikt mot den muslimska ”etiken”! Men KD har en annan uppfattning!

KD är för fortsatt muslimsk massinvandring, religiös omskärelse (barnmisshandel), och ser uppenbarligen inget problem med att de muslimska värderingarna växer sig allt starkare!

KD är flat och överslätande mot muslimernas diskriminering och förtryck! Tråkigt att man har övergett den kristna etiken!

SVD
 ”Sverige håller på att slitas sönder”  Alliansen utökar försprånget  Prövning av gräns för våldssex  Inställsamhet som enda gemensamma nämnare ”Härligt när någon bryter normen”  Alliansen utökar försprång  Quiz: Vilka politiker talar sanning?   FAKTAKOLLEN |  Här granskar SvD politikernas utspel och påståenden.   Många redo att taktikrösta  ”Nu måste vi mobilisera”  Stark ledning för alliansen Årets valrörelse oväntat snäll LO-medlemmar gillar Reinfeldt  Vem snackas
det om just nu?
  ”Vi måste jobba hårdare”  SvD/SIFO | Riskerar historiskt dåligt val. Sämsta resultatet i en Sifo-mätning sedan mars 1997.  ”Ny chockläsning för Mona Sahlin”  Störande utspel ska vinna valet  Kolla vilket parti du ligger närmast
DNKvinna strippade hos Vänsterpartiet  Kolla var du står inför valet Unga bjöds på vin på valmöte Larm om valfusk i Huddinge Alliansen utökar försprånget Eriksson lovar att laga till förmögenhetsskatten Följ opinionens vindar 1979–2010  Stor polisinsats inför SD-möte DN-test: Vad hände i politiken 2006-2010?  FP ber om ursäkt för nattliga sms Stor polisinsats inför SD-möte  Fyra av tio beredda att taktikrösta sen utökar försprånget Reinfeldt trovärdig som bilsäljare Kompromisser under galgen  Chans för Sverige att bygga om i EU Maud Olofsson kompromissens förlorare Hård kamp om mittfältet ett år före valet  Frågan är om väljarna belönar eller straffar Reinfeldt Reinfeldt prioriterar EU-utvidgning igen  S har svårt att ena stad och landsort  Flera haverier hotar EU-skutan Flera haverier hotar EU-skutan  M ger dubbla budskap om jobb till svaga 
gaLäs om invandringsdebatten som skakar Tyskland! 
SVD
Stark ledning för alliansen  Vem snackas det om just nu?  ”Låter som något värt att utreda”    SvD:s Maria Eriksson: Måster unga byggare verkligen rösta på S?  Debatten som skakar Europa  Stark ledning för alliansen  Lång väntan på ett arbete  Sahlin söker stöd hos Alte Kameraden Måste unga byggare verkligen rösta på S?  Moderaterna största parti  Kjærsgaard kritiserade Sahlin och Reinfeldt  LO-medlemmar föredrar Reinfeldt  Stoppa det politiska våldet mot SD  De är valets verkliga vinnare  ”Mätningarna kan styra väljarnas val”  GRAFIK: Institutens strukturer och vinster  SD har brist på kandidater Valets profeter ska upp till bevis  ”Byggstopp med rödgrönt”     ”Kontrollhetsen driver fram främlingsfientligheten”   Valfrågan som snabbt begravdes   Valet avgör framtidens tågtrafik   Vad kostar invandringen?    Släng ut välfärdens fiender  Fokus är att skattepengar används effektivt  Så vill blocken bygga Sverige Här står politikerna i frågorna: 1. Jobben. Har inte dominerat trots arbetslöshet. 2. Vården. Diskussion utan sakfrågor.   3. Skolan. Mindre skillnad mellan blocken.        4. Äldrevården. Privata alternativ en vattendelare.    5. Miljö. Miljöstyrning delar blocken.   Valets profeter ska upp till bevis  Kristen skola bränd i koranprotest
EXP
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2131804/sd-inte-langt-fran-rollen-som-vagmastare
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130702/har-ar-sd-kandidaterna-med-vit-makt-kopplingar http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2131815/lotta-groning-sd-kommer-in-tack-vare-de-andra http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2131810/i-danmark-kallar-vi-det-yttrandefrihet http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2131337/pia-kjarsgaards-ilskna-attack-mot-mona-sahlin
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130700/blockens-brak-om-stoppat-sd-samarbete http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130698/sd-hotar-med-politiskt-kaos  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2130319/sd-bada-blocken-kommer-att-vilja-samarbeta-med-oss
http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2131964/nu-lamnar-sd-politikern-malmo-efter-attacken  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2131804/sd-inte-langt-fran-rollen-som-vagmastare  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2131810/i-danmark-kallar-vi-det-yttrandefrihet http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2131815/lotta-groning-sd-kommer-in-tack-vare-de-andra
AB
Två av dem förnekar förintelsen  Här är SD-kandidaterna med vit makt-kopplingar (30 bloggar)
Rödgröna väljare spår valförlust (28 bloggar)  ”Överfallet var politiskt” (23 bloggar)
SD-topp: Förbjud muslimer (21 bloggar)  ”Fel att bunta ihop människor som ateister eller muslimer” (18 bloggar)  Går till val på att sålla vi från dom  De väntar vid dörren  Reinfeldts mardröm    Experterna svarar: Varför får SD så stort stöd nu?  Stökigt under SD:s torgmöte i Göteborg
DN
”I en överpolitiserad miljö förtvinar den goda etiken”  ”Fel att bunta ihop människor som ateister eller muslimer”  ”Ett misslyckande ska kallas ett misslyckande”  ”Bygg ny pendeltågslinje mellan Stockholms högskolor”  ”Krafttag behövs mot dålig tandhälsa och fetma hos barn”  ”De rödgröna riskerar svika löftena till pensionärerna”  ”Vi tar strid för vår partiordförande”  ”Var tredje väljare kallar sig feminist”  FP: ”Utan rut-avdrag hjälper det inte med SL-butler”  Debatt om ett ”delat Sverige”   Överens med S om förmögenhetsskatt  Vad gör Eriksson i riksdagen? DN:s Henrik Brors.   Möt politikerna som finns i Stadshuset  Läs intervjuerna med de övriga politikerna.  Tog striden med regeringen. Demokratin i Ukraina hotas  Ett halvår efter valet. Journalist tros vara mördad. ”Nytt förslag är ett dråpslag mot alla blivande pensionärer”  Borgerlig medvind  Borgerlig medvind Öppnare Sverige (S)torförluster Ständigt denne Borg Fel och fel igen Skolan i topp Mot en ny tid Gärna medlemskap men först förhandling Stigande kurvor Fel fråga för skolan
   
Advertisements

47 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Trackback: SD består av puckon. Slutdiskuterat. | Alienus Visuals Blog
 2. Erik
  Sep 15, 2010 @ 13:12:54

  JAG gör inga påståenden om islam, det är du som påstår en massa saker! Jag efterfrågar bara någon typ av hållbara bevis eller åtminstone specifika argument från din sida. Det har du konsekvent vägrat att ge. Istället ger du en massa allmänna formuleringar, i stil med: ”kunskap om islam som religion”, ”rimliga och logiska slutsatser utifrån muslimska länders verklighet” etc. Ja men fram med dem då! VILKEN ”kunskap” och VILKA ”logiska slutsatser”, och hur kom du fram till dem? Håller de?

  Ja, jag har läst din ”Islam för dummies”, och konstaterar att om motsvarande sak hade skrivits om judar så hade författaren dömts för hets mot folkgrupp. Utan tvekan.

  Svara

 3. profanum_vulgus
  Sep 14, 2010 @ 14:03:15

  Förresten så vill ju SD komma in i riksdagen och se till så att vi fortsätter att ha KD-ministrar.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 14, 2010 @ 16:43:15

   Menar du att SD vill se till att vi fortsätter med KD-ministrar? Förklara!

   Svara

   • profanum_vulgus
    Sep 14, 2010 @ 17:16:06

    SD kommer rösta för fortsatt ”allians”-styre om de kommer in i riksdagen.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 14, 2010 @ 18:44:52

     Så länge SD:s politik genomförs så bryr jag mig inte om vem som sitter i regeringen. SD föredrar såklart en regering som vill samverka med dom, och där verkar Alliansen vara minst negativ. OBS att alla var negativa till Dansk Folkeparti innan de kom in i Folketinget. Sen ändrade dom sig, precis som våra svenska gör.

     Svara

 4. profanum_vulgus
  Sep 14, 2010 @ 13:47:18

  Enligt din definition av demokrati (fri val (till något, jag antar ett parlament)) så har ju bl.a.:
  Iran, Afghanistan, Irak, Tunisien, Niger, Indonesien, Syrien, Libanon och Palestina demokrati.

  Yttrandefrihet är ju enligt din definition tidigare enbart när yttranden stoppas i strid med nationell lag. Hur sker detta i något muslimskt land?

  Hur kan en religion skapa sekulära samhällen?

  Om de fina kristna inte hade ockuperat och sugit ut muslimerna, hade förhållandena fortfarande varit de samma då?

  Varför inte fråga de 2,5 miljoner som dödats av kristna i Irak? De 5 miljoner som drivits på flykt från sitt hemland av kristna i Irak? De 500 000 som utsatts för tortyr av kristna i Irak.

  Vad är det för skillnad på kristen etik och muslimsk etik?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 14, 2010 @ 16:00:38

   Iran har inga fria och allmänna val! Endast av prästerskapet godkända kandidater kan väljas, dvs dom måste vara islamister! De flesta övriga är uppenbarligen mer eller mindre diktatoriska.

   I de flesta muslimska länder är press och TV statskontrollerad, så ingen yttrandefrihet. och regimkritiska partier är ofta förbjudna.

   Religionen skapar inga sekulära samhällen, men kan (som kristendomen) möjliggöra det. Islam är inte kompatibelt med demokrati helt enkelt. Kristendom är det. Det är inbyggt i islam, så en annan historia skulle inte förändrat detta.

   Religionernas etik är komplex, men några ingredienser kan jag nämna: Förebilderna är förstås viktiga för etiken. Kristna har Jesus som främsta förebild och muslimerna Muhammed. Jesus brukade aldrig våld och dödade ingen! Muhammed startade otaliga strider och lät t ex halshugga 600-900 judiska krigsfångar. Han hade samlag med en 9-åring. Kan du inte anklaga Jesus för! Så det är en otrolig skillnade mellan våra förebilder!

   Sen dömer jag helst efter verkligheten (facit). Fortfarande stenas kvinnor i flera muslimska länder: Iran, Somalia tex. Homosexuella avrättas. Kvinnors rättigheter enligt koranen är mycket sämre än mannens.

   Detta är bara några exempel. Viktigast skulle jag säga är facit, verkligheten: se på dom främsta muslimska länderna och jämför med våra främsta västerländska demokratier. Som dag och natt!

   Jag försvarar inte allt USA och väst gjort i muslimska länder. Men poängen är att när muslimerna får självständighet så slutar det med diktatur, sharia eller kaos! Ibland någorlunda fredligt, men fattigt. Muslimska länder blir aldrig demokratiska välfärdssamhällen! Visa mig ett!

   Svara

   • Erik
    Sep 14, 2010 @ 16:53:56

    Även bibeln innehåller gott om mordiska uppslag. Gud har, enligt den heliga skrift, både uppmuntrat och själv genomfört vad vi idag skulle klassa som folkmord.

    Vad gäller kvinnors rättigheter så är kvinnan underordnad mannen. Det står mycket tydligt i bibeln. En kvinna skall inte befinna sig i en position där hon bestämmer över eller undervisar män. Hon skall klä sig blygsamt. Etc. Läs Paulus brev, t ex.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 14, 2010 @ 17:09:45

     Kan du förflytta dig till år 2010? Gör en tidsresa till verkligheten!
     Då ser du att våra västliga kristna länder har utvecklats till fina sekulära demokratier med välutvecklad välfärd.
     Allt medan muslimska länder har en fot kvar i medeltiden och är mer eller mindre diktatoriska och fattiga!

     Svara

     • profanum_vulgus
      Sep 14, 2010 @ 17:15:08

      Så, är skillnaden sekulariseringen eller religionen?
      Hur är det med kristna länder som inte har sekulariserats?

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 18:44:16

      Jag bekymrar mig inte för dom. Jag pratar om att kristna länder KAN sekulariseras. Muslimska kan det INTE!

     • profanum_vulgus
      Sep 14, 2010 @ 21:31:30

      Hur kunde då t.ex. Turkiet, Irak, Afghanistan, Östturkestan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Kirgizistan, Azerbajdzjan, Armenien,
      Bosnien, Egypten och Tunisien sekulariseras????

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 21:52:06

      Jag har aldrig påstått att muslimska länder inte kan sekulariseras (mer eller mindre). Men dom blir diktaturer då eller så blir det kaos. Ett fåtal länder har viss demokrati, men det jäser hos befolkningen som kräver sharia. Stabilitet har dom i princip bara med sharia eller annan diktatur.

     • profanum_vulgus
      Sep 14, 2010 @ 22:27:43

      Varför sker det bara genom kristna krig då?

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 23:00:58

      Fram till valet pratar jag endast inrikespolitik! Utrikespolitiken kan vi ta efter valet!

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 23:04:28

      Nu får det räcka med snacket om afghanistan, Iran etc. Inlägget handlar om KD:s värderingar. Håll dig till ämnet! Du upprepar dig ständigt! Du missbrukar min stora tolerans och mitt otroliga tålamod! Men fram tills valet har jag inte tid att besvara 10-15 kommentarer per dag från dig! Utan fram tills valet låter jag dig göra en kommentar per inlägg som jag gör. Om du visar att du är fokuserad till ämnet och att du börjar bli seriös och undvika lögner så kan acceptera fler.

      Men du har skrivit så mycket lögner som jag inte har tid att ständigt motbevisa! Är du inte intresserad av sanningen så har du kommit till fel blogg. Ditt inlägg som jag portat publiceras imorgon med mitt svar. Jag vill har ärliga och seriösa debatter, ingen lögn-propaganda.

     • profanum_vulgus
      Sep 15, 2010 @ 07:58:30

      Hahahaha

      Du och dina ogrundade åsikter klarar inte en öppen debatt.

     • KLARTEXTEN!
      Sep 15, 2010 @ 11:12:18

      Du är ingen sanningssökare, utan har som enda syfte att sprida lögner. Det är synd, för du är uppenbarligen en kunnig och kompetent debattör, men du sprider medvetet lögner, t ex: dina upprepade lögner om att Aisha var 16 år när hon gifte sig, pga att haditherna utelämnade en 1:a i åldern!!! Och att Iran är en fullfjädrad demokrati. Dessa påståenden är rent bisarra! Ingen som fattar något tror dig! Detta är mycket grova lögner som jag får bränna mycket tid och energi att motbevisa. Jag har inte den tiden att ägna mig åt oseriös debatt!

      När du är bra så är du riktigt bra, när du är dålig så är du riktigt dålig och grov i dina lögner.

     • Lövet
      Sep 15, 2010 @ 07:58:57

      at 18:44 KLARTEXTEN! said:
      ”Jag pratar om att kristna länder KAN sekulariseras. Muslimska kan det INTE!”

      at 21:52 KLARTEXTEN! said:
      ”Jag har aldrig påstått att muslimska länder inte kan sekulariseras”

      at 23:04 KLARTEXTEN! said:
      ”Nu får det räcka med snacket om afghanistan, Iran etc. Inlägget handlar om KD:s värderingar. Håll dig till ämnet!”

      Welcome to Chaostheory 101. 😉

     • KLARTEXTEN!
      Sep 15, 2010 @ 11:20:17

      Jag var väldigt stressad igår kväll. Många kommentarer som skulle besvara och ett par nya inlägg som skulle skrivas, samt en massa annat förstås.
      Så här borde jag hellre ha skrivit:
      Inget muslimskt har demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välstånd, däremot har många kristna/fd kristna länder det.
      Muslimska länder som sekulariseras blir ofta diktaturer (Iran, Irak, Afghanistan etc).

      Med endast ett par dagar fram till valet så är det fokus på just valet. Dvs jag vill inte svämma ut i frågor helt orelaterade till invandring och islam i Sverige, eller i övrigt orelaterade till inläggen.

     • Erik
      Sep 14, 2010 @ 17:29:34

      Det var du som argumenterade att ”Muhammed […] lät t ex halshugga 600-900 judiska krigsfångar” och att ”Kvinnors rättigheter enligt koranen är mycket sämre än mannens”.
      Grejen är att de är precis lika mycket medeltidstänkande och övergrepp finns i bibeln och den kristna traditionen. Det var min poäng. Därför är det vanskligt att försöka härleda de muslimska ländernas problem till islam. Särskilt om du inte är beredd att löpa linan ut och länka USA:s och de europeiska ländernas problem till kristendomen.

      Återigen: De värsta övergreppen i modern tid har begåtts av länder med i huvudsak kristen tradition! Med din logik kan man lika gärna säga att detta är PÅ GRUND AV kristendomen. Inser du inte hur absurt det är?

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 18:49:39

      Att härleda problemen till islam eller kristendom kan jag göra, men diskussionen skulle bli för tidsödande. Har inte den tiden just nu. Däremot har jag utvecklat detta i många av mina inlägg! Så jag nöjer mig i nuläget med att konstatera att inga muslimska länder har demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välstånd. Massor med kristna länder har det! T ex hela västvärlden! Tänk dig en värld utan muslimska länder. Helt plötsligt försvann massor med problem över en natt! Föreställ dig å andra sidan att hela världen var muslimsk: en mardröm!

      Sen kan man ju lägga ihop 2 och 2 om man klarar att tänka lite logiskt.

      Och då har jag ändå inte nämnt terrorismen, judeförföljelserna, Lars Vilks, Muhammedteckningarna, hedersmord och annat hedersvåld, kvinnlig och manlig omskärelse, stening, avrättning av homosexuella osv i all oändlighet!

   • profanum_vulgus
    Sep 14, 2010 @ 17:14:03

    Prästerskapet behöver inte godkänna några kandidater i Iran, det är en lögn.
    Men då menar du att t.ex. USA, Tyskland, Belgien, Holland, Frankrike, Grekland och Ryssland saknar demokrati eftersom deltagarna måste godkännas och registreras innan man kan rösta på dem?

    Du påstod ju förut att yttrandefrihet bara kunde kränkas genom lagbrott. Tyskland hade yttrandefrihet trots att man förbjöd vissa yttringar eftersom det var lagstadgat vad som inte fick yttras. Betyder yttrandefrihet olika saker för dig beroende på vilket land som ska bedömas?

    Kristna i samtliga kristna länder har ju MOTVERKAT både demokratisering och sekularisering. Hur har kristendomen möjliggjort det då?

    Moses är judarnas främsta förebild, han startade fler krig, mördade fler, lät avrätta fler, förslavade fler osv än Muhammed. Är judendomen ännu farligare för demokratin då? (Varför ska vi då rösta på ett parti med två troende judar som toppnamn?)
    Moses var förresten Jesus förebild och jesus ville införa hans lag.

    Iran stenar ingen (Sakineh-myten är bara propaganda), de enda muslimska länder som använder stening eller avrättar homosexuella är de som är nära allierade med kristna länder. Afghanistan, Saudiarabien, Jemen, Barain, Kuwait osv.

    Kvinnors rättigheter enligt bibeln är mycket sämre än mannens.

    Men när inte kristna för krig i deras hemländer så kommer de ju inte hit, så då kan vi väl låta dem styra sina länder som de vill och vi kan styra våra som vi vill?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 14, 2010 @ 18:43:17

     Jag föreslår att även du gör en tidsresa från medeltiden till nutiden, år 2010!

     Du anser att Iran är en demokrati. Det visar bara att vi har olika demokratisyn! Icke islamistiska partier är förbjudna i Iran. Registeringskrav är inte samma som förbud!
     Jag har flera gånger sagt att jag anser att Tyskland borde tillåta fullständig yttrandefrihet!

     Kan du förneka att sekularisering, demokrati och välstånd visat sig möjlig i kristna länder? Kvinnor har mycket större rättigheter i de västerländska (tidigare kristna)sekulariserade samhällena än i de muslimska.
     Du får gärna anse att islam är bättre än judenom. Varsågod! Du säger att Iran stenar ingen. Ok tro vad du vill. Du får gärna skämma ut dig själv. No prob.

     Jag skulle älska att vi lämnade alla muslimska länder! Problemet är dock att det skulle bli antingen diktatur, shariastater eller fullständigt kaos. I vilket fall skulle vi få en flodvåg av flyktingar. Det vill jag inte! Kunde vi stänga gränserna däremot. Helt underbart, lämna direkt!

     Svara

    • profanum_vulgus
     Sep 14, 2010 @ 21:28:39

     JAG anser inte att Iran är en demokrati. Enligt DIN definition av demokrati så är Iran en demokrati.
     Det finns icke-islamistiska partier som ställer upp i valen (I Israel är däremot icke-sionistiska partier förbjudna, kanske är det du tänker på)

     Samma sak har skett i muslimska länder. Irak blev sekulariserat och fick ökat välstånd, sedan återställdes detta med ett kristet krig. Afghanistan var sekulariserat och hade samma välstånd som i väst fram till andra världskriget då kristna började bråka om landet.
     Många muslimska hårda diktaturer har välstånd som vida överstiger vilket västland som helst.

     Iran har inte stenat någon sedan 1981 och straffet avskaffades officiellt 2002.

     Har vi ens några flyktingar från länder med diktatur och sharia? De hårdaste islamsitländerna, som t.ex. Egypten, Saudiarabien, Jemen m.fl. flyr ju inte så många ifrån. De flesta flyr från länder där kristna för krig, och de flyktingströmmarna startade samtidigt med krigen (se Somalier, Irakier, Afghaner nu, eller bakåt på Libaneser, Bosnier, Palestinier osv alltid kristnas krigföring aldrig muslimskt förtryck som orsakar flyktingströmar)

     Svara

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 21:48:35

      Varför snackar du stänigt skit? Har Iran allmänna och fria val?
      Jag överväger allvarligt att stänga av dig! Allt du skriver är lögner! Slutar du inte med det så gör jag det!
      Det är tröttande att ständigt överbevisa en människa som medvetet ljuger. Fortsätter du att ljuga i denna omfattning så gör jag det. Du är inte seriös. Bara ett exempel: filmen ”stoning of Soraya” är en sann historia om en kvinna som stenades i Iran på 90-talet.

      Jag kommer snart att kräva att du bevisar allt du skriver för att du skriver så mycket grova lögner! Jag är trött på att vara snäll mot dig!

      Du verkar inte fatta vad jag skrivit. Irak blev en diktatur (sekulariserad). Afghanistan likaså. Självklart har vissa oljestater mer välstånd än oss, men dom är inga demokratier som jag beskrivit.

      Jag hävdade att inget muslimskt land har både välstånd, demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet!

 5. Erik
  Sep 14, 2010 @ 13:20:52

  ”De kristna värderingarna” har även skapat världskrig, kolonial utsugning, förintelsen, inkvisitionen, terrorbombningar av civila (bara i Vietnamkriget mördades miljontals civila med bomber och napalm), LRA i Uganda etc.
  Samhällen med ”kristna värderingar” har mördat långt fler människor än muslimska länder det senaste århundradet (och långt dessförinnan).

  Beror detta på att kristendomen är en sällsynt mordisk religion? Nej, naturligtvis inte! Lika lite beror de muslimska ländernas nuvarande situation på att deras religion skulle vara särskilt intolerant eller bakåtsträvande. Det beror på helt andra saker. Det finns kristna länder i både latinamerika och afrika som är minst lika reaktionära och kvinnofientliga som merparten av de muslimska.

  Detta är uppenbart för alla som vill se det. Så frågan är: Varför upprepas dessa falska argument gång på gång? Vilket är det bakomliggande syftet?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 14, 2010 @ 15:52:48

   Poängen är att kristna länder överlag har utvecklats till sekulära välfärdsstater med fullfjädrad demokrati!

   Motsatsen gäller de muslimska länderna. De tenderar idag att gå mot ökad islamism. Dom flesta är antingen diktaturer, sharia-stater eller i kaos! Med få undandtag.

   Svara

   • Erik
    Sep 14, 2010 @ 16:42:13

    Sant är att de länder som kommit längst vad gäller välfärd och demokrati är i huvudsak kristna. Men är det verkligen kristendomen som är orsaken? Bland samma skara av länder finner vi de som har begått de absolut största övergreppen mot mänskligheten. Varför beror demokratin på kristendomen, medan övergreppen inte gör det?

    Oavsett vad du säger om ”muslimska värderingar” så är det ett faktum att inget muslimskt land med undantag för Indonesien har begått övergrepp som i antal offer kan mäta sig med de som begåtts av ”kristna” stater det senaste århundradet. Massmord och angreppskrig är naturliga konsekvenser av den kristna etiken? Eller?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 14, 2010 @ 18:55:38

     Gör en tidsresa till 2010. Jag har förståelse för att man gärna hamnar i medeltiden när man tänker på islam. Kristna länder har utvecklats till fina demokratiska länder, vilket muslimska inte har!

     Svara

     • Erik
      Sep 14, 2010 @ 19:16:54

      Nej du, de övergrepp begågna av ”kristna” länder som jag syftar på har inträffat det senaste århundradet. Läs vad jag skriver! Förintelsen, massbombningarna av civila mål i Irak, Tyskland, Japan, Korea, Vietnam, slaktandet av tusentals civila afrikaner och indier under koloniernas frigörelsekamp, organiserandet av dödspatruller i latinamerika etc. etc. Det är saker som skett i närtid, och som i många fall fortgår idag, där de länder du kallar ”fina demokratiska” är bovarna.

      Detta förminskar inte de positiva saker som finns med flertalet europeiska och nordamerikanska länder (yttrandefrihet, rösträtt m.m.), men det motsäger definitivt din tes att muslimska länder är dåliga för att de är muslimska, och att kristna länder är civiliserade för att de är kristna. Vissa västländer är i viktiga avseenden mer brutala än något muslimskt land.

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 19:53:07

      Jag instämmer helt i att kristna länder har begått illdåd!

      Men det ändrar inte faktumet att kristna länder i väst utvecklats till sekulära demokratier med välstånd, demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet.
      Inget muslimskt land har genomgått en sådan utveckling. Dvs kristna länder är bra för sina invånare och muslimska länder är dåligt för sina invånare.

     • Erik
      Sep 14, 2010 @ 20:18:53

      Nu är vi tillbaka där vi började: Hur kan du dra slutsatsen att det är kristendom i sig, respektive islam i sig, som är orsaken till det bra respektive det dåliga? Du sade att det är för att islam och Muhammed säger och gjorde så och så. Problemet med det argumentet är att motsvarande otrevligheter finns också i bibeln, och i de kristna ländernas historia. Så det kan knappast vara det som står i koranen i sig som är orsaken, eller det som står eller inte står i bibeln.
      Om det vore det så skulle man ju kunna förvänta sig att kristna länder var mer humana och civiliserade är muslimska. Men det har vi ju sett att de är de inte. Vissa kristna länder (USA t ex) beter sig bättre mot sina egna medborgare, men sämre mot andra länders. Vissa kristna länder (exempelvis Colombia, Etipien) är bra mycket otrevligare än de flesta muslimska länder

      Slutsats: Den finns ingenting som talar för att religion skulle vara den avgörande faktorn! Det handlar om en lång historisk process, där länder genomgår olika utvecklingsstadier och intar olika positioner i förhållande till varandra. Länderna i tredje världen bär på ett tungt kolonialt arv av fattigdom, konflikter, samt en beroendeställning gentemot väst, som om nödvändigt uppehålls med våld (som nu senast i Afghanistan och Irak). Det finns tusen olika faktorer som spelar in här. Att helt sonika plocka ut religionen som den ensamt avgörande är inte hederligt. Det handlar om att systematiskt misstänkliggöra en specifik grupp av människor. Samma taktik som används av rasister och mörkermän överallt.

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 21:25:19

      Allt du skriver avslöjar att du inte ens begriper islams grunder! Dina åsikter om islam är helt värdelösa så länge du inte vet vad du pratar om. Läs vad jag skrivit om ”islam for dummies” (länk till höger i marginalen uppe). Du visar så tydligt att du inget begriper om islam. Återkom efter att du läst!

      Det är lika meningslöst att diskutera islam med dig som att diskutera algebra med någon som inte förstår matematikens grunder! Du påstår saker du inte alls begriper!

      Jag talar om hur det är att leva i kristna eller muslimska länder. Du talar om kristnas agerande mot utlandet. Jag fokuserar på vilket som är bäst för de egna invånarna! Då är kristna samhällen solklart bäst! Det är det som är viktigast inför valet, dvs inställningen till invandringen. Där är det ointressant hur USA beter sig mot andra länder. Men i en annan diskussion efter valet tar jag gärna den.

     • Erik
      Sep 15, 2010 @ 12:25:13

      Nu har du gått från att argumentera till att spilla oförskämdheter över dem du diskuterar med. Det ä r inte särskilt övertygande…

      Frågan kvarstår, trots att jag ställt den till dig ungefär 10 gånger vid det här laget: Hur kan du vara säker på att det elände som drabbat många muslimska länder beror på islam? Medan samma elände inte beror på religionen när det drabbar kristna länder? Det är en tämligen klar fråga, det vore väl inte så mycket begärt att be om ett klart svar?

     • KLARTEXTEN!
      Sep 15, 2010 @ 12:45:29

      Jag VET att du är väldigt okunnig om islam, du kan inte ens dess grunder! Hur kan du då hävda att islam är ok? Strider mot allt förnuft! Hur kan du kalla mig för oförskämd när jag konstaterar fakta? Du kan inte islams grunder! Du vet att jag har rätt! I övrigt resonerar du dock logiskt!

      Jag kan inte hävda att en matematisk teori är korrekt om jag inte ens begriper teorin eller hur? Samma sak med dina påståenden om islam!

      Skälet till att jag är övertygad om att muslimska ländernas elände beror på islam är mångfacetterad:
      – kunskap om islam som religion (för att förstå detta måste du kunna islams grunder! Som sagt läs t ex islam for dummies som jag skrivit)
      – rimliga och logiska slutsatser från muslimska länders verklighet
      – vetskapen om att islam är oförenlig med demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välstånd (hänger ihop med islam som religion)
      – vi läser dagligen om allt elände muslimer ställer till med i form av terror, våld osv!

   • profanum_vulgus
    Sep 14, 2010 @ 17:01:05

    Vad är det för dumheter? Din definition av demokrati var ju att man hade val, de flesta muslimska länder har val. Samtliga muslimska länder som saknar val är nära allierade med kristna länder.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 14, 2010 @ 17:11:23

     Min definition (som du äntligen erkänt!) var: folkvälde med allmänna och fria val! Allmänna att alla vuxna har rösträtt. Fria att alla kan kandidera och får bedriva valrörelse utan censur. Att diktaturer är allierade med demokratier gör dom inte till demokratier!

     Svara

     • profanum_vulgus
      Sep 14, 2010 @ 17:20:01

      Alla vuxna?
      Så USA är ingen demokrati eftersom vissa brott medför att man förlorar valbarhet och rösträtt?
      Tyskland, Norge, Danmark, Holland, Grekland, UK, Frankrike m.fl. länder är inga demokratier eftersom vuxna kan förlora rösträtten pga psykisk sjukdom, demens m.m?

      Vilka är det som inte får rösta eller kandidera i Iran, (Afghanistan, Irak), Tunisien, Niger, Indonesien, Syrien, Libanon och Palestina ?
      (Länderna inom parentes därför att kristna ockupanter har förbjudit motståndare till ockupationen att delta i valen)

     • KLARTEXTEN!
      Sep 14, 2010 @ 18:47:00

      Inget land är 100 % perfekt. USA är kanske till 90 % i demokratiskt hänseende. Medan de flesta muslimska länder är typ 40 % på sin höjd!
      Jag kan inte räkna upp alla som inte får rösta i muslimska länder, men allt från Ahmed-Özalan.

   • Jempa
    Feb 11, 2011 @ 17:17:07

    Det var inte på 90-talet Soraya M blev stenad. Det var på 70 eller 80-talet. ville bara rätta dej lite där.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Feb 11, 2011 @ 21:52:01

     Du har rätt! Det var 1986 hon stenades! Boken skrevs 1990. Läste väl lite slarvigt. Du har väl sett filmen förresten? Den är jääääättebra! För att den så fint fångar atmosfären och mentaliteten. Bara en iranier kan förmedla en så pass äkta psykologi.

     Svara

 6. Patrik
  Sep 14, 2010 @ 12:56:14

  ”Inget muslimskt land har demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välstånd. Det finns inte på kartan!”

  Öööh… hur outbildad får man lov att vara egentligen?

  Tunisien har demokrati. De röstar vart 5:e år, deras president är överhuvud alá USA. Dvs inga imamer eller ayatollas styr i Tunisien. De är också ett mycket muslimskt land, men det finns kristna kyrkor också.

  Jag inser att du är väldigt rädd för Islam. Vad du borde vara rädd för, är islamister, dvs politiskt engagerade muslimska fundamentalister – inte muslimer i allmänhet.

  Svara

  • profanum_vulgus
   Sep 14, 2010 @ 14:04:13

   Alla med svart hår eller brytning är muslimer och det är alla dem vi måste kasta ut.

   Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 14, 2010 @ 15:49:49

   Du avslöjar stor okunskap. Tunisien är av många internationella erkända organisationer klassad som en polisstat, med en auktoritär regim och är självklart inte heller ett välfärdsland! http://en.wikipedia.org/wiki/Tunisia

   Islam är islamistiskt. Det finns endast ett islam och det är islamistiskt. Läs på! T ex har jag en länk th till ”Islam for dummies”!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: