45 % potentiella SD-väljare!

Minst 45 % av Sveriges befolkning är kritiska till massinvandringen. Många av dessa röstade på sina gamla partier av ohejdad vana. Andra har låtit sig luras av sagorna om ”SD-spöket”.

På fyra år hinner många upptäcka att ”SD-spöket” inte existerar! Fler och fler får klart för sig att SD-motståndarna faktiskt inte klarar invandringsdebatten. Dom fattar att detta ju talar för att Sverigedemokraterna har rätt!

Nu verkar det som att regeringen kommer att samverka med oppositionen om invandringspolitiken. Finns det någon opposition då? Undrar vad 45 % av befolkningen tycker om det? Dom hade hoppats på en åtstramning av massinvandringen. Och ja, det är massinvandringen som är problemet. Integrationen är ytterligare ett problem!

”Arbetarpartiet” Moderaterna” samverkar med Miljöpartiet, kanske med Arbetarpartiet Socialdemokraterna. Snart utgörs etablissemanget bara av mittenpartier. Svensk politik har blivit mycket urvattnad och behöver vitaliseras!

Det enda partiet som utmärker sig är Sverigedemokraterna, vars medlemmar förföljs och misshandlas regelmässigt utan att statsministern bryr sig ett skit! Gläds han över att medlemmarna inte vågar stanna kvar i partiet? Annars borde han ställa sig upp och försvara demokratin.

Men sket han i yttrandefriheten och Lars Vilks, så varför bry sig om Sverigedemokraterna? Är demokratin ett nödvändigt ont för honom?  Nyblivne moderate riksdagsmannen och somaliske islamisten Waberi utgör inget problem för Reinfeldt. Däremot Åkesson.

Samma huvudlösa massinvandring om fyra år? Och ingen opposition! Jag tror många väljare är rejält less på massinvandringen och det samverkande etablissemanget vid det laget! Att ignorera 45 % av befolkningen lär kosta och notan betalas år 2014!

SVD
Tre åtalade för Rinkebykravaller SD: Flera fack smått korrumperade Alliansens energipolitik när väljarna får bestämma Rödgröna överens efter träff Protestvåg mot EU:s åtstramningar Vad hade du på dig när du röstade i årets val?  Sociala medier ger oro för säkerheten  Skadestånd krävs för mobbade romer  Hälften stöder Jyllands-Posten Terrorplaner mot fyra europeiska städer Återupprätta respekten för rättsväsendet Vad hade du på dig när du röstade i årets val? Moderaterna behöver inte fler ministrar Mycket att vinna på samarbete Reinfeldts regering får väljarstöd Svenskarna ger Reinfeldt stöd Rödgröna överens efter träff ”EU agerar inte mot Frankrike” Tvångsgifte utbrett i Norge Religiös ledare gripen för övergrepp  Extremhögern tappar i Ungern  Facknobb kan strida mot grundlagen  Kan vara olagligt nobba SD Dålig integration av SD-väljare   Minoritetsstyre får folkets stöd  ”Utsträckt hand veckans gest”  Färre kvinnor i riksdagen  Reinfeldt ringde till Sahlin MP: Vi blev inte inbjudna till koalition ”MP tar ett första steg”  Alliansen tyst om MP-besked  ”Måste jobba hårdare för företagen”  Terrorplaner mot europeiska städer Svenskarna ger Reinfeldt stöd  Nederländare vill minoritetsregera Falskt hot mot Eiffeltornet igen  Ohly avfärdar krav på extrakongress M-grupp ska utvärdera valrörelsen SD vill ha talmanspost Reinfeldt ringde Sahlin Fler har överklagat valresultatet  Sverigedemokrat mot sin vilja  Dansk kritik: Valcensur i Sverige
DN
”Tankefel i debatten om Sverigedemokraterna”  ”Vi efterlyser en debatt om invandringens problem”  Fler har överklagat valresultatet Miljöpartiet blir inget stödparti  Nytt säkerhetsläge i riksdagen  Inget uttalande från Reinfeldt ”Majoritetsregering är det enda sättet att slippa kaos”  Misshandlad SD-kandidat lämnar partiet  Manifestation mot nazism i Grästorp  Matteprofessorn som blev valpedagog  Sverigedemokraterna får utslagsröst i alla utskott  Mor och son krysstoppar  Partierna måste samtala med oss” Kriminellt gäng hotar hänga ut fler SD-anhängare
EXP
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2154237/sa-ska-reinfeldt-splittra-de-rodgrona  http://www.expressen.se/nyheter/1.2154585/s-politikerna-vill-ha-kvar-mona-sahlin http://www.expressen.se/nyheter/1.2154583/mona-sahlins-framtid-en-kanslig-fraga  http://www.expressen.se/nyheter/1.2154216/fackforbund-nobbar-sverigedemokrater http://www.expressen.se/nyheter/1.2154207/terrorister-planerade-attacker-mot-europa http://www.expressen.se/nyheter/1.2154686/rodgrona-i-odesmote
AB
”Nyfikna på hans analys” Planerade attack mot fyra länder samtidigt  ”Total avsaknad av bevis”  Attacken mot Miljöpartiet Reinfeldts regering får väljarnas stöd Oppositionen kan tvinga Reinfeldt söka stöd hos SD  Fackförbund nobbar sverigedemokrater  SD-väljarna – folkhemmets olydiga ungar Soran Ismail: SD skapar ett otryggt Sverige   OG hänger ut SD-anhängare  30 miljoner muslimer – en brandvägg mot terror  ”En attack kan lamslå landet” Vilket är nästa mål för ”hacktivisterna”?   Läs chatten med Marcus Murray, expert på datorsäkerhet

 

Advertisements

19 kommentarer (+lägga till din?)

 1. erik andersson
  Sep 29, 2010 @ 12:56:41

  Ifall man sätter det i jämförelse med vad motsvarande siffra har varit tidigare, när SD inte suttit i riskdagen, blir det inte lika talande. Under 90talet var det över 60% som var kritiska till invandringen.
  SDs röstandel ökar alltså samtidigt som folk blir mer possitiva till invandring, alltså får man dra slutsatsen att SD får röster av andra anledningar. Vilket också är en slutsats man kan dra utifrån att det bara var 2% av väljarkåren som tyckte att invandringspolitiken var valets viktigaste fråga.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 29, 2010 @ 13:44:29

   Och hur går det ihop med att SD dubblade sitt röstetal jämfört med förra valet? Kan du förklara hur detta är möjligt ifall väljarna ”har blivit mer positiva till massinvandringen”? Många väljare drar sig för att lämna sitt traditionella parti, även om man är kritisk till massinvandringen. Men tålamodet har en gräns!

   Eftersom 5,7 % röstade på Sverigedemokraterna så är det uppenbart att 2 % är helt felaktigt!

   Svara

   • erik andersson
    Sep 29, 2010 @ 23:30:20

    Med lite logiskt tänkande blir ju förklaringen helt uppenbar:

    Folk röstade inte på SD för att de tycker deras uppfattning om invandring är extremt viktig, utan av någon annan anledning.

    Ifall jag ska spekulera kring vad den andra anledningen kan vara skulle jag gissa att en stor del av SDs väljare tycker att de etablerade partierna är korrupta och därför la de sin röst på SD som en protest.

    Siffran 45% har du ju tagit från SOM-institutets attitydmätningar, det är just de mätningarna som visar att folk idag är mer possitiva/mindre kritiska till invandring och invandrare jämfört med 90-talet.

    Svara

    • erik andersson
     Sep 29, 2010 @ 23:32:42

     Andra stycket blev helt tokigt, omformulerar:

     Ifall jag ska spekulera kring vad den andra anledningen kan vara skulle jag gissa att en stor del av SDs väljare tycker att de etablerade partierna är korrupta och därför la de sin röst på SD som en protest.

     Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 30, 2010 @ 01:56:19

     45 % av folket anser att vi har för hög invandring. Om 5,7 % sen röstade på SD så är det uppenbart att praktiskt taget alla gjorde det pga invandringen. Så ditt resonemang håller inte alls! Dessutom finns det en utbredd misstro mot etablissemanget. Vi har en invandringspolitik som är extrem i en internationell jämförelse!

     Vad du och många andra måste inse är att invandringspolitiken är extrem, inte SD! Vid en en internationell jämförelse. Att svenska folket anser detta är den naturligaste sak i världen! Många har trott på SD-spöket. Efter fyra år i riksdagen så fattar folket att SD faktiskt är väldigt vettiga. Jag förutspår att SD minst tredubblar sitt röstetal 2014!

     Läs tidningarna om fyra år: helt annat än idag! Det är en tsunami! Dagens politiska journalister är till 90 % träskallar. Oförmögna till självständigt tänkande och analys! Något annat än förakt är inte möjligt att känna!

     Svara

     • erik andersson
      Sep 30, 2010 @ 17:50:03

      ”så är det uppenbart att praktiskt taget alla gjorde det pga invandringen. Så ditt resonemang håller inte alls!”

      ”Det är uppenbart” är inte ett argument, det är ett påstående.

      Ifall vi ska lita på undersökningen som säger att 45% av folket är kritiska till invandringen måste vi i lika hög utsträckning lita på undersökningen som säger att 5,7% inte tycker att invandring är den viktigaste frågan:

      (dock mindes jag tydligen fel om 2%, det var 3% som tyckte att ”Invandring\flyktingar” var den viktigaste frågan, och dessutom 1% som tycker ”integration” var den viktigaste frågan, samantaget alltså 4%. Men många av de 4% är ju INTE kritiska till invandring och röstade INTE på SD. Turligen hittade jag en undersökning där man frågat SDs väljare specifikt:
      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3578163 (länk till SIFO-pdf) och det är ju inte ens en majoritet av SDs väljar som tycker dessa är de viktigaste frågorna).

     • KLARTEXTEN!
      Sep 30, 2010 @ 19:50:17

      Jag ger inte mycket för den undersökningen som säger att invandringen anses oviktig. Notera att även privatisering anses oviktig enligt samma undersökning. Märkligt med tanke på Alliansens snack om privatiseringar. Jag tror inte undersökningarna stämmer med vad folk känner. Sen går din andra länk inte alls till en undersökning där SD-väljare utrfrågats specifikt!

      Jag skulle vilja säga så här: För SD-väljare är invandrarfrågan mycket viktig! Efterhand som antalet invandrare ökar och problemen därmed ökar så ökar också motståndet mot invandringen. Det ligger vare sig i invandrarnas eller svenskarnas intresse att förvandla Sverige till ett ghetto! Inför nästa val kommer andelen som anser att invandringen är viktig att öka kraftigt, är jag övertygad om, och därmed även SD:s väljare!

 2. hycklare
  Sep 29, 2010 @ 10:15:14

  Det är inga 100 000 nyanlända varje år, snacka om hjärntvätt från SD:s sida.

  Den största gruppen som invandrar till Sverige är svenskar och står för 1/5. Finns på SCB att titta.

  Svara

 3. Göte Borg
  Sep 29, 2010 @ 10:01:34

  Med över 100.000 nyalända till Sverige varje år kommer regeringen Reinfeldt sitta med Svarte Petter efter 4 år när nästa val ska avhållas. Nu när regeringen själv har tagit bort möjligheten att förtidspensionera invandrare som inte kan ges jobb blir det extra tydligt. Fortsätter regeringen att ta in 100.000 nya personer varje år kommer man att förlora makten till rödgröna efter 4 år. Jag undrar i mitt stilla sinne hur man bakom kulisserna i regeringen sitter och funderar på detta dilemma. För det kan väl inte vara så att dom är dummare än jag, att hela Sveriges regeringen med departement till hjälp inte kan se det uppenbara som jag som enskild väljare ser med en enkel blick på ”verklighetens matematik”.

  Svara

 4. Urban F
  Sep 29, 2010 @ 09:22:42

  SD är redan det enda oppositionspartiet.

  Svara

 5. Il Padre
  Sep 29, 2010 @ 05:24:57

  Det ser ut som att Reinfeldt förbereder de mått och steg som kommer släcka hans politiska bana för gott 2014. Ett rent självmord att dels inte ens begripa vad hans egna partimedlemmar diskuterar i avskildhet hemmavid, nämligen INVANDRINGENS ENORMA KOSTNADER OCH ENORMA PROBLEM! Precis det som en majoritet av svenska folket mer eller mindre som en följetog pratar om mest varje dag triggat igång av nyhetsfloran där idag det mesta av det inhemska eländer kan kopplas samman med en helt galen, farligt omfattande asyl- och anhöriginvandring som kostar många sköna miljarder som kunde gå till medborgarnas bästa istället. DESSUTOM vanligtvis religiösa knäppskallar som bara alltför ofta inte ens kan läsa eller skriva! Är svenska politiker så förbannat illa funtade att de inte begriper att vad som sker också ses genom ett avkristnat folks ögon?

  Kom inte och snacka om ”främlingsfientlighet” och värre som allt saknar täckning när det i själva verket av de flesta upplevs som SVENSKFIENTLIGHET och att ni startade mångfaldsprojektet efter att ha sövt folket in i en dimmig halvnarkos med en övertro på ”det goda samhället” på rent uppblåsta och falsifierade mandat! DET är precis vad svenska folket känner och man ”sover” inte längre! De 350.000 röster som SD fick detta valet är bara början…

  Ni politikertokar har inte ens begripit att det bara är politiskt korrekta högre polisbefäl och andra myndighetspersoner som av rädsla för eget skinn blir de sista som visar att de sviker er! Gissa vad fotfolk inom åklageriet, polis, socialtjänst, Migrationsverket etc tycker om politiken! Just deti själva verket står ni där helt ensamma och pladdrar för tomma öron om hur ”främlingsfientliga” Sverigedemokraterna är medan folket ser att ni förråder landets medborgare och oansvarigt struntar i välfärden! Folket SER att ni håller på att driva Sverige rakt in i ett ännu värre fördärv än vad som redan är fallet! Det borde vara onödigt att påpeka vilka konsekvenserna blir vid nästa val år 2014…

  Man trodde att politiker från Sveriges största parti skulle vara klokare än att riskera att skammen kommer driva iväg er till förnedrande emotionell eller geografisk exil tillsammans med kommunister och socialister!

  Inbilla er inte att svenska folket blivit dummare. Ni lägger bara oerhörda distanser till sanningen att det är politiken som varit och är farligt fel när 90-95% av de som söker asyl inte har riktiga flyktingskäl, men ändå ges rätt att år efter år sedan decennier komma in i landet via asyl- och anhöriginvandringen!

  SVENSKA VÄLJARE SER VAD NI HÅLLER PÅ MED OCH DET KOMMER STRAFFA SIG REJÄLT!

  Svara

  • Micke
   Sep 29, 2010 @ 09:49:02

   Håller med dig till 100%; det är exakt så verkligen ser ut, otroligt välskrivet inlägg, är du journalist?

   Svara

   • hycklare
    Sep 29, 2010 @ 10:16:22

    Journalister är väl en aning kritiska, eller hur?

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Sep 29, 2010 @ 12:18:49

     Mot SD, mer än en aning faktiskt. Journalisterna är dumma, oärliga, svaga och okunniga överlag, med få undantag. Dom flesta saknar förmåga till självständigt tänkande och analys! Vilken diktatur som helst skulle vilja har våra ”journalister”.

     Svara

   • KLARTEXTEN!
    Sep 29, 2010 @ 12:17:07

    Tack! Nej, jag är inte journalist.

    Svara

  • KLARTEXTEN!
   Sep 29, 2010 @ 12:16:29

   Just det! Problemet är inte främlingsfientlighet, utan svenskfientlighet!

   Svara

 6. Arne Anonym
  Sep 29, 2010 @ 01:57:08

  Just precis, ett riksdagsval är ingen folkomröstning.

  När ska det gå upp för våra pellejönsar i riksdagen? När ska de börja tänka logiska tankar? Egna tankar, inte bara de som media matar dem med. När ska de sluta försöka mörklägga sin diktatur som ju är uppenbar för alla? Vad är det för folk som sitter där och tar upp en massa plats?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: