Islamistvänliga journalister!

Mordet på Anwar Sadat utfördes av Muslimska Brödraskapet. Dom är även pappa till Al Qaida. Dom utförde en omfattande terrorkampanj i Egypten tills Mubarak höll på att förinta dom. Då övergick dom till fredliga metoder, med en Brasklapp i handen ”därtill var jag nödd och tvungen”! Med Mubarak ur bilden är dom inte tvungna längre!

Svenska journalister är tämligen islamistvänliga. Kritik eller öppen debatt om islam förekommer inte i svensk media.

Nu när islamisterna har en chans att ta makten i arabländerna står svenska journalister upp som en man och kräver diktatorernas avgång. Det finns lysande undantag! Men överlag är skriverierna ansvarslösa, förljugna och världsfrånvända.

Man tycker nu att vi bör låta egyptierna testa fria val. Skit i vad som kommer sen. Är det ansvarsfull journalistik? Vissa entusiastiska idioter kallar det t o m ”klasskamp”. En äkta revolution! Jo, men inte som 1917 utan som 1979 i Iran.

Allt för få nyktra analyser om vad som skulle hända efter ett val. Gaza fick sin chans och valde islamisterna. Algeriet valde också islamisterna 1992, men militären var för smart för att tillåta sharia-experimentet. Vi måste ta lärdom av Iran, som resulterat i 30 år av religiöst förtryck! Samma förlopp nu som då!

Flera faktorer pekar på att folket väljer sharia: Gallup visade år 2007 att 64 % av egyptierna vill att endast sharialagar skall finnas i landet. 3 % vill ha ett helt sekulärt samhälle! En betydligt lägre andel av iranierna vill ha sharia.  Islamisternas signum är slöjan. för 30 år sen hade 10 % av studenterna slöja, idag är det 90 %. Islamisterna fick 30 % i ett val som sannolikt var manipulerat till deras nackdel.

Vad har vi för objektiva tecken på att Egypten är moget att välja en verkligt demokratisk regim? Önsketänkande räknas inte! Jag kommer inte på något, gör du?

Mubarak har en mycket repressiv regim. Men han tvingar inte kvinnor att bära slöja och stenar dom inte. Kvinnorna blir dom stora förlorarna under sharia. Märkligt att dom ändå vill ha det! Lika många kvinnor som män önskar det! Är någon förvånad att det tog så lång tid för kvinnorna här att uppnå jämlikhet? Och han vill ha fred med Israel. Föredrar vi att arabvärldens största land blir ett nytt Iran, med samma utveckling i omgivande länder? Enorma flyktingströmmar kommer som ett brev på posten.

Om Egypten väljer sharia så får det enorma konsekvenser för hela arabvärlden. Dominobrickorna faller sannolikt, men åt vilket håll (som en engelsk tidning utttryckte det)? Israel omringas av fientliga islamister! Om inte Suez hålls öppet och väst får olja, då väntar krig! Dessa stenåldersnationer mosar vi bara. Det blir inte synd om oss, utan om dom.

Så det enda realistiska scenariot är att oljeflödet fortsätter som förut. Men under mycket mindre stabilitet. Kan USA leva med den instabiliteten? Oljan är som syrgas under vattnet. Vi är beredda att döda för den. Lägger dom sig inte på rygg och särar på benen, som Saudiarabien, så måste USA bruka våld. Inte en chans att dom tillåts stänga kranen! Eftersom jag inte ser något som talar för att egyptierna skulle vilja ha en sekulär demokrati så måste jag utesluta det alternativet. Jag måste döma på fakta, inte önsketänkande!

Jag tror att USA bakom kulisserna jobbar på att få Mubarak att stanna till September. Mubarak verkar vara en man av det rätta virket!

Varför klagar muslimerna alltid på väst? Utan oss skulle dom varken ha elekticitet, glödlampor, bil, TV, radio, datorer, internet, telefon, kylskåp, frys, olja, flygplan, cyklar, moped, MC, antibiotika och övriga mediciner osv. Dom skulle förflyttas 500 år tillbaks i tiden!

Jävligt spännande att följa utvecklingen!

o     ?  k    m     n  a       o  p n n  n n ? s s r n d  g r g   k          r .    e .
Advertisements

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Detta suger fett
  Feb 06, 2011 @ 20:53:09

  Vart nåt fel, provar att kommentera igen.

  Från http://www.timbro.se/bokhandel/pdf/9175667874.pdf

  ”Enligt Synovate fördelade sig journalisternas partisympatier hösten 2009 så här:
  Miljöpartiet var största parti, 27 procent. Socialdemokraterna var tvåa, 22 procent. Ohlys före
  detta kommunistparti trea med 13. Summa: 62. På den andra sidan höll 12 procent på folkpartiet,
  10 procent på (M), bara 6 procent på världens rikaste parti (C). Kristdemokraterna samlade en hel
  procent. Summa: 29.”

  Man undrar hur snett nyheterna vinklas då nästan hela journalistkadern är kommunister.

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 06, 2011 @ 22:19:03

   Sympatierna som vi misstänkte!
   Blir fel ibland med kommentarerna. Var tvungen att godkända kommentaren. Vet inte varför. Jag har ingen förhandsgranskning.

   Svara

 2. jävligt förbannad
  Feb 06, 2011 @ 20:48:56

  Klarsynt läsning:
  http://www.timbro.se/bokhandel/pdf/9175667850.pdf

  Och media ÄR jävligt rött! Hur fan snett vinklade får vi våra nyheter!!?!

  ”Enligt Synovate fördelade sig journalisternas partisympatier hösten 2009 så här:

  Miljöpartiet var största parti, 27 procent. Socialdemokraterna var tvåa, 22 procent. Ohlys före
  detta kommunistparti trea med 13. Summa: 62. På den andra sidan höll 12 procent på folkpartiet,
  10 procent på (M), bara 6 procent på världens rikaste parti (C). Kristdemokraterna samlade en hel
  procent. Summa: 29.”

  http://www.timbro.se/bokhandel/pdf/9175667874.pdf

  Svara

 3. Omar Sharif
  Feb 06, 2011 @ 20:32:33

  ”Utan oss skulle dom […]”

  Ett resultat av religion och sagofantasier. Ett utmärkt exempel på varför religion måste motarbetas varhelst det visar sitt fula tryne! Och vi ska inte tro att vi är immuna. Vi måste börja med att städa framför egen dörr först!

  Svara

 4. Burken Svensson
  Feb 06, 2011 @ 20:19:58

  Det som är nytt nu jämfört med tidigare är nätet och sociala media som FB, etc. Det gör att människorna är uppdaterade medsamma. Diktatorns eller MBs censur funkar inte längre. Det går inte lika lätt att lura folk. Kanske det är det som gör skillnaden den här gången. Blir intressant att se.

  Svara

 5. Anonym
  Feb 04, 2011 @ 18:05:41

  För att bla. bygga upp sina nätverk samtidigt som de personligen ånjuter ett fritt välfärdssamhälles alla fördelar – samma system som de sedan utifrån sina moraliska höga hästar högljutt tar avstånd ifrån.

  Svara

 6. Virginia
  Feb 04, 2011 @ 17:20:43

  Ett ödesdigert beslut skulle vara om Brödraskapet släpps in i maktapparaten för att för att slippa ha dem i opposition ..Sedan skulle de i likhet nazisterna på 30- talet inte släppa den ifrån sig.

  Svara

 7. Kalle
  Feb 04, 2011 @ 17:12:24

  glöm inte bort att svenska journalkister alltid är till vänster om vänster och skriver därefter. Feministerna är tysta för en gångs skull. Visserligen vill dom också gulla med islmisternna men deras syn på kvinnor stoppas dem.
  Det är klart att det är bättre med Mubarak än med nån dåre som är islamist. Se bara hur kul dom har det i Iran. Vill verklligén Egypten ha det på samma vis ! Verkar så, men underligt är det.
  Och enligt svenska vänsterskrivare är allt som inte är USA:s fel naturligtvis Israels. Och ändå flyr egypterna som skållade råttor till Israel för att undgå slakt och fattigdom och allmänt elände. Förklara det svenskan kommunistjournalister !

  Svara

  • KLARTEXTEN!
   Feb 04, 2011 @ 17:53:28

   Ha ha, som skållade råttor! Jag önskar att jag kunde tro på en varaktig verklig demokrati i länder som Egypten. Önskar faktiskt någon kunde övertyga mig om det. Men det lär väl inte hända. Jo dom är verkligen hycklare! Skälla på oss otrogna, hur uselt vårt system är, men hit vill dom ta mig fan när islam inte fungerar! Och det fuhgerar aldrig!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: