Därför borde vi ha låga elpriser!

Svensk el är billig att producera, pga våra naturresurser i form av vattenfall etc. Vidare får vi billig el via kärnkraften.

Detta borde komma elkonsumenterna tillgodo, men kommer bara elproducenterna tillgodo. Ifall vi betalade produktionskostnaden samt ett  marknadsmässigt pålägg så skulle vi haft billig el.

Utlandet å andra sidan har mycket högre kostnader för sin elproduktion eftersom dom överlag saknar både vattenfall och kärnkraftverk. Nu gynnas dock utlandet av vår billiga el, medan vi missgynnas av deras dyra! Vi drar ner deras priser, medan dom drar upp våra.

Dessutom har vi nordbor mycket högre elförbrukning än sydligare länder, så vi måste alltså köpa betydligt mer av den dyra elen!

Regeringen vill naturligtvis sälja elen till utlandets priser för att mjölka oss så mycket som möjligt. Därför vill dom att vi betalar  internationellt ”marknadsmässiga priser”. Dom får till stånd en smygbeskattning av elkonsmumenterna, som får betala för en massa annat via elräkningen! Vill regeringen beskatta oss, gör det via skattsedeln, inte via elräkningen!

Så vi svenskar får på fan för at utlandet har dyr elproduktion. Vår billiga elproduktion har svenska folket ingen glädje av! Den kommer endast elproducenterna tillgodo!

Svenska elkonsumenter bör betala svenska, inte utländska elpriser!  För all el som utvinns ur våra naturresurser bör vi betala enbart självkostnaden! Vattenfallen tillhör svenska folket (elkonsumenterna), inte elproducenterna! Och vem har betalt kärnkraftsverken?

Vad som blir över kan vi sälja till utlandet, till deras priser!

Vattenfall slarvar medvetet med underhållet!

Sverige, med sin mycket hög kompetens på kärnkraftsområdet, har världsrekord i stillastående kärnkraftverk! Likheterna med Enron-skandalen i Kalifornien är slående! Elbolagen fejkade elavbrott när elmarknaden avreglerades:

Jag är fullständigt övertygad om att Vattenfall medvetet slarvar med underhållet av kärnkraftsverken! Dels sparar dom pengar på underhållet. Dels tar dom ut enorma övervinster när priserna skjuter i höjden! Alternativt är det en skrämmande inkompetens som dom själv bör bekosta! Driftsstopp som beror på dåligt underhåll måste betalas av den felande!

Enron handlade kriminellt, vilket jag även misstänker är fallet även här! När Enron fejkade så arrangerade Vattenfall tekniska problem, medvetet! Åklagare bör utreda! Om han gräver skall han inte bli förvånad om han stöter på en död hund!

I första videon säger experten att dom marginaler (vinster) som elproducenterna har idag endast förekommer inom narkotikahandeln! 

Det är regeringens uppgift att åter reglera detta elände!

”Elkunder behöver skydd”

Elprisbloggen

An l S t t  a r l t g a l d n p nDn . Sr   
Advertisements

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Roger
  Jan 25, 2011 @ 00:02:59

  Vi har fortfarande låga elpriser och själv fattar inte riktigt vad folk snackar om. Min totala elräkning (alltså nätavgifter inkluderade också) är nu uppe i ca 200 kr per månad och då arbetar jag ändå hemma och har minst en lampa på under större delen av den vakna tiden, plus dator. Jag bor i en stor 2:a. Jag använder spis, ugn, TV, radio, elbadrumsprylar etc.

  Folk som klagar på elpriset måste ha för många lampor på, kokar kanske ägg och potatis på gammaldags vis med vattnet täckandes istället för lock och låta ångan göra jobbet. Kanske använder det fortfarande gamla hederliga glödlampor. Kanske har de gammal kyl och frys. Kanske tinar de mat framme istället för i kylskåpet. Kanske släcker de inte när de lämnar ett rum. Kanske har de en massa damm som hindrar luftflödet bakom kyl och frys. Kanske har de inte avfrostat frysen på åratal.

  När elpriset har femdubblats mot vad det är idag, då kommer även jag att grymta. Folk verkar inte ha någon aning om hur billig el vi faktiskt har i Sverige i förhållande till våra inkomster. Både el och vatten har varit billigt så länge att folk vant sig vid att inte ens behöva reflektera över kostnaden när de förbrukar dessa.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Jan 25, 2011 @ 00:40:51

   Du har låg elförbrukning. Vi övriga konstaterat att elpriserna mångdubblats sen avregleringen! Priserna har stigit utav helvete, oavsett dina elräkningar!

   Svara

 2. Stig
  Jan 24, 2011 @ 18:19:15

  Svara

 3. Wille
  Jan 24, 2011 @ 18:04:10

  Jag har funderat på vad det skulle innebära för massor av människor med ett rimligt elpris.

  Man skulle kunna använda el-element. Fatta vad enkelt livet vore. Billiga installationer. Inga borrhål och värmepumpar som ska bytas. Man skulle kunna åka på trevliga semesterresor istället för dessa pengar. Inga sömnlösa nätter funderandes över om nya fönster, ny utvändig panel, eller vindsisolering kan räknas hem inom 20 år. Inga risker för frysning när man sänker temperaturen. Inga riktiga behov av kaminer, pelletsbrännare för uppvärmning vilket gör att man kan ägna tid åt familjen istället. Ingen skaderisk vid vedsågning. Inga dyra maskinköp (fyrhjulingar, vedtransportörer, kombimaskiner mm) för att få veden från skogen till pannan. Inga återkommande diskussioner ”män” emellan om energibesparande åtgärder och visning av nya pannan..osv osv..

  Med ett lite lägre elpris skulle vi kunna leva ett liv.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: