Läkaren inte rättsläkare!!

En underläkare skriver att David von Arnold sannnolikt skar sig själva. Alla läkare har gått ett par veckors utbildning i Rättsmedicin.  och den utbildningen innefattar INTE undersökning av knivskurna offer! Men en Rättsläkare har dessutom minst 5  års utbildning och erfarenhet inom rättsmedicin, efter avslutad läkarexamen (http://www.rmv.se/fileadmin/RMVFiles/pdf/2010_ST-laekare_wb1.pdf)

Rättsintyget är utfärdat av en underläkare, dvs ingen Rättsläkare!  En underläkare har inte ens påbörjat utbildning till Rättsläkare! Den som påbörjat specialistutbildning tituleras ST-läkare (Specialist-Tjänstgöring)! Kort sagt, underläkaren saknade kompetens att uttala sig som han gjort (enligt tidningarna)!

Det råder stor brist på rättsläkare så Riksmedicinalverket ”tager vad dom haver”: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=3745712

Och har polisen uttalat sig officiellt? Hur vet vi annars att ”polisens uttalande” inte är påhitt från SD-fientlig media?

 SDS Läkare: von Arnold skar sig själv  Så har SD använt von Arnold-attacken  Många tror att Skånepartiet är ett muslimskt parti  Sahlin: Det går att rösta igen Ännu ingen lösning för utförsäkrad Motståndarnas attacker hjälpte SD in i valrörelsen Sd:s hemsida   SD: Vi tror på von Arnold SVD Läkare: Ristade själv in hakkors 11/9 Sverigedemokrat överfallen i bostad  DN Ristade in hakkors i pannan. AB Ristade in hakkors i pannan – på sig själv  Läkare: Hakkors ristades in själv  Ohly fördömer SD-överfall  Ung sverigedemokrat fick hakkors inristat Rättsläkarens version verkar osannolik EXP http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2140768/politiker-misstanks-ljuga-om-overfall  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2140687/sd-misslyckades-med-kupp   http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2140639/sverigedemokraternas-hemsida-hackad-igen    
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2140338/jimmie-akessons-pressas-efter-expressens-granskningar
Advertisements

14 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Jonas Klasson
  Sep 19, 2010 @ 03:10:06

  Det var den lamaste ursäkten jag hört. Varför erkänner ni inte bara att von Arnold är en sjuk människa, och att hans sjuka historia aldrig borde tagits på allvar? Ni göder ju bara liknande bluffmakare inom SD.
  Det är ju snarare NI som försöker dra nytta av det här i valet än rättsmedicinalverket (de borde ju snarare vara glada över flera poliser och hårdare straff = mera arbete)

  ”Intyget är utfärdat vid rättsmedicinalverket i Lund som undertecknat intyget. Och det är i det närmaste unikt i sin skärpa. ”Starka skäl beträffande läge och utseende talar för”

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 19, 2010 @ 04:07:54

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=3745712

   Intyget är som sagt INTE utfärdat av någon rättsläkare (som det framställts i media). Jag är övertygad om att underläkaren saknar kompetens att uttala sig som han gjort enligt media! Rättsmedicinalverket har INTE undersökt David. Endast en underläkare har gjort det!

   Han har kort och gott överskridit sin kompetens.

   Svara

   • Jonas Klasson
    Sep 19, 2010 @ 12:05:08

    En vanlig allmänläkare på vårdcentral kan också utfärda intyg. Vad skulle det vara för motbevis att rättsmedicinalverket är överbelastat? Tror du att de uttalar sig lite hipp om happ om ett (påstått) väldigt grovt brott? Fast det är klart, egentligen är det väl illuminati som utfärdat intyget eftersom SD är det enda hotet mot makten (M och S styrs ju båda av frimurarna).

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 19, 2010 @ 12:50:31

     Vi vet att det råder stor brist på rättsläkare! Därför får icke kompetenta läkare ta över, för att verksamheten överhuvudtaget skall flyta! Det är en nödlösning som ingen önskar, men vi måste acceptera. Resultatet blir självklart att kvaliten på undersökningar och rättsintyg blir lidande! Eller hur? Det är min poäng! Och praxis är att samma underläkare som undersökt offret skriver intyget. Så ingen rättsläkare har undersökt von Arnold!

     Och i ett så här pass viktigt fall borde en kompetent person undersökt honom. Men det tänkte man nog inte på. Och hur kan en som saknar kompetens uttala sig så tvärsäkert? Det är absurt! Och luktar politik lång väg!

     Svara

     • Skånepåg
      Sep 19, 2010 @ 14:56:22

      Några korta synpunkter.
      Har väntat på att någon annan som också är medicinsk kunnig (numera ”tagen ur tjänst”) skulle framföra det oerhört vitala i hela den här historien. Är det ingen som har tänkt på hur lätt det uppstår blodflöde vid minsta skada i huvudsvål och panna? Om någon skulle klara av att rista in en svastika i pannan så att den överhuvudtaget syns hyfsat, blir det ganska så ”kladdigt” med blod i pannan/ögonen och man lär inte se så mycket om man gör det framför en spegel. Den som i så fall klarar av detta är utan tvekan en riktig ”tuffing”. Dessutom måste man tänka på att spegelbilden gör att vänster blir höger, så det gäller att rista/skära åt ”fel håll om det skall bli rätt”!

     • KLARTEXTEN!
      Sep 19, 2010 @ 15:18:52

      En bländande synpunkt! Den som tror att David skurit sig själva kan ju pröva själv!

 2. Mats
  Sep 18, 2010 @ 23:41:54

  Tack: Varför lämnar dom inte ut namnet. Har inte PI utgivningsbevis? Det strider ju inte mot PUL då?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 19, 2010 @ 00:40:19

   Jag vet inte. Men om läkaren inte ens har påbörjat (5-årig) rättsläkarutbildning så inser jag att han saknar kompetens att bedöma skadans ursprung!!

   Svara

 3. Olof
  Sep 18, 2010 @ 23:24:07

  Citat ”sannolikheten för att alltihop är fejk som 9 på en 10-gradig skala. Bedömningen görs utifrån hur djupa skadorna är och hur kniven varit vinklad när hakkorset skars in.”
  Alla skador som man själv kan åstadkomma i pannan kan självklart andra åstadkomma med samma djup och vinkel.
  Det är omöjligt att hävda någon sannolikhet för fejk baserat bara enbart på skadorna,

  Jag har kollat med expert som vill vara anonym.

  Att det släpps nu och att polisen gör denna typ av uttalande är helt klart politiskt betingat.

  Läkarutlåtandet som citerat kan inte vara skrivit av en expert som seriöst och metodiskt gått igenom skadorna.

  Vad som hände von Arnold är en annan fråga som jag inte kan bedöma.

  Svara

 4. Nonstop
  Sep 18, 2010 @ 23:00:33

  Faktiskt gäller motsatsen till vad du säger:

  ”För i veckan kom rättsläkarintyget efter den så kallade levandeundersökningen av David von Arnold Antoni. Undersökningen gjordes kort efter händelsen.

  Intyget är utfärdat vid rättsmedicinalverket i Lund som undertecknat intyget. Och det är i det närmaste unikt i sin skärpa. ”Starka skäl beträffande läge och utseende talar för att skadan är självförvållad”, står det i utlåtandet.

  Enligt Sydsvenskans källor klassar rättsläkaren sannolikheten för att alltihop är fejk som 9 på en 10-gradig skala. Bedömningen görs utifrån hur djupa skadorna är och hur kniven varit vinklad när hakkorset skars in.”

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1242135/Lakare-von-Arnold-skar-sig-sjalv.html

  Det är alltså inte frågan om underläkare utan om rättsläkares utlåtanden.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 19, 2010 @ 00:34:27

   Nej han är INTE en RÄTTSLÄKARE! Att han jobbar på rättsmedicinalverket ändrar inte på den saken! Det råder stor brist på rättsläkare, så ”man tager vad man haver”!

   Svara

 5. Mats
  Sep 18, 2010 @ 22:50:08

  Såg det nu… politiskt inkorrekt. Jag håller med dig, det där luktar lång väg.

  Svara

 6. Mats
  Sep 18, 2010 @ 22:29:07

  Var har du källan till att det är en underläkare?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: