SD beräknar invandringens kostnader!

Med hjälp av Riksdagens utredningstjänst, RUT, tänker Sverigedemokraterna beräkna invandringens kostnader och intäkter. Under lång tid har vi hört lösa påståenden om att invandringen går med plus. Många beräkningar av ekonomer visar ett minus på 40-300 miljarder årligen!

Man fråga sig varför etablissemanget aldrig redovisat dessa ”glädjekalkyler”! Ifall invandringen gick med plus så skulle det gynnat alla partier utom SD i valrörelsen. Så jag tror inte alls att invandringen går med plus, jag tror det går med stooort minus!

Nu ser jag fram emot att vi får det svart på vitt.

Invandringens pris: 100-300 miljarder per år!

SVD
SD synar ”massinvandringen”  Historisk rysare i repris  Valet överklagat efter röstsjabbel  Olofsson kan tappa vicepost  Statsvetare: Alliansen klarar att regera  Här är Sveriges nya riksdag  Valresultatet – hela landet  Svalt intresse för integritetsfrågor  Muslimsk politiker ifrågasatt  Senaste opinionsmätningen   Bara genom klarspråk kan vi förnya Sverige Rödgröna hot mot försvarsindustrin  SD:s rapport får icke godkänt Som liberal vore jag vilsen i Miljöpartiet Välkommen till Miljöpartiet, Birgitta Ohlsson  Nytt säkerhetsläge i riksdagen  Här är Sveriges nya riksdag  50 000 industrijobb borta SD synar ”massinvandringen”  Bombhotat plan framme i Pakistan  Olofsson kan tappa vicepost  Historisk rysare i repris  ”Sannolikt med omval i Värmland”  Ordförandeposter räcker inte till SD  Här är Sveriges nya riksdag    Så fördelas mandaten – och så representeras Sverige  FP vill överklaga valresultatet  Eriksson: ”Bollen ligger hos Reinfeldt”  Läsarna: Så ska Sverige styras  Rösterna är färdigräknade  S vill släppa in SD  Valet redan överklagat  Röster felaktigt hanterade  SD saknar folk i 52 kommuner  Idrottssverige agerar direkt  Rättsväsendet hotat efter SD-ökning bland nämndemän  SD: ”Horribla anklagelser”  Trots valresultatet – kronan urstark  Dem vill näringslivet se som nya ministrar  Utför för åkare om MP går in  MP-besked sänkte kronan marginellt  SD får mer än 110 miljoner i partistöd    Professor: Oren matematik kostar alliansen två mandat   ”Vi är inte något stödparti åt alliansen”  Jimmie Åkesson träffar talmannen    ”Gör inte om de danska misstagen”  Nationalsocialistiskt parti tar mandat  ”Kan bli en skakig resa för valets vinnare”  SD-entré överskuggar på ledarsidor  Reinfeldt stänger dörren för SD – bjuder in MP till samtal  Sahlin: ”Nu är det allvar”  Åkesson: ”Idag har vi skrivit historia”   Ohly vägrade gå in i samma rum som SD-ledaren  Sverigedemokraterna valets stora vinnare  Chatta om valresultatet   Leif Petersen: Marknaden gillar inte valresultatet  En nagelbitare för näringsliv och arbetsmarknad  Kristian Luuk och SVT:s valvaka sågas  Marknaden fruktar osäkert läge  Här är listan på önskade reformer  Alliansen vann slaget om Stockholm  Valet kostar halv miljard
DN
Valet utsatt för hackningsförsök  Alliansväljare välkomnar MP  Alliansen: Vi klarar vallöftena  ”Inget system är perfekt” Valsystemet försvaras.  Valsedlar har hanterats fel.  Röstsjabbel öppnar för nyval Är ytterst sällsynt.  Mandatfördelningen klar.  FP vill överklaga resultatet.  Valet då vi bekände färg på Facebook SD utan ordförande- poster i utskotten Professorn som blev valexpert ”Omval sannolikt i Värmland”   Nazismprotest i Grästorp  Nazister in i Grästorps kommun.

Advertisements

25 kommentarer (+lägga till din?)

 1. MA
  Sep 27, 2010 @ 20:53:37

  Nuder Nudel. Nej, alkohol drar inte heller 1/7 av statsbudgeten? Inga normala hjärnor här. 🙂

  Svara

 2. Nuder Nudel
  Sep 27, 2010 @ 09:45:11

  ”Invandringens pris: 100-300 miljarder per år!”

  Wow, nästan lika mycket som alkoholens sjukdvårdskostnader då.. Men bara nästan.

  Dags att dumpa midsommarnubben och narkotikaklassa alkohol.

  Svara

 3. MA
  Sep 27, 2010 @ 02:05:39

  Förtydligande: ”25 000 peroner (överrepresentation i bidrag) under 4 år ska vara: 25 000 årligen invandrade personer per år under mandatperioden vilka utgör överrepresentation i andel arbetslösa visavi svenskar och inomeuropeiska invandrare.

  Svara

 4. MA
  Sep 27, 2010 @ 02:01:39

  Kan förresten bjuda på ett grovt överslag.

  Arbetslöshet mm hos svenskar 10-20 procent. Detsamma hos ickeeuropeiska invandrare kanske 50 procent. Skillnad cirka 35 procent. 0.8 miljoner utomeuropeiska invandrare (av totalt 1.7 milj invandrare) skulle ge 224 000 extra personer i bidrag. En kostnad på 200 000 kr per person och år skulle ge kostnad 45 mrd kr. Är siffrorna annorlunda kan kostnad vara över 50 mrd kronor, men knappast över 100 mrd kr. Sen får man dra av sådant som att många av de som är i arbete haft utbildning och kanske lägga till överrepresentation i kriminalitet…
  .
  För mottagning gäller att 40 000 utomeuropéer kommer varje år. En kostnad adderas även då det tar i snitt 7 år för dem att få arbete. Om vi antar 200 000 kr per person och år för 25 000 peroner (överrepresentation i bidrag) under 4 år blir besparing första året cirka 2.5 mrd kr (inte SD:s typ 20 mrd (?) kr), 7.5 mrd kr andra året, 12.5 mrd kr det tredje och 17.5 mrd kr det fjärde året. Under mandatperioden 40 mrd kr, inte de 78 mrd kronor SD anger i budgeten.

  300 mrd kr innebär grovt 1/7 av statens budget. Att varje invandrare utan arbete bekostas med 1.5 milj kr per år av staten förefaller orimligt.

  Att SD:are i allmänhet, traditionellt högerextrema och även signatur Berit ovan antyder att detta är fallet blottlägger närmast ofattbar brist på intelligens!

  Jag är för en mindre invandring av kulturella skäl, men traditionella SD:are blir jag inte klok på och många är tyvärr såväl rasister som stödjande ideologier som inte är så trevliga.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 27, 2010 @ 12:46:22

   Inlägget om 100-300 miljarder har skrivits om flera gånger och jag har tydligen inte ändrat överallt där det borde gjorts! Jag hävdar inte att invandringen kostar 300 miljarder! Det är Lars Jonssons siffra. Betrakta siffrorna som diskussionsunderlag, i motsats till regeringarnas obefintliga dito. Jag tror dock att kostnaden är myyycket hög! Om kostnaden så skulle vara 20 miljarder, så är även det kolossala summor, alldeles för mycket! Det känns meningslöst att fördjupa sig i sifferexercis när vi snart får facit. För att göra detta rätt måste en massa kostnader och intäkter beaktas och beräknas någorlunda korrekt, vilket inte låter sig göras här. Det är inte min tekopp, utan överlåter det till experterna.

   Jag vare sig verifierar eller sågar någon beräkning. Presenterar bara olika synpunkter, men framförallt konstaterar att makten aldrig vågat redovisa någon beräkning, vilket måste betraktas som mycket suspekt, med tanke på att frågan är så viktig och omdiskuterad!

   Svara

   • MA
    Sep 27, 2010 @ 21:04:48

    Visst har ”makten … vågat redovisa någon beräkning”. Är makten ekonomer inom den politiska sfären så har den redovisat beräkningar. Massvis med bra beräkningar.

    Jag vet att framlidne Kurt Lundgren (som inte var SD:are och en normal klok person) hade detta som käpphäst. Han hade tydligen inte koll på den handfull goda exempel som finns.

    Inte bara att du inte erkänner de exempel jag nämner, utan även att du slänger dig med klichéer som ”makten aldrig vågat redovisa” bekräftar att du, som jag påpekat, tillhör en konspiratorisk klubb, faktiskt inte olik extremvänstern.

    Om du hade några hjärnceller skulle du i alla fall övertygas av de beräkningar som finns eller det jag här redovisat, i god överensstämmelse med dem, liksom avvisa det du skrivit i denna post om 100-300 mrd kronor som sanning (1 miljon per varje arbetslös invandrare vid 200 mrd kr), men detta har jag påpekat i flera år så du har uppenbarligen inte hjärnceller. Beklagar.

    (F ö ”Jansson”.)

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 27, 2010 @ 22:40:45

     Jag tycker du är helt fel på det! Först och främst måste man fastställa alla inkomst- och utgiftsslag, dvs göra en ordentlig kartläggning. Det har du inte gjort!

     Read my lips: Rut skall göra en ordentlig utredning av detta. Varför skulle jag slösa tid på andra beräkningar nu, som ändå sannolikt långt ifrån är heltäckande. Så resonerar jag för att jag har ”några hjänceller”. Du ”värkar” närmast oroad över vad dom kan komma fram till. Jag vill bara att saken reds ut ordentligt! Annars skulle beräkningarna bara sågas.

     Har du ambitionen att redovisa beräkningar så varsågod. Men gör det klart, pedagogiskt och översiktligt. För jag tycker att vad du skrev uppfyller inte dessa krav.

     Svara

  • ragnar
   Sep 27, 2010 @ 17:32:30

   Statens utgifter är 829 miljarder. 300 miljarder för integrationen är alltså 1/3 av våra utgifter.

   Svara

 5. MA
  Sep 27, 2010 @ 01:30:22

  Du skriver: ”Med hjälp av Riksdagens utredningstjänst, RUT, tänker Sverigedemokraterna beräkna invandringens kostnader och intäkter. …

  …jag tror det går med stooort minus!

  Nu ser jag fram emot att vi får det svart på vitt”.


  Sen skriver du att den kostar 100-300 mrd kronor per år, långt bortom vad någon seriös ekonom sagt, utom en; Lars Jansson.

  Din första mening — att detta ska utredas nu — går inte ihop med påpekandet vad RUT kommer att komma fram till. Om du redan vet vilka som har rätt — alla ekonomer utom Lars eller just Lars — och vilken kostnad RUT ska visa (intervall 100-300 mrd kronor) är ju utredningen ointressant. Blir med viss skadeglädje jag ev. läser dig när RUT kommit fram till vad ekonomer redan visat.

  Jag förstår överhuvudtaget inte besattheten hos er SD:are om att kostnader aldrig räknats fram — lika lite som jag förstår ylandet om flera hundra mdr kronor. Jag förstår nog helt enkelt inte osannolikt korkade människor. Att konspirationsteori flödar är ju minst sagt uppenbart.

  Det finns alltså siffror på hur stor andel av de som nyttjar bl a transfereringssystem som är invandrare resp. etniska svenskar och alla med normal IQ kan lätt göra överslag på kostnad mellan tumme och pekfinger. Enligt bl a Madon/Fridholm, Södersten och Ekberg, men även enligt ekonomer som nu uttalat sig, överskattar SD besparing vid minskad invandring med åtminstone 100 procent.

  Att inte SD:are, inte ens politiker som är ekonomer, haft förmåga att hitta information och räkna på den fastän jag som inte är ekonom kunnat göra det (är iofs tekn.kand. och samhällsvetare)…

  Ni hoppas RUT kläcker fram hundratals mdr kronor. 🙂 Kan bli 45-90 mrd kronor, men jag skulle inte lita blint på något, som SD naivt tycks avse att göra. Finns olika sätt att beräkna saker på som är i olika grad relevant; ska inte nämna exempel eftersom jag inte tror du har förmåga att fatta något överhuvudtaget — kanske inte något i denna kommentar — men med normal intelligens förstår du.

  Antar dock att du är retoriskt tillräckligt skicklig för att replikera med något elakt nu. Shot! 😉

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 27, 2010 @ 12:37:52

   Inlägget om 100-300 miljarder skrevs långt innan inlägget om RUT. Idealiskt skulle alla inlägg skrivas om efterhand som förhållandena ändrades. Men världen är dessvärre inte perfekt!

   Min högsta önskan i denna fråga är bara att sanningen kommer fram, oavsett vad den visar! Jag är inte intresserad av felaktigheter åt något håll! Det är lätt att vara Sverigedemokrat, ”bara att säga sanningen” tror jag att Thoralf Alfsson sade. Jag känner mig priviligierad som kan luta mig tillbaks i alla lägen och bara säga min ärliga mening om allt och vinna praktiskt taget alla debatter. Är inte det coooooolt, så säg?

   Nu känns det meningslöst att träta om vilka som räknat rätt eller fel, med tanke på att vi får facit. Men du kan väl knappast förneka att det är suspekt att ingen i Riksdagen tidigare vågat visa någon beräkning från RUT, eller hur? Varför inte, om SD har fel?

   Svara

 6. Svenne
  Sep 26, 2010 @ 22:28:37

  Man får hoppas att alla som är så rädda för invandringens kostnader förstår hur ekonomin fungerar. I princip är det ju så att det bara är pengar som skickas tillbaka till släkt utomlands som är förlorade. I själva verket är invandringens kostnader statliga bidrag till de verksamheter där de väljer att handla varor. Mycket av detta går ju också tillbaka till staten pga av vårt mycket förnämliga svenska skattesytem.

  Svara

 7. Said
  Sep 26, 2010 @ 19:40:50

  Kan inte vi räkna hur mycket invandrare har bedragit med nu när vi ska räkna vad de kostar Sverige?

  Svara

 8. Keno
  Sep 26, 2010 @ 18:18:32

  Mardrömmen att SD skulle komma in riksdagen blir verklighet för Reinfeldt. De kommande fyra åren blir nog tyngre för Reinfeldt och alliansen.
  Tycker att det svenska sossesamhället där allt är så bra och vi är bäst i världen på kanske behövde sig en känga.

  Svara

 9. Arik Benson
  Sep 26, 2010 @ 18:00:45

  Det är egentligen för jävligt. Folk sitter hemma och räknar på hur man ska köpa billig mat, hitta en billig bil, välja billiga semestrar, går på rea och handlar, men samtidig så samlar staten in ca 30 000 kr per svensk (i snitt och för alla svenskar, dvs även barn och pensionärer) och år för att ge bort till folk som inte egentligen har med Sverige att göra. Det är skamligt hur våra politiker tar pengar från (främst) svensken för att sedan ge bort dem, samtidigt som svensken sitter och räknar ute i stugorna för att spara några hundralappar på sin internetuppkoppling och handlar tvättmedel på kupong, när dessa små åtgärder är i stort sett försumbara i sammanhanget.

  Svara

 10. Berit
  Sep 26, 2010 @ 17:53:31

  Siffran 300 miljarder/år 2010 räcker inte,allt skall räknas in som är förknippat med invandringen!
  Jag tror att det lutar mer mot 400 miljarder för 2010/år var av statens offentliga utgifter som är drygt 800 miljarder/år för 2010.
  Jag hoppas verkligen att korten läggs på bordet om notan för invandringen hur mycket,så vi slipper spekulationer.
  Denna frågan är sjuklöver rädda för men den skall redovisas och debatteras.
  Svenska folket har rätt att veta!

  Svara

 11. tekn dr
  Sep 26, 2010 @ 17:44:53

  ett oändligt mycket bättre alternativ än att importera människor från världens alla hörn är att underlätta för svenska familjer att ha fler barn (om det nu verkligen behövs) samt att hjälpa nödställda människor PÅ PLATS.

  varför flyttar man inte alla världens fattiga till Sverige? det vore den logiska konsekvensen av det man startat.

  Svara

 12. tekn dr
  Sep 26, 2010 @ 17:41:55

  Man kan inte räkna med plus eller minus när det gäller mördade män eller våldtagna flickor.

  Hur kan man se sig själv i spegeln som svensk om man inte gör vad man kan för dessa våra egna genom att förhindra massinvandringen?

  Det är så fullständigt självklart att ett land som måste importera arbetskraft för att finansiera alla bidrag till redan importerade gäng är under styre av främmande makter eller PK idioter.

  Svara

 13. hycklare
  Sep 26, 2010 @ 17:38:03

  Att ge bidrag ger ju heller inte direkt plus i statskassan, ska vi sluta med det också då eller?

  Svara

 14. karpstryparn
  Sep 26, 2010 @ 16:57:34

  Ja, det här ska bli mycket intressant, den saken är klar!

  Svara

 15. ragnar
  Sep 26, 2010 @ 14:45:41

  Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6104788.ab
  Enligt Migrationsverket i artikeln får varje kommun 60.000kr/mån/ barn + en årlig ersättning på 500.000kr+ Plus riktade bidrag till skola, landsting, socialtjänst samt för barnets gode man. 2009 tog vi emot 2250 barn. Omräknat blir det knappt 8 barn /kommun. 60.000/mån ger 720.000+ drygt 62.500/år o barn =782.500 , vilket ger 1,75 miljarder + de riktade bidragen så närmar vi oss 2 miljarder/år för dessa ”barn”. Därtill har vi 100.000 nya invandrare varje år att ta hand om, där männen får jobb efter 7 år och kvinnor 10 år. Räkna även in kostnader för vård, skola, och kriminalvård, så är vi uppe i 300 miljarder/år. Det räcker lååååångt……

  Svara

 16. ragnar
  Sep 26, 2010 @ 14:43:33

  Dagens 7-klöver kommer inte att sitta kvar många minuter, när flyktingkostnaderna blir offentliga. Universitetslektor Lars Jansson har publicerat en utförlig och genomarbetad beräkning av samhällets årliga kostnader för invandringen (Mångkultur eller välfärd?). Han kom fram till att den årliga bruttokostnaden stigit från 100 miljarder 1990 till 240 miljarder 1999, vilket är 24% av offentliga sektorns utgifter. Utan vidare motivering avvisades den av ansvarigt statsråd (S) som rasism. Ett självklart krav är att någon företrädare för den offentliga sektorn hade trätt fram och talat om vad som var fel med Lars beräkningar-men icke. Statens offentliga utgifter för 2010 är drygt 800 miljarder. 1/3 av din statliga skatt går alltså till flyktingkostnader. Om vi räknar försiktigt så kan vi räkna med att invandringen kostar oss 300 miljarder årligen så blir det 30.000 kr årligen till varje invånare i Sverige, skattefritt! Eller 60.000 kr årligen till varje arbetsför eller 5.000kr /månad i plånboken! Det blir c:a 3000 skattefritt per månad till alla, barn som vuxen! Eller 6000 kr per månad till varje arbetsför, skattefritt!

  Svara

 17. mille
  Sep 26, 2010 @ 14:18:45

  glöm ej att många invandrare är sysselsatta inom ”konstgjorda” arbeten inom offentliga sektorn. Hemspråkslärare, tolkar, många i olika arbetsmarknadsprogram. Dessa arbeten bidra inte till plus!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: