Fick inte heta svininfluensan, av hänsyn till muslimer och judar!

Religiösa hänsyn tar sig ibland bisarra uttryck! Muslimer och judar betraktar ju grisar som orena djur och det tycks ha varit det verkliga skälet namnbytet från Svininfluensan till den ”nya influensan”.  Ofattbart att man låter religion påverka namnet på en sjukdom!

Hur jävla korkat är inte det namnet? Vad skall vi kalla nästa influensa för? Den ”ännu nyare influnsan”? Namnet är så korkat att det är uppenbart att man bara ville komma ifrån namnet ”Svininfluensan” och sen fick det heta vad faan som helst! Allmänhet och media fortsatte förstås med namnet Svininfluensan!

Dessutom angav Europeiska  och Svenska smittskyddsmyndigheterna olika skäl för namnbytet. Ganska talande, eller hur? Jag tycker det är motbjudande att myndigheterna ljuger för oss, behandlar oss som idioter!

Hur mycket skall vi låta oss påverkas av skrockfulla människor?

Europeiska smittskyddsmyndigheten uppgav som skäl för namnämndringen att Svininfluensan är en blandning av Fågelinfluensa och mänsklig influensa., medan Svenska smittskyddsmyndigheten menade att namnet gav upphov till onödig rädsla för griskött.  Myndigheterna i Egypten tog  iofs tillfället i akt och slaktade 300.000 grisar helt i önödan! Men varför behöll man då namnet Fågelinfluensan som ju gav upphov till onödig rädsla för fågelkött? Att kycklingindustrin drabbades var uppenbarligen inget skäl att byta namn från Fågelinfluensan!

Så det är uppenbart att myndigheterna ljuger om det verkliga skälet för namnbytet!

Obama deems ‘swine flu’ incorrect, more offensive disease names

Lite influensafakta

All influensa börjar hos sjö fåglar (fågelinfluensa) och smittar därefter typiskt sett grisar. Grisar är mycket mottagliga för såväl fågelinfluensa som ”mänsklig influensa”. I griscellen blandas fågelinfluensa och mänsklig influensa. Denna mix ger upphov till en ny influensavariant.

I normalfallet sker endast marginella förändringar av virusets genom (gener) och vi får den årliga influensan. Våra antikroppar känner delvis igen dessa varianter och ger därför ett hyfsat skydd.  Men ibland sker en större förändring av genomet med kraftigt förändrade egenskaper som t ex med Spanska sjukan, Fågelinflensan och Svininfluensan. Vi saknar helt antikroppar för dessa och drabbas hårt. Den som överlever bildar dock antikroppar för livet mot dessa!

En viktig egenskap för influensans farlighet är vilka organ den fäster till. Våra celler har ett olika receptorer som gör att virus, bakterier etc kan fäst till dom. Olika organ har olika receptorer. Virus måste alltid fästa (som nyckel till ett nyckelhål) till en receptor innan den tas in i cellen, massproducerar sig själva och slutligen spränger sönder cellen och sprider nya virus.

Ifall receptorerna fäster till lungor, hjärna, hjärta etc så drabbas ju vitala organ med ökad dödlighet.

Vad avgör vilka receptorer viruset får? Jo, alla virus har 8 RNA-molekyler. När griscellen smittats av både fågelinfluensaviruset och ”mänskliga viruset” så flyter 16 RNA-molelkyler omkring. När viruset komponeras tar den slumpmässigt 8 st RNA, och är oturen framme så plockar den RNA som skapar receptorer som fäster till lungor, hjärta, hjärna etc.

Så organreceptorerna är nyckeln till virusets farlighet. Saknar viruset receptorer till vitala organ så är viruset ofarligt.

I övrigt kan jag inte se att virusets egenskaper är viktiga. Alla virus verkar på samma sätt, dvs genom att föröka sig i värdcellen för att därefter spränga denna och sprida sig till tusentals andra celler.  Någon annan skada åstadkommer den inte såvitt jag förstår. Men det räcker ju till, uppenbarligen!

Hur verkar vaccin då? Vaccinet består av bl a virusreceptorer. Vårt immunförsvar uppfattar detta som virus och producerar en stor mängd antikroppar, vilket tar ett par veckor. Antikropparna fäster sen på virusets receptorer. Därigenom kan inte receptorn fästa till organcellen och vi får inte ens några symptom.

Vidare lockar antikropparna till sig immunförsvarsceller som käkar upp viruset, alternativt dödar cellen. Det är ok att döda cellen om den är virusinfekterad, får då kan ju den cellen inte tillverka fler virus. Men om för många celler dör, då är vi illa ute!

Så först dödar viruset ett stort antal celler och en skada uppkommer. Då kommer bakterier åt att attackera och människan kan duka under i en sekundär bakteriell infektion.

EXP http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2274825/6-aring-dog-av-svininfluensan http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2274774/65-sjuka-i-svininfluensa

DN Sjuåring död i svininfluensa Oklart när toppen nås.

SVD  Sjuåring död i svininfluensa

AB Sjuårig pojke dog av svininfluensan

 
Advertisements

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Josefina Bergfast
  Jan 08, 2011 @ 14:12:37

  De som oftast och mest framställs som ”svin” är etniskt vita människor. Detta framkommer i otaliga tecknade filmer, och även andra filmer…..
  Etniskt vita människor är ”svin”… tycks de som tillverkar dessa filmer och tecknade seriefigurer anse…
  Är det ”hatare av vita” som är tillverkar dessa filmer så kan man kanske undra vilka är det som är ”hatare av vita”?
  Är det muslimer?

  Svara

 2. Pierus
  Jan 05, 2011 @ 18:59:44

  De farligaste sjudomen är islam, och dessa dummpökade inavel skall utrotas för detta leder bara till att ödelägga demokratin.

  Svara

 3. Johan Palmslag
  Jan 03, 2011 @ 14:23:17

  Jag tror att det inte bara är jag som väntar på att du ska lägga fram källa på att namnet byttes för muslimernas skull.

  Johan Palmslag

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 03, 2011 @ 16:24:33

   Europeiska smittskyddsmyndigheten angav som skäl att namnet Svininfluensan ”lett till en ogrundad rädsla för svinkött”. Vi känner alla till masslakten av grisar i egypten. Så redan där har du ett erkännande att namnet byttes pga muslimerna. Men om det hade varit skälet så skulle man även bytt namn från fågelinfluensan eftersom det ”letdde till ogrundad rädsla för fågelkött”! Så uppenbarligen är det inte verkliga skälet! Vidare anger svenska myndigheter att skälet till namnbytet istället var att viruset är en blandning av ”fågelinfluensa och en influensa hos människor”. En helt förvirrad förklaring som dessutom inte stämmer med vad europeiska smittskyddsmyndigheten angav. Så det är uppenbart att dom ljuger om verkliga orsaken till namnbytet!

   Att man kommer med ett så otroligt korkat namn som dn ”nya influensan” visar att man bara ville byte namn, till varje pris! Skit samma vad det heter, så länge det inte heter svininfluensan!

   Sen vet vi alla hur det daltas med muslimerna och därför är det inte svårt att begripa att egentliga skälet var just att inte vilja stöta sig med muslimerna. Kommer du på något rimligare skäl?

   WHO deklarerade att man inte borde byta namn, utan svininfluensan är namnet som kommer att gälla! Självklart blev det så och idioterna fick fel!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: