Förstår inte terroristerna Koranen?

Imamen för Södermalmsmoskén hävdar att koranen förbjuder terrorism. Hur sannolikt är detta? Inte särskilt! Massor med andra imamer tolkar koranen och haditherna helt annorlunda! Och Koranen såväl som haditherna vimlar av mordiska och våldsamma verser! Wahabbismen, som förespråkar terror, får väl betraktas som statsreligion i Saudiarabien. Vet imamen på Södermalmsmosken bättre än Saudierna? Osannolikt!

Att hävda att islam förbjuder terrorism är bara ett sätt att försöka slå blå dunster i ögonen på okunniga  och naiva västerlänningar! Dom flesta fattar ju noll! Man kan säga vad fan som helst och dom vet varken ut eller in när det gäller islam! Han tror vad han vill tro, dvs nästan alltid på det fredligaste alternativet! Man ägnar sig åt önsketänkande! Har inget med förnuft att göra! Det är strutsmentalitet!

Varför i helvete skulle otaliga män och kvinnor i blomman av sitt liv begå självmord utan att först förvissa sig om att dom verkligen kommer till paradiset? Studerar dom en annan Koran i Pakistans madrassas? Koranen 2.0 kanske? It defies common sense! Dessutom är dom mer religiösa än de flesta övriga muslimer, så rimligen har dom bättre koll!

Dessutom var muslimernas främste förebild Muhammed en angreppskrigare som själv erövrade hela arabiska halvön och lät halshugga 600-900 judiska krigsfångar! Var han fredlig?

I vart fall sen 50-talet har muslimska skriftlärda tolkat islam ganska terroristiskt! Det var Sayed Qutb som inledde detta. Vill du veta sanningen så kan du inte blint tro på den gulligaste tolkningen! Visst är det vackra ord, men vad är poängen med att lura sig själva! Priset kan blir jävla högt! Det var klokt att veta vad nazismen innebar och det är klokt att veta vad islam innebär!

Sanningen är, med största sannolikhet, att terroristernas tolkning är helt korrekt! Det vore jävligt konstigt annars! Jag tror dock att det heller inte är fel att gå den fredliga vägen. Båda vägarna är möjliga! Det är rätt självklart, eller hur?

Att plocka de texter man gillar och blunda för övriga är ingen tolkning!

Bara en ärlig och saklig analys av Koranen och haditherna i offentlighetens ljus kan bringa klarhet! Så länge vi inte visar terroristerna varför dom ”feltolkar” islam, så kommer dom att fortsätta värva självmordsbombare! Kanske man inte kan visa det? Ja, då vet vi åtminstone det.  Terrorister skiter fullständigt i imamen så länge denne ignorerar deras verser och tolkningar! Han måste tala deras språk! Det gör man inte genom att mumla vackra ord!

Detta är alltså helt och hållet en religiös fråga, hur islam (koranen och haditherna) skall tolkas! Våra lagar och värderingar har inte ett skit med saken att göra!

Södermalms-imamen är inte talesman för islam, utan för sin tolkning. Jag låter kanske som en olyckskorp, men det är sanningen tyvärr! Hade imamen rätt skulle terroristproblemet enkelt lösas, genom en världsomfattande koran-utbildning! Istället tenderar radikaliseringen att öka ju mer religiös muslimen blir! Vad tyder det på?

Framförallt, det finns endast ETT islam!

Dådet förkastades i fredagsbönen

SVD Forskare: Vägen till terrorism går via livskris Ingen höjning av Sveriges hotnivå. Trots att Stockholm pekas ut i nytt terrorhot.  Stockholm pekas ut i ett nytt terrorhot Walkie-talkie hittad bredvid bombman  SvD AVSLÖJAR | Förare fick själv söka igenom tåg efter bombhot i somras. Informerades inte om hotet.  ”Tunnelbanan öppet mål”. Bevakningen skärpt, men personalen har inte utbildats för att agera vid attack. Ljudklippet från hotmejlet   Lyssna. Den svenska delen av klippet som skickades till TT. Peter Eriksson: ”Inte rimligt” Nya spaningsregler först 2012. Ask: Dådet i Stockholm ingen anledning att skynda på det hela.  Fatwa mot terrordådet  Polis kartlägger mannens resor Från Luton till Tranås. Självmordsbombarens resor. Mustafa Can: ”Inte i mitt namn”  Afghanistan-insats förlängs Terrorn i våra grannländer Omkring 200 aktiva i nätverk Ohlsson om Säpos rapport   Birgitta Ohlsson: Bekämpa extremism lokalt.  Terrorexpert kritisk mot Säpo Mejlet från självmordsbombaren blev liggande i timmar. Säpo bör dra lärdom av missen, tycker Ranstorp. Polis i utreder kontakt med mycket ökänd extremist. I Sverige letar polisen efter medhjälpare.  Uppgifter om jul-attacker. al-Qaida planerar attacker i Europa och USA, uppger Irakiska myndigheter. Ljudklippet från hotmejlet   Lyssna. Den svenska delen av klippet som skickades till TT. FP-gruppledare: Det förvånar mig Sex timmar. Så lång tid tog det innan Säpo öppnade hotmejlet. Experter som lyssnat på ljudfilerna: Han var inte ensam i rummet då uttalandena spelades in. Terrorforskaren Magnus Ranstorp: Få gemensamma drag hos terrorister. Ett är att de går igenom en livskris.  Mustafa Can: ”Inte i mitt namn” 14/12 Extra väktare i tunnelbanan  Bombingredienser rör sig fritt över gränserna Moskéer enas mot terrorn. ”Ska handla om vår relation till Sverige och vårt ansvar för Sverige.” ”Han har hjärntvättats” Försökte handla bombpreparat Möjliga al Qaida-attacker mot mål i Europa och USA. Informationen kommer från Interpols Bagdadkontor. Försvaret höjer sin hotnivå Sms skrämmer
folk i onödan

DN Storbritannien medger brister Premiärminister David Cameron:Inga tecken på ökad extremism i Sverige Säpo: Antalet aktiva är konstant. Svensk plan saknas mot extremister.   Självmordsdåd inte förenligt med islam Walkie-talkie hittad bredvid bombman Nu kartläggs hans sista timmar Enorma mängder material granskas.Här blev han en extrem islamist. Säpochef varnar för krav på hårdare tag Förespråkar samarbete.Självmordsbombarens mejl blev liggandes. Ställ dina frågor om extremism i Sverige Chatt med Daniel Poohl från Expo kl 11. Intervju med Daniel Poohl:  ”Alla känner sig ut- pekade efter dådet” Självmordsdåd inte förenligt med islam.Minister: Attentatet del av juloffensiv  Storbritannien medger brister  Dådet förkastades i fredagsbönen Rykten om bombhot  Bombmannen kan ha filmats. Höjd beredskap inom försvaret. Medhjälpare söks nu på Facebook  lis letar efter ledtrådar. ”Svårt bygga en sådan bomb själv”.

AB Här hämtar Säpo in bevismaterial ”Planerar julattacker” Hans buk var full av metall Radikal imam kan ha inspirerat bombaren    Änkans mormor: Tidningen ljuger  Sverige är ett terroristland  Det är dags att vänja sigHög tid att lyssna, politiker  Så har extrema rörelsen alltid uppstått   ”Säpo har koll på mig”Terrordådet bevisar att hat föder hat ”Nu är min dotter fri”   Självmordsbombaren Taimour Abdulwahabs svärfar om attacken i brev till ny hetsbyrå:  SÄPO: Något gick fel    Bombresan från Tranås    Kan ha kopplingar till känd jihadist  TV: Fredagsbönen handlade om självmordsbombaren   ”En sann muslim har inget att göra med terrorhandling”    Jakten efter medhjälpare   Höjd beredskap inom försvaret utomlands     ”Han ville köpa pulvret till sin bomb hos mig”   Vittne kan ha hört bombarens kumpan   Muslimerna har inget ansvar för våldsamma män  Säpos uppvisning i nonchalans fortsätter

EXP http://www.expressen.se/nyheter/1.2256654/sapo-granskar-overvakningsfilmer http://www.expressen.se/nyheter/1.2256233/polis-utreder-kontakt-med-okande-imamen  http://www.expressen.se/nyheter/1.2255723/sapo-laste-mejlet-efter-4-5-timme  http://www.expressen.se/nyheter/1.2256016/ministern-dadet-en-del-av-al-qaidas-plan  http://www.expressen.se/nyheter/1.2256061/hans-medhjalpare-avslojas-avljudet http://www.expressen.se/nyheter/1.2255351/sapo-sa-ser-den-islamistiska-extremismen-ut

Advertisements

14 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Adrian
  Dec 18, 2010 @ 18:03:50

  ”Sanningen är, med största sannolikhet, att terroristernas tolkning är helt korrekt!”

  Finns det en korrekt tolkning?

  ”Istället tenderar radikaliseringen att öka ju mer religiös muslimen blir! Vad tyder det på?”

  Jasså? Det tror du för att du inbillar dig att en religiös muslim alltid är radikal och att en terrorist alltid är religiös. Men imamen för södermalmsmoskén är mer religiös en de flesta terrorister, men han är inte radikal. Ja just det, hans tolkning av islam är ju fel, så det gills inte. Härligt cirkelresonemang du för..

  Svara

 2. Adde
  Dec 18, 2010 @ 15:40:56

  Jag är kristen och kom till sverige som barn från turkiet.
  Turkarna är inte lika fanatiska som araberna men vi flydde från det som varit vårt land innan ordet turk och islam existerade.
  Vi har tidigt varnat för islam då vi levt väldigt nära muslimer och sett familjemedlemmar bli slaktade för deras kristna tro.
  Det går inte att lita på en muslim, de hugger en i ryggen till sist, deras smutsiga sk. religion är sådan… tyvärr, även om de är människor så blir de förändrade av koranen…

  Svara

 3. Anonym
  Dec 18, 2010 @ 12:30:57

  För mig kvittar det nog vad koranen säger. De flesta heliga skrifterna är totalt nonsens för mig som är ateist.
  Det viktigaste budskapet dessa muslimer går ut med är att man inte är våldsförespråkare bara för att man följer Islam.
  Det är totala idioter som använder våld, oavsett ursäkt ur någon kracklig tolkning av en gammal bok. Fanemig på den tiden skrev man väl allt i metaforer.
  Det samma gällde väl knutbypastorn. Vilket stöd har han i sin religion egentligen? ..älska din nästa osv.
  Jag tycker ni går vilse i era resonemang. Vi kommer ingen vart med detta. Religion är och har varit en av de största orsakerna till konflikt. Så ska vi sitta och kategorisera muslimer som våldsbejakare genom att själva sitta och försöka urtolka detta ur koranens verser så är vi helt fel ute.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 18, 2010 @ 12:54:35

   Det har en mycket stor betydelse vad islam säger och inte! Förbjuder islam terrorism löses allt med utbildning! Annars kommer terrorn aldrig att upphöra utan kan tvärtom få mycket större omfattning! Och utbildning om islam tycks vara som att hälla bensin på elden! Utvecklingen är mot ökad terror, som nu även nått Sverige!

   Svara

 4. Kalle
  Dec 18, 2010 @ 12:16:25

  När vi kristna säger Älska din nästa såsom dig !själv svarar muslimerna Förbannelse över de otrogna !

  Svara

 5. dn
  Dec 18, 2010 @ 08:14:28

  Det finns inte bara ett islam på samma sätt som det inte bara finns en kristendom. Bara i vårt tidevarv har vi ett otal olika tolkningar där vissa är bokstavligt orienterade, dvs kristna fundamentalister, medan man inom andra samfund ser till vad man uppfattar som olika andemeningar och budskap. Det är också stor skillnad mellan de olika samfundens syn, t.ex. står Jehovas vittnen, svenska statskyrkan och pingströrelsen alla väldigt långt ifrån varandra.

  Tolkningsskillnaderna blir än tydligare i ett historiskt sammanhang. Före reformationen var endast den katolska kyrkans tolkning tillåten i Västeuropa. Man kan lugnt säga att budskapet var långt ifrån dagens vända andra kinden till. Korståg sändes på Påvens uppmaning ut, antingen för att med våld kristna folk, exempelvis Baltikum under 1200-talet, eller för att erövra heligt land och döda ”otrogna” under alla korståg mellan 1096 och 1272. Inkvisitionsdomstolar såg fram till medeltidens slut till att den rätta tron efterlevdes inom den egna katolska sfären och detta stundtals mycket hårdfört.

  De olika kristna riktningar som sedan växte fram genom reformationen var då som nu olika från varandra och långt ifrån dagens. Nya samfund har uppstått medan andra har försvunnit. De olika tolkningarna har successivt förändrats över tid. Vi ska inte inbilla oss att islam i detta avseende skiljer sig ifrån kristendom. Varje religion tolkas utifrån olika sammanhang, vilka skiljer sig åt inte bara tidsmässigt och kulturmässigt utan t.o.m även inom samma tid och kultursfär. Vi tenderar att bortse ifrån detta då vi lever i ett huvudsakligen ateistiskt samhälle, men även vi inom detta har vi olika syn på ett otal saker som tidigare betraktades med religiösa glasögon. Alla våra synsätt är också stadda i förändring, även på det individuella planet, inte minst genom diskussioner och inlägg , så kanske även detta.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Dec 18, 2010 @ 12:51:46

   Du hävdar att ”det finns inte bara ett islam”! Uppenbart är att du ägnar dig åt önsketänkande! Du vet inte! Om du läser min argumentation och andra ymnigt förekommande uppgifter och uttalanden så borde det vara uppenbart att islam mycket väl kan tolks som terroristerna gör.

   Sen gör du det klassiska misstaget att förklara för oss att kristendomen var dåligt för många hundra år sen, men har utvecklats till sekulära demokratier med jämlikhet och välstånd! Det existerar inget våld att prata om som motiveras utifrån NT! Vi vet alla att kristendomen visat sig kunna leva i synq med nutiden. Islam är som en kvarnsten om halsen på dess hemländer och alla länder där de får något inflytande. Inflytandet är nästan alltid dåligt. Det innebär alltid reträtt av våra humanististiska framsteg!

   Jesus brukade aldrig våld, Muhammed brukade mycket våld!

   Svara

   • dn
    Dec 19, 2010 @ 03:42:15

    ———- Det finns inte bara ett jihad ———–

    Det var vetenskapens successiva framväxt som kom att frigöra det västeuropeiska samhället från den kristna kyrkan. Katolska kyrkan vann på hemmaplan den första kraftmätningen genom att belägga Galileo med munkavle.
    Om katolska kyrkans maktställning hade vidmakthållits hade vi idag varit i samma läge som de som idag lever i en islamistisk enhetsstat. Vatikanen förmår t.ex. först nu och under stor vånda att se genom fingrarna med något så simpelt som kondomanvändning i ett Aidsnedsmittat land.

    Problemet är inte islam, problemet uppkommer då religion utgör det överordnade samhällsperspektivet. Så var det tidigare i hela Västeuropa och så är det tyvärr än så länge i delar av Österlandet. Att reducera ett så generellt fenomen till vissa tolkningar av en specifik religion är ett klassiskt misstag – misstaget att inte särskåda det närbesläktade i det egna och välbekanta. Religionens grepp kommer säkerligen att släppa i dessa länder i samma takt som ekonomierna utvecklas. Tron följer magen mer än magen följer tron. Kinas kommunistiska ideologi, deras ”tro”, eroderar på precis denna grund. Magen är stark.

    Vi behöver vidare inte bara söka efter vilka generella drag som utmärker den samhällspåverkan som en fundamentalistiskt uttolkad religion har. Vi behöver också särskåda de mekanismer som frammanar intolerans och hätskhet och inse i hur stor utsträckning dessa sammanfaller i olika kulturer.

    Det är också viktigt att inse att det är av långt mindre betydelse vilka förmenta karaktärsdrag som historiens profeter ska ha haft, än de karaktärsdrag som religiösa uttolkare i varje tid och rum äger. Ingen av oss hade känt av Jesu Krist kärleksbudskap i den spanska inkvisitionens tortyrkammare eller bland davidianerna i 90-talets Waco.

    Slutligen, att man kan använda sig av islam för att motivera terrorhandlingar är ju minst sagt uppenbart. Att hävda detta är att spränga öppna dörrar. Poängen var just att det finns långt fler förhållningssätt som också tar avstamp i islam. Mellan en och två miljarder människor i världen är musllmer. Att tro annat än att en liten minoritet av dessa har en jihadistisk syn är minst sagt befängt, eller snarare önsketänkande, i jihadistisk anda.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Dec 19, 2010 @ 03:59:09

     Du har helt rätt i att religion är av ondo! Mindre religion är bättre än än mer! Privat (sekulär) religion är bättre än totalreligion! Islam är en totalreligion. Inte kristendomen! ”Ge åt kejsaren vad honom tillkommer och Gud vad honom tillkommer”. Islam kommer aldrig någonsin att bli sekulär som kristendomen. Det är islams inneboende problem. Att göra islam sekulär är som att bota en människa genom att tömma honom på blod. Inkvisitionen och en massa andra dumheten upphörde pga bristande stöd i NT. Lyckligtvis stenade Jesus inga äktenskapsförbryterskor och halshögg inga heller såvitt jag vet. Och han erövrade inga länder med svärdet! Kristendomen och islam har således helt olika förutsättningar för våld!

     Du avslöjar en okunskap om islam! För mig är det uppenbart att du inte förstår vad som är viktigt i islam och för muslimerna. Jag hävdar inte detta för att smutskasta islam! Dom flesta muslimer skulle hålla med mig rakt av, dvs dom som är insatta i sin religion. Jag är ingen expert men kan tillräckligt för att förstå sambanden. Jag har debatterat med ett antal muslimer här, men dom har flytt när dom upptäckt att dom inte kunnat lura i mig dom vanliga blå dunsterna.

     Kristna samhällen har utvecklats till sekulära just pga kristendomen inte står i konflikt med det sekulära samhället. Islam är oförenlig med det sekulära samhället! Kemal Ataturk insåg att den djupa staten var en förutsättning för ett sekulärt Turkiet! Ett sekulärt islamskt samhälle är inte stabilt utan en diktatur som håller de islamistiska krafterna i schack! Det är ingen tillfällighet att så många muslimska relativt sekulära länder är just diktaturer. Yttrandefriheten som ju är demokratins livsluft, har svårt att existera i ett muslimskt samhälle! Då är samhället inte muslimskt! Och islam tolererar inte ett sekulärt samhälle.

     Kristendomen finner sig tillrätta i det sekulära samhället vilket islam inte gör! Sharia utgör en del av koranen. Att inte införa sharia stider alltså direkt mot Koranen! I bästa fall lever islam i konflikt med det sekulära samhället. I sämsta fall råder sharia.
     Det finns endast en Gud i denna värld, Allah! USA har inte en annan gud, inte Sverige heller. Att väst och muslimska länder har ”olika gudar” är en styggelse. Terroristerna försöker lösa problemet!

     Jag önskar inte att islam förespråkar/accepterar våld. Jag bara noterar det.

     Islam kan aldrig leva i harmoni med ett sekulärt samhälle därför att det strider mot islams fundamenta. En muslim får inte lyda en icke muslimsk makthavare, såvida det inte är av taktiska skäl (led i en islamistisk strategi). Under 80-talet utgav dom stora svenska muslimska förbunden en bok som heter ”islam – vår tro”. Jag läste den och höll på att tappa hakan! Som den mest självklara sak informeras vi om att det muslimska samhället helt skall styras enligt Koranen. Vad du säger strider HELT mot Koranen.

     Muslimer är mycket mer religiösa än oss! Att tro annat är önsketänkande! En muslimsk majoritet är som att spela rysk roulette. Skall majoriteten införa sharia (dvs är dom goda muslimer) eller är dom dåliga muslimer (sekulära)? Vi kan inte utgå från att dom är dåliga muslimer! I bästa fall är det ett vågspel!

     I Gaza och Algeriet röstade folket fram islamisterna. I Iran lyftes dom fram av folket. I Egypten och Turkiet försöker militären/sekulära krafter hålla den växande islamismen stången! Du underskattar islams styrka och inverkan på människorna! Utbildning om islam är som att hälla bensin på den islamistiska elden!

     Jovisst är det så att dom flesta muslimer är fredliga. Det är mer en överlevnadsstrategi än en bokstavstolkning. Jihad är opraktiskt och farligt! Jihad är något som ofta ger resultat först efter generationer.

     Det är ingen tvekan om att våra samhällen är en styggelse mot Gud! Är det inte bättre att kämpa för Gud än att leva ett falskt liv i strid mot Guds vilja? Om jag är muslim, skall jag då inte leva som en muslim, i ett muslimskt samhälle? Om samhället är ogudaktigt, bör jag inte åtgärda problemet? Varför var jihad med svärdet rätt under profetens tid, men inte idag??? Gud uppmanar mig ju att följa profetens exempel (Sura 33:36). Bör jag inte göra det då? Jämför då med Jesus! Frågan är då om den muslimska tron är bra för samhället!

     Förresten så hoppas jag du har tittat på den första videon i inlägget!

     Svara

 6. TC
  Dec 18, 2010 @ 03:56:58

  Terrorister stödjer sig bland annat på dessa Koranverser 009.111, 003.169, 004.074, 004.095 och 002.191, 047.004, 008.012, 005.051.
  Och läs även följande Translation of Sahih Muslim Book 041, Number 6985 där Profeten själv säger att det är oundvikligt att muslimerna måste döda alla judar innan ”sista timmen”. Jag hoppas verkligen att media inte låter sig luras av Imamernas desperata desinformation, utan istället tar chansen att avslöja Islams hemskheter.

  Svara

 7. Stig Olsson
  Dec 18, 2010 @ 01:25:25

  Min teori är att svenskarna gärna vill höra att islam förbjuder terrorism, för då kan de fortsätta stoppa huvudet i sanden!

  De vill inte läsa koranen eller haditherna för där står det klart och tydligt att det är helt ok att ljuga inför de som inte är muslimer, ja i vissa fall är det ok att ljuga mellan muslimer också, bara man kan hänvisa till rätt vers och att det är rätt tillfälle!

  DET är ett av de störta problemen med hela islamismen… det finns alltid ett rätt och ett fel sätt att göra allting på, vilket gör att vi i väst har svårt att fatta detta.

  Jag har också svårt att fatta hur man kan tro på en sån rappakalja, men jag har accepterat detta faktum att islam helt bygger på att hela världen ska erövras och att ALLA ska antingen konvertera till islam eller bli halshuggna… Det finns inte ens en strimma av något annat alternativ, sen får Stockholmsimamerna ljuga sig blå i fejset, det bryr jag mig helt enkelt inte om!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: