Wikileaks drar ner makthavarnas brallor!

I princip gillar jag Wikileaks avslöjanden! Det är god underhållning och vi njuter alla av att maktens lögner avslöjats.

Detta kommer dock att få negativa konsekvenser för diplomatin! En tidigare uppriktig diplomati kommer att bli mediaanpassad, dvs urvattnad och förljugen. Risken för missförstånd och därmed onödiga krig ökar! Jag vill inte att USA skall starta ett kärnvapenkrig mot Nordkorea föra att dom inte vågar prata längre.

Däremot skulle jag applådera ett sådant mot Iran,  misstag eller inte. Att störta mullorna kan aldrig vara fel! Så alla onödiga krig är inte onödiga! I vart fall från mitt perspektiv.

Det gäller dock endast potentiellt krigförande nationer, dvs tunga länder som USA, Storbrittanien, Kina, Ryssland osv.

Sverige tillhör inte den kategorin. Så vad gäller Sverige är avslöjandena i princip bara av godo. Regeringen som oupphörligen snackar skit och lögner om Sverigedemokraterna har avslöjats med att föra sin uppdragsgivare, Riksdagen bakom ljuset.  Det är precis som om VD:n skulle dölja sanningen för bolagets styrelse! Häng dom högt!

Fast sanningen har väl också ett värde!? Jo, men sanningen kan inte betraktas i ett vacuum! Man måste väga för- och nackdelar. Det är möjligt att Wikileaks gör mer nytta än skada. Definitivt gör det viss nytta och definitivt även skada (gynnar t ex Talibanerna). Själv är jag inte ett dugg förvånad över avslöjandena. Jag har alltid betraktat internationell politik som oerhört cynisk och kalkylerande.

Man har alltid haft en officiell och en annan inofficiell agenda. Den inofficiella är den som haft historisk betydelse. Allmänheten har ofta förts bakom ljuset. Varför? Därför att i det politiska hantverket har man inte råd med att leva upp till dumheterna och flosklerna man lurar i den korkade allmänheten! Att tro att det ens kan fungera på ett annat sätt är ren skär idioti! Wikileaks om 500 år skulle avslöja samma sak som idag! Politikerna spelar ett falskspel. Inget kommer någons in att ändra på detta. Därför att den massmediala ”manuset” är för korkat! ”Sanningens” segrar är kortlivade! Pragmatismen vinner alltid!

Och jag tror inte ett dugg på att Julian Assange har våldtagit någon! Han är dock fredlös pga att han dragit ner brallorna på världens alla makthavare! Lär av svenska regeringen Assange, sparka bara på dom svaga!

Vår regering fjäskar för alla som visar tänderna! Är det inte muslimerna så är det USA!

Feministen och manshataren Claes Borgström företräder de ”våldtagna” kvinnorna. En skitadvokat som lyckas få sin klient (Thomas Quick) dömd för otaliga mord trots att han är helt oskyldig och trots avsaknaden av tillstymmelse till bevis! Den mannen är ett jävla klantarsle! Han gör bäst i att knipa käft!

SVD Carl Bildt har råd att kosta på sig ett leende  Varför gå till val på en politik man inte tror på?   ”Vi får inte bli de nya gråsossarna”  ”Vi behöver få en modernare trygghet”  Enskilda får aldrig offras för systemet  Det nya borgerliga uppdraget  Det nya borgerliga uppdraget (7): Full sysselsättning  Julian Assange gripen  ”Reinfeldt är reserverad” Bildt: ”Jag är ingen pudel” ”Kan vara brott mot grundlagen”  Så jobbar Wikileaks  ”Finns ingen Wikileakskartell”  Assange planerar möte med polisen  Assange vågar inte resa till Sverige  ”Assange vid gott mod”  Assange gripen i Storbritannien Wikileaksgrundaren: Skjut inte budbäraren  ”Vägrar lämna DNA”

DN Assange har gripits  USA: Hon formar Reinfeldts åsikter ”Filippa Reinfeldt har stort inflytande”.  Ledare:DN-kulturs Lars Linder:  Bildt: Jag är ingen pudel.  Det fria nätet är hotat.  Wilhelm Agrell: Assange kvar i häktet i London Domstolen nekade borgen.Överåklagare Marianne Ny:Borgström går till attack mot Assange Företräder kvinnorna bakom anmälningarna.  Kreditkortsbolag portar Wikileaks  DN Ledare: DN-kulturs Lars Linder:  Björn Hedensjö:

Advertisements

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. bet365
  Dec 15, 2010 @ 10:51:01

  Good day I was fortunate to come cross your theme in wordpress
  your topic is outstanding
  I obtain much in your website really thanks very much
  btw the theme of you blog is really wonderful
  where can find it

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: