Krossa den organiserade brottsligheten!

Nyckeln till att besegra den organiserade brottsligheten ligger i mycket hårda straff kombinerat med åtalseftergift för kronvittnen och ett mycket välutvecklat vittnesskyddsprogram (med ny identitet ev. i ett annat land). Självklart är också ett välutvecklat system med infiltratörer och tjallare, men det tillämpar men redan.

Principen skall vara att vid grova brott så slänger man nyckeln! Ingen vill sitta på livstid, så då börjar en hel del att sjunga istället. Det gäller alla, från högsta ledare och hela vägen ner i hierarkin. Och ifall någon föredrar att sitta på livstid, så fungerar detta avskräckande på andra!

Så antingen tjallar dom eller blir till avskräckande exempel!

I USA har t om dom högsta maffialedarna börjat sjunga, t ex bossen för Bonanno familjen Joe Massino, för att han hotades av dödsstraff. Han låg  t ex bakom mordet på ”skippern” (kaptenen) ”Sonny Black”  Napolitano, som styckades för att ha introducerat ”Donnie Brasco” i familjen. Han var även hjärnan bakom det berömda mordet på tre konkurrerande kaptener i samma familj (i ”Donnie Brasco”). Förresten, läs boken ”Donnie Brasco”, mycket bättre än filmen (som är skitbra!):

Andra välkända gangsters som åtnjutit vittnesskyddsprogrammen visas i videor nedan: Joe Valachi, Jimmy Fratiano och Sammy ”the bull” Gravano, underboss i Gambino familjen, tjallade på bossen John Gotti.

Joe Valachi (soldat i Genovese familjen, tjallade 1963, dog 1971 av en hjärtattack):

 Jimmy ”the weasel” Fratiano (boss i Los Angeles, dog i Alzheimer): 

Principen är alltså att alla (med familj) som sjunger skall kunna erbjudas åtalseftergift och ett nytt skyddat liv mot att han berättar allt om sitt kriminella liv, utan att utelämna något! Ertappas man med en lögn, så faller hela dealen! Vi talar alltså inte om vanliga ”tjallare”.

Vidare måste man göra det straffbart att ens tillhöra en kriminell organisation. Motsvarande amerikanska RICO. Och man måste vara frikostig i sin bedömning, dvs det skall inte vara så himla svårt att döma ut en organisation som kriminell.

Dessa åtgärder skulle skapa oro hos de kriminella organisationerna och sänka moralen.

Organiserad brottslighet trivs bäst i demokratier, som ju skyddar alla, inte minst brottslingarna. Så ”odemokratiska” metoder biter väldigt bra på dom! Tillämpa dom! T ex var Mussolini på god väg att krossa maffian i Italien.

Men dagens mesiga system funkar inte. Idag är det oftast dyrare att tjalla än att ta sitt straff. Man måste tvinga höjdarna att tjalla. Först då kan det hända något rejält. Den organiserade brottsligheten hånflinar åt det impotenta rättsväsendet!

Nu tror jag förstås inte man kan utplåna den organiserade brottsligheten, men däremot kraftigt försvaga och marginalisera den!

Sammy ”the bull” Gravano (underboss i Gambino, lever):

Joe Massino

SVD

Mildare domar för sångerskemord Skärpt säkerhet i kopplerimålet Just nu: Åklagaren lägger fram bevis  Erkänner terrorplaner mot JP Skärpt straff för hallick Svår brist på svenska domare Troligt brott bakom likfynd Dom i mål om sextortyr Tre anhållna efter Rinkebyskott Tre gripna för mordförsök i Rinkeby  Wallström namnger våldtäktsansvariga
Advertisements

11 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Michael Gajditza
  Sep 30, 2010 @ 02:13:30

  Imponerande kunskap!

  Om hur det fungerar på film alltså. Jämför istället med den verkliga världen så finner du att t.ex Texas, som har USA:s hårdaste lagar och som tillämpar dödsstraffet mest frekvent, har sex gånger fler mord per 100000 innevånare än Sverige. Det vore bättre att studera bakgrund och orsaker till brottsligheten och att sätta in samhällets alla resurser långt tidigare. Varje investerad miljon skulle ge mer tillbaka. Läs den rapport du hittar som pdf-fil här: http://www.svemykon.se/filearea_7.html

  Ekonomiskt är de förslag du kommer med det absolut dyraste sättet att hantera frågan. SD:S rättspolitik enligt vad som sägs i skuggbudgeten går redan där många miljarder back jämfört med vad SD kalkylerat med.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 30, 2010 @ 11:06:18

   OBS att jag skriver om den organiserade brottsligheten! Inte om brott överlag! Jag pratar om att hugga huvudet av den brottsligheten. Dvs ledarna med större förmåga till rationellt och framförallt egoistiskt tänkande. Där fungerar metoden. Jag är överlag för hårdare straff för våldsbrott, men det är inte det inlägget handlar om.

   Svara

 2. KYH
  Sep 28, 2010 @ 15:08:04

  Redan för ca 25 år sedan när jag läste kriminologi reagerade jag på en del som framfördes där. Kriminologi innefattar nämligen en hel del filosofi, se ex.Foucault. Enligt G.W.P. (och en del andra) fungerar inkapacitering, dvs. se till att vissa som aldrig slutar begå brott får sitta inne t.v. De sk. vardagsbrotten som bilinbrott, lägenhetsinbrott etc. skulle minska med över 80% om ca 300 individer skulle låsas in. Men enligt vissa andra forskare är det istället som en fin vik där en gädda står, fånga den och om en vecka står där en ny eftersom det blivit ett tomrum. Den senare tesen säger ju att egentligen kommer Du & jag att till slut ta plats i ”viken” och bli tjuvar eller rånare, rätt eller fel? V & Ohly vill återinföra halvtids-straffet. Eftersom normal-straffet än så länge för mord är 10 år innebär det 5 år, dra sedan ifrån ca 1 år för permissioner och frigivningspermission. Återstår 4 år, i vilket annat land är ett människoliv så lite värt? Och att de skvallrar på andra ”Familjer” gör att dessa i sin tur sjunger högt och ljudligt om de andra. För ett rättsväsende som kan utnyttja detta till fullo blir det att -härska genom att söndra!- Brottssyndikaten/ gängen faller sänder, ingen kan lita på någon annan, Omerta är dött!

  Svara

 3. Drabant
  Sep 28, 2010 @ 14:34:07

  Och när vissa politiska partier förklaras som kriminella organisationer och förbjuds?

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 28, 2010 @ 14:45:15

   Har aldrig hört talas om att det skulle utgöra något problem, att skilja kriminella organisationer från politiska partier.

   Svara

 4. profanum_vulgus
  Sep 28, 2010 @ 14:11:25

  Jo man har ju testat det där i Italien, Sydamerika, USA, Mexiko och på några andra ställen.
  Resultatet blir att gangsters tjallar på konkurrerande familjer eller på helt oskyldiga, alltså utnyttjar rättsväsendet.
  Även om nu avskräckning skulle fungera, vilket all kriminologisk forskning visar att det inte gör, så är det ju redan dödsstraff på att tjalla och det är svårt att toppa.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 28, 2010 @ 14:39:13

   Jo man kan toppa det, genom att ge dom ett nytt liv, med ny identitet, någon annanstans i världen t ex. Vittnesskyddet fungerar så att ifall du ertappas med en lögn, så är du inte med i programmet längre! Tjallare är en annan sak, men det är ju en bisak.

   Svara

   • profanum_vulgus
    Sep 28, 2010 @ 15:14:59

    Hur många skulle anse att det var så mycket bättre och hur mycket kostar det?
    Det för tankarna till när man införde polisverksamhet under täckmantel i Sverige, problemet var att det inte fanns några poliser som kunde tänka sig att göra det (eftersom de var tvungna att bryta helt med sitt forna liv) och den handfull man vaskade fram hoppade alla av till de kriminella efter något halvår-år.

    Hur eftertraktat skulle det vittnesprogrammet vara då? Varenda gangster har såklart vänner och ovänner som man vill ska drabbas olika hårt. Vad man sett av länderna jag nämnde är ju att sådana satsningar oftast bara förvärrar problemet eftersom rättsväsendet blir ett vapen i gangsterarsenalen.
    Den tjallare i Italien som lärde oss allt som finns att veta om maffian (t.ex. att den heter Cosa Nostra, vår sak) var en hårdför man som torterats flera gånger för att lämna information. Bl.a. slet brasilianarna av hans fingernaglar och hotade att slänga honom från en helikopter utan att han sa ett ljud. Men att hans familj höll på att förlora gangsterkriget fick honom att gå till polisen och lämna information om sin familjs fiender, vilket fick hans familj att vinna kriget.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 28, 2010 @ 15:51:44

     Samhället måste visa alla att det kostar mer än det smakar att vara kriminell! Oavsett pris! I USA har maffian försvagats kraftigt. Ingen kan lita på någon längre inom maffian. Så moralen är låg. Det är syftet.

     Vad menar du med att ”rättsväsendet blir ett vapen i gangsterarsenalen?
     Den italienske tjallaren du tänker på är Tomaso Buscetta. Hans två söner och andra släktingar mördades av Toto Riina, högste bossen i Sicilien. Skälet till att han tjallade var alltså att han ansåg att maffian brutit mot hederskodexen, bl a genom att mörda oskyldiga familjemedlemmar. Dessutom betedde sig Toto Riina som ett svekfullt odjur. Så han behövde inte skämmas för att tjalla. Han togs upp i Italienska vittnesskyddsprogrammet och bosatte sig i USA. Dog i cancer.

     Svara

     • profanum_vulgus
      Sep 28, 2010 @ 17:22:45

      Precis, och de som åkte med som resultat av hans tjallande var Corleone-anhängare och helt fristående personer (som t.ex. slutat betala beskyddarpengar till hans allierade och börjat betala till Corleone-allierade).

      Samma sak kunde man se i Afghanistan 2001-2002 då jänkarna köpte hemliga tips för en årslön och Guantanamo fylldes upp av hederliga småföretagare.

      USA har ju världens högsta brottslighet.

      Det är förvisso så att fascisterna lyckades ganska bra med att bekämpa maffian (och det var därför amerikanska armén fick hjälp av maffian mot fascistdiktaturen (eller fascistdemokratin kanske du skulle kalla den)), det var dock värre för de oskyldiga delen av befolkningen att utsättas för fascistisk brottsbekämpning än att utsättas för brottslingarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: