Massinvandring=bostadsbrist=höga bopriser

Skall detta självklara samband vara så svårt att begripa? De senaste 20 åren har över en miljon nya hyresgäster invandrat till landet, netto!

Varje år nettoinvandrar över 60.000 nya hyresgäster, men vi bygger endast bostäder åt 1/3 av dessa! Hur kan bostadsbristen med åtföljande höga bopriser annat än förvärras? Är inte detta självklart???

Så att konstra med bolånetak, minskade ränteavdrag etc är endast symptombehandling! Sjukdomen är att invandringen är långt större än nybyggnationen! 

Inget, absolut inget pekar på annat än att detta förvärras kraftigt för varje år!

Var ärliga! Istället för den idiotdiskussion som förs, bör man diskutera orsakerna till de höga bopriserna! Behandla sjukdomen, inte symptomen!

På sin höjd kan man dämpa prisökningarna med symptombehandling, men det underliggande problemet bostadsbristen gör man inget åt! Hur smart är det?

Men att minska eller avskaffa ränteavdragen är konsekvent om man nu vill införa marknadshyror för hyresgästerna. För vi vill väl inte att hyresgästerna skall subventionera andras bostadslån? Jag anser f ö att alla ränteavdrag bör avskaffas, inte bara för bostadslån! Varför skall någon subventionera andras lån överhuvudtaget? Var och en bör själv betala sin lån, till 100 %!

DN FP: Sänkt avdrag stoppar bubbla  Bolånetak har effekt Kraftig ökning av asylsökande 

Svd  Fp vill minska boränteavdrag

AB Räntechock ska stoppa bobubblan  Analytiker sågar FP:s ränteförslag  Pengar24:s chefredaktör Annika Creutzer gillar sänkt ränteavdrag: Bättre än riksbankens räntehöjningar    Analytiker sågar FP:s ränteförslag

EXP http://www.expressen.se/levabo/1.2278907/darfor-vill-fp-minska-avdrag-for-boranta   http://www.expressen.se/levabo/1.2278913/fel-ande-att-borja-i

Advertisements

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Alexander
  Jan 07, 2011 @ 03:13:55

  Oj då… å ena sidan använder vi för mycket pengar åt inavndrarna, å andra sidan gör vi det inte… å ena sidan tar de våra jobb, å andra sidan sitter de bara hemma på sofflocket och tar våra pengar… Vilken jävla bullshit.

  Ägna dig åt verkligheten så ska du se att det blir ganska lättande…

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 07, 2011 @ 04:30:44

   Jag har aldrig klagat på att muslimerna tar ”för mycket jobb”! Sanningen är ju att dom jobbar mycket mindre än alla andra! Islam tillför inget gott till vårt samhälle, bara elände!

   Svara

   • Alexander
    Jan 11, 2011 @ 00:32:32

    Då är det väl ömsesidigt, för den imperialistkristna kultur vi fört med oss till mellanöstern, Afrika, Asien och Amerika har knappast varit till gagn för någon människa. Jag anser nog att pingströrelsen och Jehovas vittnen är större faror i vårt redan så sargade land med högerpopulismens framfart… att vara populist är inget att vara stolt över.

    Svara

    • KLARTEXTEN!
     Jan 11, 2011 @ 08:51:17

     Vad menar du med högerpopulist egentligen. Definiera!Dom rörelser du pratar om hotar inte vår yttrandefrihet och demokrati, oavsett vad du tycker om dom. Islam gör det!

     Svara

  • Anonym
   Jan 10, 2011 @ 16:39:34

   1. För mycket pengar används till invandrare, ja.

   2. En hel del invandrare får lönen subventionerad till 75 % (vissa partier vill höja det till 80 ) Då blir svensken självklart utkonkurrerad(om han inte klarar av att jobba minst 4 ggr så effektivt då)

   3. Invandrare jobbar i mindre grad än svenskar (jo, det kan ske samtidigt som de tar jobben ifrån oss)

   Svara

   • Alexander
    Jan 11, 2011 @ 00:33:51

    Hur vet du att för mycket används? Hur mycket får användas? Du vet ju ingenting om hur statsfinanserna ska skjötas, inte sant? Siffrorna förbluffar dig endast för att du är främmande med dem, och för att det faller dig i smaken att kunna skylla på andra…

    Svara

 2. Jerry
  Jan 06, 2011 @ 13:47:39

  -Det föds 80 miljoner nya fattiga varje år. 99,9% får ingen hjälp tack vare massinvandringen.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 07, 2011 @ 03:13:35

   Dom flyr muslimska länder för att det är skit att leva där! Islam skapar underutvecklade och förtryckande samhällen utan frihet och välstånd! Dom enda muslimska länderna med visst välstånd är dom som råkat hitta olja! Dom har ingen högteknologi, ingen vetenskap, bara sin religion som hindrar samhällena att utvecklas!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: